Dodaj do ulubionych

Jak sie TAM wydepilować...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:22
Dziewczyny jak sie tam depilujecie?? Przycinacie tylko czy moze woskiem, kremem albo maszynką?? Pomozcie mi... Aha i co zrobic zeby efekt utrzymał sie kilka dni, nie bylo krostek i włoski nie wrastały??
Obserwuj wątek
    • pixela Re: Jak sie TAM wydepilować... 19.05.05, 18:05
      Woskiem, w gabinecie kosmetycznym.
      • mgielka83 Re: Jak sie TAM wydepilować... 19.05.05, 18:26
        do tej pory sie goliłam (tylko po bokach i z góry), ale tydzień temu użyłam
        depilatora, nawet bardzo nie bolało, nic nie wrasta ani nie odrasta póki co:)
        Eksperymetalnie to samo zrobiłam pod 1 pachą (dla porównania) i tez ok:)
        • mgielka83 Re: Jak sie TAM wydepilować... 19.05.05, 18:28
          aha, kiedys spróbowałam "łagodnej" pianki veet pod pachy.. Koszmar! włosy
          zostały a skóra mało nie odpadła, nie odwazyłabym się użyc czegoś takiego do
          bikini..
      • gosiasta2 Re: Jak sie TAM wydepilować... 19.05.05, 18:27
        laser! zadna z wczesniejszych metod (golarka, krem, depilator, wosk) nie byla
        ani skuteczna ani zadowalajaca
        • Gość: polo Re: Jak sie TAM wydepilować... IP: *.smrw.lodz.pl 19.05.05, 18:41
          wcale nie depilować bo tak chciała natura
    • aretse11 Re: Jak sie TAM wydepilować... 19.05.05, 18:46
      ja uzywam zwyklej maszynki i pianki do golenia..podobno lepiej golic sie z
      wlosem..wtedy mniej krostek..jesli gole sie na noc..a nie na dzien gdzie jeansy
      obcieraja ..to wtedy nie mam krostek..niestety po maszynce efekt nie utrzymuje
      sie zbyt dlugo
    • Gość: Beata17 Re: Jak sie TAM wydepilować... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:16
      Eh...ale ja nie wydam kilkaet złtych na zabieg laserowy...A mozna np woskiem samej?? I co zrobic zeby po maszynce nie było krostek?? A czy na posladkach i miedzy nimi tez wam rosna włoski?? Jesli tak to ajk sie ich pozbywacie??
      • Gość: Aleks Re: Jak sie TAM wydepilować... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:26
        Pomiedzy posladkami to kremem depilujacym mozna.Kolezanka tak robi i nie
        sostala uczulenia,ale z tym to roznie bywa.
    • Gość: Beata17 Re: Jak sie TAM wydepilować... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:50
      A czy od kremu nic mi sie tam nie stanie?? A na ile starcza taka sesja?? Moze chociaz na tydzien... I jakiemu kremu radzicie mi uzyć?? :D
    • Gość: marta Re: Jak sie TAM wydepilować... IP: 80.50.42.* 20.05.05, 18:54
      Ja próbowałam wszystkich już chyba metod (pomijając laser). Efekt- zmasakrowana
      skóra, ohydne czerwone krostki, wrastające włoski, małe ranki. Pianki się mnie
      nie imają. teraz golę się.. trymerem, takim do obcinana włosów na głowie, co
      prawda nie goli zupełnie na zero, tylko na bardzo króciutko, boki podgalam więc
      zwykłą maszynką i ufff.. nareszcie wygląda to jako tako, przede wszystkim zaś
      obywa się bez problemów i bólu
      • Gość: plum1000 Re: Jak sie TAM wydepilować... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 20:48
        Martuś polecam Ci depilację laserową. Ja odkad sie golilam maszynka,
        depilatorem, woskiem na goraco zawsze miałam nie za ładną skóre w tych
        okolicach.
        wzięlam i zdecydowalam się na laser. Drogo, dwa zabiegi po 400zł trzeci za 350
        ale po drugim zabiegu odrosło włosków dosłownie 1/10. wczoraj mialam
        trzeci zabieg więc nie wiem jeszcze czy to bedzie ostatni czy zdecyduje sie na
        jeszcze jeden.
    • yoma Re: Jak sie TAM wydepilować... 20.05.05, 18:56
      Może pumeksem?
    • Gość: kk Re: Jak sie TAM wydepilować... IP: *.jci.com 20.05.05, 19:36
      maszynka, golic z wlosem - to sie u mnie sprawdza najlepiej

ostatnio sprobowalam wosk (pierwszy raz, taki do samodzielnej depilacji brwi) -
      MASAKRA. wlosy usunal, ale na drugi dzien ropne krostki, a teraz (3, 4 dzien)
      czerwone wybroczyny, boze, mama nadzieje ze zejda
    • orzechowe-oczy Re: Jak sie TAM wydepilować... 20.05.05, 21:28
      Ja używam zwykłej maszynki, bo jakoś mi nic nie wrasta i jest spoko! ;-) Kiedyś
      spróbowałam użyć pianki veeta i masakra... Rezultat niezadowalający i w dodatku
      bolało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka