Dodaj do ulubionych

wosk do depilacji

01.05.05, 10:58
czy uzywalyscie wosku do depilacji ale samodzielnie a nie u kosmetyczki?
zameirzam go kupic ale chjcialam zasiegnac opinii , czy to trudny zabieg zeby
go wykonac samodzielnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: wosk do depilacji IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 01.05.05, 11:09
      Zabieg jest trudny i samemu nigdy nie zrobi sie tego tak dokladnie jak zrobi to
      kosmetyczka. Tym bardziej ze nie ma na rynku dobrego wosku na cieplo, a plastry
      nadaja sie tylko do slabych wloskow. Jesli chodzi o wosk na cieplo kiedys byl
      veet a teraz jest tylko joanna. Mozna nia zrobic depilacje, ale nie dorownuje
      ona woskom stosowanych przez kosmetyczki.
      • carmelaxxx Re: wosk do depilacji 01.05.05, 11:58
        no ale wlasnie widze ze na allegro sa woski te normalne kosmetyczne a nie te co
        sa w sklepikach.
        woskow ze sklepu ani plasterkow nie biore pod uwage bo to pomylka
        • Gość: Karolina Re: wosk do depilacji IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 01.05.05, 16:40
          a jaka masz gwarancje ze te z allegro to nie pomylka czy zwyczajna podroba
    • Gość: madzia Re: wosk do depilacji IP: *.gorzow.mm.pl 01.05.05, 12:25
      a ja mam zamiar kupic sobie wosk taki jak uzywaja kosmetyczki znam strone w
      ktorej mozna kupic mnustwo woskow i wszystko co jest w zakladach kosmetycznych
      wiec chcem kupic sobie sama i sama sobie robic fakt moze nie wyjdzie tak dobrze
      jak u kosmetyczki ale szkoda mi 100 zl ms na woskowanie nog. :) a cwiczenie
      czyni mistrza. caemelaxxx jak chcesz to wysle ci ta strone na prv. pozdrawiam
      • carmelaxxx Re: wosk do depilacji 01.05.05, 23:22
        hej poprosze ta stronke, wlasnie tez mi szkoda tyle kasy na comiesieczne
        usuwanie wloskow i chycialabym sama sprobowac czy mi sie uda.
    • ural100 Używam z powodzeniem 02.05.05, 08:51
      Używam w domu wosku na ciepło, nie chodze do kosmetyczki. Veet z aplikatorem,
      ale zaczęłam nakładać bez tego aplikatora, bo się dostawała czasem woda do
      środka. Ze wszystkich sposobów wosk na ciepło jest dla mnie najlepszy. Włosy nie
      odrastają tak szybko i po jakimś czasie systematycznego usuwania są słabsze.
      Ostatnio nie ma go już w drogerii i kupowałam na allegro. Właśnie kupiłam też
      tam wosk w puszcze, ale go jeszcze nie testowałam. Duuuża ta puszka, zobaczymy.
      W internecie w Esentii masz wosk czy depilator cukrowy, podobno depilacja
      cukrem jest jeszcze lepsza. Na pewno bym już kupiła, ale muszę trochę panować
      nad wydatkami. :)Czytałam że gdzieś tam w świecie (Indie?) kobiety same
      przygotowywały sobie depilator z cukru, ale chyba nie jest to takie proste. :)
      Jedna wizyta u kosmetyczki z nogami to ok. 60 zł, więc niemało, prawda? Nie
      wiem, na ile taki jeden zabieg by wystarczył.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka