Dodaj do ulubionych

SUPER EXTRA SAMOOPALACZ

IP: 217.98.124.* 09.07.02, 11:06
Proszę poradżcie ,który daje ładny czekoladowy (a w każdym razie nie zółty)
odcień,nie zostawie wstrętnych plam(czy to możliwe?)i nie śmierdoli(sorry).Aha,
i jege cena nie wynosi 850zł hihih
Obserwuj wątek
    • Gość: gAndzia Re: SUPER EXTRA SAMOOPALACZ IP: *.se.com.pl 09.07.02, 11:08
      z tego, co wiem, to nie śmierdoli:) tylko opalacz Decleor (pewnie z 80-100 zł),
      bo nie zawiera DHA. Ja jestem zadowolona z Biothermu, co prawda zapach ma jak
      inne, ale ładny daje kolorek i nie ma smug:) Kosztuje w Polsce też coś z 90 zł.
    • Gość: silie Re: SUPER EXTRA SAMOOPALACZ IP: *.jmk.lodz.pl 09.07.02, 11:10
      To, jaki samoopalacz da kolor zależy od Twojej skóry; jeden produkt może dac
      skrajnie różne efekty u różnych osób.
      Ogólnie dobre opinie mają Monoi de Tahiti YR oraz Dior Bronze.Nie śmierdzą.
      Polecam artykuł na www.wizaz.pl na temat opalenizny z tubki.
      s.
      • Gość: a5._ Re: SUPER EXTRA SAMOOPALACZ IP: *.gpw.com.pl 09.07.02, 11:34
        Mnie uczulił vichy do twarzy, ze względu na DHA. Osobiście nigdy więcej już go
        nie użyję. Kosztował 53 zł. Mój mąż ładnie po nim wyglądał, mieliśmy ślub i
        jego buźka wyglądała super. Mnie nie pasował.
        • Gość: monias1 Re: SUPER EXTRA SAMOOPALACZ IP: 213.195.141.* 09.07.02, 11:39
          Ja osobiscie polecam samoopalacz VICHY (jest w wersji do twarzy lub do ciala),
          koszt ok 50 zeta. Ladnie pachnie, kolorek jest super - nie zolty, nie
          pomaranczowy, no i co najwazniejsze nie robi smug i plam jak inne.
          Pozdr.
          • annika_vik Re: SUPER EXTRA SAMOOPALACZ 09.07.02, 12:12
            Ha! Jak widać nie ma jednego dobrego samoopalacza. Dla mnie Vichy jest żółty...
            Przynajmniej szybko się wchłania. Dory kolor daje balsam Sopot Ziaja, ale dla
            odmiany krem do twarzy mnie w ogóle nie bierze! Wydaje mi się, że jest to
            sprawa osobnicza - przynajmniej jeżeli chodzi o DHA, które reaguje z proteinami
            skóry. Jak zareaguje, tak wyjdzie, nie można tego przewidzieć. Można spróbować
            samoopalaczy bez DHA - ponoć ma takie Clarins. Opalenizna rozwija się całą
            dobę, nie śmierdzi, nie powstają smugi (bo długa reakcja), wychodzi ciepły
            kolor bez żółci (żółty na zawsze jest związany z DHA). Sama nie próbowałam, ale
            chyba warto, zwłaszacza, że ceny tylko nieco wyższe niż np. Vichy.
            • Gość: ania Re: SUPER EXTRA SAMOOPALACZ IP: 217.98.124.* 09.07.02, 14:21
              Coż, będę próbować najpierw prosić o próbki.Powiedzcie mi jeszcze co to za
              samoopalacz Star Bronzer Lancom'a?Czytałam o nim same superlatywy ale nie wiem
              czy to nie były zachwyty promocyjne, na wyrost.I dzięki za wasze rady!!!
            • jop Re: SUPER EXTRA SAMOOPALACZ 09.07.02, 15:53
              annika_vik napisał(a):

> Ha! Jak widać nie ma jednego dobrego samoopalacza. Dla mnie Vichy jest żółty...

Powiem więcej - na tej samej osobie może wyglądać różnie w zależności od kij wie
              czego. Kupiłam kiedyś Vichy, użyłam raz, stwierdziłam, że straszny, żółć okropna,
              rzuciłam w kąt, gdzieś po dwóch latach wpadł mi w ręce i użyłam go w ramach
              eksperymentu. Śliczny, naturalny, brązowawy kolorek, nawet nie śmierdzi, po
              prostu bomba.

Może Vichy musi być przeterminowany, żeby działał jak trzeba. ;->>

Jola
        • xena_ Re: SUPER EXTRA SAMOOPALACZ - do a5_ 09.07.02, 15:48
          Chyba wszystkie samoopalacze zawierają DHA, więc jeśli tylko Vichy Cię uczula, to
          raczej nie jest to wina tego składnika.
    • miriam_73 Re: SUPER EXTRA SAMOOPALACZ 09.07.02, 14:24
      Bardzo polecam Dior Bronze. Nie smierdzi, bardzo dobrze się wchłania, daje bardzo
      naturalny odcień. Cena w sklepie to ok. 110-120 zł, w strefie poniżej 100 zł.
      • rossa_ Re: SUPER EXTRA SAMOOPALACZ 09.07.02, 19:08
        moim zdaniem Dior Bronze wręcz bardziej śmierdzi niż inne :((
    • Gość: Pia Re: SUPER EXTRA SAMOOPALACZ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 17:07
      Niestety specyficzny zapaszek jest nieodłaczną cechą samoopalacza. Są nieliczne
      specyfiki bez DHA jak min. samoopalacz Lancastera do twarzy (Clarins nie ma w
      swojej ofercie samoopalacza bez DHA), ale dziewczyny się skarżyły, że
      opalenizny po nim praktycznie nie było. Wielw firm ma w swojej ofercie
      kosmetyki z nutą zapachową np. kokos czy brzoskwinia, ale smrodek DHA i tak się
      przebije. Ze swojej strony mogę Ci tylko poradzić unikania samoopalaczy "z
      kolorkiem" to znaczy emulsji i kremów w kolorze innym niz biały. Pomimo
      pozornej łatwości w równomiernym nakładaniu, niestety brudzą ubrania. Ja
      ostatnio kupiłam samoopalacz do twarzy firmy l'Oreal 52 zł (wersja jaśniejsza),
      który stosuję również do ciała i jest niezły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka