Dodaj do ulubionych

6 weidera - problem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 09:40
cwicze "szóstke" na moje sadełko - dzisiaj mam dzień 31. ale nie zabralam sie
za cwiczenia (bynajmniej nie z lenistwa). mam wrazenie ze moje śliczne wcięcie
w talii się poszerza!nadal jest na niej trochę tłuszczyku ale jednak jest
szersza! z profilu brzuch się "spłaszczył", z czego się naprawdę cieszę.
jednak nie wiem co dalej, nie chce stracić talii i nie wiem co gorsze:
odstający gruby brzuch, czy brak wcięcia? :(
PS. czy można w jakiś sposób "uratować talię" (spalić mięśnie)?...
PS. które ćwiczeń A6W rzeżbią mięsnie skośne? (ćwiczenie nr 5 - rowerek
zmodyfikowałam nieco i dociągam szybko oba kolana i łokcie jednocześnie (nie
prawe do lewego łokcia) dziewczyny pomocy! :(
Obserwuj wątek
    • Gość: leelee Re: 6 weidera - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:15
      moze jednak coś mi doradzicie bo juz nic nie wiem... :/
      • Gość: Ivre Re: 6 weidera - problem IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 07.05.05, 11:58
        Proponuje cwiczenia rozciagajace miesnie talii. Dziala; ja tez cwiczylam
        weidera, ale dodalam do tego wlasnie cwiczenia na talie i wciecie w niej nawet
        sie jeszcze mocniej zarysowalo :) Dobre efekty daje rowniez hula-hop.
        • Gość: szafa-grająca Re: 6 weidera - problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:06
          Gdzie znajdziemy ćwiczenia na mięśnie talii?
          • Gość: Ivre Re: 6 weidera - problem IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 07.05.05, 13:18
            Hmm..no ja znam z aerobiku, wiec trudno mi doradzac... ale pamietam, ze kiedys
            na jakiejs stronie na temat modelingu bylo cos o cwiczeniach na uda, brzuch i
            wlasnie talie. Niestety nie mam pojecia jaki dokladnie byl adres, ale
            wyszukiwarka powinna dac rade :)
            Jak chcecie to moge sprobowac opisac te cwiczenia, ale nie gwarantuje, ze ktos
            te moje wypociny zrozumie ;)
            • Gość: leelee Re: 6 weidera - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:58
              ja bym poprosiła o opisanie... zrozumiemy jakoś :)
              • Gość: ilka Re: 6 weidera - problem IP: *.241.81.adsl.skynet.be 07.05.05, 16:29
                Pewnie o to chodzi www.modeling.pl/?
                sub=cwiczenia/brzuch&fil=brzuch&poz=30
                Dwa ostatnie cwiczenia sa na ladna talie. Moja trenerka z fitnessu mowi ze 6
                weidera zostala wymyslona dla mezczyzn i nalezy ja zmodyfikowac wlasnie o
                cwiczenia na talie.
                • Gość: Ivre Re: 6 weidera - problem IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 07.05.05, 18:57
                  Ooo..! wlasnie o tej stronce mowilam :)
              • Gość: Ivre Re: 6 weidera - problem IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 07.05.05, 18:57
                No to uwaga :)
                Zaczynam zwykle od krecenia bioderkami jakis czas, zeby troszke rozgrzac
                miesnie :) Jakies 20 w jedna i 20 w druga strone. Powoli i obszernie. Pozniej
                robie takie cosik; staje w rozkroku, rece wyprostowane w gore (lapie sie za
                nadgarstki) i wyginam sie to w prawo, to w lewo, probujac pracowac tylko talia.
                Jakies 15 razy w kazda strone. Nastepne cwiczenie wyglada tak; rozkrok, jedna
                reka w gore (zalozmy, ze najpierw prawa) i wyginamy sie w strone przeciwna
                (czyli lewa) poglebiajac sklon jak tylko sie da. To cwiczonko powtarzam tak ze
                20 razy w kazda strone dosyc dokladnie (jak dla mnie; dosc wymagajace). No i
                ostatnie; siad tzw. płotkarski i sklony to do wyprostowanej nogi, to znowu do
                tylu, az za ta zgieta.
                Jak cos jest niejasne, to przepraszam. Staralam sie :)
                powodzenia:)
                Ach, no hula-hop to oczywiscie rewelacja na talie :)
                • Gość: leelee Re: 6 weidera - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:57
                  dzieki za stonke i za cwiczenia - ja bede je wykonywac na pewno jesli maja
                  pomoc:jeśli będę tak ćwiczyć talię nie powinna się poszerzać, tak? a może nawet
                  będzie bardziej zaznaczona?:)
                  • Gość: moni Re: 6 weidera - problem IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:16
                    Mięśnie skośne brzucha ćwiczy się dotykając NAPRZEMIENNIE - czyli lewy łokieć do
                    prawego kolana, inaczej ćwiczysz prosty brzucha. Jeśli chodzi o talię to rób
                    skręty tułowia, dobry jest też hula hop, skłony boczne(najlepsze w leżeniu na boku)
                    • Gość: leelee Re: 6 weidera - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:17
                      dziekuje za informacje ale czy od skłonów przy leżeniu na boku talia nie
                      zwiększy sie w obwodzie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka