Gość: eff Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 19:31 spróbowałam kilkakrotnie użyć kremu do depilacji okolic intymnych Veet i nie zadziałało... Włosy po prostu pozostały na swoim miejscu (robiłam wszystko zgodnie z instrukcją) - czy to znaczy że krem jest dla mnie za "słaby" czy coś jednak robię źle? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_joanna Re: Depilacja okolic bikini 14.06.07, 16:07 Hej, też tak miałam za pierwszym razem. Stwierdziłam, że krem nie jest dla mnie i wróciłam do maszynki. Kilka miesięcy temu jednak znowu postanowiłam wypróbować. No i trzymałam ten krem dosyć długo – piszą, żeby nie przekraczać 10 min. i ja wtedy trzymałam te 10 minut. Potem trzeba trochę mocniej potrzeć (zdrapać je ;) ) tą szpatułką dołączoną do opakowania i naprawdę po włosach nie ma śladu. Pewnie po prostu za krótko trzymałaś. Dla mnie krem jest w tej chwili najlepszym rozwiązaniem, a wypróbowałam już wszystkie wspomniane w artykule. Mam niestety skórę, która reaguje wysypem krostek na golarkę (w okolicach intymnych, bo nogi i pachy nie są problemem), zanim krostki znikną włosy mają już kilka milimetrów i tak wkoło Macieju. Depilacja – BRRR!!! (+problem z krostkami j.w.) Pozdrowienia, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady Re: Depilacja okolic bikini IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.05.06, 19:48 Pomocy! Jakiś czas temu wydepilowałam się maszynką, starałam się robić to delikatnie, ale g*wno dało:/ Przez pare godzin po depilacji było nawet ok...Ale potem...Szkoda gadać! Zrobiły się ropne krostki, włosy odrastały już po ok. 1,5 dnia, a ja nie mogłam chodzić przez tydzień! Odrastające włosy kuły i wogóle miałam uczucie swędzenia! A użyłam dobrej maszynki...Teraz minęło mi już podrażnienie, z czego jestem bardzo szczęśliwa, ale zbliża się lato, jadę nad morze...Co robić? Na wosk się raczej nie zdecyduje...Na kosmetyczkę też ,bo jestem wstydliwa. O maszynkach nawet nie wspomnę...CO JA MAM ROBIĆ!? Może jakiś krem? Poradźcie mi jakiś dobry, do długich włosków, bo musiałam odczekać 2 tygodnie aż zejdzie podrażnienie i już długie odrosły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allegria Depilacja cukrowa-naturalnie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.05.06, 15:53 proowalam nie raz, jest tania, naturalna,skuteczna i wloski nie wrastaja. Do garnka wloz pol szklanki cukru i szklanke wody. do tego wycisnij sok z jednej zytryny. gotuj na malym ogniu dopoki nie zgestnieje, to stopnia, w ktorym powstaje brazowo- zloty karmel, na ktorym robia sie babelki. W polowie gotowanie dodaj lyzke miodu. Naklada sie to na skore cieple, tak jak wosk, przyklada sie bawelniana szmatke i zrywa energicznie pod wlos, tak jak wosk. Jesli konsystencja jest bardziej gesta nie trzeba uzywac szmatek, tylko zrywac wosk palcami. Z tego co wiem, ta metoda stosowana jest przez kobiety na bliskik wschodzie od wiekow. Wlosy odrastaja coraz zslabsze,, wiec kazdy kolejny 'zabieg' staje sie mniej bolesny. Uwaga! Zanim uda sie ugotowac ugotowac ten 'wosk' o odpowiedniej lepkosci igestosci, casami trrzeba troche poekseprymentowac. No ale coz. Warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Depilacja cukrowa-naturalnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:00 sorki ale zadam moze glupie pytanie! czy pachwiny i linia bikini to to samo??? bo mi strasznie przeszkadzaja wloski zaraz kolo "myszki" i nie wyobrazam sobie ich golic maszynka:( a chcialabym sie ich jakos pozbyc...strasznie!!! pomozcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
czaga3 Re: Depilacja cukrowa-naturalnie 16.08.07, 13:42 potwierdzam,też stosuję. Po takiej depilacji mam 3 tyg spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
jutine Re: Depilacja okolic bikini 29.05.06, 14:27 Uzywałam kremów. Serio - to wogóle nie działa. Nie dość że nie usuwa wszystkich włosków (trzymałam różne kremy ponadprzepisowy czas) i w dodatku okropnie śmierdzi! Używam depilatora. Pierwsze depilacje są bolesne ale póżniej to już bułeczka z masłem. wyrastają coraz cieńsze, jaśniejsze i słabsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:10 ja mam pytanie co do uzywania depilatora do depilacji cipki:)czy to bardzo boli?? czy pojawiaja sie krostki?? i po jakim czasie wyrastaja wlosy??? Odpowiedz Link Zgłoś
emma512 Re: Depilacja okolic bikini 23.06.06, 19:47 Kilka razy goliłam , lecz to bylo okropne. Podcięlam wlosy i wyrwalam pensetą. Kilka dni to zajęlo, bo czasami nie moglanm już wytrzymać. Efekt umarkowany. Następnego dnia pozwoliuam sobie użyc depilatora i jest ok. Nei bolało bardzo, ale nie jestem bardzo zarośnięta . Wzięłam też ibuprom, ponoć pomada. Całe wargi sromowe i częśc wzgorak jest gladki. Nie należy zapominać o kremach łagodzacych po. Moj mąz jest mile zaskoczony mą delikatności w tych miejscach. Nie ma sie co zastanawiać. Efekt super. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1226 Re: Depilacja okolic bikini 10.07.06, 19:58 hm... mam takie zacofane pytanie czy depilacja okolic bikini to tzn depilacja wszystkiego pod majtkami??:P??????? Odpowiedz Link Zgłoś
cf981 Tylko depilator !!! 20.01.07, 17:14 Tak wpadlam tu zupelnie przypadkiem, przegladajac inny post i akurat mam cos do powiedzenia w temacie owlosienia. Od kilku miesiecy wyrywalam, z wielkim mozolowem, regularnie wloski w okolicach bikinii penseta, ale byla to zmudna praca a efekt nie powalajacy(wloski wrastaly) a i tak nie bylo to zrobione dokladnie, a pochlanialo duzo czasu. W koncu(przyznam ze za namowa mojego chlopaka, nie zrobilam jednak tego bron Boze pod przymusem, ale sama chcialam sprawdzic efekt), wydepilowalam sobie ''tyl" depilatorem.Troche bolalo, ale o dziwo mniejszy bol niz przy depilowaniu pod pachami No i biorac pod uwage ze mialam juz serdecznie dosc babrania sie z woskiem(podobno super chiper-kupiony na allegro za 50pln, a bolala ta metoda niemilosiernie), stwirdzilam ze sprobuje tez okolice bikini. No i wlasnie jestem po takim zabiegu, uporalam sie z tym w pol godz ! I mam wszystko pieknie gladziutkie i czuje sie z tym o niebo lepiej, wierzcie lub nie .Przyznam, troche bolalo, ale nie jest to tak wielki bol jak sie wydaje!! Zostawilam tylko troche na srodku, taki 'zakrywacz' , bo prezentuje sie to znacznie lepiej, nie jak u malej dziewczynki, a poza tym balam sie ze ostrza depilatora moga mnie skaleczyc w srodku, dlatego wolalam zachowac ostroznosc. Tak wiec ZDECYDOWANIE POLECAM DEPILATOR ELEKTRYCZNY DO BIKINI I "TYLU". Efekt powalajacy i portfel nie ucierpi juz wiecej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkag Re: Depilacja okolic bikini 07.07.07, 23:34 W zasadzie zalezy... dla jednej soby to tylko te wloski co spod bikini wystaja, a dla innych wszystkie wloski lonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Porada specjalisty 15.06.07, 18:48 żaku - po 1. pisze się "pożądany" po 2. krakowskie uczelnie zeszły na psy, skoro ktoś, kto się deklaruje jako żak, podaj etutaj przykład tej żałosnej piosenki, która, moim skromnym zdaniem, poniża kobiety. żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanka Re: Depilacja okolic bikini 15.06.07, 20:09 Hmm, skoro temat się odnowił, to może wrzucę swoje dwa grosze. Ja też próbowałam wszystkiego. - laser - jako jasnowłosa - zero efektu po 3 zabiegach. - depilator - ból do którego da się przyzwyczaić, efekt na dłużej, ale mi wrastały włoski. - maszynka - owszem głodko, ale na dzień i do tego zawsze pojawiające się czerwone krostki, szczególnie tam gdzie skóra ociera się o majtki. - pianka - zero efektu, praktycznie nic nie usunęło. - krem - owszem, efekt na 2 dni i bez krostek, ale te kremy zawsze śmierdzą i nie usuwają dokładnie wszystkich włosków. Ok, nie próbowałam pensety ,ale to to samo co depilator, tylko 3 razy dłużej. I tak w tym roku zastanawiam się co zrobić. Wyjeżdżam na tydzień i jakoś nie widzę się latającej przy chłopaku z kremem czekając min 10 min, więc chyba wrócę do depilatora. Może jak zastosuję pillingi po depilacji itp to włoski nie będą wrastały... Robiłyście tak? Macie jakieś konkretne preparaty, żeby włoski nie wrastał po depilacji? Odpowiedz Link Zgłoś
caramellisso Re: Depilacja okolic bikini 19.06.07, 17:26 a ja mam juz naprawde dosyc...od 3 lat gole sie maszynka i wloski sa juz naprawde twarde gdy odrosna po jednym dniu.niewiem co robic.depilatorem gole nogi i wyje z bolu doslownie placze,wiec przy tych twardych wloskach bikini to bym chyba zemdlala,kremy nie usuwaja NIC nawet gdy trzymam dluzej niz mozna i mocno scieram.penseta to to samo co depilator.woskiem tez bym nie wytrzymala bo kiedys robilam nogi i lzy mi lecialy,wiec nie pozostaje mi nic bo na laser mnie nie stac.i co teraz?do konca zycia mam sie golic maszynka?a wloski mam coraz mocniejsze.blagam ratujcie dzieczyny!!!!!!!!!!!!!:( Odpowiedz Link Zgłoś
bogna88 Re: Depilacja okolic bikini 22.06.07, 20:01 Jeśli nie jesteś w stanie zrobić sama sobie depilację woskiem to poproś o to najbliższą przyjaciółkę niech ona to Tobie zrobi, bo uważam, że depilacja woskiem to dle Ciebie jedyna mądra metoda jeśli nie chcesz się golić. Nie wstydz sie jej o to spytać, ponieważ dziweczyny sobie pomagają w tych sprawach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
23_anna Re: Depilacja okolic bikini 06.07.07, 13:24 Umawiaj się na depilację do kosmetyczki. A wcześniej wypij 2 lampki wina czy co tam lubisz, nie będzie bolało. serio. Odpowiedz Link Zgłoś
wsypialniipoza Pianka i maszynka... 28.06.07, 05:45 Wystarczy wyparzyć maszynkę wodą i jest idealnie... Żadnych krostek ani niczego tam... Nie wiem jak ona to robi, na mojej twarzy to już tak dobrze nie działa :D Odpowiedz Link Zgłoś
77misia1 Re: Depilacja okolic bikini 08.07.07, 22:31 ja mam straszny problem bo wlosy generalnie szybko mi rosna i powinnam golic sie co jeden-dwa dni...a to szybko powoduje podraznienia skory...sama nie znalazlam jeszcze dla siebie odpowiedniego kosmetyku. Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly80 Re: Depilacja okolic bikini 24.07.07, 11:53 tez już probowałam depilacji(wytrzymam ten ból, ale efekty są średnie - bardzo pordezniona skóra i wrastajace włoski), kremy dodepilacji na mnie nie działają w ogole.Kupiłam ten polecany przez wszystkich zestaw z veet i co? i nic. teraz tylko uzywam kremu "po depilacji"(ktory byłw owym zestawie), bo chyba trochę łagodzi podraznienie po depilacji DEPILATOREM. Maszynka do golenia ma dla mnie tylko 1 zaletę: szybko. Pozostałe objawy jw. Odpowiedz Link Zgłoś
schockolate LASER i jeszcze raz laser 25.07.07, 15:29 Ja jestem brunetką i po czterech zabiegach - pierwszy robiłam ponad rok temu- problem zniknął. To niesamowity komfort. Nie wyobrażam sobie szczerze mówiąc ponownego golenia maszynką czy depilatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: LASER i jeszcze raz laser 25.07.07, 15:32 a jaki jest koszt jednego zabiegu, bo też się nad tym zastanawiałam , z góry dziekuje za odp Odpowiedz Link Zgłoś
schockolate Re: LASER i jeszcze raz laser 25.07.07, 15:42 No cena jest niestety w tym wszystkim najmniej przyjemna. Płaciłam 400zł za jeden zabieg a w sumie mam za sobą cztery (bo co najmniej tyle się poleca dla osiągnięcia trwałego efektu). Robiłam tzw. głębokie bikini, czyli usunęłam prawie wszystkie włoski. Za jakieś dwa miesiące zrobię jeszcze jeden zabieg, bo odrastają mi jeszcze pojedyncze włoski, ale jest naprawdę bardzo mało. Mimo dość wysokiej ceny myślę że naprawdę warto zrobić ten zabieg i potraktować go po prostu jak inwestycję. Jak pomyślę o moich wcześniejszych zmaganiach z depilatorem, wrastających włoskach i problemach z goleniem, to robi mi się słabo. A dzisiaj mam luz blues:) A wczoraj zrobiłam sobie pierwszy zabieg na nogi, więc ostrzegam że to wciąga:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: LASER i jeszcze raz laser 25.07.07, 15:44 fajne efekty tylko ta cena .......;-( trzeba odkładać kasę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oshima Re: LASER i jeszcze raz laser 15.06.08, 21:39 jestem tego samego zdania, ja jestem dopiero po 3ch zabiegach i problemu nie odczuwam juz od pol roku- ani razu od tamtej poory nie usuwalam wloskow z okolich bikini, gdyz mi juz nie odtrastaja, to swietne uczucie i pelen komfort, cena nie jest komfortowa, zabieg jest bardzo drogi, a w sumie potrzeba ich ok 4ch, ale dla takich efektow warto odlozyc te pieniadze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa a PASTA cukrowa? 08.08.07, 21:47 mamy, ale to kwestia higieny i jak widzisz, wiele dziewczyn ma z tym problem ja sobie od dwóch lat robię tzw. bikini brazylijskie, czyli głebokie. to znaczy albo paseczek pośrodku, albo zupełnie nic i dokładna depilacja warg sromowych. i polecam wszystkim depilację pastą cukrową - wosk się nie umywa, sama depilacja (tylko u kosmetyczki) jest dużo mniej bolesna, nie ma takich podrażnień jak po wosku, a cenowo jest mniej więcej jak za wosk. rewelacja i praktycznie miesiąc spokoju. mój facet jest zachwycony, a ja też jakoś ze względów higienicznych, już bym się dziwnie czuła nieogolona. i wlaśnie się dziwię, że nikt o paście nie mówi, bo z moich znajomych - która spróbowala, ta już została przy paście. naprawdę dobra rzecz - choć teraz kusi mnie laser. Odpowiedz Link Zgłoś
anitalesisz Re: a PASTA cukrowa? 12.08.07, 21:36 a co to takiego?i gdzie mozna kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
feenstra laser 16.08.07, 17:15 Laser faktycznie daje rewelacyjne efekty ale ku przestrodze: koleżanka jeszcze jako singielka usunęła wszystkie włosy z tych okolic. A potem poznała chłopaka, wielkie szczęście (dłuuugo była sama) no i okazuje się że jego te okolice ogolone na zero brzydzą, kojarzą mu sie z chorobą. No i niestety nie udało mu się przyzwyczaić Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: laser 24.08.07, 13:20 Moj sie nie brzydzi :0. Tyle, ze ja mam zostawiony zgrabny trojkacik. Bardzo to wygodny, tyle, ze kosztowne ( a ja jestem dosc niepodatna) Odpowiedz Link Zgłoś
avvarill Depilacja okolic bikini 30.08.07, 11:49 ja depilowałam się plastrami z woskiem w okolicach bikini, i stanowczo odradzam to robić kobietom, które noszą rozmiar większy niż 38. miałam straszliwe siniaki. włoski prawie nie zniknęły, a nie narzekam na super mocny zarost, choć do słabych nie należy. czy sytuacja byłaby podobna przy wykorzystaniu tej pasty/masy miodowej? nie próbowałam tych śmierdzących pianek, więc może kiedyś się skuszę ;) a co do pęsety, to w jaki sposób można depilować sobie okolice intymne? przecież to zajmuje mnóstwo czasu, a do niektórych partii niełatwo dotrzeć? na laser mnie nie stać, przynajmniej nie teraz. gdy się golę maszynką miewam po 1 dniu podrażnioną skórę. jaki mógłby być dla mnie najlepszy sposób? zastanawiam się nad kupnem depilatora. jakiej firmy i jakiego typu byłby najskuteczniejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
a2-2 Depilacja okolic bikini 13.04.08, 09:19 Bardzo proszę wszystkich o pomoc !!!! zacznę od tego ze w okolicach bikini mam twarde i ciemne i dość długie owłosienie tzn. miałam bo niedawno sie wydepilowałam praktycznie na zero... a teraz bardzo tego załuje. nie wiem dlaczego po prostu zle sie tak czuje.chciałabym sie oczywiście depilowac ale nie całokowicie tylko częściowo ale problem w tym ze słyszałam ze raz wydepilowane włoski odrastają jeszcze dłuższe,ciemniejsze i grubsze. nie wiem co teraz zrobic bo i tak miałam takie dość długie a jak teraz odrosną jeszcze dłuższe...:( bardzo sie martwie. prosze napiszcie coś o tym? czy rzeczywiście tak jest i czy istnieją jakieś sposoby na regulowanie długości włosków a nie tylko depilacja. Prosze Odpowiedz Link Zgłoś
a2-2 Bardzo proszę wszystkich o pomoc !!!! 13.04.08, 20:41 zacznę od tego ze w okolicach bikini mam twarde i ciemne i dość długie owłosienie tzn. miałam bo niedawno sie wydepilowałam praktycznie na zero... a teraz bardzo tego załuje. nie wiem dlaczego po prostu zle sie tak czuje.chciałabym sie oczywiście depilowac ale nie całokowicie tylko częściowo ale problem w tym ze słyszałam ze raz wydepilowane włoski odrastają jeszcze dłuższe,ciemniejsze i grubsze. nie wiem co teraz zrobic bo i tak miałam takie dość długie a jak teraz odrosną jeszcze dłuższe...:( bardzo sie martwie. prosze napiszcie coś o tym? czy rzeczywiście tak jest i czy istnieją jakieś sposoby na regulowanie długości włosków a nie tylko depilacja. Prosze Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprl Re: Bardzo proszę wszystkich o pomoc !!!! 18.04.08, 22:08 no wlasnie dziewczyny wspomagajmy sie bo lato sie zbliza Odpowiedz Link Zgłoś
anna.konda Depilacja okolic bikini 22.04.08, 13:10 eee tam... nic ie zastąpi lasera. Dwie trzy wizyty i problem znika... na zawsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprl Metoda cukrowa 22.04.08, 20:36 Wiecie co a mi nigdy nie wychodzi robienie tego cukru, zawsze robi sie taka woda normalna, tylko ze slodka:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaaa18-16 Depilacja okolic bikini 08.05.08, 18:28 Hej! Ja niestety też mam problemy z depilacją bikini :( Otórz mam bardzo dużo włosów w tych miejscach- kiedy ubiorę bikini to wystają z każdej części :(( o stringach to już mogę zapomnieć bo szczególnie duże owłosienie mam między pośladkami :(:(:( pierwszy raz ogoliłam miejsca intymne jak miałam 13 lat bo już wtedy były gęste i grube (obecnie mam 18) :( teraz mam je nawet na wewnętrznych stronach ud i jak ubiorę krótkie spodenki to też wystają :( :( jak się depiluję to za kilka godzin odrastają, robią sie krostki i bardzo swędzi :( chciałabym znać skuteczny a niedrogi sposób na pozbycie sie tych ochydnych włosów! Nie nawidze sie poprostu za to! Jak przebieram sie z dziewczynami w szatni na W-F to musze sie ukrywać i jest mi z tym zle:(( a teraz mam chłopaka i myslimy o rozpoczęciu współżycia a w tym "stanie" napewno mu sie nie pokaże! :) Prosze Was pomóżcie mi! Ja już nie wiem co mam robić :(:(:(:( proszę o odpowiedz :) z góry dziękuję :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprl A ja sie jeszcze nigdy nie golilam;p 10.05.08, 19:33 Jak wam pisalam, ja sie nigdy nie golilam. Zawsze jak uzywalam majteczek takich normalnych, nie mocno wycietych, to wszystko sie ukrywalo. Ale denerwuje mnie ze pod majteczkami, mam strasznie dlugie. Moge je normalnie obciac nozyczkami, czy jak mam to zrobic inaczej? Na wosk sa stanowczo za dlugie!! Gole nogi woskiem i wiem jakiej powinny byc dlugosci. Odp. A poprzednicze polecam wosk, bo po nim woski sa slabsze. Ja nawet brwi robie woskiem, no wiadomo ze kosmetyczka mi robi bo nie mam takiej wprawy. Wosk is the best!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
avvarill Re: Depilacja okolic bikini 26.05.08, 09:04 tyle co ja moge polecic, co zaatakowanie tych wloskow maszynka do golenia. ale najlepiej taka nowa, ktora nie byla uzywana, bo wtedy jest najbardziej skuteczna. poza tym zamiast zwyklego kremu do golenia mozesz uzyc do kremu do depilacji, tzn tego, po ktorym teoretycznie wloski powinno sie usuwac sama szpatulka, co nigdy nie wychodzi. posmarowac sie tym kremem, odczekac te 10 minut, i wtedy golic maszynka. jest krem do depilacji okolic bikini Tanita, kosztuje ok 7,50 zl. fakt faktem ma nieprzyjemny zapach, kwasny i drazniacy, i zostaje on pozniej w tych okolicach, ale przynajmniej jest jakis efekt. i po tym nie robia mi sie krostki, a to duzy plus. ten krem wloski rozpuszcza, wiec latwiej je usunac. nie wiem jak dzialaja inne kremy, bo innych nie uzywalam. ale jakby co, to wlasnie zamiast zwyklego kremu/zelu/pianki do golenia, uzywaj tych do depilacji. i zwracaj szczegolna uwage na to, by na opakowaniu bylo zaznaczone, ze nadaje sie do depilacji okolic bikini. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kkllaauuddiiaa6 Re: Depilacja okolic bikini 24.06.08, 18:52 jak mozesz napisz do mnie na meila niunia_9@poczta.fm tez mam taki porblme moze pomoglabys mi go jakos rozwiazac lub razem cos wymyslimy:( pozdrawiam cieplutko:* Odpowiedz Link Zgłoś
taszka07 Re: Depilacja okolic bikini 28.06.08, 15:07 po pierwsze nie przejmuj się - każda kobieta ma z tym problem - tylko jedne mają troche mniejszy a inne większy. ja jestem brunetką i myślę że wiem co nieco o tych sprawach :) spróbuj wosk- sama- jeżeli jesteś zdeterminowana to ci się uda- najlepiej tanity do miejsc intymnuch- takie cienkie paski- są wygodne do stosowania i się nie lepią- to ważne żeby wosk był na takiej materiałowej bazie a nie na folii- taki strasznie się klei do wszyskiego. zrób to po kąpieli. najpierw spróbuj usunąc z ud. a po zabiegu posmaruj się maścią tribiotic- kupisz w aptece bez problemu- na saszetki- taką używają kosmetyczki aby nie wrastały włoski i nie tworzyły się stany zapalne! pierwszy raz to troszkę ciężko ale potem nabierzesz wprawy! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
taszka07 Re: Depilacja okolic bikini 28.06.08, 15:11 acha- przed depilacją dłuższe przytnij nożyczkami a jak już uda ci się uporać z większością to te które zostaną też możesz ładnie przyciąć...a tak myślę że jeżeli jesteś wstydliwa to nie pójdziesz do kosmetyczki czy koleżanki- dlatego pisze, żebyś spróbowała pomału sama Odpowiedz Link Zgłoś
niph A co z mezczyznami? 13.06.08, 21:16 A co z goleniem intymnych okolic u mezczyzn? :P (pytam na powaznie ;) kremu nie uzyje (producenci zabraniają), depilatora tez nie (jakos sobie tego nie wyobrazam), maszynka bardzo kaleczy i wloski kłują... jakies sensowne rozwiązania? Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: A co z mezczyznami? 17.06.08, 00:42 Jak to jakie - pęsetką. Indianie tak likwidowali zarost na twarzach, tutaj wiele koleżanek katuje w ten sposób swoje pipki, a ty nie dasz rady? :) Ech, na szczęście moja druga połowa jest na tyle wyrozumiała i empatyczna, że nie muszę się tam golić ni depilować. Już na początku stwierdził, że nie ma sensu się męczyć, skoro mu to w żaden sposób nie przeszkadza, a nawet wręcz przeciwnie. Moje szczęście i święty spokój trwa już siedem lat, nie wyobrażam sobie zmiany faceta :))) Tylko latem robię małe porządki, by ładnie wyglądać w bikini. Poza tym pełen luzik. I nie wiem kto wymyślił, że owłosienie łonowe wyklucza utrzymanie pełnej higieny. Za tym całym szaleństwem stoi zapewne lobby producentów kosmetyków do depilacji, wspieranych przez kolorowe pisma. Temu szaleństwu ulegają też mężczyźni i potem wymagają od swoich kobiet, by się depilowały. Co gorsza, te pisma wmawiają im, i to skutecznie, że takie niewydepilowane ich nie podniecają i wręcz brzydzą. A według mnie, jeśli mężczyznę brzydzi owłosienie łonowe (nie mówię o jakimś ponadnormalnym gąszczu, tylko o zwyczajnych włoskach) i do tego lubi łona całkowicie łyse (a la surowy kurczak), to z jego seksualnością jest coś nie tak. Wszak to cecha właściwa budowie małych dziewczynek... Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: A co z mezczyznami? 17.06.08, 17:30 laenia napisała: [...] Temu szaleństwu > ulegają też mężczyźni i potem wymagają od swoich kobiet, by się depilowały. Co > gorsza, te pisma wmawiają im, i to skutecznie, że takie niewydepilowane ich nie > podniecają i wręcz brzydzą. Wierzyc nie musisz, ale całkiem sporo kobiet depiluje/goli się w tych miejscach z własnej woli, gdyż uważa "gąszcz" za nieestetyczny. > A według mnie, jeśli mężczyznę brzydzi owłosienie łonowe (nie mówię o jakimś > ponadnormalnym gąszczu, tylko o zwyczajnych włoskach) i do tego lubi łona > całkowicie łyse (a la surowy kurczak), to z jego seksualnością jest coś nie tak > . > Wszak to cecha właściwa budowie małych dziewczynek... > Chcesz, to się tam nie gol, nie przycinaj, ale nie wypisuj głupot sugerujących pedofilię. Tę bzdurną torię lubią namiętnie powtarzać wielbiciele "chaszczy". Acha, a skoro sama jesteś taka "nie mała dziewczynka", to rozumiem, że nóg i pach też nie golisz. Jak być "dorosłą", to w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: A co z mezczyznami? 17.06.08, 19:01 czwarty.wymiar napisał: > Wierzyc nie musisz, ale całkiem sporo kobiet depiluje/goli się w tych miejscach > z własnej woli, gdyż uważa "gąszcz" za nieestetyczny. Oczywiście jestem w stanie zrozumieć, że wiele kobiet robi to z własnej woli i nie widzi w tym żadnego problemu. Podziwiam je nawet, są OK. Sądzę też, że jest sporo takich, które tego nie lubią. Ja należę do tych drugich, dlatego cieszę się, że trafiłam na takiego faceta, na jakiego trafiłam. I tyle. Aha, nie mam żadnego 'gąszczu' ani 'chaszczy', więc nie wiem, jakby to było, gdyby mnie tam natura hojniej obdarzyła, być może już nie tak różowo. > Chcesz, to się tam nie gol, nie przycinaj, ale nie wypisuj głupot sugerujących > pedofilię. Tę bzdurną torię lubią namiętnie powtarzać wielbiciele "chaszczy". Nawet nie wiedziałam, co się tak denerwujesz? Może rzeczywiście nie powinno się generalizować. Ale nie mówiłam o przycinaniu, podgalaniu, tylko o depilacji na łyso i o mężczyznach, którzy nie tolerują tam żadnego włoska. To już naprawdę przesada. Jeśli ich kobiety same lubią się depilować do zera, to w porządku, ale jeśli są przez nich do tego namawiane, jeśli słyszą, że powinny to zrobić, bo ich ukochany się brzydzi - to beznadzieja. > Acha, a skoro sama jesteś taka "nie mała dziewczynka", to rozumiem, że nóg i pa > ch też nie golisz. Jak być "dorosłą", to w 100%. Typowo męska logika. Nie, golenie nóg i pach to element codziennej higieny. To się naprawdę nie wyklucza. Robi się to błyskawicznie, jest przyjemne i niekłopotliwe, poza tym te fragmenty ciała są przeznaczone dla oczu wszystkich. Gdybym miała np. tłusty i przelewający się brzuch, też bym go nie odsłaniała, mając na uwadze to, że komuś może się zrobić na jego widok niedobrze. Tymczasem patrząc na dziewczyny na ulicach, widać, że raczej się tym nie przejmują (brr) Zastanawiam sie tylko jak to jest, że jeszcze 30-40 lat temu mężczyznom nie przeszkadzały niewydepilowane łona, a teraz są nie do przyjęcia i budzą wstręt. Czy to postęp cywilizacyjny? :) Np. z twojego postu wyraźnie przebija obrzydzenie. Czy można brzydzić się ciała kochanej osoby? Być może za 30-40 lat również owłosienie na głowie będzie uchodzić za obrzydliwe i nieestetyczne, wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: A co z mezczyznami? 17.06.08, 20:31 laenia napisała: [...] > [...] co się tak denerwujesz? Reakcja była adekwatna do Twojej sugestii. > Typowo męska logika. Napisałem Ci to trochę zaczepnie, więc przypinaj się o to do mnie bezpośrednio, a nie generalizujesz. Typowo kobiece podejście. ;) > Zastanawiam sie tylko jak to jest, że jeszcze 30-40 lat temu mężczyznom nie > przeszkadzały niewydepilowane łona, a teraz są nie do przyjęcia i budzą wstręt. A kiedyś tam podobały się kobiety o kształtach rubensowskich, a jeszcze kiedy indziej faceci z przerośniętym wąsem. A teraz jakoś nie... Dziwne? Czy 30-40 lat temu pewien rodzaj seksu był również tak powszechny? > Czy to postęp cywilizacyjny? :) Np. z twojego postu wyraźnie przebija > obrzydzenie. Nie obrzydzenie, tylko reakcja na Twoją argumentację za, a przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: A co z mezczyznami? 17.06.08, 21:09 czwarty.wymiar napisał: > Napisałem Ci to trochę zaczepnie, więc przypinaj się o to do mnie bezpośrednio, > a nie generalizujesz. Typowo kobiece podejście. ;) No jasne :) > A kiedyś tam podobały się kobiety o kształtach rubensowskich, a jeszcze kiedy i > ndziej faceci z przerośniętym wąsem. A teraz jakoś nie... Dziwne? Czyli jednak moda? > Czy 30-40 lat temu pewien rodzaj seksu był również tak powszechny? > Myślę, że tak, podobnie jak 100, 200 czy 500 lat temu, nie wspominając o starożytności. I zgadzam się, że depilacja to spore udogodnienie, ale jej brak jest spokojnie do zaakceptowania. To tak jak całowanie się z brodaczem - dookoła zarost, ale środek jednak miękki i różowy :) Tak sądzę, bo jeszcze się z żadnym brodaczem nie całowałam (na szczęście, hehe). Nie chcę tu absolutnie nikogo przekonywać do swoich racji, chciałam tylko przedstawić swój egoistyczny kobiecy punkt widzenia. I zmykam oglądać mecz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysterieux Re: A co z mezczyznami? 19.11.08, 15:19 eh, nie ma to jak jeżyk, oby tempo odrostu nie było zbyt szybkie. Odpowiedz Link Zgłoś
taszka07 Re: Depilacja okolic bikini 28.06.08, 15:16 o to ja dziękuję za tą wiadomość bo to chyba coś dla mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malena_79 Re: Depilacja okolic bikini 28.07.08, 11:25 Czy depilację brazylijską da się przeżyć? :) Bo właśnie na taką idę pierwszy raz w życiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
czezz Depilacja okolic bikini 31.07.08, 00:19 A ja mam taki dylemat - może mi ktos tu bez pruderii wytłumaczy jak się sprawy mają... Czy robienie tzw. "głębokiego bikini" czy depilacja laserowa u kosmetyczki to jest pozbycie się WSZYSTKICH włosów? na cipce? wokół odbytu też, jak rozumiem? A jak ta pani kosmetyczka tam dociera do tych włosków? Trzeba się wypiąć do niej tyłkiem, czy ona ma jakiś taki fotel specjalny jak ginekolog? Pytam, bo jeśli to jest aż tak intymne, to muszę się do czegoś takiego psychicznie przygotować. A Wy nie macie z tym problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
sensualspa Depilacja okolic bikini 11.08.08, 16:31 Wszystkim paniom mającym problemy z wrastającymi włoskami polecam depilację pastą cukrową. zabieg jest bardzo przyjemny i o wiele mniej bolesny niż depilacja woskiem. Co najważnieszje włoski mogą być o wiele krótsze niż przy wosku, wystarczy zaledwie kilka milimetrów. Wyrastają o wiele cieńsze i jest ich zdecydowanie mniej. Moim zdaniem to jedna z najfajniejszych metod depilacji. Wcześniej doliłam sobie włoski maszynką i mialam bardzo duże podrażnienia. Potem był z kolei wosk, ale strasznie denerwowało mnie zapuszczanie włosów... Odpowiedz Link Zgłoś
sensualspa Polecam pastę cukrową 13.08.08, 00:29 Wspaniały sposó na pozbycie się zbędnego owłosienia. Skóra nie jest podrażniona i zabieg o wiele mniej bolesny od wosku. Włoski odrastają o wiele delikatniejsze i jest ich zdecydowanie mniej. POnadto dużym plusem jest to, że nie trzeba chodować tygodniowego zarostu. Wystarczą włoski o długości kilku milimetrów. Jedyny minus to czas trwania zabiegu. Bikini brazylijskie to około godzina pracy wykfalifikowanej kosmetyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
aggamii Re: Polecam pastę cukrową 12.12.08, 09:46 Długo korzystałam z maszynki,ale włosy stawały się mocniejsze i było ich coraz więcej dlatego też zaczęłam depilować woskiem.Znalazłam miejsce i kosmetyczkę która robi też pastą cukrową i nie wiem jak ona to robi,ale połowa włosków mi zniknęła,a reszta się strasznie osłabiła.Polecam depilację,nie maszynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake błędy 24.06.09, 22:16 sensualspa napisała: > Wspaniały sposó na pozbycie się zbędnego owłosienia. Skóra nie jest > podrażniona i zabieg o wiele mniej bolesny od wosku. Włoski > odrastają o wiele delikatniejsze i jest ich zdecydowanie mniej. > POnadto dużym plusem jest to, że nie trzeba chodować tygodniowego > zarostu. Wystarczą włoski o długości kilku milimetrów. Jedyny minus > to czas trwania zabiegu. Bikini brazylijskie to około godzina pracy > wykfalifikowanej kosmetyczki. Mam nadzieje, że Ty nie jesteś Tą "WYKFALIFIKOWANĄ" kosmetyczką. Odpowiedz Link Zgłoś
ninka.0 Depilacja okolic bikini 27.11.08, 12:04 witam! Moj problem jest następujący: Jako młoda dziewczyna ogoliłam okolice bikini i wraz z upływem czasu im więcej goliłam tym dalej odrastały . A do tego jeszcze dochodzily te okropne krostki i wrastajace włoski pod skóre. Pózniej postanowiłam kupić depilator jednak okazało się że to był wielki błąd! Włoski zaczęły mi wrastać jeszcze bardziej tworząc przy tym okropne blizny. Dziś sprawa wygląda tak: włosy mam na udach wygląda to okropnie, używam tylko maszynki nadal mam blizny nie chodze nigdzie ani na basen ani na plaże itp. Jestem z natury osobą wstydliwą więc o pójściu do kosmetyczki nie ma mowy wolałabym zabiegi depilacyjne wykonywać w domu! Bardzo prosze o rady (w miarę możliwości skuteczne) dodam tylko że ten problem dotyczy również nóg> bardzo proszę o pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lilithlilith Re: Depilacja okolic bikini 29.11.08, 23:15 Nic odkrywczego nie napiszę jak wspomnę o laserze. To jedyny skuteczny środek na pozbycie się włosków. Wszystkim osobom którym z jakichś względów nie odpowiadają metody takie jak golenie na mokro, woski, depilatory, kremy do depilacji itp. polecam golarkę elektryczną. Nie goli co prawda tak dokładnie jak zwykła maszynka, ale nie ma po niej podrażnień, a podrażnienia bywają czasem większym koszmarem niż same włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
monika24.is Depilacja okolic bikini 21.12.08, 19:17 witam mój problem nie jest żadną nowościa ale napisze o co chodzi. konkretnie o okolice bikini i owłosienie na wzgórku łonowym....zazwyczaj do usunięcia owłosienia używam maszynki ...lecz na chwilę obecną włoski są strasznie twarde jak zarost mężczyzny...co powoduję podrażnienie skóry mojego partnera ...nie jest to przyjemne. Chce spróbować czegś nowego. Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
asdaa Depilacja okolic bikini 09.02.09, 11:48 Witam, od kilku lat używam raz na tydzień depilatora elektrycznego i bardzo sobie chwalę ten wynalazek. Jedynym problemem są wrastające włoski, wyłącznie na wzgórku łonowym. Jestem brunetką, więc są bardzo widoczne. Może ktoś wie w jaki sposób zlikwidować ten problem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asdaa Re: Depilacja okolic bikini 09.02.09, 20:13 Już znalazłam, sorry za zaśmiecanie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmeto00 Re: Depilacja okolic bikini 05.04.09, 21:41 Ja też stawiam na laser, żadnego swędzenia przy odrastaniu, żadnych wrastających włosów, tylko gładka skóra i święty spokój! Skorzystałam i jestem bardzo zadowolona, sprawdzona przeze mnie klinika to Centrum Terapii Laserowej, to adres ich stronki- www.laser.wroc.pl ja sobie chwale Odpowiedz Link Zgłoś
maria_calas Depilacja okolic bikini 10.03.09, 16:04 ja używałam depilatora Brauna, nie polecam, ból straszny a na nogach i w okolicach bikini miałam same pryszcze z wrosnietymi wlosami, po prostu były takie słabe, że nie miały "siły przebicia" i wrastały, długo zajęło mi wygojenie tych miejsc, miałam starszne przebarwienia po wycisniętych krostkach, pomogło słońce, od tamtej pory juz tylko się golę. Natomiast moja mama ma gruby włos i u niej depilator sprawdza się super. Odpowiedz Link Zgłoś