Dodaj do ulubionych

czy prostownica...

09.05.05, 17:25
...bardzo bardzo bardzo niszczy włosy? nawet jeśli razem z nią używa się
profesjonalnych kosmetyków? chcę sobie zrobić grzywkę, ale na moich włosach
bez prostownicy to nie ma sesnu... :/
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa Re: czy prostownica... 09.05.05, 17:56
      canile napisała:

> ...bardzo bardzo bardzo niszczy włosy? nawet jeśli razem z nią używa się
      > profesjonalnych kosmetyków? chcę sobie zrobić grzywkę, ale na moich włosach
      > bez prostownicy to nie ma sesnu... :/

Użycie raz na jakiś czas napewno włosów nie niszczy.Byle nie codziennie.
      Poza tym jest taki kosmetyk, chroni on włosy do iluś tam stopni gorąca.
    • evana Re: czy prostownica... 09.05.05, 17:57
      Ja prostuje wlosy od co najmniej roku przy uzyciu profesjonalnych kosmetykow i
      moje wlosy sa ok. Nawet ostatnio zapytalam sie fryzjerki o stan moich wlosow i
      powiedziala mi ze nie sa one ani przesuszone ani zniszczone.
      Pozdrawiam
      • Gość: basiek13 Re: czy prostownica... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:36
        Powiedz jakich kosmetyków uzywasz, bo moje po pół roku prasowania stały się
        matowe i suche.
        • evana Re: czy prostownica... 09.05.05, 18:49
          Po prawie kazdym myciu Treatment Wax, a do prostowania aktualnie Wella Flat
          Iron Spray ale musze przyznac ze ten jest dobry ale nie najlepszy pod wzgledem
          utrzymywania prostych wlosow, ale pod wzgledem ochrony przed wysoka temperatura
          tak.
          • Gość: basiek13 Re: czy prostownica... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:57
            A co to jest Treatment Wax, bo Wella Flat mi nie pomaga ale tego pierwszego
            czegos to nawet nie znam.
            • evana Re: czy prostownica... 09.05.05, 19:02
              Jest to odzywka do wlosow do kupienia w aptekach. Naklada sie ja na 15 min
              przykrywa folia i recznikiem a potem splukuje. Sa 2 lub 3 rodzaje odzywki.
              Wiem ze jedna jest na pewno do ciemnych wlosow.
              • Gość: basiek13 Re: czy prostownica... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:07
                Dziękuje, to pewnie za jej sprawą masz ładne włosy. Jutro wybiorę się do apteki.
                • evana Re: czy prostownica... 09.05.05, 19:14
                  Ale radze, poczytaj jeszcze opinie innych na temat tej odzywki bo bardzo duzo
                  osob ja poleca ale sa tez osoby ktorym ona nie pomaga.
                  • Gość: magnuna Re: czy prostownica... IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 19:18
                    Ja uzywam prostownicy od roku a kosmetyki kupuje w hurtowni fryzjerskiej
                    (podpytuje fryzjera, w hurtowni ceny sa nizsze niz w salonie).Uzywam raz na
                    tydzien taka maseczke na wlosy, po kazdym myciu odzywke nawilzajaca w sprayu i
                    wcieram olejek do prostowania.Wlosy chyba sa ok, przynajmniej tak mowi moj
                    fryzjer:-)
                    • niusiak555 Re: czy prostownica... 13.05.05, 14:29
                      czy możesz mi powiedziec jakiej oliwki do prostowania włoów i jakiej odżywki
                      nailzającej używasz? i w jakiej hurtowni kupujesz?
                      moje włosy są tragicznie przesuszone i nie mogę sobie znimi poradzić. z góry
                      dziękuje
                      • Gość: magnuna odżywka i serum IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.05, 21:22
                        Kosmetyki kupuje w hurtowni Polwell.
                        Do prostowania Liss Extreme - serum nabłyszczające, 125 ml - bardzo
                        wydajny.Kupowalam dawno i placilam mniej wiecej 30 zl.
                        Raz w tygodniu maseczka Dove.
                        I odżywka nawilżająca w sprayu Schwarzkopf - bonacure moisture conditioner-
                        tez kosztowala podobnie, ponad 30 zl.
                        Te ceny mogly sie zmienic bo kosmetyki kupowalam dawno.Pozdrawiam
          • canile Re: czy prostownica... 11.05.05, 18:01
            a na ile czasu wystarcza 200ml Wella Flat Iron Spray, duzo sie tego zużywa na
            jeden raz?
            • Gość: Aleks Re: czy prostownica... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:17
              Ja mam juz ze 2miesiace i jeszcze jest. A ile to zalezy od wlosow chyba.Ja tak
              na czuja.
            • evana Re: czy prostownica... 12.05.05, 00:39
              Ja juz mam ponad pol roku i nawet polowy nie zuzylam.
          • niusiak555 Wella Flat Iron Spray 13.05.05, 14:33
            gdzie moge kupić ten spray i jakiej cenie?
    • Gość: ki Re: czy prostownica... IP: *.aporia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:34
      a ile kosztuje ta maseczka z apteki?
      • evana Re: czy prostownica... 12.05.05, 00:40
        Cos kolo 14 PLN
    • anula52 Re: czy prostownica... 13.05.05, 14:14
      wszystko zależy kochana jaką prostownicą będziesz to robiła i jak często.Ja
      prostuję ceramiczną a moje włosy i tak są lekko wysuszone(szczególnie końcówki)
      Niestety nie stać mnie na profesjonalne kosmetyki specjalnie do tego
      przeznaczone(np.Wella),więc używam zwykłych odżywek, mleczek wygładzających i
      od czasu do czasu maseczki z żółtka i olejku rycynowego. Pozdrawiam
    • Gość: B Re: czy prostownica... IP: *.aster.pl 13.05.05, 19:44
      SZCZERZE,RAZ NA JAKIŚ CZAS NIE ZASZKODZI,ALE CODZIENNIE....
      • madai Re: czy prostownica... 17.05.05, 23:06
        ja prostuje prawie codziennie i moje wlosy sa "podobno" w bardzo dobrym stanie.
        Fryzjerka spytala mnie, czy czesto prostuje i sie bardzo zdziwila, bo jak na
        jej oko nie prostuje w ogole. a nie uzywam cudow. zwykly szampon, odzywka i
        czasem maseczka. mam cienkie wlosy. wiec to mi sie wydaje podejrzane, ale coz.
        ja sie czuje dobrze ;)
    • Gość: Bianca Re: czy prostownica... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 09:08
      Używam maseczki regenerujące ze schwarzkopfa profesjonalnego.
      Kupuję opakowanie litrowe za 75zł na salon fryzjerski koleżanki.
      Potem dzielę się z 4 koleżankami i za 250 ml płacimy 18,75.
      Fantastyczny jestspray z lanzy przed samym prostowaniem,bardzo wydajny.Naprawdę
      warto spróbować.
      www.lanza.com
    • Gość: Bianca Lanza IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 09:10
      www.lanza.com/3-straitline.cfm
    • Gość: Ewa Re: czy prostownica... IP: *.chem.uni.wroc.pl 18.05.05, 10:34
      luz, stosuje prostownice codzinnie9mam tłuste włosy i musze myc włosy
      codzinnie. Najwazniejsze w zebys stosowała szampony nawizające i produkty
      nawilżające wosy, bo prostowanie nie niszczy włosów tylko je wysusza. Prostuj
      prostuj włosy bo to fajnie wyglada, a nie takie kosmyki na lewo prawo>>siano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka