IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 15.06.02, 08:54
Jakieś 5 lat temu można było na polskim rynku kupić produkty do pielęgnacji
ciała i włosów rodzimej firmy - Mona Liza. Firma jakoś szybko zaprzestała
swojej działalności, ale ostatnio zauważyłam, że znowu się pojawiła. Czy ktoś
coś wie na jej temat, będę wdzięczna za informacje (szczególnie chodzi mi o
specyfiki upiększające do włosów).
Pozdrawiam, puffetta
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Mona Liza IP: *.future-net.pl 15.06.02, 10:34
      Straszne badziwie, o poziomie firmy świadczą kremy "z 6 kwasami owocowymi"
      (istnieje tylko pięć kwasów owocowych:)))
      • staua Re: Mona Liza 15.06.02, 10:56
        Jakie kwasy masz na mysli, mowiac, ze istnieje tylko 5 kwasow owocowych???
        AHA???
        Bo generalnie oczywiscie to zdanie nie jest prawdziwe.
      • staua Re: Mona Liza 15.06.02, 11:00
        Przypuszczam, ze chodzi Ci o kwasy: cytrynowy, mlekowy, jablkowy, winowy i
        glikolowy, rzeczywiscie sa to kwasy stosowane przez firmy kosmetyczne, ale
        naturalnie istnieje wiele innych kwasow owocowych, AHA i innych.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Aga Re: Mona Liza IP: *.future-net.pl 15.06.02, 15:15
          Uzyłam bardzo skomplikowanego, jak widać, zabiegu zwanego skrótem myslowym. Na
          drugi raz będę łopatologicznie, coby nie dawać okazji do popisów osobom, które
          pomyliły forum kosmetyczne z "szkołą na piątkę":)
          Więc jeszcze raz, bardzo powoli - uważam za badziewną firmę, która zamieszcza
          na opakowaniu informację,że władowała do kremy 6 kwasów owocowych, skoro w
          kosmetyce używa się pięciu.
          Miłego wertowania podręczników:)
          • staua Re: Mona Liza 15.06.02, 16:06
            Nie wiedzialam, ze moja odpowiedz Cie zirytuje. Nie wygladalo to na skrot
            myslowy, a ja nie wertuje podrecznikow, bo jestem biochemikiem, i po prostu to
            akurat wiem. Jezeli chodzi o te firme (nie znam jej zupelnie), to chyba powinni
            byli podac na opakowaniu sklad kremu i latwo byloby wtedy sprawdzic, jakich
            szesciu kwasow uzyli.W kosmetykach te piec kwasow jest najczesciej uzywane, ale
            oczywiscie firma mogla uzyc jakiegos innego. Rownie dobrze mogla tylko tak
            nazwac krem "dla picu", co by swiadczylo na jej niekorzysc.
            Pozdrawiam jeszcze raz.
            • Gość: Aga Re: Mona Liza IP: *.future-net.pl 15.06.02, 18:26
              No fakt, wyszło jak pyskówka julii i annexy:), hehe. Zirytowac mnie nie
              zirytowałaś, ale poczułam się jak szkole, ale skoro to zboczenie zawodowe, to
              rozumiem:)
              O Monie Lisie już był topic - została zjechana na maxa:)
              • Gość: puffetta Re: Mona Liza IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 15.06.02, 18:48
                Dzięki i wybaczcie za niepotrzebne rozpętanie tej "kwaśnej rozmowy" (ale
                zupełnie nieświadome). Pzdr:)
              • Gość: JULKA DO "Agi"..... IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 18:56
                Jaką masz satysfakcję, porównując swoją wymianę zdań do mojej "PYSKÓWKI" z
                Anexxą?Nie Twoja w tym rzecz, ja już dawno o niej zapomniałam a Ty jeszcze
                pamiętasz???
                • Gość: Aga Re: DO IP: *.future-net.pl 15.06.02, 21:39
                  Droga Julio, twojego ataku na annexę, agulę i helenę (jak sie uroczo
                  wyraziłaś "trzy popierdolone, żałosne kretynki...debilek...prostaczka bez
                  klasy... JA I TAK JESTEM OD WAS LEPSZA" i tak dalej i tak dalej, po czym, trzy
                  posty dalej pouczałaś inną osobę, że jest wulgarna, hehe:)))))), połaczonego z
                  wyzwiskami na pewno forumowiczki dłuuugo nie zapomną, bo troszkę inne tu do tej
                  pory panowały obyczaje,a różnice pogladów wyrażałayśmy troszkę innym językiem.
                  Zachowując się tak, jak się zachowałaś, musiałaś się liczyć z tym, że twoje
                  zachowanie będzie komentowane, skoro nie pisałaś do nich na prywatne konta,
                  tylko na publicznym forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka