Dodaj do ulubionych

woda utleniona

15.04.05, 16:19
Witam,
szukajac dobrego sposobu na rozjaśnienie włosów na rękach, przeczytałam że
mazna w tym celu użyć wody utlenionej. Tak też postanowiłam zrobić,zakupiłam
wodę 3% i nic... Siedzę z wacikiem zamoczonym w wodzie już 15 minut i nic.
moze któś mi coś poradzi, jak długo w jaki sposób moczyc włoski.
Dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: woda utleniona 15.04.05, 16:39
      ja robilam troche inaczej - smarowalam woda i zostawialam az wyschlo i tak pare
      razy. Nie pamietam tylko ile procent miala ta woda.
      • nallega_m Re: woda utleniona 15.04.05, 16:57
        w rossmanie jest taki specjalny plyn do rozjasniania wlosow, moze na te na
        rekach tez zadziala...
    • Gość: Gosia Re: woda utleniona IP: 82.160.110.* 15.04.05, 16:58
      Moze powinnaś użyć wody utlenionej o mocniejszym stęzeniu(6 lub 9%)Tylko,ze
      taka mocniejsza woda może spowodować poparzenia i podrażnienia na skórze :-/
      Może lepiej spróbuj jakiejs skutecznej metody depilacji aby pozbyc sie zbędnych
      włosków(polecam wosk-skóra jest na bardzo długo gładka)
      • mikams75 Re: woda utleniona 15.04.05, 17:04
        eee na rekach to nie ma co sie depilowac czy golic - bedzie tylko gorzej, dojda
        podraznienia, wrastajace wloski itp. Na rekach wystarcza rozjasnianie, wloski
        sie troche po tym krusza i jest ok.
    • bzzzk Re: woda utleniona 15.04.05, 18:37
      zależy jakie masz włoski, jak delikatne, rzadkie, to rzeczywiście lepiej
      rozjaśnić, ale jak są grubsze, dosyć ciemne, gęste, to dobrze by było się
      przemóc i wydepilować je woskiem. efekt naprawdę na długo, a odrastają dużo
      słabsze. też mam problemy z wrastającymi włosami na innych częściach ciała, ale
      akurat na rękach nie wrastają, po wosku wyglądają bardzo dobrze. nie polecam
      zaś golenia, ostatnio to zrobiłam bo nie miałam w domu wosku a spieszyłam się i
      więcje tego nie będę robić, na rękach takie szorstkie i sztywne włosy barzo
      przeszkadzają i zaraz odrastają. a z wodą utlenioną też kiedyś próbowałam ale
      na mnie też nie chciało jakoś zadziałać a bałam się trzymać za długo, żeby nie
      podrażnić skóry. popróbuj może jeszcze z tą wodą, a jak nie to warto spróbować
      depilacji. to oczywiście tylko sugestia:)
    • Gość: gocha Re: woda utleniona IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:01
      Popieram Mikams - posmarować włoski wodą i poczekać aż wyschną i tak kilka (lub
      kilkanaście)razy.Potem też trzeba dosyć często smarować, ale wtedy już szybciej
      się kruszą (końcówki są mocniej rozjaśnione). Jeżeli włosy są bardzo ciemne lub
      grube to może rzeczywiście 3% być za słabe.
    • Gość: jasna_79 Re: woda utleniona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:03
      Cześć,
      tak się nie używa wody utlenionej.
      Trzeba smarować aż do skutku i zostawiać do wyschnięcia.
      Po tygodniu włoski powinny być bardzo jasne i kruszyć się.
      • Gość: Dziuba Do jasna_79 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 22:37
        a ilu procentowa to ma byc woda? i jesli inna niz ta zwykla apteczna to gdzie
        ja dostac?
        • Gość: jasna_79 ja mam 3% :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 22:40
          ... i działa :)
          rozjaśniam włosy na rękach, a czasem meszek nad górną wargą
    • oolge Re: woda utleniona 16.04.05, 17:12
      bardzo dziękuję za wszystkie rady. Spróbuję najpierw z woda, tak jak
      radziłyscie, a jeśli sie nie uda poszukam jakiegoś środka rozjaśniającego
      • nallega_m Re: woda utleniona 17.04.05, 01:08
        ten srodek zaproponowalam, bo jest go duzo, za 5 zl i w pojemniku z atomizerem.
        chcialam zrobic eksperyment, zeby Tobie napisac, czy dziala, ale mam za jasne
        wlosy na rekach. jedno jest pewne: fryzjerka zrobila mi pasemka. byl za duzy
        kontrast, wiec sie tym popsikalam, wyszlam na slonce. po kilku godzinach bylam
        blondie:) jednym ze skladnikow jest woda utleniona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka