Dodaj do ulubionych

cera tłusta

IP: *.office / 80.51.174.* 20.05.05, 18:51
mam problem, ponieważ po umyciu twarzy rano żelem do mycia twarzy, po jakimś
czasie staje się ona tłusta, błyszcząca i wydobywa się niemiły zapach(to jest
najgorsze)

co mam zastosować?
Obserwuj wątek
    • mokra_jane Re: cera tłusta 20.05.05, 19:38
      Mi na błyszczenie sie pomógł brevoxyl. Wprawdzie cera sie łuszczy ale
      przynajmniej się nie świeci zaraz po paru godzinach od umycia
      • turystka86 Re: cera tłusta 20.05.05, 20:56
        mokra_jane prosze o więcej informacji na temat tego specyfiku :)
        maść czy krem itd.? czy na recepte? jakie efekty? jak stosowac?

z góry dzięki
        • mokra_jane Re: cera tłusta 20.05.05, 21:06
          To jest lek z apteki. W postaci kremu. Powinno się nim smarowac całą twarz, bo
          możliwe są po nim zaczerwienienia. Kosztuje 20 zł z kawałkiem. Substancją
          czynną jest nadtlenek benzoilu (czy jakoś tak).
          Ja zaczęłam to stosować jako lek na trądzik. Nawet nie śmiałam marzyć, że
          przestanie mi się kiedykolwiek cera przetuszczać. A tu niespodzianka. Po
          tygodniu mniej więcej od smarowania się dwa razy dziennie moja skóra zaczęła
          się łuszczyć, była trochę zaczerwieniona (ale tak równomiernie). Fakt że takie
          łuszczenie się nie wygląda zbyt estetycznie, ale wolę już to niż świecąca się
          po paru godzinach twarz.
          Oczywiście na każdego może ten specyfik zadziałać inaczej. Proponuje najpierw
          zasięgnąć porady dermatologa:)
      • Gość: mikki Re: cera tłusta IP: *.office / 80.51.174.* 21.05.05, 19:10
        a na ile wystcza Ci ten krem brevoxyl ??
        • mokra_jane Re: cera tłusta 23.05.05, 17:58
          Tak mniej więcej na miesiąc czy dwa
    • kaamilka Re: cera tłusta 20.05.05, 21:00
      Żeby cera się nie przetłuszczała należy ja nawilżać, nawilżać i jeszcze raz
      nawilżać! Sprawdzone...!
      • Gość: mikki Re: cera tłusta IP: *.office / 80.51.174.* 21.05.05, 19:13
        i pytanie do kaamilka
        masz moze jakiś sprawdzony krem do nawilżania cery?

i ten zapach o ktrym pisałam, ze wydziela sie z przeytłuszczonej skóry to ten
        okropny łój (czy jakoś tak) który wydobywa sie w czasie łojotoku. no cóż
        wygląda na to ze zeby sie go pozbyc musiałabym rzeczywscie kilka razy dziennie
        przemywać twarz żelem, ale niestety nie jest to mozliwe w szkole:(
    • kociubek Re: cera tłusta 20.05.05, 21:16
      A ja mam taki problem: ogólnie mam cere suchą(po umyciu jest bardzo ściągnięta)
      więc smaruję kremem nawilżającym i jest ok na to podkład i jest super mat, po
      paru godzinach jest tłusta nawet na policzkach, dosłownie jak bym się smalcem
      nasmarowała, to jest okropne bo nie wiem właściwie czy mam cere tłustą czy
      suchą, poradzcie coś prosze. Dodam ze mam 32 lata i nigdy nie miałam trondziku.
      • jagna20 Łojotok 20.05.05, 22:40
        To się chba nazywa łojotok. Niektórzy lekarze (dermatolodzy) twierdza, że "już
        taka twoja uroda, musisz poprawiać makijaż kilka razy dzinnie". Inni to leczą.
    • kasha77 Re: cera tłusta 21.01.17, 18:23
      jeśli odtłuszczają skórą, to raczej nie poprwią jej stanu. Skóra pozbawiana regularnie naturalnych olejów, będzie ich produkowała jeszcze więcej - dla nadrobienia. Silne nawilżanie i dobre oczyszczanie to podstawa pielęgnacji cery tłustej. Coś o tym wiek bo mam taką juz prawie 40 lat;)
    • emiemilka90 Re: cera tłusta 24.02.17, 10:40
      idz do dermatologa najlepeij, także mam cere tłusta i aby sie nie świeciła wykonuje dwa razy w tygodniu maske węglowa dostaniesz ja w drogerii z marki bielenda
      • kasha77 Re: cera tłusta 24.02.17, 13:09
        i poza tym krem Nivea? tak jak pisałaś w poście poprzednim...na tłustą cerę tak tłusty krem, który na drugim miejscu w składzie ma parafinę?
    • malutka345 Re: cera tłusta 28.04.17, 11:10
      kup sobie plyn micelarny matujacy do codziennej pielegnacji cery oraz maseczke stosuj 2 razy w tygodniu, np metaliczna z bielendy. do cery tlustej zalecana jest silver detox, ktora nie tylko dokladnie oczyszcza, ale tez redukuje produkcje sebum, a co za tym idzie cera mniej sie przetluszcza. Po masce cera jest swieza, gladka, zmatowiona oraz pelna blasku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka