Gość: aa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.05.05, 17:49 dlatego dziewczyny badac sie!!! od czasu do czasu nie tylko kosmetyczka ale i lekarz! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: selena Re: KYLIE ma raka piersi IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.05.05, 17:53 Kylie Minogue??a skad wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: KYLIE ma raka piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:57 mówili w jakichs widomosciach:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: KYLIE ma raka piersi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.05.05, 17:59 niestety..smutna wiadomosc!!! nie wiem jak w polsce ale tu w niemczech w kazdych wiadomosciach mowia dlatego dziewczyny badajmy piersi! Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: KYLIE ma raka piersi 17.05.05, 18:07 U nas też mówili, w faktach na tvn...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: KYLIE ma raka piersi IP: *.chello.pl 17.05.05, 18:28 No coż,przykre.Nikt jej źle nie życzy.Z drugiej strony tyle zwykłych kobiet choruje,dlaczego ona miała by nie zachorować. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Re: KYLIE ma raka piersi 17.05.05, 18:38 o cholercia!!! :( straszna tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
aknee Re: KYLIE ma raka piersi 17.05.05, 18:44 Moja daleka znajoma rowniez - i zostawia dwoje malenkich dzieci. Moja przyjaciolka stracila wyczekiwane latami, wytesknione i wyplakane dziecko i umiera z rozpaczy. Dawny znajomy mego ojca stracil syna zakatowanego przez pseudokibicow. Wybaczcie sarkazm, ale trudno mi zrozumiec poruszanie w wiadomosciach prywatnych spraw ludzi, jednostek, tylko dlatego, ze sa one medialne, ze zyja w swiecie blichtru i luksusu. Oczy calego swiata musza byc skierowane na jednostke, mimo, ze cierpia miliony. Ktos powie "mlode dziewczyny beda czerpac przyklad, beda sie badac", itd., itp. Niech moze ludzie zaczna dostrzegac klody lezace na drogach, ktorymi kraza codziennie, a niekoniecznie wylewac lzy nad drzazga wbita na drugim koncu swiata, tylko dlatego, ze ow koniec swiata lsni bogactwem i popularnoscia. Kylie poradzi sobie, albo i nie. Tak jak radzic sobie musi masa ludzi zyjacych jakze czesto w biedzie, chorobie i upokorzeniu i modlacych sie, aby ich losem zainteresowal sie ktokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: KYLIE ma raka piersi IP: *.4web.pl 18.05.05, 15:04 Daj spokoj...To coś da . ileś tam kobiet , jak to usłyszy, to pomyśli, o kurcze, kiedy ja ostatnio byłam u ginekologa. a z tych , które tak pomysla, ileś tam pójdzie, więc nie ma tego złego:) Odpowiedz Link Zgłoś
fugasi Re: KYLIE ma raka piersi 18.05.05, 12:17 Wczoraj w Teleekspresie, w Wiadomosciach... To dobry przyczynek do innego i "z nogani twardo na ziemi" spojrzenia na siebie, drogie dziewczyny. Przeczytalem watek myszy zatytuowany "tak czytam o czym rozmawiacie, i uświadamiam sobie", ktory traktuje o klopotach z akceptacja swojej urody i tak sobie mysle, ze tkwicie czesto w sztucznie wykreowanym przez lakierowane kolorowe stronice magazynow, swiecie idealnym, w ktorym nie ma krzywych nog, tradziku a zwlaszcza chorob. Przypomina mi sie biograficzny film o M. Jacksonie, ktory zostal wyidealizowany do tego stopnia, ze jedna z fanek w liscie pytala czy chodzi do ubikacji. Przeciez to istota wyzsza, pozbawiona prozaicznych ludzkich zachowan i potrzeb ! Tymczasem czczone niczym bostwa modelki i 'stars' sa ludzmi, z krwi i kosci. Maja defekty urody, problemy psychiczne, choruja. Odpowiedz Link Zgłoś
aknee Re: KYLIE ma raka piersi 17.05.05, 19:00 Nie chcialabym, zebyscie zrozumialy mnie zle, ale ja naprawde tego nie rozmumiem. Pracuje w szkole integracyjnej i osrodku teraputycznym i na co dzien mam do czynienia z takimi nieszczesciami o jakich wiekszosc ludzi nie ma pojecia i wyobrazenia. Moze dlatego, gdy slysze, ze Kylie ma raka mam ochote powiedziec "I co z tego??" "Co z tego wynika??", przeciez Ewa istnieje na ksztalt rosliny z powodu porazenia mozgowego, a jej rodzina nie ma pojecia o normalnym funkcjonowaniu, Jola nigdy nie urodzi upragnionego dziecka, niegdysiejszy inteligent nigdy nie odzyska mowy, przyklady mozna by mnozyc w nieskonczonosc. Ale na ich rehabilitacje nie ma pieniedzy, lekarz spartolil przebieg ciąży i nigdy nie zostanie ukarany. Straszliwe nieszczescia widze na codzien, kazde jest tragiczne, niezmiernie bolesne. Dlaczego slysze w mediach akurat o jakiejs Kylie, ktora nie rozni sie dla mnie niczym od Ewy, Joli, Juliana i tysiecy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzia Re: KYLIE ma raka piersi IP: *.acn.waw.pl 17.05.05, 19:06 No cóż, współczuję wszystkim chorym ludziom, ale bardziej tych których znam choćby tylko z widzenia w TV, co w tym nienormalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamgobardzo Aknee... 17.05.05, 19:10 Popieram w stu procentach to co napisałas-myslę dokładnie tak samo jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hotka Re: Aknee... IP: *.bydgoska.krakow.pl 07.06.05, 03:07 Ja też popieram. Na dodatek ona - w przeciwieństwie do wielu zwykłych ludzi - ma pieniądze na najlepszych lekarzy i nie musi czekać w kolejce na operację kilka miesięcy jak zwykłe polskie kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: KYLIE ma raka piersi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.05.05, 19:07 chce przez to powiedziec PATRZCIE-to moze spotkac kazdego! mniejmy sie na bacznosci! Odpowiedz Link Zgłoś
aknee Re: KYLIE ma raka piersi 17.05.05, 19:14 Ale dlaczego nie patrzymy wokol siebie?? dlaczego dopiero slawa, luksus otaczajacy chora osobe zmusza nas do patrzenia?? to mnie dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: KYLIE ma raka piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:25 Nie patrzymy wokol siebie i to sie nie zmieni,przepraszam ze tak pisze,ale dla przecietnej nastolatki kobieta w hospicjum nie istnieje,a kylie czy ktos inny moze byc przykladem - kazdemu sie moze zdarzyc wiec sie badajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: KYLIE ma raka piersi 17.05.05, 19:16 Zgadzam sie w 100% z tym co napisala Aknee. Tylko dlatego,ze Kylie jest medialna to mamy biadolic nad jej losem.Ona sobie poradzi.Ma do tego mnostwo pieniedzy i sztab ludzi,ktorzy beda sie nia zajmowac non stop.Ma sto razy wiecej szans na wyjscie z tej choroby niz przecietna Kowalska. A co z dziecmi,o ktorych pisala Aknee? A co z moja mama,ktora tez jest bardzo chora i dzien po dniu serce mi peka jak widze jej cierpienie. Rozejrzyjmy sie wokol siebie zeby dojrzec cierpienie,ktore jest wokol nas a nie tylko te z telewizji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa !!!!!!!!!DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.05.05, 19:20 z mojego watku robicie jak zwykle dramat!!! ja tylko chcialam wam powiedziec..ze regularne badania lekarskie sa tak samo wazne jak higiena osobista..zabiegi kosmetyczne a wy juz dramatyzujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: !!!!!!!!!DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:00 Otóż to!!! Dziewczyna rozpoczęła wątek z informacją, że Kylie ma raka i apelem o regularne badanie, a tu inne "najechały" zaraz na nią. Dziewczyny mniej tej złości może, a więcej ludzkiego zrozumienia i tolerancji? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: !!!!!!!!!DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.05.05, 12:49 A kto tutaj jest nietolerancyjny i złośliwy? Przeczytaj uważnie cały wątek. Nie można już wyrazić swojego zdania bo odrazu zaczynają się narzekania: jesteś zazdrosna,jesteś złosliwa,nietolerancyjna,itp. Tak jak napisałam-choć za nią nie przepadam, nie życzę jej źle.Informacja o jej chorobie nie robi na mnie zbyt dużego wrażenia.Codziennie na raka umierają ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: KYLIE ma raka piersi 18.05.05, 14:31 nigdzie nie moge znależć informacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Zgadzam się z toba aknee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.05, 14:42 wokół nas tyle nieszczęść a tu wystarczy, ze jakaś "gwiazda" zachoruje i już wszyscy płaczą. "Gwiazdy" to tez ludzie, a wiecie ile dzieci umiera w Afryce co minutę???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag re IP: *.w-s.pl 18.05.05, 15:34 Mnie się wydaje, że ta wypowiedź o chorobie Kylie nie jest o tym czy mamy jej współczuć czy nie. Wiadomo, że każda tego typu choroba jest okropna dla każdego człowieka. Ale mi się wydaje, że tu raczej chodzi o to, żeby nie lekceważyć pierwszych objawów jeśli mamy jakieś podejrzenia, że być może jakaś choroba rozwija się w nas i od razu pędzić do lekarza, a nie żeby jej współczuć. Poza tym można wyciągnąc jeszcze jeden wniosek, może jest banalny, ale jest: każda osoba może zachorować, nawet znana, piękna i bogata. Mnie się wydaje, że Kylie się wyliże z tego, bo pewnie jest wykryty w bardzo wczesnym stadium. To nie Polska, gdzie znajomy dostał pierwszą wizytę za pół roku w państwowej służbie zdrowia i nie dożył tej wizyty, bo rak bardzo szybko go wyniszczył. Odpowiedz Link Zgłoś
orzechowe-oczy Re: KYLIE ma raka piersi 18.05.05, 15:41 Bardzo dobrze, że autorka zamieściła tu ten post. Nie rozumiem takiego zamieszania. Tak czy inaczej; widać wyraźnie na przykładzie Kylie, że choroba może dotknąć każdego. Wiadomo, że bardziej przeżywamy chorobę kogoś kogo znamy choćby z telewizji niż nieznanej nam osoby. I oto chyba chodziło! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkak10 Re: KYLIE ma raka piersi 01.06.05, 20:55 www.gala.pl/gala2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=108&news_id=5100&layout=1&forum_id=152&page=text Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: KYLIE ma raka piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:22 Dla niektórych dziewczyn dzieci,kobiety w hospicjach czy Afryce są enigmatycznym oddalonym przykładem, napewno mniej dalekim niż osoba ktorą widzi się chociazby w tv,ale CZĘSTO!!!Dla nastolatek czy kto tam słucha/lubi kylie jest wzorem więc być może zaczną się badać.Ona moze miec pieniadze i slawe, lae dotykaja jej te same problemy co zwyklych ludzi - i DLATEGO ta info jest podawana.Zabrzmi to strasznie,ale naprawde wielu ludzi nie obchodza problemy innych a takiej kylie tak - i dobrze ŻEBY CHOCIAŻ TYM sie przejeli. Odpowiedz Link Zgłoś