Dodaj do ulubionych

muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ???

IP: *.aster.pl 16.05.05, 00:06
Znacie jakąś godną polecenia dietę, która pozwoli na taki spadek wagi w ciągu
2-3 tygodni bez efektu jo-jo. Jestem w stanie utrzymać zdrową dietę ok. 1200
kcal, ale koniecznie muszę SZYBKO zrzucić ok 5 kg przed wyjazdem na początku
czerwca. Resztę chcę już potem sukcesywnie. Strasznie przytyłam przez zimę i
nie mieszczę się w żadne letnie ciuchy, nie wspominając już jak wyglądam :(.
Nie ma mowy, abym rozebrała się na plaży :(.
Proszę doradźcie coś.

Lisa
Obserwuj wątek
    • Gość: asiek Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: 69.158.136.* 16.05.05, 02:17
      Najlepsza dieta: nie jedz słodkiego no i oczywiście lodów. Najlepiej gdy
      bedziesz pila wode.
      • Gość: lisa Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.crowley.pl 16.05.05, 09:41
        No ... to chyba nie wystarczy, jest całe mnóstwo produktów, których nie powinno
        się jeść. Chyba samo wykluczenie tych zakazanych nie spowoduje takiego ubytku
        wagi, jaki chciałabym uzyskać. Chciałabym zastosować jakąś dietę programową -
        jaka powoduje szybki ubytek wagi i centymetrów.
        Czy ktoś może coś polecić ?

Pozdrawiam
        lisa
        • Gość: Isia polecam kapuściankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:05
          przejdź na dzietę kapuścianą, możesz schudną 3-5 kg w ciągu tygodnia. Jak po
          diecie będziesz się pilnowała to efektu jo-jo nie będzie.
          • Gość: lisa Re: polecam kapuściankę IP: *.crowley.pl 16.05.05, 10:23
            Tzn, sama gotowana kapusta ?
            Można ją ugotować na mięsie ? A co z solą ? Czy to musi być tylko i wyłącznie
            kapusta czy mogę włączyć inne niskokaloryczne warzywa i owoce ?
            Proszę o info na czym polega ta dieta i jak długo można / trzeba ją stosować.
            Z góry dziękuję.
            Basia
            • Gość: Isia Re: polecam kapuściankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 11:55
              Przepis na kapusciankę
              stosując tę dietę przez 3 tygodnie zgubila 10 kg, potem odstawilam normalny
              cheb, slodycze i starałam się raczej nie pojdać, tylko wtedy efekt sie
              utrzymuje, inaczej jo-jo murowane. Po prostu po każdej diecie trzeba stosowac
              dietę zwana przez moją mamę NŻT- nie żryj tyle ;-))

Dieta stosowna w celu szybkiego schudnięcia wg Sacred Heart Memorial Hospital

I. Podstawa diety
              ZUPA spalająca tłuszcze
              Składniki:
              1 lub 2 puszki pomidorów lub mała puszeczka koncentratu pomidorowego
              2 papryki: zielona i czerwona
              3 duże cebule
              1 główka kapusty
              1 seler naciowy
              1 por
              sól, pieprz do smaku
              można dodać także wg smaku: curry, bazylie, sproszkowaną paprykę, pietruszkę,
              sos sojowy

Warzywa poszatkować na małe kawałki, zlać wodą i gotować przez 10 minut na
              ostrym ogniu, następnie dodać pomidory lub koncentrat i gotować na małym ogniu
              do chwili, gdy warzywa będą miękkie

Zupę można jeść ile się chce i kiedy się chce. Zupa ta nie daje energii (ma
              mało kalorii). Im więcej się jej je tym więcej spala się kalorii.

II. TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Dzień 1
              Można jeść wszystkie owoce oprócz bananów. Polecamy melony, arbuzy, gdyż są
              niskokaloryczne. Jedz tylko owoce i zupę. Można pić niesłodzone soki owocowe,
              nie gazowaną wodę mineralną.

Dzień 2
              Nie wolno jeść żadnych owoców! Możesz jeść jarzyny do uczucia sytości. Staraj
              się jeść jarzyny zielone, unikaj grochu (zielonego i suszonego) oraz kukurydzy.
              Jedz tylko jarzyny i zupę. Na kolację możesz sobie zrobić wyżerkę i zjeść 3-4
              gotowane lub pieczone ziemniaki z masłem.

Dzień 3
              Nie wolno jeść ziemniaków i bananów. Jedz ile chcesz ale tylko jarzyny, owoce i
              zupę. Jeżeli przez te trzy dni nie oszukiwałeś to stracisz na wadze 2-3 kg.

Dzień 4
              Jedz banany. Możesz zjeść 4-6 sztuk. Pij odtłuszczone mleko, dużo wody i zupę.
              W tym dniu twój organizm potrzebuje potasu, węglowodanów, protein i wapnia.
              Tracisz ochotę na słodycze.

Dzień 5
              Możesz zjeść befsztyk (250-550 gram wołowiny) lub tyle samo drobiu bez skóry i
              pomidory do 6 świeżych. Postaraj się wypić 6-8 szklanek wody, aby wypłukać z
              Twojego organizmu kwas mlekowy. Zjedz zupę conajmniej jeden raz.

Dzień 6
              Nie wolno jeść ziemniaków. Możesz jeść befsztyk, wołowinę lub drób bez skóry i
              zielone jarzyny aż do uczucia sytości. Zjedz zupę conajmniej jeden raz.

Dzień 7
              Jedz ile chcesz ciemny ryż i jarzyny. Pij niesłodzony sok owocowy. Zjedz zupę
              conajmniej jeden raz.

Powyższy cykl można powtarzać ile się chce. Jeżeli dieta jest prowadzona
              prawidłowo, zgodnie ze wskazówkami to będziesz miał doskonałe samopoczucie. Nie
              będziesz miał problemów z wypróżnianiem.
              Pamiętaj, ze w czasie diety nie wolno pić alkoholu, jeść chleba i pić wody
              gazowanej. Jeżeli już musisz, przerwij dietę na 24 godziny.
              Pij wodę, chude mleko oraz niesłodzoną herbatę.
              W trakcie diety możesz zażywać lekarstwa.

Pamiętaj
              IM WIĘCEJ ZJESZ ZUPY, TYM WIĘCEJ SCHUDNIESZ!!!
              • babe_1 Re: polecam kapuściankę 20.05.05, 02:39
                Dziewczyny, ile taka kapuscianka ma kalorii ? Powiedzmy talerz ?
    • Gość: Kasia Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.echostar.pl 16.05.05, 10:24
      Polecam 13-tke ( Dieta Kopenhaska) Wejdź na forum MAMA CUD I poczytaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=580&w=23510011
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=580&w=23483919
      Nie wiem czy jest ona zdrowa ale jak chcesz to proszę. Dieta trwa 13 dni i
      niektórzy chudną podobno do 20 kg.
    • Gość: yuka Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.crowley.pl 16.05.05, 10:55
      Lisa, jedz tylko mięso, nabiał (jogurty, maslanki ale naturalne bez dodatku
      owoców), ser biały, warzywa (pomidory, ogórki, sałata, rzodkiewki itp - czyli
      te majace mało kalorii i niski indeks glikemiczny) + brokuły, fasolka
      szparagowa - gotowane na wodzie bez zasmażek, no i rybki np. wedzona makrelka -
      tłuste ryby pomagają schudnąć. Najwazniejsze to ograniczyć węglowodany do
      minimum, a jeśc duzo białka. No i oczywiscie woda woda woda i herbatki
    • fruwam Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? 16.05.05, 11:07
      zapomnij o wszelkich kapustach, zupkach, fuj. jojo masz jak w banku.
      polecam Ci diete South Beach bo jest zdrowa, bezpieczna dla zdrowia i dziala!
      jezeli potrzebujesz wiecej info - pytaj
      • Gość: lisa Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.crowley.pl 16.05.05, 12:22
        Dzięki za wszystkie odpowiedzi :). Poczytałam właśnie o diecie south beach, ale
        nie wiem jak wytrzymam 2 tygodnie bez owoców :(. Jak nie zjem chociaz 1 jabłka
        dziennie czuję się jak zamulona, lubię surowiznę. No i nie cierpię chudego
        nabiału - jest obrzydliwy, już wolę nie jeść go wcale.
        A diety owocowo-warzywne ? Nie dają takiego spadku wagi ?

Zaparłam się - muszę zrzucić te zbędne kg i to szybko, czuję się fatalnie :(.
        Czy przy south beach rzeczywiście można schudnąc 5-6 kg w 2 tygodnie ? Ważę
        pewnie ok 70 kg (nie wiem dokładnie, bo nie mam wagi i nawet nie chcę na nia
        wchodzić)przy wzroście 165, a z rozmiaru 38 wskoczyłam na 42 :(((. Wyjeżdżam
        nad morze i nie bedę mogła rozebrać się na plaży :(.

Pozdrawiam
        lisa
        • fruwam Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? 16.05.05, 12:34
          Ja przy tej diecie jadlam tylko tlusty nabial (bo lekki dla mnie nie isnieje).
          Trudno mi bylo zrezygnowac z owocow ale jak wytrwasz pierwsze dni pozniej jest
          ok. A swoja droga jedz po prostu super zdrowo (zadnych slodyczy, chleba,
          makaronu) i schudniesz! Ja chudne tylko wtedy gdy sie nie odchudzam - powaznie!

A jedzenie owocow i warzyw przez jakis czas jest swietne dla cery i
          samopoczucia ale od tego nie schudniesz za bardzo (chyba, ze bedziesz jesc DUZO
          wiecej warzyw i MALO owocow).
          • Gość: lisa Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.crowley.pl 16.05.05, 13:05
            A jak jest w tej diecie south beach z ilością jedzenia ? Jakoś nie mogę się
            doczytać ile mogę zjeść w ciągu dnia w I fazie ? Czy jest jakiś limit punktów
            IG dziennie ? Bo chyba nie można jeść tych dozwolonych produktów bez
            ograniczeń ?
            Tak sobie myślę, że wyłączenie owoców na jakiś czas nie byłoby może takie złe.
            Jem ich bardzo dużo i mam przez to bóle brzucha i wzdęcia.
            Rozumiem, że po 2 tygodniach można je powoli włączać nie przekraczając
            ustalonego limitu IG ? tylko jaki ma być ten limit ?

Pozdrawiam
            lisa

• fruwam Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? 16.05.05, 13:52
              szczerze mowiac sama dokladnie nie wiem bo kiedy stosowalam ta diete staralam
              sie nie objadac ale tez nigdy nie bylam glodna. jadlam normalne bardzo pozywne
              sniadanie, porzadny obiad (mnostwo warzyw + kurczak lub ryba) i na kolacje
              orzechy z bialym serkiem. nie stosowalam przekasek tak jak jest w zaleceniu
              diety, a to dlatego, ze nie mialam po prostu czasu.
              mysle, ze mozesz spokojnie jesc tylko oczywiscie nie jest kilo sera z pomidorem
              na sniadanie.
              polecam Ci ksiazke "South Beach" - normalnie takie rzeczy w ogole mnie nie
              interesuja ale tym razem sie przekonalam i sadze, ze to po prostu zdrowy styl
              zycia.
              Kiedys rowniez objadalam sie owocami i po odstawieniu ich na jakis czas juz za
              nimi nawet nie tesknie - wydaje mi sie, ze niektorym po prostu szkodza,
              szczegolnie w nadmiarze.
              A jezeli chodzi o limit po zakonczeniu I fazy to na zdrowy rozum, mysle ze nie
              powinnas jesc wiecej jak 2 owoce dziennie. Ale moze sie myle :/ - wszystko
              jeszcze zalezy jakie...
              • basia-bma Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? 16.05.05, 14:38
                Fruwam, a ile udało Ci się schudnąć na tej diecie ? Kurczę, zawsze myślałam, że
                owoce są zdrowe (oczywiście w rozsądnych ilościach - nie takich jak obecnie
                jem), a tu ograniczenie do 2 owoców dziennie ?
                Stosujesz nadal SB ?

Pozdrawiam
                lisa
                • basia-bma Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? 16.05.05, 14:40
                  no tak - nie wylogowałam się :)), oczywiście basia-bma = lisa, nie chciałam,
                  aby wszyscy co mnie znają od razu wiedzieli, że muszę tyle schudnąć
                  ehhh - zero ananimowości
                  • fruwam Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? 16.05.05, 15:46
                    schudlam niecale 4 kilo ale dodam, ze ja mam b. sportowa sylwetke i trudno mi
                    sie chudnie.
                    to byl ostatni raz jak zastosowalam w zyciu jakakolwiek diete. teraz jem
                    normalnie (owszem bardzo zdrowo) i czasami pozwalam sobie na totalne
                    szalenstwo... i szczerze mowiac kazdemu kto chce schdunac wlasnie taki styl
                    zycia doradzam. diety nie dzialaja... no chyba, ze sa zdrowe (jak ta).
                    najwazniejsze jest pozytywne nastawienie. jezeli nie potrafisz zrezygnowac z
                    owocow, jedz je rano (cukier = energia). nie waz sie, nie patrz na kilogramy.
                    jedz zdrowo i prowadz bardzo aktywny tryb zycia (jak stosujesz diete to nie
                    masz na nic sily...). powodzenia!

jeszcze slowko a propos owocow. wlasciwie teraz nie jem ich wcale. moze czasami
                    bananka albo truskawki... mialam zawsze takie same objawy jak Ty, a teraz jest
                    spokoj (:
                    • Gość: reni Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.autocom.pl 16.05.05, 18:45
                      powiedzcie proszę coś więcej o tych owocach! dlaczego nie powinno jeść się ich
                      dużo? ja potrafię zjeść pół kilo winogron w jeden wieczór
                      • Gość: lisa Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.crowley.pl 18.05.05, 13:28
                        Owoce zawierają dużo węglowodanów, więc w nadmiarze tuczą.
                        0,5 kg mówisz ? - ja bez mrugnięcia okiem jestem w stanie zjeść 1 kg
                        Moja dotychczasowa dieta składała się głównie z owoców, muesli i nabiału,
                        pieczywo tylko chrupki, starałam się unikać rzeczy typowo tuczących - co z tego
                        skoro te rzekomo dozwolone i zdrowe jadłam w nadmiarze. W efekcie przez zimę
                        sporo utyłam.

Z innej beczki - dziś zaczełam dietę south beach i jestem załamana - czuję się
                        okropnie, mdli mnie, jak pomyślę o twarogu, jajkach, serze, dozwolonych
                        warzywach, to mnie odrzuca. Marzę o jakimś owocu lub przynajmniej soku
                        owocowym. Nie wiem czy wytrzymam ta dietę, już w tej chwili nie mam ochoty na
                        żadne dozwolone w niej rzeczy, a może to właśnie o to chodzi ?
                        Czy ktoś zna może jakaś skuteczną dietę umożliwiającą w miarę szybki spadek
                        wagi (w zasadzie to głównie zależy mi na zmniejszeniu wymiarów)z udziałem
                        owoców ? A może przejść na diete owocowo warzywną i starać się, tak jak radziła
                        fruwam - jeść dużo warzyw i mało owoców ? Boję się, że jak w SB zacznę
                        wprowadzać owoce wszystkie zrzucone kg szybciutko mi wrócą.

Pozdrawiam
                        lisa
                        • Gość: Nessie Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.acn.waw.pl 18.05.05, 13:39
                          > Marzę o jakimś owocu lub przynajmniej soku
                          > owocowym.

A czy nie można w tej diecie napić się np. soku z marchewki? To nie owoc, ale
                          już zawsze coś smacznego. Surowa marchew ma chyba niski indeks glikemiczny?

Nie znam się, sorry, nie odchudzam się sama, ale moja siostra ma teraz
                          identyczny problem co ty, więc szukam dla niej jakichś sensownych rozwiązań.
                        • Gość: sangvi Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.05.05, 13:51
                          to moze ja opowiem swoja historie... :)
                          jjakis czas temu, nie po to zeby schudnac, raczej dla lepszego samopoczucia, bo
                          czulam sie strasznie ociezala i taka 'zamulona' chcialam oczyscic lekko organizm...
                          skonczylo sie to zrzuceniem ok 10 kg w 2 tygodnie, nie wspominajac o o wiele
                          lepszym ogolnym samopoczyciu :) zaznaczam ze nie potrafie przestrzegac diet, w
                          ktorych mam 3 mikro-posilki skladajace sie ze srednio lubianych przeze mnie
                          rzeczy, mysle wtedy caly czas o jedzeniu, jestem non-stop glodna i efekt marny :)
                          oto co robilam:
                          j1.jadlam wszystko co chcialam, ale ostatni posilek byl o 17 - wiem ze
                          wieczorami najbardziej chce sie jesc, ale 'chcesz byc piekna - musisz cierpiec'
                          ;))) nie jest to az takie straszne, naprawde... moze troche ograniczylam
                          slodycze ale nie calkowicie
                          2. pilam dziennie 5 kubkow czerwonej herbaty - to bylo b. wazne - ponoc ona
                          przyspiesza przemiane materii, wplywa na metabolizm tluszczow itd... niektorzy
                          narzekaja na smak ale dla mnie byl ok... jak bardzo nie smakuje mozna zatkac nos
                          i juz nie czuc smaku :) - naprawde polecam ta herbate; zwlaszcza wieczorkiem
                          dobrze sluzy jako oszukiwacz glodu - rozciencza sie nia soki zoladkowe i nie
                          chce sie jesc
                          3. chleb jadlam tylko żytni 100%
                          4. poza tym owoce, warzywa, ryby, nie jadlam miesa ale nie dlatego ze nie mozna
                          - po prostu nie mialam ochoty, moze to tez wplynelo na efekt... jednym slowem
                          wszysko mozna jesc co sie chce... moim ulubionym daniem w tym czasie byl ryz z
                          warzywami, mniam :)
                          to chyba tyle... jak jakies pytania to chetnie odpowiem
                          polecam taka 'dietke' - efekt w moim przypadku super chociaz niezamierzony
                          nie zaszkodzi sie oczywiscie troche poruszac - to chyba oczywiste :) no i nie
                          jesc tonami - po prostu nie jestes juz glodna a zostalo jeszcze pol talerza, nie
                          jedz... lepiej dac organizmowi chwile na strawienie a skonczyc pozniej
                          no i herbata
                          takie sa moje spostrzezenia :)
                          zycze powodzenia i pozdrawiam
    • Gość: bebe Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:15
      ja proponuje mature-efekt bardzo szybki i widoczny-
      kompletne "wyschniecie "organizmu...mało przyjemna dieta ale za ro jaka
      skuteczna!!!pozdroofka
      • Gość: lisa Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.crowley.pl 18.05.05, 15:05
        Marchew jest zakazana w SB, sok z niej również. Wszystkie smaczne rzeczy są
        zakazane :(. Chyba łatwiej bym zniosła dietę wyłącznie owocową np. jabłka,
        truskawki, kiwi, ale na niej się podobno nie chudnie.
        Jedno muszę przyznać - nie jestem głodna i w ogóle nie mam ochoty na te
        dozwolone rzeczy. Ale jednocześnie czuję się strasznie zamulona i mdli mnie :(.
        Czy rzeczywiście skasowanie jedzenia po 17.00 pozwoli na znaczny spadek wagi, a
        do tej godziny mogę jeść zdrowe rzeczy w rozsądnych ilościach ? Czyli wszystko
        musiałabym jeść w pracy ....
        Pleaaase - ktoś ma jeszcze jakieś pomysły ?

lisa
      • Gość: aga Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 18:44
        A powiesz na czym TO polega?????????
        • Gość: ... Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 11:49
          na tym, ze siedzisz, dziobiesz, nie jesz, stresujesz się ;)
      • drobiazg_lesny Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? 20.05.05, 20:13
        a no u mnie matura spowodowała coś całkiem odwrotnego..:|
    • Gość: Robercikowa Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 18.05.05, 15:30
      nie jeść i tyle. Co tu można wymyśleć, jak jest 5 kg nadwaga?
      • kat_ja1 Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? 18.05.05, 17:06
        Wiem że pewnie większość mnie zakrzyczy, ale żeby schudnąć 5 kg w 2-3 tyg. bez
        efektu jo-jo....to chyba potrzebny tylko cud:) Oczywiście można sobie robić
        różne głodówki, diety Kopehnaskie i inne ale one działają na zasadzie
        odwodnienia:( żeby schudnąć 1 kg.-7tys.kcal, trzeba byłoby jeździć na rowerze w
        umiarkowano-szybkim tempie 17 h....Powiem szczerze że nie rozmumiem trochę
        takiego rozumowania...cały rok nie robi się nic, a potem liczy się na szybki i
        skuteczny efekt. Nie chcę krytykować nikogo bynajmniej, moja własna siostra
        prowadzi tryb życia kanapowo-samochodowy:) a potem też tylko narzeka i
        chciałaby szybko schudnąć z tego, co narosło w ciągu paru m-cy:(

pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę powodzenia i wytrwałości ale w "normalnej"
        diecie a nie takiej, która tylko osłabia organizm.
    • Gość: Kasia Re: muszę schudnąć 5-6 kg do końca maja - jak ??? IP: *.acn.waw.pl 18.05.05, 18:16
      Super odchudzanie robią w Biomedyka, robią też remodeling ciała, vip complex i
      beautytek. www.biomedyka.pl
    • Gość: zafarbowana Dieta kopenhaska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:06
      Naprawdę skuteczna! Ale uważaj na efekt jojo... ja niestety nie uważałam :-(
      KOPALNIA WIEDZY O DIECIE KOPENHASKIEJ:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=846917

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka