Dodaj do ulubionych

Wypadanie włosów

16.03.05, 07:52
Mam problem, ponieważ od jakiegoś czasu (ponad roku) wypadają mi włosy.
Wcześniej miałam długie i grube, a ostanie stłay się cienkie i sporo ich
wypada :( Martwię się tym... i chciałabym prosić o rady co może być przyczyną
i jak temu zaradzić. Nie wiem czy można to wiązać ze sobą, ale moje paznokcie
staly sie kruche, łamliwe i rozdwajające -ale to może od częstego malowania.
Dodam, że włosy są naturalne - nie farbowane.
Dzieki za rady.
Obserwuj wątek
    • efdurka Re: Wypadanie włosów 16.03.05, 13:07
      musisz się zastanowić, czy jest to spowodowane przez ubytki witamin i minerałów
      w organizmie, czy moze przez niewłasciwą pielęgnację(modelowanie, lakiery,
      pianki, zele, zbyt mocna suszarka itp.). ja miałam taki problem, zaczęłam brać
      h-pantoten i jest dużo lepiej. włosy wypadają w normie, ale paznokcie nadal mi
      się łamią.moje koleżanki chwalą też Merz special(czy jakos tak) i odzywkę na
      ciepło Wax. jeżeli wypadanie ma przyczyny "wewnętrzne" to odżywki nie pomogą.
      • bogs Re: Wypadanie włosów 16.03.05, 15:19
        Na pewno nie jest winą zła pielęgnacja - bo nie używam żadnych pianek, lakierów,...
        A jakie mogą być przyczyny "wewnętrzne" - i jak to można sprawdzić?
        • efdurka Re: Wypadanie włosów 16.03.05, 16:21
          ekspertem ani lekarzem nie jestem, ale są witaminy i minerały, których nasze
          włosy szczególnie potrzebują. ja kupiłam sobie preparat wieloskładnikowy i
          naprawdę mi pomógł.
          • bogs Re: Wypadanie włosów 16.03.05, 21:17
            Tylko ten lek jest ziołowy i zastanawiam się czy można go brać przy środkach
            antykoncepcyjnych (biorę Dianę)?
            • efdurka Re: Wypadanie włosów 17.03.05, 16:34
              ja biore cilest. z tego co wiem,to z ziół dziurawiec osłabia działanie pigułek
              anty, a h-pantoten nie ma dziurawca. poza dziurawcem ziółka przyspieszające
              przemianę materii. ja już biorę h-pantoten od 3 miesięcy. też się obawiałam
              interakcji, ale chyba takowe nie zachodzą. dla bezpieczeństwa biorę h-pantoten,
              kiedy pigułka już się wchłonie. nie wiem czy to coś zmienia:)
    • oksana.zarewicz Re: Wypadanie włosów 18.04.05, 10:09
      Witam
      W tym przypadku bardzo istotny jest twój wiek i okres czasu w ciągu którego
      obserwujesz scieńczenie i nasilone wypadanie włosów. Może być wiele „przyczyn
      wewnętrznych” powodujących takie objawy. Aby ustalić właściwą najlepiej
      skorzystać z konsultacji specjalisty dermatologa, który oceni stan włosów oraz
      zbierze dokładny wywiad. Radzę na 48 godzin przed taką wizytą powstrzymać się
      od mycia włosów. Jest to konieczne dla przeprowadzenia testu na wypadanie
      włosów. Na stan twoich włosów i paznokci mogą mieć wpływ te same przyczyny. Aby
      to rozstrzygnąć konieczna jest wizyta w gabinecie lekarskim.
      Pozdrawiam
      Oksana
    • oksana.zarewicz Re: Wypadanie włosów 18.04.05, 10:09
      Witam
      W tym przypadku bardzo istotny jest twój wiek i okres czasu w ciągu którego
      obserwujesz scieńczenie i nasilone wypadanie włosów. Może być wiele „przyczyn
      wewnętrznych” powodujących takie objawy. Aby ustalić właściwą najlepiej
      skorzystać z konsultacji specjalisty dermatologa, który oceni stan włosów oraz
      zbierze dokładny wywiad. Radzę na 48 godzin przed taką wizytą powstrzymać się
      od mycia włosów. Jest to konieczne dla przeprowadzenia testu na wypadanie
      włosów. Na stan twoich włosów i paznokci mogą mieć wpływ te same przyczyny. Aby
      to rozstrzygnąć konieczna jest wizyta w gabinecie lekarskim.
      Pozdrawiam
      Oksana
    • girlnextdoor19 Re: Wypadanie włosów 21.08.19, 20:04
      A przyjmujesz jakieś suplementy?
    • 09anka Re: Wypadanie włosów 27.08.19, 06:59
      Wypadanie włosów to naturalna sprawa. Jeżeli jednak Cię to nie pokoi to polecam udać się do odpowiedniego specjalisty. Na własną rękę raczej nic nie zdziałasz.
    • aneta_z1 Re: Wypadanie włosów 28.08.19, 12:16
      Może tarczyca? Dużo kobiet ma niedoczynnosc. Wtedy wszystko gorzej sie wchłania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka