Dodaj do ulubionych

kremy / maseczki z algami

IP: *.pro-futuro.com 25.06.02, 15:15
Witajcie dziewczyny!
Czy używałyście jakis dobrych kremów czy maseczek z algami i możecie coś
polecić?
Interesują mnie preparaty w miarę intensywne, gdyż mam już :-))) 30 lat.

pozdrowienia
A.
Obserwuj wątek
    • Gość: monias1 Re: kremy / maseczki z algami IP: 213.195.141.* 25.06.02, 15:34
      Bardzo dobra maseczka z algami firmy Galenic. Z tej firmy seria algowa -
      Optycee dla kobiet po 30
      • Gość: Marta Re: kremy / maseczki z algami IP: *.pl 25.06.02, 15:42
        Dobrą serię z algami "Algamarina" ma Dermika.Używałam kremów na dzień i na noc
        oraz maseczki i są w porządku.Tylko zapach trochę dziwny- taki "wodorostowy",
        ale można się przyzwyczaić.odobną ,ale nieco gorszą serię produkuje Kolastyna-
        "Alga Q 10".Kremy są średnie, jedynie mogę z czystym sumieniem polecić
        maseczkę-buzia jest po niej jak nowa.
    • Gość: coralin Re: kremy / maseczki z algami IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 25.06.02, 15:56
      Z preparatów z algami słynie Thalgo.Sprzedają te produkty kosmetyczki .Miałam
      kiedyś krem,ale nie byłam zachwycona, bo obciążał moją mieszaną cerę,ale muszę
      przyznać nawilżał wspaniale(może teraz gdym starsza byłby dobry?).
      • Gość: Anna Re: kremy / maseczki z algami IP: *.pro-futuro.com 25.06.02, 16:01
        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :-)
        Właśnie mam dylemat Thalgo czy Galenic. Nie wiem dlaczego ciągnie mnie w stronę
        Galenic'a, chociaż niewiele wiem o tej firmie.
        Zniechęciła mnie trochę informacja, że preparat Thalgo był ciut za ciężki. Też
        mam skórę mieszaną i nie lubię tłustych i lepkich konsystencji
        Pozdrowienia,
        • Gość: coralin Re: kremy / maseczki z algami IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 25.06.02, 16:13
          Nie sugeruj się za bardzo moją wypowiedzią.Krem kupiłam kiedyś zbyt pochopnie
          (Nourishing Cream with Marine Nutrients)i faktycznie był ciężkawy.Ale wybór
          kosmetykó jest niezły. A maseczka z serii tlenowej O2 Thalgo jest dla mojej
          mieszanej cery świetna.
        • Gość: KatkaPal Re: kremy / maseczki z algami IP: *.net.autocom.pl 25.06.02, 16:38
          Nie polecam Ci Galenic’a. Mam krem pod oczy i krem do twarzy
          przeciwzmarszczkowy z tej serii z algami Ophycee i osobiście nie jestem
          zadowolona. Krem pod oczy dobrze się wchłania i tyle żadnych innych efektów a
          krem do twarzy jest (przynajmniej dla mnie, ale mam bardzo tłustą cerę) za
          ciężki. Najlepiej poproś o próbki, ja tego nie zrobiłam i teraz żałuje, a
          skusiłam się świetnymi opiniami tych kosmetyków. Jak widać nie każdemu one
          odpowiadają.
          Pozdrawiam.
    • Gość: magamaga Re: kremy / maseczki z algami IP: *.ost-poland.com.pl 25.06.02, 15:59
      Rewelacyjna maseczka bionawilzajaca z algami i wit.C Dermiki, przez lata moj
      no1, niestety wycofuja, gdzieniegdzie mozna jeszcze kupic, ale koniecznie
      sprawdzajac date waznosci. Spi sie w niej, a rano cera jest piekniejsza,
      jasniejsza, wyrownana, drobne syfki nawet znikaja.
    • Gość: Goś Re: kremy / maseczki z algami IP: 62.233.163.* 27.06.02, 11:49
      Jako Twoja rówieśnica :) szerze polecam Ci serię z Algami Dax Cometix ( w
      takich zielono - turkusowych opakowaniach). Używałam chyba z tej serii już
      wszystkiego. Na początku uwiódł mnie zapach. Poza tym - oprócz kremów -
      używałam "mleczko - tonik - demkijaż oczu" w jednym. Z tego produktu byłam
      bardzo zadowlonona - rzeczywiście świetnie zmywał, nie był lepki i zamist
      róznych specyfików do demkijażu w łazience stała tylko jedna butelka. Trudno mi
      powidzieć jakie będą długofalowe efekty - na razie skóra ma się chyba dobrze,
      jest dobrze napięta i wygładzona. Na razie, w naszym wieku (hi, hi) nie ma
      jeszcze worów pod oczami i widocznych zmarszczek. Zresztą - Dax Cosmetix
      możesz sobie kupić nawet w ramch eksperymentu - kosztuje ok. 17 zł.

Pozdr.
      Goś
    • Gość: Mar Re: kremy / maseczki z algami IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 13:22
      Właśnie nabyłam drogą kupna krem Ophycee Galenica koncentrat
      przeciwzmarszczkowy na noc z wyciągiem z niebieskich alg. Zastosowałam go
      wczoraj na noc i rano skóra byla przyjemnie nawilżona. Myślę że efektów można
      się (o ile) spodziewać dopiero po jakimś czasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka