Dodaj do ulubionych

StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:25
Hejka- za Waszą namową skorzystałąm z zakupów w StrwberryNET. Z drżącym
sercem wybrałam kosmetyk, przebrnęłam przez sieć formularzy, wypełniłam
formularz zakupu korzystajac z karty kredytowej i....w piętek odebrałam
przesyłkę!!!
Mówię Wam jak się cieszę :))) Normalnie jestem w szoku, że tak szybko
przysłali. Zamówienie składałam 11.03 w nocy , ale to był weekend więc
wysłali 14 a 18.03 już trzymałam w łapkach pudełeczko z niebieską
wstążeczką.
Zastanawia mnie tylko czemu zewnetrzne pudełko pyło przecięte na krawędzi.
Nic nie zginęło. W nim były takie kuleczki ze steropianu - zabezpieczające a
w tym "zatopiony" mój kosmetyk- w srebrnym papierku. Ja byłąm tak
podekscytowana, ze na poczcie wogóle na to nie zwróciłam uwagi, ale jak
zobaczyłam, ze wszystko w środku ok to nie było problemu. Ciekawe tylko po co
ktoś rozcinał?
Myślę, że to było moje pierwsze ale nie ostatnie zamówienie z truskawki. Jak
macie jakieś fajne zkupy z tamtąd to polećcie - co warto sobie zafundować?
Obserwuj wątek
    • Gość: dolores KK Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:35
      A znacie cos takiego jak StrawberryNet ale z ciuchami?? Jakąś zachodnią stronę?
      • Gość: XOXO Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 12:04
        Czy te kosmetyki są oryginalne??
        • Gość: berchet Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 12:17
          a czy tą stronę da się wyświetlić w języku polskim?
          • Gość: maxi Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 12:38
            Niestety nie-musisz sie pomęczyć.
            • Gość: inka Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 12:44
              Ceny mozesz wyswietlić po polsku. Dołaączam sie do wątku. Co tam kupiłyście???
              • Gość: Magduska Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 12:48
                Ja kupiłam ostatnio Cliniquw superbalanced fluid za 60zł. Czekam na przesyłkę.
                Mam nadzieje, ze nie dołoża mi cła. A co do jezyka. Nawet z niewielka
                znajomością dasz sobie radę.
                • Gość: ynes Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 13:53
                  Zamierzam zakupić idealista.
    • Gość: Rene Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:20
      Moja tez byla rozcięta (dostalam ja wlasnie 11 marca) - po prostu celnik musial
      sprawdzic co jest w srodku - takie maja prawo i obowiazek. Na pudelku na pewno
      mialas pieczatke o dopuszczeniu na polski obszar celny.

pozdr.

R
      • Gość: skrzat Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.wroc.gazeta.pl 21.03.05, 14:29
        Szminka Divinora za 11$ (teraz w ofercie 50% rabatu na 2 różne kolory),
        blyszczyk Lancome za 17$ (Juicy Tubes).
        • Gość: maxi Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:38
          Na pudełku miałam jakąś zielona karteczke i chyba właśnie pieczątkę. Dokładnie
          nie pamiętam bo darłam to pudełko jak szalona. Ciekawe jak tam celnik zajrzał
          przez taką szparkę...Ale dobrze, że mi powiedziałaś, bo następnym razem
          nauczona doświadczeniem pewnie namieszałabym trochę na poczcie.
    • voluptas A czy w Strawberry można także płacić wirtualną 21.03.05, 15:20
      kartą kredytową - np. Inteligo? Ktos próbował?
      • Gość: maxi Re: A czy w Strawberry można także płacić wirtual IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:49
        Visą
        • Gość: Ewa Re: A czy w Strawberry można także płacić wirtual IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:11
          Pzepraszam przez jakie formularze zmuszona byłaś przebrnąć?

Kupuję na truskawce dość dawno i jedyny "formularz" to standadowy do płatności
          kartą.
          • Gość: kaja Re: A czy w Strawberry można także płacić wirtual IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:34
            O jejkaaa ale ja jestem światowaaaaa!! Już tak dawno kupuję na
            truskawceeeee...wsystko wiem...jakie formularze ciemniakiiii???
            • Gość: pytajka Re: A czy w Strawberry można także płacić wirtual IP: 62.233.177.* 21.03.05, 21:08
              dajcie dokladny adres na ta strone, pliiiiz
              • Gość: Rene Re: A czy w Strawberry można także płacić wirtual IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 09:12
                www.strawberrynet.com/
    • voluptas Dziewczyny, klikam "check out" i nic :( 22.03.05, 11:08
      Wiesza im się ta strona, czy co? :(((( Miałyście tak?
      • Gość: kaja Re: Dziewczyny, klikam "check out" i nic :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:02
        NEVER>>>>
        • Gość: paula pytan kilka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.05, 00:47
          serio jest tam az tak duzo taniej?? ile placilyscie za przesylke? i sa jakies
          specjalne wymagania co do karty ktora sie placi?
          • Gość: Milka Re: pytan kilka IP: 217.153.156.* 23.03.05, 17:49
            Za przesyłkę nic nie płacisz. Niektóre kosmytyki są droższe niż u nas, ale jest
            sporo tańszych, zdarza się że nawet kilkakrotnie. Ja też się przymierzam, mam
            kartę wirtualną Visa z M-banku i nią zamierzam płacić.
            Myślałam o Bikini Top Diora, bo był prawie 3 razy tańszy niż u nas, ale wysiadł
            mi komputer na kilka dni i po naprawie już takiej super obniżki nie ma. Teraz
            mam na oku żel do biustu Orlane (B21 firming bust gel - 165 zł za 200ml). Nie
            wiem tylko ile kosztuje u nas.
            • martkaok Re: pytan kilka 23.03.05, 19:14
              jesteś pewna że za przesyłkę nic nie płacisz? Mnie się wydaje że chyba z 44 zł
              • Gość: tralala Re: pytan kilka IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.03.05, 20:05
                a czy serio mozna placic kartami visa electron ? np inteligo? czy tylko
                kredytowymi? no bo to jest roznica.

no i co z clem? nigdy nie obarczaja clem?
                • Gość: Milka Re: pytan kilka IP: 217.153.156.* 23.03.05, 22:22
                  Hej Martkaok, a skąd ten pomysł z opłatą 44zł za przesyłkę? Przecierz temat
                  Strawberrynet wałkowany był na forum nie raz i nikt za przesyłkę nie płacił.
                  Poza tym, na stronie sklepu wyraźnie informują i to wołami, że "Free shipping
                  anywhere in the world..."
                  Jeśli chodzi o płacenie zwykłą kartą, to nie wiem, czy musi to być karta
                  kredytowa. Visa elektron na pewno nie, bo tą kartą nie można płacić w
                  internecie. Ja pisałam o e-karcie, karcie wirtualnej, specjalnej do transakcji
                  internetowych, telefonicznych itp. Były osoby, które nią płaciły, a na stronie
                  M-banku Strawberrynet jest na liście sklepów akceptujących e-kartę, więc nie
                  spodziewam się specjalnych problemów.
                  Pozdrawiam
                  Milka
                  • Gość: tralala Re: pytan kilka IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.03.05, 22:39
                    e oczywiscie ze mozna placic w internecie visa elektron , sama to robilam,
                    zalezy tylko od sklepu internetowego i tyle, czy przyjmuje czy nie.
                    dlatego sie pytalam o karte.

a co z clem? serio nikt nigdy nic nie zaplacil?
                    • Gość: Milka Re: pytan kilka IP: 217.153.156.* 23.03.05, 22:57
                      Hm... na stronie M-banku jest taka informacja: "Kartą Visa Electron nie można
                      wykonać transakcji wirtualnych ( w Internecie, przez telefon,
                      korespondencyjnie)." Dlatego napisałam, że nie można.
                      Jeśli chodzi cło, to parę osób faktycznie się skarżyło, że musiały zapłacić.
                      Ale nie jest to regułą, a truskawka ponoć zwraca koszty cła. Myślę, że to
                      zależy od wielkości paczki (i wartości deklarowanej) i niestety od dobrej woli
                      celników, bo teoretycznie, paczka na której widnieje deklaracja, że jest to
                      prezent, nie podlega opłacie celnej.
                      • kkkkk4 Re: pytan kilka 25.03.05, 10:44
                        Ja kupiłam bikini top Diora włąśnie na truskawie. Załapałam sie na cenę 99zł. U
                        nas kosztuje ok 280zł więc resztę sobie dopowiedzcie. Cła się nie płaci a jeśli
                        się przyczepią to truskawa zwraca koszty. WYSYŁKA JEST ZA DARMO!!!!!!!
                        • Gość: Milka Re: pytan kilka IP: 217.153.156.* 28.03.05, 12:46
                          No, ja też właśnie zamówiłam :) Znowu jest w promocji 30% taniej, bo ostatnio
                          było 18%. Wychodzi nieco drożej w złotówkach, bo 105 zł, ale to dlatego, że
                          dolar skoczył. Ciekawe, czy dojdzie i kiedy...
    • hispana Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! 25.03.05, 11:02
      ciekawe dlaczego tylko perfumy strawberrynet tak bardzo szybko ulatniaja sie i
      zapach trwa gora 2 godziny a np. cienie poczworne chanela maja zupelnie inne
      nazwy niz te oryginalne i dlaczego te oryginalne sa perlowe a z truskawki
      matowe? kilka razy sie nacielam na podrobki, wiec uwaga
      • miriam_73 A ja jestem ciekawa Hispano 25.03.05, 11:33
        dlaczego siejesz dezinformację i piszesz głupoty, np. o rzeczonym Chanel???
        Poczwórne cienie na stronie Chanel i na stronce Truskawy nazywają się dokładnie
        tak samo,poza tym struktura każdej czwórki jest taka, że są tam cienie i
        mateowe i perłowe.
        Co do perfum - może podaj konkretny przykład?

Od siebie tylko napiszę, że kupuję kosmetyki na Truskawce od dawna, mam m. in.
        sporo perfum i wód i na pewno nie tracą zapachu po krótkim czasie. Kosmetyki sa
        oryginalne i nie ma sie co obawiać.

Strawberry nie sprzedaje podróbek, szanowna Hispano. Jedynie oryginalne
        kosmetyki. U nich nacięłaś sie na podróbki? Jakieś konkrety?
        • hispana Re: A ja jestem ciekawa Hispano 25.03.05, 15:35
          perfumy: Alain Delon - "Samourai"
          Guerlain: Pampelune
          Andy Warhol: Marylin
          nie pamietam nazwy tych cieni - te same odcienie w sklepie byly perlowe a od
          nich matowe
          takie sa moje doswiadczenia, ponadto, puder brazujacy diora byl w opakowaniu 8-
          katnym a w sklepie w czterokatnym - nie wiem czy moze dywersyfikuja wyglad
          opakowan na rozne rynki
          sa to moje spostrzezenia, ciesze sie, ze wam sie udalo oryginalne rzeczy kupic
          • Gość: Milka Re: A ja jestem ciekawa Hispano IP: 217.153.156.* 28.03.05, 12:57
            Hm... to ciekawe z tymi cieniami Chanela. Z tego, co widziałam, nazwy i numery
            mają takie same, mam pewność 100% co do kilku, bo je mam i moge porównać,
            kolorki też wyglądają na zdjęciu identycznie jak te moje. Kwestia tylko tego
            matu... Aż mam ochotę zamówić, żeby to sprawdzić, tylko że cena nie jest
            rewelacyjna, jak na strawberry. Porównywałam też kilka innych kosmetyków, z
            ciekawosci - wszystkie wyglądają identycznie jak te, które kupowałam w
            perfumerii i takie same mają nazwy.
      • wilsonr Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! 25.03.05, 13:15
        Ja kupilam u Truskawy RL Polo Sport Woman za ok. 100 zl i czuje je przez caly
        dzien, wiec moze po prostu szybko przyzwyczajasz sie do zapachu i go po 2 h juz
        nie czujesz? Moje na 100% sa oryginalne i nigdy nie czytalam zadnych
        negatywnych opinii o Truskawie odnosnie autentycznosci produktow.

pozdr
        W
    • Gość: madzia Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:46
      prosze mozecie podac mi aderes pelen stony www.???
      • Gość: maryianna Re: StrawberryNET---______-----ale się cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:41
        Oto i on: www.strawberrynet.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka