Dodaj do ulubionych

Co na oparzenie?????????????????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 09:43
Wczoraj wylałam sobie na nogę wrzącą herbatę. Przyłożyłam od razu zimny
okład, poźniej posmarowałam balsamem. Dziś wstałam a tu w tym miejscu mam
czerwoną plamę wielkości dłoni. Czy to zniknie po paru dniach?
Obserwuj wątek
    • naila Re: Co na oparzenie????????????????? 29.03.05, 11:36
      Idź do lekarza, da Ci coś na to, żeby nie było śladu. Po paru dniach nie
      przejdzie raczej. A na pierwszy rzut polecam tormentiol (bez recepty)
      • malizna91 Re: Co na oparzenie????????????????? 29.03.05, 12:04
        zgadzam sie z naila tormentiol jest dobry,ja jeszce polecam cos co mi pomoglo
        ale nie wiem czy to tego typu oparzen tez sie nadaje,ja ostatnio doslownie sie
        poparzylam w solarium i posmarowalam sie takim krememm dla dzieci nivea to sie
        nazywa masc z pantenolem i bardzo mi pomoglo
    • Gość: Asia olejek pichtowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:28
      Polecamolejek pichtowy, ja sie oparzyłam jak wlałam na siebie ziółka, tyle
      zenajpierw wypróbuj na małym fragmencie skóry :) kupisz gow aptece, ok 8 zł
      Asia
      • Gość: marynia Re: olejek pichtowy IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 29.03.05, 12:40
        ja sobie kiedyś na udo wylałam wrzącą miętę...i miałam poparzenie z bąblami
        cieknącymi jakimś dziwnym płynem, ale wizyta u lekarza i smarowanie pomogły. a
        ślad po oparzeniu zszedł mi całkowicie:-)))
    • Gość: Milka Re: Co na oparzenie????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 13:10
      Dziękuję Wam za wszystkie rady:)))
    • Gość: talka Re: Co na oparzenie????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 13:23
      Moja mame niedawno zaatakował gorący tłuszcz.Na nadgarstku miała 4 plamy,a raczej bable które wygladły paskudnie.Smarowala je mascią i po
      jakims czasie obrzek z reki schodzil.Po jakis 3 tygodniach pozostały malutkie plamki ktore stopniowo znikaja.Goracy tluszcz jest o wiele gorszy niz
      goraca herbata wiec glowa do gory :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka