Dodaj do ulubionych

Farby do włosów

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 22:56
Mam własy zafarbowane w salonie Welli. Chcę zmienic kolor, ale słyszałam, ze
powinnam uzyc farby tej samej firmy. Czy to prawda? Moj wymarzony kolor jest z
L`Oreala...
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: Farby do włosów IP: *.acn.waw.pl 10.09.01, 15:44
      Nieprawda. Jeśli jednak chcesz teraz rozjaśnić włosy, to może najpierw powinnaś
      je potraktować dekoloryzatorem, bo inaczej efekty mogą nieco odbiegać od tych
      zamierzonych...
      • Gość: Yellow Re: Farby do włosów IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 08:05
        Dzieki, uspokoilas mnie. Jesli Tobie taki eksperyment sie udal, to i ja
        zaryzykuje... Pozdrawiam.
        • Gość: Mozais Re: Farby do włosów IP: *.waw.cdp.pl 11.09.01, 11:39
          Naiwnoscia jest sadzic, ze twoj wymarzony kolor bedzie taki jak na probce w
          katalogu kolorow. Fryzjerka, ktora ci powie, ze kolor bedzie dokladnie taki,
          wykazuje sie calkowitym brakiem profesjonalizmu i powinno to byc wasze pierwsze
          i ostatnie spotkanie. Nawet dekoloryzacja nie gwarantuje dokladnosci koloru a
          za to koszmarnie niszczy wlosy, wiem bo pare razy obilam cos takiego i bardzo
          zalowalam.
          • Gość: Xena Re: Farby do włosów IP: *.acn.waw.pl 11.09.01, 12:19
            Bynajmniej nie napisałam, że dekoloryzacja jest zdrowa (podobnie jak samo
            farbowanie). Ale jeśli chce się zmienić kolor włosów z kruczoczarnych
            (farbowanych) na jasny blond, to dekoloryzacja jest NIEZBĘDNA, no chyba, że
            ktoś ma ochotę przez pół roku straszyć otoczenie i siebie w lustrze zielonymi
            włosami. Yellow, jeśli nie planujesz radykalnej zmiany koloru, to faktycznie
            nie używaj odbarwiacza, bo po co? Jeśli zaś masz zamiar rozjaśniać włosy o
            więcej niż 4 tony, to albo to sobie jeszcze raz przemyśl, albo użyj tego
            dekoloryzatora. Jeśli masz zdrowe i mocne włosy, to nie powinnaś mieć większych
            problemów po jego użyciu, po prostu przez jakiś czas będziesz musiała używać
            mocniejszych odżywek. Osobiście polecam ci takie na gorąco (firma St. Ives
            takie produkuje) - ja swego czasu tak zrobiłam, i jeszcze łysa nie jestem.
            Pozdrawiam
            • Gość: Yellow Re: Farby do włosów IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 19:45
              Wlosy mam mocne, zdrowe i blond. Dyskusja o dekoloryzatorach mnie nie dotyczy w
              najmniejszym stopniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka