canile 09.05.05, 17:25 ...bardzo bardzo bardzo niszczy włosy? nawet jeśli razem z nią używa się profesjonalnych kosmetyków? chcę sobie zrobić grzywkę, ale na moich włosach bez prostownicy to nie ma sesnu... :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18lipcowa Re: czy prostownica... 09.05.05, 17:56 canile napisała: > ...bardzo bardzo bardzo niszczy włosy? nawet jeśli razem z nią używa się > profesjonalnych kosmetyków? chcę sobie zrobić grzywkę, ale na moich włosach > bez prostownicy to nie ma sesnu... :/ Użycie raz na jakiś czas napewno włosów nie niszczy.Byle nie codziennie. Poza tym jest taki kosmetyk, chroni on włosy do iluś tam stopni gorąca. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: czy prostownica... 09.05.05, 17:57 Ja prostuje wlosy od co najmniej roku przy uzyciu profesjonalnych kosmetykow i moje wlosy sa ok. Nawet ostatnio zapytalam sie fryzjerki o stan moich wlosow i powiedziala mi ze nie sa one ani przesuszone ani zniszczone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiek13 Re: czy prostownica... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:36 Powiedz jakich kosmetyków uzywasz, bo moje po pół roku prasowania stały się matowe i suche. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: czy prostownica... 09.05.05, 18:49 Po prawie kazdym myciu Treatment Wax, a do prostowania aktualnie Wella Flat Iron Spray ale musze przyznac ze ten jest dobry ale nie najlepszy pod wzgledem utrzymywania prostych wlosow, ale pod wzgledem ochrony przed wysoka temperatura tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiek13 Re: czy prostownica... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:57 A co to jest Treatment Wax, bo Wella Flat mi nie pomaga ale tego pierwszego czegos to nawet nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: czy prostownica... 09.05.05, 19:02 Jest to odzywka do wlosow do kupienia w aptekach. Naklada sie ja na 15 min przykrywa folia i recznikiem a potem splukuje. Sa 2 lub 3 rodzaje odzywki. Wiem ze jedna jest na pewno do ciemnych wlosow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiek13 Re: czy prostownica... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:07 Dziękuje, to pewnie za jej sprawą masz ładne włosy. Jutro wybiorę się do apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: czy prostownica... 09.05.05, 19:14 Ale radze, poczytaj jeszcze opinie innych na temat tej odzywki bo bardzo duzo osob ja poleca ale sa tez osoby ktorym ona nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnuna Re: czy prostownica... IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 19:18 Ja uzywam prostownicy od roku a kosmetyki kupuje w hurtowni fryzjerskiej (podpytuje fryzjera, w hurtowni ceny sa nizsze niz w salonie).Uzywam raz na tydzien taka maseczke na wlosy, po kazdym myciu odzywke nawilzajaca w sprayu i wcieram olejek do prostowania.Wlosy chyba sa ok, przynajmniej tak mowi moj fryzjer:-) Odpowiedz Link Zgłoś
niusiak555 Re: czy prostownica... 13.05.05, 14:29 czy możesz mi powiedziec jakiej oliwki do prostowania włoów i jakiej odżywki nailzającej używasz? i w jakiej hurtowni kupujesz? moje włosy są tragicznie przesuszone i nie mogę sobie znimi poradzić. z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnuna odżywka i serum IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.05, 21:22 Kosmetyki kupuje w hurtowni Polwell. Do prostowania Liss Extreme - serum nabłyszczające, 125 ml - bardzo wydajny.Kupowalam dawno i placilam mniej wiecej 30 zl. Raz w tygodniu maseczka Dove. I odżywka nawilżająca w sprayu Schwarzkopf - bonacure moisture conditioner- tez kosztowala podobnie, ponad 30 zl. Te ceny mogly sie zmienic bo kosmetyki kupowalam dawno.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
canile Re: czy prostownica... 11.05.05, 18:01 a na ile czasu wystarcza 200ml Wella Flat Iron Spray, duzo sie tego zużywa na jeden raz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: czy prostownica... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:17 Ja mam juz ze 2miesiace i jeszcze jest. A ile to zalezy od wlosow chyba.Ja tak na czuja. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: czy prostownica... 12.05.05, 00:39 Ja juz mam ponad pol roku i nawet polowy nie zuzylam. Odpowiedz Link Zgłoś
niusiak555 Wella Flat Iron Spray 13.05.05, 14:33 gdzie moge kupić ten spray i jakiej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki Re: czy prostownica... IP: *.aporia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:34 a ile kosztuje ta maseczka z apteki? Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: czy prostownica... 13.05.05, 14:14 wszystko zależy kochana jaką prostownicą będziesz to robiła i jak często.Ja prostuję ceramiczną a moje włosy i tak są lekko wysuszone(szczególnie końcówki) Niestety nie stać mnie na profesjonalne kosmetyki specjalnie do tego przeznaczone(np.Wella),więc używam zwykłych odżywek, mleczek wygładzających i od czasu do czasu maseczki z żółtka i olejku rycynowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: czy prostownica... IP: *.aster.pl 13.05.05, 19:44 SZCZERZE,RAZ NA JAKIŚ CZAS NIE ZASZKODZI,ALE CODZIENNIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: czy prostownica... 17.05.05, 23:06 ja prostuje prawie codziennie i moje wlosy sa "podobno" w bardzo dobrym stanie. Fryzjerka spytala mnie, czy czesto prostuje i sie bardzo zdziwila, bo jak na jej oko nie prostuje w ogole. a nie uzywam cudow. zwykly szampon, odzywka i czasem maseczka. mam cienkie wlosy. wiec to mi sie wydaje podejrzane, ale coz. ja sie czuje dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re: czy prostownica... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 09:08 Używam maseczki regenerujące ze schwarzkopfa profesjonalnego. Kupuję opakowanie litrowe za 75zł na salon fryzjerski koleżanki. Potem dzielę się z 4 koleżankami i za 250 ml płacimy 18,75. Fantastyczny jestspray z lanzy przed samym prostowaniem,bardzo wydajny.Naprawdę warto spróbować. www.lanza.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Lanza IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 09:10 www.lanza.com/3-straitline.cfm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: czy prostownica... IP: *.chem.uni.wroc.pl 18.05.05, 10:34 luz, stosuje prostownice codzinnie9mam tłuste włosy i musze myc włosy codzinnie. Najwazniejsze w zebys stosowała szampony nawizające i produkty nawilżające wosy, bo prostowanie nie niszczy włosów tylko je wysusza. Prostuj prostuj włosy bo to fajnie wyglada, a nie takie kosmyki na lewo prawo>>siano. Odpowiedz Link Zgłoś