Dodaj do ulubionych

Liquid Compact Shiseido

03.07.02, 22:16
Tyle sie o nim naczytalam i pobieglam dzisiaj do perfumerii sprobowac. Pani
mnie wysmarowala przyszlam do domu i nie moge oderwac sie od lustra - efekt
super. Wszystko super i kolor, konsystencja, to ze go nie widac, a robi swoje.
Milosc od pierwszego wejrzenia! Ale zastanawiam sie, jak on sie spisuje na
suchej cerze (bo taka mnie matka natura pokarala). Zwykle kompakty mi nie sluza
i po kilku godzinach moja twarz zamienia sie w Sahare. Czy moze ktoras z was
milosniczek Shiseidowego cudu tez ma sucha cere? POzdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Anja Re: Liquid Compact Shiseido IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 08:37
      Witaj, ja mam co prawda mieszaną cerę (no ale policzki suche) i sprawdza się
      świetnie! Wypróbowałam, zachorowałam na niego i dziś czekam na paczuszkę!!! Ten
      podkład bardzo intensywnie nawilża, więc powinien odpowiadać Twojej skórze. Mam
      nadzieję, że dziewczyny jeszcze coś dopiszą na ten temat.
      • Gość: gerda5 Re: Liquid Compact Shiseido IP: 194.119.254.* 04.07.02, 09:42
        a jakie sa dostepne kolory tego kosmetyku?
        • hokusai Re: Liquid Compact Shiseido 04.07.02, 09:49
          KOlorow jest sporo, w dwoch gamach odcieniowych: rozowawej i zoltawej. Ja od
          razu znalazlam idealny dla siebie kolor (040). Wejdz na www.shiseido.com i
          zerknij. To troche bez sensu, bo ekran zwykle nie oddaje kolorow w prawdziwy
          sposob. Najlepiej sprawdz w jakiejs perfumerii. POzdrawiam
          • Gość: gerda 5 Re: Liquid Compact Shiseido IP: 194.119.254.* 04.07.02, 09:51
            dzieki za info. Najlepiej jakby mi dobrala wizazystka, nie? ja jakos mam z tym
            trudnosci...:)
            • hokusai Re: Liquid Compact Shiseido 04.07.02, 10:12
              Kompetentna ekspedientka w perfumerii tez powinna sobie z tym
              poradzic. "Dopatrz" tylko, aby cie dokladnie wysmarowala tym compactem
              (kompaktem?) na lini kosci szczekowej i wyjdz na swiatlo dzienne i dokladnie
              sie obejrzyj. Nie powinno byc zadnej roznicy miedzy twoja "czysta" skora a ta
              potraktowana kosmetykiem. Tylko sprawdz to w swietle dziennym, bo sztuczne
              oswietlenie czyni cuda.... Powodzenia
              • Gość: gAndzia Re: Liquid Compact Shiseido IP: *.se.com.pl 04.07.02, 11:06
                hej, tu fanka liquid compactu, over!:)
                mam cerę mieszana, ale suchawą i kompakt sprawdza się super, buzia jest cały
                dzień nawilżona. mam wrażenie, że on jest lepszy dla nas, niż dla posiadaczek
                tłustej cery, które narzekały na forum, że im się świeci.
                • Gość: Anja Re: Liquid Compact Shiseido IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 11:20
                  Ja mam mieszaną cerę, jak już pisałam. Wg Shiseido twarz nie może być matowa,
                  tylko lekko rozświetlona, błyszcząca. Więc może osoby przyzwyczjone do "matu"
                  nie mogły się do tego kompaktu przekonać? Wg mnie wystarczy lekko przypudrować
                  nos i czoło, ale policzki powinny być naturalne, nie matowe.
                  • Gość: gAndzia Re: Liquid Compact Shiseido IP: *.se.com.pl 04.07.02, 11:40
                    mozliwe:) ja nie lubię takiej "martwo" matowej twarzy, ale może to dlatego, że
                    nigdy nie musiałam walczyć z nadmiernym świeceniem (poza nosem, który często
                    pudruję:))
                    w kazdym razie ten kompakt jest naprawdę świetny, chyba żadnego podkładu tak
                    nie pokochałam, a miałam ich już sporo, od najtańszych po selektywne:)
                    • Gość: gerda 5 Re: Liquid Compact Shiseido IP: 194.119.254.* 04.07.02, 12:02
                      odwiedzilam wlasnie www shiseido. Prosze, powiedzcie ktory to ten wspanialy
                      produkt:
                      Compact Foundation
                      Hydro-Liquid Compact
                      Cream Foundation
                      czy jeszcze cos innego?

Prosze podajcie pelna nazwe! Dzieki wielkie. Czy w Sephorze jest to cos do
                      dostania?
                      • Gość: Anja Re: Liquid Compact Shiseido IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 12:12
                        Jest to HYDRO LIQUID COMPACT. Oczywiście mają w Sephorze.
                        • Gość: gerda 5 Re: Liquid Compact Shiseido IP: 194.119.254.* 04.07.02, 12:26
                          dzieki, dzieki, wyruszam wiec na lowy. Jeszcze jedno pytanko: czy ma lusterko?
                          Pytam ze wzgledu na to, ze nosze soczewki i wciaz cos mi wpada do oka. Wiec
                          musze miec puder z lusterkiem!pozdr.
                          • Gość: gAndzia Re: Liquid Compact Shiseido IP: *.se.com.pl 04.07.02, 12:35
                            mają lusterko, oddzielne miejsce na gąbeczkę, a pudełko jest niezniszczalne
                            (nawet napis firmowy się nie ściera!)
                            • Gość: Ewa Re: Liquid Compact Shiseido IP: *.warta.pl 04.07.02, 14:12
                              Czy mozna go nakładać palcami?
                              • Gość: Anja Re: Liquid Compact Shiseido IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 14:32
                                Można,bo jest płynny.
                                • Gość: Kim Re: Liquid Compact Shiseido IP: 213.77.91.* 04.07.02, 14:57
                                  Ile kosztuje to cudo??
                                  • Gość: Anja Re: Liquid Compact Shiseido IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 14:59
                                    Oj, drogo! Puderniczka i wkład 220 zł; ale np. na allegro można kupić od
                                    gregawu za 125 zł. Ja tak właśnie kupiłam:))))
                                    • Gość: Alicja Re: Liquid Compact Shiseido IP: 217.96.36.* 21.08.02, 13:39
                                      Gość portalu: Anja napisał(a):

> Oj, drogo! Puderniczka i wkład 220 zł; ale np. na allegro można kupić od
                                      > gregawu za 125 zł. Ja tak właśnie kupiłam:))))

Proszę, proszę: wyjaśnijcie nowicjuszce, co to znaczy: "na allegro od gregawu"
                                      i w jaki sposób zawiera się takie transakcje (płatność, itp.)
                                      • bibelot Re: Liquid Compact Shiseido 21.08.02, 14:13
                                        www.allegro.pl/showother.php?id=155431

to są aukcje gregawu
                                        poczytaj zasad na stonach allegro
                                        a kompaktu chyba już nie ma
                                        • Gość: Masia Re: Liquid Compact Shiseido IP: *.dtcentrum.pl 21.08.02, 14:18
                                          Zwracam uwagę, że gregwu sprzedaje Liquid Compact a nie Hydro Liquid Compact.
                                          Ten ostatni jest nowocześniejszy, wszedł do sprzedaży latem tego roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka