IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:33
jakie sa przyczyny powstawania jeczmienia na oku!?? i jak szybko oprocz
pocierania zlota obraczka moge sie go pozbyc?? bardzo mi przeszkadza i boli!:(
Obserwuj wątek
    • Gość: Moni Re: jeczmien IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:05
      Rób sobie okłady z rumianku ( w saszetkach najwygodniej) lub zwykłej
      herbaty.Połóż na chorej powiece mokrą, ale wystudzonę torebkę rumianku czy
      herbaty i poleż z 5 minut. Mnie to zawsze pomaga. A od czego powstaje? Mnie
      najczęściej robi się jak tusz się robi nie pierwszej świeżości, albo od cieni
      lub kredek do oczu jak się ,,przemieszczają" do oka lub jak nieraz potrę oko,
      albo jak np. kiedyś płakałam na zimnie.To są moje spostrzeżenia
    • Gość: Lania Re: jeczmien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:58
      Jakiś czas temu pani aptekarka poradziła mi w takiej sytuacji smarować chore
      miejsce bardzo ostrożnie maścią ichtiolową.Mi jęczmień zszedł dosłownie po
      jednym dniu,tylko trzeba bardzo uważać,żeby sobie do oka nie napakować tego
      smarowidła.
    • Gość: justy Re: jeczmien IP: 213.241.34.* 10.05.05, 12:04
      przyczyna? bakterie.
      możesz próbować robić okłady z ciepłego rumianku, przemywać Borasolem (3%
      jałowy roztwór kwasu bornego), ale tak naprawdę to lekarz powinien dać maść z
      antybiotykiem.
      • l81 Re: jeczmien 10.05.05, 12:09
        Dobra jest maść Oxycort, chyba na receptę, ale możesz spróbować kupić bez.
    • Gość: Kasia Re: jeczmien IP: *.btk.net.pl 12.05.05, 14:35
      Wyda się to śmieszne i niewiarygodne, jednak DZIAŁA! Dowiedziałam się o tym
      sposobie od babci mojego chłopaka. Oto on: Gdy robi Ci się jęczmień lub gdy już
      jest np na PRAWYM oku, zawiązujesz sobie na LEWEJ ręcę, na środkowym palcu
      czarną nitkę. Żeby nie rzucała się w oczy, możesz założyć pierścionek. Ale jest
      na tyle cieńka, że nie widać jej tak bardzo. Mnie przynajmniej nikt nie spytał
      co mam na palu :o) I serio - działa! Nosisz póki nie zniknie. Niczym nie
      smarujesz. Jeśli jest to LEWE oko, postępujesz odrwotnie - PRAWA ręka. Wiem,
      możecie się dziwić. Ale wypróbowałam sama na sobie, kiedy to smarowanie złotem
      nie pomagało, a efektów żadnych nie było. DZIAŁA!!! Polecam chociaż wypróbować.
      To przecież nawet NIC nie kosztuje :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka