Dodaj do ulubionych

nie chcę żeby trądzik wrócił...

IP: *.chello.pl 20.03.05, 12:27
mam trądzik androgenny, tzn miałam - teraz jest całkiem całkiem, choć docery
bez skazy mi brakuje, w każdym razie miałam bo zazywałam dianę, od 2 msc
przestałam i lękam się przyszłości... niebezpodstawnie - miałam już w
przeszłości roczną przerwę podczas której objawy nasiliły się znacznie, było
ciążko, dopóki do diany nie wróciłam
teraz postanowiłam uzbroić się w różne wewnętrzne i zewnętrzne specyfiki, bo
nie chcę być zależna od diany do końca życia - od dwóch miesięcy zażywam omegę
3 z wit E (jest super uważam), od wczoraj poldanen, zaczęłam też pić bartek i
szałwię. Zewnetrznie od wielu msc stosuję kwasy glyko a, co jeszcze mogę
zrobić profilaktycznie? czy któraś z Was wygrała z androgenami? oczywiście mam
pco, w tym sęk...
Obserwuj wątek
    • Gość: Sandra Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... IP: 80.51.249.* 20.03.05, 12:42
      Ja nie wiem w sumie jaki trądzik miałam. Bo Pani dermatolog była mało rozmowna
      i miala strasznie duzo pacjentow, wiec wchodzilam, dostawalam recepte...Po
      dwoch wizytach i regularnym stosowaniu jej rad, moje zaufanie co do Pani doktor
      padło.
      Wrzuciłam hasło w Internet, nakupilam ksiazek , zdobylam artykuly o organizmie
      i nareszcie dowiedzialam sie jakie sa przyczyny trądziku.
      Mialam już tak zmasakrowaną cere, ze plakac mi sie chcialo. Twarz bolała, jedna
      krosta sie nie zagoila, wyskakiwala kolejna...Balam sie dotykac skóry...
      I jescze proady innych, znajomych rodziny...
      Doprowadzały mnie do furii...- idz do dermatologa, moze sprobujesz tamtego
      żelu...
      Dotarlam do zrodel - chora, zanieczyszzcona wątroba [a Pani doktor przepisala
      mi jeszcze antybiotyki...no tak wątroba to kocha...], toksyczne,
      zanieczyszczone jelito...
      Bylam przygotowana robic wzsystko aby powrocic do wlasciwego stanu i tak
      robiłam.
      Oczyszcilam watrobe oliwą z oliwek, pościlam i przeszło...
      Lek zostal...wiec...sprawdzilam czy faktycznie to byla prawdziwa przyczyna,
      powrocilam do stargo trybu zycia, na efekty nie trzeba bylo czekac i wowczas ze
      spokojem przeprowadzilam oczyszczenie i jest swietnie!
      Cera juz niemal bez skazy.
      Unormowałam juz sobie konkretna dietke, takze stan psychiczny mam stabilny.
      Żyć nie umierać!

Pozdrawiam
      Sandra

www.harmonny.pl
      GG: 19735
      sandra@namyslow.com
      • Gość: ali Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... IP: *.chello.pl 20.03.05, 12:45
        Sandra, a jak robiłaś to oczyszczanie oliwą z oliwek? napisz cos więcej please
        • Gość: Sandra Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... IP: 80.51.249.* 20.03.05, 12:52
          To jest cała procedura. Zapisałam ja niedawno, moge Ci wyslac na e-maila.
          Zasada jest taka, ze doprowadza sie do wyrzucenia z watroby i takze woreczka
          żóółciowego - kamieni, koreczkow cholesterolu, piasku, żużlu i innych
          zanieczyszczen. Dochodzi do tego dzieki wypiciu oliwy z oliwej oraz soku z
          cytryn.
          Wiele osob sie tym zniecheca, bo jak to tak napic sie oliwy. Ja bylam gotowa
          nawet wypic cala butelke oliwy podczas skoku na bungie. Byleby skonczyc raz na
          zawsze historie z trądzikiem.
          Poza tym...kazdego dnia je sie tyle sydu, sztucznych przetworow...wiec czymze
          jest taka cudowna, zdrowa, znana od wiekow oliwa...

Pozdrawiam
          Sandra

www.harmonny.pl
          sandra@namyslow.com
          • Gość: ali Sandra czyli czekam na maila, dzięki:) IP: *.chello.pl 20.03.05, 13:10
            • akin2 Re: Sandra czyli czekam na maila, dzięki:) 20.03.05, 13:13
              no własnie gapa ze mnie - akin2 to mój gazetowy, czekam, dzięki raz jeszcze
          • iza78 Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... 20.03.05, 13:32
            Cześć,

Sandra czy też mogłabym Cie prosić o przesłanie te diety z oliwą?
            Będe bardzo wdzieczna
            • gluusia Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... 20.03.05, 13:40
              mi tez przeslij, prosze..
            • Gość: Sandra Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... IP: 80.51.249.* 20.03.05, 13:46
              Mówicie - macie.
              Mała wazna uwaga. Poadaje nie jakies artykuly gdzie na jednej stronie jest
              kilka faktow lecz cale lektury. Jesli komus spieszno, niecierpliwi sie i cos
              konrkretnie chce wiedziec, to wystarczy mi zadac pytanie, a jesli pamietam co
              autor napiasał, badz wiem na ktorej to stronicy bylo, to moge strescić w czym
              sek...
              Warto jednak poczytac wiele publikacji aby na podstawie wlasnego doświadczenia
              i poznawanej wiedzy wyrobic subiektywne zdanie.

Pozdrawiam
              Sandra

www.harmonny.pl
              sandra@namyslow.com
    • Gość: Ania Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... IP: 80.72.34.* 20.03.05, 14:30
      Sandra! Jak teraz pielęgnujesz cerę? Masz jakieś sprawdzone kosmetyki? Czy
      zażywasz preparaty witaminowo - mineralne? Pozdrawiam.
      • Gość: Sandra Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... IP: 80.51.249.* 20.03.05, 15:01
        Do pewnego czasu uzywalam roznych delikatnych żeli, np. Nivea, ale zle sie z
        nimi czulam. W ogole miałam juz jakies lęki co do kosmetykow...do kazdego
        podchodziłam z nadzieją, a tak czesto kończyło sie na przeciętnych
        rezultatach...
        Jakos podczas wakacji dostalam do sprobowania krem Original Skin Cream do
        pielegnacji wlasnie cery tradzikowej i nie tylko, sprobowalam, bo wiedzialam,
        ze jest bardzo delikatny i koi [moj Mąż uzywa tego kremu na wlasny sposob - do
        golenia, i nie ma zadnych podraznien, wczesniej pianki i inne cuda troche
        podraznialy jego skórę] i zapach jest bardzo pociągajacy.
        Zrobilam sobie maseczke, nawet nie spojrzalam w lustro, bo na dole stygły
        zaparzone ziółka, ale czulam sie swietnie, skora byla swieza, taka
        przyyjemnie "miętowa", matowa.
        Zeszlam na harbatke usiadlam przy moim Pięknym a on sam zaskoczony mowi, ze
        swietnie mi ten krem wyczyscil cere. Przed uzyciem tez bylo ok, ale teraz bylo
        po prostu swietnie. Zwlaszcza w okolicach nosa wyszly mi zaskorniaki.
        I od tamtej pory z powodzeniem uzywam tego kremu zamiast mydla.
        Zawsze wieczorem [chyba ze z jakichs powodu, bedac w biegu, zapomne i przemyje
        sie np. żelem z owsa...ale to nie ma problemu, skora sobie już swietnie radzi].
        Raz w tygodniu jako maseczkę na 15 minut.
        Rano wystarczy mi "kapiel twarzy" naprzemiennie ciepłą oraz zimną woda.
        Krem jest niedrogi i ma fajne duze opakowanie - 396 g., wiec nie zaluje go
        sobie nie martwie ze niedlugo sie skonczy, choc nie potrzebuje go w duzych
        ilosciach

Wszelkie witaminy oraz minerały dostarczam wraz z pożywieniem.
        Juz od blisko roku siedze nad ksiazkami, artykulami oraz własnymi
        przemysleniami oraz analizami zwiazanymi z przebytmi postami leczniczymi i
        roznymi kuracjami oczyszczającymi, takze wiem co moj organizm potrzebuje w
        jakiej ilosci, tak samo jak wiem co mniej wiecej potrzebuje w ogole organizm
        kazdego człowieka, zwłaszcza kobiety.

Pozdrawiam serdecznie
        Sandra

www.harmonny.pl
        sandra@namyslow.com
        • nat26 Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... 20.03.05, 19:35
          Sandra, bardzo mnie zachecilas swoja kuracja z oliwy a szczegolnie efektami.
          Moglabys tez mi przyslac szczegolowe informacje jak to oczyszczanie wyglada?
          Pozdrawiam.
          • Gość: Sandra Jak być zdrową i piękną... IP: 80.51.249.* 20.03.05, 22:02
            Przedstawie tu opis oczyszczania, ktory zmontowałam z dwoch ksiazek.
            Jesli ktos chce wiecej szczegółow- kontakt do mnie u dołu...
            Sama z powodzeniem stosowalam te metode. Zaraz po swietach Wielkiej Nocy - juz
            profilaktycznie - znowu zastosuje te kuracje.

Uwaga wklejam:
            "Oczyszczanie wątroby

„Te osoby, które myślą, że mają wątrobę zdrową – są w błędzie. (...)
            W prowadzonym przeze mnie klubie „Kondycja” przez takie czyszczenia przeszło
            już wiele osób i nie jeden raz. Przychodzili ludzie, którym lekarze odmówili
            pomocy – obawiali się przeprowadzenia operacji na kamienie z powodu wieku
            pacjenta lub ogólnie mierny stan zdrowia tych chorych.
            Po przeprowadzeniu oczyszczania wątroby, ludzie ci zostawali dosłownie
            wskrzeszeni(...)

Siedem systemów oczyszczania

„Organizm każdego człowieka posiada siedem systemów oczyszczania ze śluzówki,
            substancji smolistych i innych „brudów”, które niszczą nasze zdrowie. Są nimi:
            jelito grube; wątroba; nerki; tkanka tłuszczowa; mięśnie i ścięgna; nos, uszy
            oraz oczy; płuca i skóra.
            Jeśli jeden z systemów nie spełnia swojej funkcji, to z pomocą przychodzi
            drugi. Np. jeśli jelito grube i wątroba nie są w stanie spełniać funkcji
            oczyszczania, to włączają się systemy oczyszczania poprzez nos, oczy, skórę i
            płuca. Przy tym na skórze pojawia się wysypka, egzemy lub inne alergie, pojawia
            się katar.
            Można wówczas zakraplać nos, robić okłady na oczy, smarować skórę maścią, ale
            to wszystko jest tylko walką ze skutkiem. Jest ona długa, uciążliwa, kosztowna
            i daje mało zauważalne efekty.
            Spróbujemy prześledzić jak w większości przypadków wyglądają nasze systemy
            oczyszczania. Układ pokarmowy jest tak zanieczyszczony, że nie wiadomo, czy z
            jelita grubego do krwi przenika więcej brudów czy pożytecznych substancji.
            Wątroba i woreczek żółciowy do takiego stopnia zanieczyszczone są kamieniami,
            rurkami cholesterolowymi, czarnozieloną żółcią, że nie ma mowy o jakimkolwiek
            oczyszczaniu krwi z substancji trujących.
            Nerki nie są w stanie spełniać swoich funkcji, ponieważ są nafaszerowane
            kamieniami i piaskiem.
            Pokrycie stawów o kości warstwą soli powoduje ból przy każdym zgięciu szyi,
            ręki, kolana. Dochodzi do tego, że słyszymy wyraźne chrupanie układu kostnego.
            Czy tak zanieczyszczony organizm może być zdrowy?

Najprostsze i najbardziej efektywne oczyszczanie wątroby

(...)idealnymi produktami do oczyszczania wątroby jest oliwa z oliwek
            tłoczonych na zimno i sok z cytryny.
            Cały sekret i efektywność oczyszczania wątroby polega na uprzednim
            przygotowaniu, „zmiękczeniu” organizmu. Zmiękczenie w postaci termicznych
            procedur wodnych trzeba zastosować trzy – cztery razy. Każdą taką procedurę
            kończymy krótkim chłodnym prysznicem. Wtedy już – od pierwszego razu – na pewno
            pozbędziemy się drobnych kamyczków i innych ohydnych drobin. Ostatnią procedurę
            zmiękczającą robimy na dzień przed właściwym czyszczeniem wątroby.
            Jeśli 3-4 dni przed oczyszczaniem wątroby nasz jadłospis będzie zawierał
            przeważnie produkty roślinne i świeżo wyciśnięte soki (1 część buraków i 4-5
            jabłek mocno kwaśnych) robiąc raz dziennie oczyszczające lewatywy, to
            przygotowanie okaże się idealne.
            I oto, nadszedł dzień kuracji oczyszczającej. Dobrze, by działo się to w pełnię
            księżyca. Rano warto zrobić lewatywę, potem – napić się soku i zjeść lekkie
            śniadanie. Obiad również musi być niezbyt obfity i lekki. Po 1-2 godzinach po
            obiedzie można już zacząć ogrzewać okolice wątroby – wystarczy położyć na to
            miejsce termofor lub poduszkę elektryczną.
            O godzinie 19-20 zaczynamy procedurę oczyszczania. Oliwę i sok podgrzewamy do
            30-35C. Dawkowanie dobiera się indywidualnie – w zależności od wagi ciała i
            tolerancji przez organizm oleju.
            Wszystko jest przygotowane, stoją dwie szklanki – jedna z olejem a druga z
            sokiem. Pijemy 1-2 łyżki oliwy i popijamy to taką samą ilością soku. Po 15-20
            minutach, jeśli nie wystąpią mdłości, powtarzamy te czynności. I tak kilka
            razy – dopóki nie wypijemy całej oliwy i soku.
            W tym wypadku, gdy ktoś źle toleruje olej i występują mdłości, już po pierwszym
            zażyciu należy odczekać tyle czasu, by te nieprzyjemne odczucia ustąpiły i
            tylko wtedy powtórzyć picie. Jeśli zaś mdłości nie mijają, można ograniczyć się
            do zażytej ilości – będzie o wystarczające.
            Po tym, jak oliwa i sok zostaną wypite (ilość wypitej oliwy i soku waha się
            między 100 – 300 g) można uczynić kilka zabiegów, które wzmocnią efekt. Mniej
            więcej po 1-1,5 godziny po zakończeniu picia siadamy wygodnie (najlepiej na
            pięty), zatykamy lewe nozdrze, i oddychamy przez prawe. Na język kładziemy
            trochę czarnego pieprzu, a na okolice wątroby aplikator Kuzniecowa. To wszystko
            będzie sprzyjać generacji energii i ciepła z ukierunkowaniem jej w okolice
            wątroby.
            Dodatkowo wyobrażamy sobie, że na wydechu kierujemy strumień ognia do wątroby.
            Oddychamy wolno i spokojnie (4-6 razy na minutę), mocno pracując przeponą.
            Wypinamy brzuch na wdechu, wciągając go na wdechu. To zapewni nam znakomity
            masaż wątroby, poprawi jej krwioobieg i wypłucze złogi, „żużel” i skrzepy. Tak
            należy oddychać 15-30 minut, po godzinie odpoczynku, dobrze jest znów to
            powtórzyć. W czasie odpoczynku, nie zapomnijcie położyć na wątrobę aplikatora
            lub zwykłego magnesu(...)
            Żadna inna procedura oczyszczająca nie ma tak potężnego oddziaływania jak ta.
            Około godz. 23 lub później (zdarza się i rano), gdy biorytm wątroby i woreczka
            osiągają poziom maksymalny, zaczyna się wyrzucanie kamieni i nieczystości.
            Wtedy zobaczymy „cały majątek”, zdobyty poprzez nieprawidłowy tryb życia i złe
            odżywianie. Jasne, że nie ma sensu rozprawiać o zdrowiu, kiedy ten „skarb” tkwi
            w naszym organizmie. Po krótkim odpoczynku można coś zjeść. Pierwszy posiłek
            powinien składać się z pół litra soku (z marchwi i buraczano-jabłkowego w
            proporcji 1:5). Sok dodatkowo przepłucze wątrobę. Tylko po tym można jeść
            surówki, sałatki, kasze gotowane na wodzie i wejść w normalne życie.

Zalecenia praktyczne do oczyszczania wątroby

Jak wykazała praktyka, dla mężczyzn i kobiet z wagą 60-65 kg pierwsze
            czyszczenie wątroby można wykonać ze 150-200 g oleju (w zależności od
            tolerancji oleju). Następnie można zwiększyć dawkowanie do 300g, lub zostać
            przy takim samym.
            Jeśli po jakimś czasie wystąpiły torsje, przy czym w masach wymiotnych
            wykrywamy fragmenty flegmy zielonego i czarnego koloru, oznacza to, że olej i
            sok zadziałały w żołądku, oczyściły go i od znajdujących się tam patologicznej
            warstwy (otoczki).
            Tak czasami zdarza się przy pierwszym czyszczeniu. Drugie czyszczenie w tym
            wypadku należy przeprowadzić z mniejszą ilością oleju i soku, a przy trzecim
            należy tę ilość nieznacznie zwiększyć(...)"

I tak to sie przedstawia, w razie niejasnosci - prosze pytac, jesli bede znala
            odpowiedz, to ja dam, jesli nie, to sie ją znajdzie...

Oczyszczenie najlepiej przeprowadzić w weekend. Z piątku na sobotę, bądź z
            soboty na niedzielę, aby po oczyszczeniu organizm mógł odpoczywać, bo wymaga to
            sporo energii.
            Warto w dniu oczyszczania, przed całą procedurą rozszerzyć kanały żółciowe i
            pić wodę z gorzką solą.
            Ważny tez jest spokój. Warto poczytać kilka razy w jaki sposób się te czynność
            przeprowadza, aby później spokojnie robić krok po kroku dane czynności.
            Mozna tez sobie łyknac tabletke Nospy.

Sama oliwe swietnie jest stosowac jako dodatek do diety, do kasz, ryzu, surowek
            and more, more, more.
            Ciekawe jest takze masło Ghee. Ktore ostatnio zaczelismy w domu robic.
            Z informacji , ktore posiadam jest podobno rownie dobre jak oliwa, a nawet
            lepsze.
            Praktykuje jedzenie Ghee od niedawna, wiec co sama o tym mysle i jak to sie
            sprawdza, nie moge jeszcze powiedziec.
            Ale czuje sie po nim bardzo dobrze i smak ma bardzo ciekawy ala orzechowy.

Pozdrawia
            • Gość: nat Re: Jak być zdrową i piękną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:41
              dzieki Sandra:) pozdrawiam
    • pixela Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... 21.03.05, 11:39
      Brałam poldanen - bez efektu. Kupię prostatonin i menocaps, może zadziała.
      Poczytaj o tych preparatach:
      www.pwsz.krosno.pl/~henroz/pylek.htm
      www.luskiewnik.gower.pl/informacje_luty.html
      • Gość: ciekawa :) Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... IP: *.netway.elk.pl 27.03.05, 17:49
        Do Sandry! :) No więc zastosowałam tą kurację oczyszczającą, ponieważ tez muszę
        przyznać że mam problem z trądzikiem...i to przez ostatnie dni dość poważny :/
        chociaż nikt z mojej rodziny nigdy tego świństwa nie miał...więc...
        1. chciałam się zapytać czy trądzik może być spowodowany częstym zarzywaniem
        antybiotyków-przez ostatnie trzy lata chorowałam często na anginę no i co
        miesiąc, 2, 3 brałam przez te 3 lata antybiotyki...bardzo małe przerwy...i
        sobie pomyślałam że może to przez to...może zostałą zachwiana jakaś gospodarka
        bakteryjna w przewodzie pokarmowym czy coś :) ja się na tym tak nie znam
        2. jak już wypiłam tą cytrynę i oliwę-nawet niecałe 100g(jestem bardzo
        szczupła) to po ok 2h zaczął mnie strasznie brzuch boleć :/ dostałam
        rozwolnienia ale nie wymiotowałam- trochę się pomęczyłam bo te objawy minęły po
        ok 40 min ale dzisiaj tez jeszcze brzuch mnie trochę boli :/ CZy to normalne?
        Czy może powinnam zrezygnować z tej kuracji oczyszczającej??
        • sandra.harmonny Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... 27.03.05, 20:22
          Juz odpowiedzialam w nowym watku.
          Ale napisz prosze jeszcze konkretniej mi na e-maila, co tam sie dzialo.
          Przeanalizuj całą kuracje.

Pozdr.
          Sandra
          • gluusia Re: nie chcę żeby trądzik wrócił... 27.03.05, 20:27
            czesc Sandra! nie dostalam od Ciebie maila, mozesz jeszcze raz przeslac na ten
            adres gluusia@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka