Dodaj do ulubionych

stopy!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.05, 08:58
czesc mam pytanie co moze cie poradzic na pocace sie stopy. myje je 2-3 razy
dziennie w miare mozliwosci jak jestem w domu nie na uczelni. nie nosze
rajstop tylko cienkie sportowe skarpeteczki bytki sportowe tez przewiewne nie
z zadnej skory.robie regularne pilingi stop myje nawet szarym mydlem i nic.
nawet jak chodze w klapeczkach po domu z golymi stopami to mam je mokre...
Obserwuj wątek
    • Gość: standucha Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.05, 10:08
      up
    • Gość: standucha Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.05, 10:09
      up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • justa_79 Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.05, 11:07
      no to używaj dezodorantów do stóp, nic o tym nie piszesz. do tego Pedipur albo
      Stoppot. a z czego są te przewiewne buty nie z żadnej skóry? ;) bo jeśli z
      tworzyw sztucznych, to nic dziwnego, właśnie skóra lepsza, bo przepuszcza
      powietrze.
    • Gość: jolka Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:01
      Miałam dokładnie ten sam problem. Wydałam fortunę na dezodoranty, kremy, maści, płyny, itp. Nic nie pomagało. Nawet jak chodziłam boso to po jakimś czasie moje stopy były mokre. Ale znalazłam coś co mi pomogło - to zasypka do stóp NIVELAZIONE firmy Farmona, dostępna w aptece (cena 5.50 zł). Nie wierzyłam, że może mi pomóc, ale efekty przerosły moje oczekiwania. Używam jej rano i do końca dnia moje stopy sa suche, bez żadnego zapachu !!!
      Mam nadzieję, że Ci pomoże.
      Pozdrawiam:)
      • Gość: kasia Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 15:09
        hm a jaka to jest posypka? czy ją widać? bo ja kiedyś tam sypałam do skarpetek
        talk, ale go baaaaardzo było widać:(
        • Gość: jolka Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 21:15
          Tej zasypki nie sypie sie do skarpetek tak jak innych - ja ją wcieram w stopy. Co prawda jest biała, ale po chwili jakoś tak stapia się ze skórą, że jej nie widać. Naprawde ją polecam:)
    • Gość: jolka Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:45
      up
      • shojo4 Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.05, 16:46
        no to up:):)
    • Gość: mała Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 21:52
      firma SVR ( kosmetyki apteczne ) ma serię produktów zmniejszających potliwość, min krem i kostkę do mycia. Seria nazywa się Spirial .
      Pozdrawiam!
      • Gość: miniatura Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.05, 23:15
        dzieki dziewczyny.
        ja coprawda nie uzywalam tej zasypki (ale w nia zainwestuje bo podajesz ze cena
        przystepna hihi wiec jakby na mnie nie dzialalo nie bedzie mi zal) ale
        przypomnialo mi sie, ze uzywalam tez soli do moczenia nog z farmony wlasnie ale
        na niewiele sie to zdalo. ;) to w sobote pojde do apteki i zakupie polecana
        zasypke pzdr i dziekuje.
        a co do serii svr to ta kostka kurcze droga jest, ja swego czasu uzywalam tego
        kremu spirial i bylam bardzo zadowolona, ale pozniej tu na forum dowiedzialam
        sie o antidralu i jego tylko uzywam...
        • Gość: mała Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 23:22
          chciałam pomóc... :)
          pozdrawiam!
          • Gość: francuzeczka Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 23:34
            moze kwas borowy?ja stosuje na zmiane z dezodorantami do stop i jest ok.
    • monia70 Re: stopy!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.05, 00:26
      Nadmierna potliwość stóp może być skutkiem wewnętrznych zaburzeń organizmu, stanów chorobowych np.cukrzyca lub niektórych chorób zakaźnych. Potliwość stóp często dokucza w okresie dojrzewania oraz w okresie przekwitania - jest to spowodowane burzą hormonalną w organizmie. Osoby nerwowe, będące w ciągłym napięciu nerwowym także narzekają na pocące się stopy. Często przyczyną potliwości stóp jest noszenie nieodpowiedniego obuwia i skarpet z tworzyw sztucznych.
      Bardzo ważna jest higiena stóp - w przypadku potliwości łatwo o zakażenia grzybicze i bakteryjne.
      Po każdym umyciu stóp zaleca się wcieranie płynów przeciwpotowych. Pocące się stopy trzeba myć chłodną wodą, zbyt ciepła będzie pobudzała gruczoły potowe do intensywniejszej pracy.
      Można także stosować kąpiele stóp w naparze szałwi i pokrzywy. Taki napar można także pić (15 g liści szałwi zalanych 0,5 litra wrzątku, 2x dziennie po 1/2 szklanki co trzeci dzień przez miesiąc, kurację trzeba powtarzać co kilka miesięcy).
      Do kąpieli stóp polecane są również napary z lawendy, rozmarynu , tymianku oraz kory wierzby.
      W potliwości stóp można także stosować masaż aromaterapeutyczny: do oleju bazowego dodajemy 3 krople olejku bergamotowego, 2 krople olejku cyprysowego na 10 ml oleju bazowego (można wybrać także olejek cedrowy, cytronelowy, cytrynowy, drzewa herbacianego, geraniowy, hyzopowy, jałowcowy, lawendowy, paczulowy, tymiankowy, Ylangowy).
      Polecam do pielęgnacji pocących się stóp:
      ? FusDeo Gehwol - Orzeźwiający, odświeżający i długotrwały dezodorant do stóp. Zawiera naturalne olejki rozmarynu, lawendy, rumianku, mentol i pantenol. Dezynfekuje i skutecznie chroni przed grzybicą. Regularne stosowanie powoduje, że stwardniała skóra staje się delikatna.
      ? Pudrowy Spray Antyperspirant, Spray Dezodorujący, Spray Dezynfekujący do obuwia ,wkładki dezodorujące, wkładki przeciwpotne - Effidium Pied
      ? Scholl Odour Control - dezodorant przeciwpotny do stóp: zawiera Neutra-Activ?, unikalny opatentowany system neutralizacji zapachu
      - działa antyperspiracyjnie, pomaga utrzymać stopy suche;
      - zawiera składniki przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne, niszczące bakterie i grzyby odpowiedzialne za przykry zapach;
      - 24-godzinne działanie, 150 ml
      oraz pozostałe produkty z serii Odour Control:
      ? Odour Control - Żel do stóp przeciwpotny dezodorujący;
      ? Odour Control - Zasypka do stóp;
      ? Wkładki przeciwpotne "Odour Control";
      ? "Fresh step" - dezodorant antyperspiracyjny do stóp;
      ? "Fresh step" zasypka do stóp: Aktywnie przeciwdziała poceniu się stóp. Działa antybakteryjnie. Drobny talk zapewnia świeżość stóp, skutecznie likwiduje przykry zapach. Zapobiega otarciom oraz infekcjom. Idealna dla osób aktywnych. Specjalnie dla Pań. 75 g
      ? Dezodorant do stóp (cytrynowy) - 125 ml

to wszystko co na ten temat wiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka