Dodaj do ulubionych

czy warto kupic depilator?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 17:58
myslicie ze warto kupowac depilator? wiem ze starcza na dluzej ale moja
kolezanka mowi ze bardzo boli i tak na prawde wcale nie depiluje dokladnie...
ja uzywam zwyklej golarki a wy? moze jednak depilator jest lepszy? a juz
konkretnie jaki model i firme polecanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: reggie Re: czy warto kupic depilator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 18:07
      Ja kupiłam i szczerez powiem,że zadowolona nie jestem:/ 300 zł wywalone w
      błoto,fakt bardzo boli i wcale nie jest dokładny, i ja musiałam depilowac co 2
      dni bo co jedne zrobiłam to inne odrosły,i jeszcze włoski wrastały sie w skóre.
      Miał jakies nasadki masujące,ale one wcale nie pomagały i nie zmniejszay bólu.
      Więc ja odradzam! Pozdrawiam
      • Gość: mada Re: czy warto kupic depilator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 18:13
        A ja mam Satinelle Philipsa,zwykły ,bez bajerów,za niecałe 200 zł i jestem
        zadowolaona.Włoski wrastają,ale nieliczne.Boleć boli,ale bez przesady.Mnie
        depilator odpowiada.
    • wojtow Re: czy warto kupic depilator? 11.05.05, 18:16
      Ja używałam systematycznie a teraz mam uraz i golę się maszynką.
    • mikams75 Re: czy warto kupic depilator? 11.05.05, 18:18
      ja mam philipsa - jakis stary model bez bajerow. Mam juz ok. 6 lat - bolalo na
      poczatku, teraz to juz nic a nic, kwestia przezwyczajenia. Depiluje dobrze,
      problemem sa czerwone kropki i wrastajace wlosy :-(((
      Do bikini wosk jest stanowczo lepszy!
      • reggie85 Re: czy warto kupic depilator? 11.05.05, 18:24
        No właśnie zapomniałam o czerwonych kropkach:9 o zgrozooo jak ja ich nienawidziłam:/
        Mi po kilku miesiącach meczenia sie znudziło i wole maszynke,trzeba
        codziennie,ale to w koncu 2 minuty:)
        • Gość: Ela Re: czy warto kupic depilator? IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 11.05.05, 18:38
          Ja mam starego Philipsa, ktorym depiluje sie od dobrych kilku lat Na poczatku
          owszem bolalo, ale teraz nie - mysle, ze jest to kwestia
          przyzwyczajenia .Podobno najmniej boli 10 dni po okresie. Problem stanowia
          wzrastajace wloski, ale nie jest ich duzo
        • Gość: zanaa Re: czy warto kupic depilator? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.05, 22:10
          jakie 2 minuty, ja pod prysznice to chyab pare sekund potrzebuje! poza tym nic
          mi nie wrasta ani nie mam czerwonych okropnych kropek:)
    • Gość: szwaczka Re: czy warto kupic depilator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 18:53
      Braun Silk epil [3 prędkości; bez żadnych udziwnień, typu nie działające
      nasadki:)]- bardzo se chwale. Moze i troszku boli, ale co z tego... :P
      A włoski zadne mi nie wrastają, i czerwone kropki zaraz schodzą. Zakup
      depilatora uważam za bardzo dobry pomysł! Pozdrawiam.
      • Gość: gogo ile zajmuje Wam depilacja depilatorem? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 11.05.05, 19:29
        bo mi bardzo długo ;-( chyba z godzine !

braun dla mnie to kicha kompletna boli jak kazdy ale wrastaja , i co 2 dni
        trzeba depilowac - niedokladny
        wole tez jednak maszynke jednorazowke 0 szybciutka robota
      • Gość: Martynka Re: czy warto kupic depilator? IP: 167.206.206.* 11.05.05, 20:44
        Mam podobny model , Braun - 3 predkosci, fioletowy
        W zestawie byla takze kosmetyczka, zasilacz , probka zelu po goleniu, nasadka
        do golenia pach i bikini oraz jakas nasadka masujaca. Nasadek nie uzywam...

Jestem zadowolona. Jest skuteczny, a depilacja raz w miesiacu czy co 3
        tygodnie ( bo srednio mi tak wychodzi) to nieslychana wygoda.
        Bolalo na poczatku. Teraz jestem "przyzwyczajona" albo moze wloski sa slabsze.
        Najgorzej jest przy kostkach , ale jak sie zcznie "od stop" to pozniej jest juz
        przyjemniej :)
        Polecam depilator.
        Jesli kilka dni po zabiegu zrobi sie peeling wloski nie wrastaja, Czerwone
        kropki tez schodza. A gdy gdzies wyjezdzam - zwlaszcza na wakacje nie musze sie
        martwic o codzienne poprawki nozek :) (przynajmniej jedno miejsce z glowy)
        Pozdrawiam
    • skidblandir nie jesli masz wrazliwa skore 11.05.05, 19:30
      reggie85 napisała:

> No właśnie zapomniałam o czerwonych kropkach:9 o zgrozooo jak ja ich
      nienawidzi
      > łam:/
      > Mi po kilku miesiącach meczenia sie znudziło i wole maszynke,trzeba
      > codziennie,ale to w koncu 2 minuty:)

z czerwonymi kropkami nie wygrasz... ja juz z nimi walcze od ladnych kilku lat:(
      • skidblandir Re: nie jesli masz wrazliwa skore 11.05.05, 20:50
        > z czerwonymi kropkami nie wygrasz... ja juz z nimi walcze od ladnych kilku
        lat:
        > (
        >

niestety wiem z autopsji :(
        dlatego jak moge ostrzegam przed depilatorem, woskiem...
        choc usze przyznac ze mi sie poprawilo ostatnio:) odrobinke co prawda ale
        jednak:D nie wiem czy to za sprawa ze w koncu powinno czy moze dlatego ze st
        ives ma w sobie jakies cudenko ktore tak na mnie dziala :D
        • skidblandir uuups alem palnela :D 11.05.05, 20:52
          sama sobie odpisuje...
          sorry to ze zmeczenia sesja...
          • Gość: kika Re: uuups alem palnela :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:32
            Polecam maszynkę jeśli masz malo i słabych włosów. jeśli jest ich dużo i
            czarnych - tak jak ja - to tylko depilator, gdyż przy używaniu maszynki
            dpoprowadziłam do tego, ze nie raz, ale dwa razy dziennie powinnam golić.
            Myślę, ze każdy musi wybrać swój najlepszy sposób.
            • l81 Re: uuups alem palnela :D 12.05.05, 11:33
              Proponuję depilator.Ja jestem bardzo zadowolona z tego wyboru.Jeszcze zależy
              jakie masz włoski.Za pierwszym razem boli, ale później idzie gładko jak po
              maśle.Przynajmniej nie trzeba golic się codziennie, a ponadto włoski się
              osłabiają, mogą na początku wzrastać ale później już coraz mniej.Pozdrawiam.
    • mamuska85 Re: czy warto kupic depilator? 12.05.05, 12:20
      Ja miałam depilator firmy Braun i po tygodniu odsprzedałam koleżance. Ból był
      niemożliwy do zniesienia a potem przez ok 2 godziny nie wychodziłam z domu bo
      miałam tak czerwone nogi i w dodatku całe w krostach.teraz używam jednorazówki
      albo kremów depilujących.
      • kociubek Re: czy warto kupic depilator? 12.05.05, 12:31
        Zasada jest taka: należy depilować nogi zawsze na noc, przed depilacją zalecam
        2panadole, wtedy nie boli a po depilacji balsam po goleniu(moze być męski). Dla
        mnie rewelacja nigdy więcej maszynki do golenia, po ktorej mam dosłownie
        szczecine na nogach.
        • colleen_1 Re: czy warto kupic depilator? 12.05.05, 12:33
          Paracetamol dodatkowo podobno sprawia, ze robia sie mniejsze kropy.
          • skidblandir Re: czy warto kupic depilator? 12.05.05, 16:34
            jak mozna sie tak faszerowac lekami przed kazda doepilacja?
            • suzzzi Re: czy warto kupic depilator? 14.05.05, 18:24
              Przed każdą - NIE.
              Ale przy pierwszej, albo przy pierszych kilku razach, kiedy jeszcze nie wiadomo,
              co cię czeka. Potem włoski stają się słabsze i jest OK.
              Jeśli ktoś nie chce łykać paracetamolu czy ibuprofenu z powodu depilacji (i
              słusznie), to niech na początku depiluje wtedy, gdy i tak z jakichś innych
              powodów wziął tabletki.
              • Gość: titt Re: czy warto kupic depilator? IP: *.botany.gu.se 16.05.05, 19:16
                Dobre - depilujac szie przy migrenie ma sie dwa w jednym. I glowa mniej boli...
    • colleen_1 Re: czy warto kupic depilator? 12.05.05, 12:32
      Ja wole depilator. Nie wiem jak komus moze zajmowac kilka sekund przejechanie
      maszynka. Mi ogolenie calych nog, pach + bikini zajmowalo dodatkowe 1/2 godz
      pod prysznicem. Dodatkowo b. szybko wloski odrastaly i swedziala mnie przy tym
      skora. Teraz depiluje woskiem lub depilatorem a zeby wloski nie wrastaly uzywam
      masci z mocznikiem.
      • Gość: ann Re: czy warto kupic depilator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 15:42
        ta maść pomaga? ile kosztuje i gdzie można ją dostać?
    • jumbala Re: czy warto kupic depilator? 12.05.05, 15:45
      wiecie co?
      Depilatora uzywam juz z 7-8 lat i powiem Wam ze czerwone kropeczki to moze
      mialam przez pierwszy rok.... teraz to nic mi sie nie robi:)
      Ponadto wloski zjasnialy odrastaja w mniejszym skladzie(rzadziej) i nawet jak
      odrosna to wiekszosc(nie wszystkie) sa jasne . Depiluje raz na tydzien bo lubie
      ale moglabym co dwa tygodnie. Czasami jak mi sie nie chce depilowac to peseta
      zalatwie- niewiele ich rosnie, a ze jasne to depilator lepiej je wylapuje.
      I zeby nie bylo - bolalo na poczatku przez kilka pierwszych depilacji, mialam
      bardzo ciemne wloski i dosc twarde, a teraz....
      Ja tam sie boje maszynki- mam juz teraz dosc delikatna skore (maszynka jednak
      uodparnia na bol i skora z czasem nie robi sie taka cienka) i nie jest to dla
      mnie przyjemnosc:P
      Acha i nawet teraz wloski mi nie wrastaja(no moze jakis 1%wrasta) bo uzywam
      peelingu dwa razy w tygodniu:)
      Pozdrawiam
    • Gość: Agata Re: czy warto kupic depilator? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.05.05, 16:53
      Ja czerwoje kropki mam po kazdej depilacji, ale tylko przez pierwsza dobe. Po
      tygodniu nozki gole (pare wloskow ktore gdzies tam wyrosly), po nastepnym
      tygodniu jeszcze raz i po 3 tygodniach znowu depilator. Czasem gole po 3
      tygodniach i depiluje po kolejnych 3-4 dniach. Wiec depilatora uzywam co 3
      czasem co prawie 4 tygodnie. Robie to od lat i jestem b. zadowolona.
      JEDA WAZNA ZASADA; IM SZYBSZY DEPILATOR - TYM MNIEJ BOLI. Przy zakupie trzeba
      sie kierowac tylko i wylacznie iloscia obrotow.
      Pozdrawiam.
    • bzzzk Re: czy warto kupic depilator? 12.05.05, 17:04
      jak golenie Ci wystarcza i odpowiada, a owłosienie jest jasne i delikatne
      raczej, to może nie kupuj depilatora, ale jesli włoski są mocne i ciemne, to
      nalepiej jest jednak je wyrywać... z tym, że ja osobiście wolę wosk. miałam (i
      nadal mam w sumie) depilator, taki Philipsa, sprzed 7 lat bodajże, zły nie był,
      ale denerwuje mnie w tego typu urządzeniach fakt, że trzeba tym powoli
      przejeżdżać po skórze, żeby zdołał złapać dokładnie wszystki włoski i przez to
      bardziej boli, moim zdaniem, niż wosk, bo on wyrywa od razu włoski z dużej
      powierzchni przy jednym pociągnięciu. ale pewnie depilator bardziej się opłaca.
      generalnie, jakbym miała wybierać między maszynką do golenia, a depilatorem, to
      na pewno wolałabym depilator, ale to kwestia rodzaju owłosienia- ja mam takie,
      że jakbym chciała golić to, jak już ktoś wyżej napisał, musiałabym to robić nie
      coedziennie a 2 razy dziennie;) no i jako że mam ciemne, to cebulki też są
      czarne i po goleniu czarne kropki mi zostają. dlatego wolę wyrywanie, ale jak
      masz słabsze włoski, to golenie jest pewnie mniej stresujące;) no, chyba że się
      zatniesz;)
      pozdrawiam
      • mgielka83 Re: czy warto kupic depilator? 12.05.05, 19:20
        ja tam żałuje chwili kiedy pierwszy raz użyłam depilatora, mimo,że nigdy nie
        depilowałam nim regularnie nóg.
        Oczywiście nie zakumałam że to przez nawet sporadyczne użycia mam te kropki i
        powrastane włoski..bo częściej goliłam.
        A po "zabiegu" bodajże we wrześniu, całe łydki mi obsypało strasznymi, bolącymi
        ropnymi krostami, że samo noszenie spodni sprawiało mi ból. Jakoś zaleczyłam to
        Azulanem, ale nigdy więcej!
        Kropki i przebarwienia po tym mam do dziś, i te słabe włoski gdzieniegdzie wziąż
        wrastają!
        • Gość: Wiosna Re: czy warto kupic depilator? IP: *.fbx.proxad.net 12.05.05, 21:54
          Uzywam depilatora ok 8 lat,przez caly ten czas byl to Philips Satinelle-taki z
          gumowa nakladka-grzebyczkiem oslabiajacym bol(wylysial po ok.2 latach).Pierwsze
          depilacje to byl horror,pot i lzy,ale teraz po prostu juz sobie nie wyobrazam
          powrotu do maszynki.Wloski odrastaja coraz rzadsze,juz nie wrastaja,zadnych
          kropek nie obserwuje.Gole nogi w zaleznosci od potrzeb,srednio co tydzien,ale
          od biedy moge zostawic na dwa.Ogolenie obu nog zajmuje mi okolo 30
          minut.Ostatnio kupilam nowy depilator bo tamten sie chyba popsul(mial
          prawo),teraz jest to Braun Silk-e-pil(117PLN),bez zadnych bajerow ktore tylko
          podbijaja cene.Aha,przypominam sobie ze na poczatku znieczulalam sie malym
          drinkiem;)
          • basiul depilujecie ręce? 13.05.05, 07:56
            to dopiero ból...
            • sonja1 Re: depilujecie ręce? 13.05.05, 09:13
              ręce, pachy i bikini golę, nogi już tylko depilatorem. Mam zwykły Phillips z
              maszynką, niestety maszynka się stępiła i nie goli już dokładnie, za to
              depilator działa bez zarzutu. Kropki mialam po pierwszych dwóch-trzech
              depilacjach, włoski nie wrastały nigdy. Fakt że za pierwszym razem ryczałam z
              bólu, i te kropki mnie zszokowały, ale teraz jest ok. W życiu nie depilowałabym
              sobie tym urządzeniem cokolwiek poza nogami, już nawet depilowanie ud boli
              nieziemsko, tyle że może to kwestia przyzwyczajenia.
    • joanna100 sposoby na ból przy depilacji 13.05.05, 09:22
      a co myślicie dziewczyny o zastosowaniu balsamu na godzinę przed depilacja,
      czyli nalożenie gróbej warstwy kremy, niech się dobrze wchłonie i wtedy do
      dzieła albo małe znieczulenie lodowatym prysznicem. Przyznaję sie , że nigdy
      tego nie robiłam ale mam w planach i jestem ciekawa czy już któraś z was coś
      takiego zastosowała.
      • jagna20 Tabletki przeciwbólowe 13.05.05, 11:28
        Ja na początku używania dapilatora na godzinę przed depilacją łykałam jakąś
        tabletkę. Skuteczne, depilacja jest dużo przyjemniejsza. Ale na dłużą metę nie
        polecam takiej lekomanii. To raczej jeśli ktoś boi się pierwszego depilowanie w
        życiu. Teraz nogi i pachy depiluję bez żadnych sposobów na znieczulenie. Jest OK.
    • Gość: B Re: czy warto kupic depilator? IP: *.aster.pl 13.05.05, 19:49
      TEŻ KUPIŁAM DEPILATOR ALE UZYWAM ZWYKŁEJ MASZYNKI- MNIEJ BOLI. POZA TYM PRZY
      DEPILATORZE MUSISZ POCZEKAĆ AŻ WŁOŚKI ODROSNĄ DOŚĆ DUŻO,A PRZEZ TO CZEKANIE
      KU..CY MOZNA DOSTAĆ. A JAK NIE CZEKASZ TO MOŻNA CODZIENNIE DEPILOWAĆ BO I TAK
      NOGI NIE SĄ GŁADKIE
      • Gość: ann Re: czy warto kupic depilator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 17:21
        a depilujecie bikini? całe czy tylko "linie majteek"? dzisiaj wydepilowałam
        sobie prawie całe bo tam nisko bolało niemiłosiernie...
        • skidblandir Re: czy warto kupic depilator? 14.05.05, 17:25
          brrrr tam nie.
    • Gość: ańdzia Re: czy warto kupic depilator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:05
      DEPILATOR ZMIENIŁ MOJE ŻYCIE!!!
      Naprawdę! Mam czarne sztywne włosiska i kiedyś mialam kompleksy z tego powodu.
      Depilator kupiłam ponad 5 lat temu - Phillips Sensitive 2 in 1 (wymienne głowice
      - depitalor lub golarka) z nasadką masującą. Cenę pamiętam do dziś 255 zł, bo
      był to dla mnie nie lada wydatek. Głowicę golarki używałam może z raz, nasadka
      masująca (wibrujący "grzebyczek") również okazała się dla mnie zbędnym gadżetem.
      Depiluję co 2-3 tygodnie tylko nogi. Z bólem bywa różnie, czasem mniej czasem
      bardziej, może faktycznie zalży od dnia cyklu?! Ze dwa razy próbowałam golic
      przedramiona, ale wymiękłam.
      Po depilacji stosuje oliwkę w sprayu Avonu. Po czerwonych kropkach na drugi nie
      ma śladu.
      Na wrastające włoski pomagają masaże rękawicą z rafii, które stosuje codziennie
      również przeciwcellulitowo.
      Już nie wyobrażam sobie, bym miała wracac do maszynki.
      • Gość: a Re: czy warto kupic depilator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:23
        Ja tez mam Philips Satinelle,uzywam od jakis 5 lat.Bolu juz zupelnie nie czuje-
        a depiluje nogi,bikini i pachy.Ale niestety nie jest to miesiac,a kilka dni;/
        Jak sie zbliza lato to zmieniam,i nogi gole,a depilator zostawiam do pach i
        bikini.W tych miejscach sprawdza sie swietnie,ale nog to nigdy idealnie nie
        zrobi:( Co do wrastajacych wloskow to raczej kilka,i zawsze w tym samym
        miejscu,natomiast czerwone kropki sa moja zmora:[
      • Gość: stilo Re: czy warto kupic depilator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 16:32
        tak, tak i jeszcze raz tak!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka