Dodaj do ulubionych

Nowa seria Neutrogena z AHA

09.07.02, 12:01
Widziałyście? Pojawiła się nowa seria Neutogeny do pielęgnacji cery z AHA i
retinolem: zel do mycia, tonik, mleczko, krem na dzień i na noc. Ma oczyszczać
cerę, zwężać pory, polepszać koloryt cery itp. Ceny raczej zachęcające: od 19
(żel) do 34 zł (krem). Widziałam to po raz pierwszy wczoraj, w aptece, ale nie
było próbek... Interesujące! Czy ktoś już próbował?
Obserwuj wątek
    • Gość: monias1 Re: Nowa seria Neutrogena z AHA IP: 213.195.141.* 09.07.02, 12:07
      Annika, a w ktorej aptece widzialas?? Do tej pory uzywam kremu AHA 8 firmy
      Neostrata - b. dobry i b. wydajny. Na dzien uzywam emulsji do cery mieszanej z
      kwasem PHA 4 i filtrem SPF 15. Uwazam ze kremy z AHA sa b. dobre na cere
      przetluszczajaco sie, sklonna do wypryskow, bardzo ladnie zwezaja pory i cera
      jest po nich gladka. Ale moze sprobuje Neutrogeny.
      Dzieki
      Pozdrawiam
      • silie Re: Nowa seria Neutrogena z AHA do Monias 09.07.02, 12:48
        Kochana, a gdzie kupiłaś Neostratę?? U kosmetyczki, czy może jest gdzieś
        dostępna...normalną droga kupna;)
        pzdr, s.
        • Gość: damona Re: Nowa seria Neutrogena z AHA do Monias IP: 62.233.167.* 09.07.02, 13:40
          silie napisał(a):

> Kochana, a gdzie kupiłaś Neostratę?? U kosmetyczki, czy może jest gdzieś
          > dostępna...normalną droga kupna;)
          > pzdr, s.

tu jest link do opisu kosmetykow tej firmy oraz sklepu internetowego
          www.bio-med.pl/neostratadetal.html
          podobno sa na dworcu centralnym w warszawie, jesli jestes z warszawy
      • annika_vik Re: Nowa seria Neutrogena z AHA 09.07.02, 12:49
        Jeżeli jesteś "trójmiejska", to powiem, że widziałam w samoogsługowej aptece w
        Geancie w Gdyni... Pewnie ta seria jest w całym kraju od dawna, do Trójmiasta
        wszystko przychodzi z opóźnieniem.
        Czy to AHA cię nie podrażnia? Kiedyś, parę lat temu, kiedy weszły "kwasy
        owocowe", krem z czymś takim podrażnił mi twarz (na czerwono). Używasz tego
        kremu na dzień? Naprawdę pory ci się zmniejszyły?
        Może masz adres strony ze sklepem internetowym NeoStrady - kiedyś forumki
        podawały, ale teraz nie mogę znaleźć...
        • Gość: monias1 Re: Nowa seria Neutrogena z AHA IP: 213.195.141.* 09.07.02, 13:35
          Dziewczyny,
          ja ta firme odkrylam przez przypadek. Powiedziala mi o niej moja szefowa, gdyz
          widziala ze mecze sie z brzydka cera (przetluszczajaca sie i sklonna do
          wypryskow). Ona sama od jakiego czasu uzywa kremu wybielajacego z tej firmy
          (przeparwienia posloneczne) i jest z niego zadowolona. Ostatnio (jakies pol roku
          temu) kupujac sobie w aptece kosmetyk tej firmy zauwazyla ze sa tez produkty do
          cery mieszanej/tlustej sklonnej do wypryskow. Wiec dala mi namiary - apteka na
          Dworcu Centralnym (na gorze w glownej Hali lub apteka na ulicy Pereca ( przy
          rondzie ONZ - tam kupilam te dwa produkty) i tam otrzymalam ulotke. Neostrata
          jest firma amerykanska, bardzo dobra. Na ich stronach wyczytalam ze oni jako
          pierwsi wprowadzili kwasy do produkcji oraz rozpoczeli produkcje kremow z kwasem
          PHA ktory mniej podraznia skore niz kwas AHA. Bazuja na kwasie glikolowym.
          Kosztuja ok 100 zl, ale sa bardzo wydajne i maja leciutka konsystencje.Nie
          pamietam nazwy dystrybutora ale mieszcza sie przy ul. Aleje Jerozolimskie 87,
          tel. (022)622-68-44 w Warszawie. Bylam tam, bardzo mila dziewczyna odpowiedziala
          mi na kazde moje pytanie oraz zostalam zaopatrzona w probki (typowo amerykanskie
          probki po 10 ml). W domu wyprobowalam, i okazalo sie ze jest super. Mam krem na
          noc AHA 8 - po nalozeniu czasami twarz troszke szczypie ale zaraz przechodzi i
          jest to normalne. Na dzien mam emulsje PHA 4 z SPF 15 - bardzo lekka emulsja,
          szybko sie wchlania, twarz po niej mi sie nie swieci, w ogole nie podraznia skory-
          no i najwazniejsze ze nie robia mi sie wypryski tak jak po innych kremach na
          dzien. Istotne jest rowniez to ze emulsja na dzien jest z filtrem SPF 15.
          Naprawde polecam kosmetyki tej firmy. Wcale nie podrazniaja cery - sa rowniez
          przeznaczone dla cer suchych i wrazliwych. Wiecej informacji uzyskacie wchodzac
          na strone Neostraty - www.neostrata.com lub dzwoniac do dystrybutora (telefon
          powyzej). Jesli jestescie nie z Warszawy to tez zadzwonce i zapytajcie sie gdzie
          w waszym miescie mozna kupic te kosmetyki (z tego co wiem rozprowadzane sa w
          aptekach).
          Naprawde polecam. Bardzo sie ciesze ze odkrylam ta firme, bo choc interesuje sie
          kosmetykami i jestem na biezaco to o tej firmie i ich produktach nie wiedzialam.
          Pozdrawiam
    • Gość: Mar Re: Nowa seria Neutrogena z AHA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 13:25
      Jeśli chodzi ci o serie Visibly Refined to póki co mam tylko tonik, ponieważ
      kremów mam innych aż nadto i najpierw je muszę zuzyć. Ale tonik polecaam, jest
      oczywiście bezalkoholowy, oczyszcza twarz, wygłasza i chyba trochę zwęża te
      nieszczęsne pory.
      • Gość: monias1 Re: Nowa seria Neutrogena z AHA IP: 213.195.141.* 09.07.02, 13:47
        jeszcze odpowiedz na pytanie Anniki - tak zweza pory i co najwazniejsze nie
        tworza sie zaskorniki - w ogole nie musze chodzic do kosmetyczki na oczyszczanie.
        Po nalozeniu kremu twarz NIE robi sie czerwona. Poza tym firma ta od lat prowadzi
        badania w swoich labolatoriach na temat kwasow i uwazam ze tej firmie mozna
        zaufac.
        Wiecej informacji na temat kwasow na stronie www.wizaz.pl (w artykule na ten, tam
        gdzie sa przyklady produktow z kwasami Neostrata rowniez jest wymieniona).
      • Gość: monias1 Re: Nowa seria Neutrogena z AHA IP: 213.195.141.* 09.07.02, 13:47
        jeszcze odpowiedz na pytanie Anniki - tak zweza pory i co najwazniejsze nie
        tworza sie zaskorniki - w ogole nie musze chodzic do kosmetyczki na oczyszczanie.
        Po nalozeniu kremu twarz NIE robi sie czerwona. Poza tym firma ta od lat prowadzi
        badania w swoich labolatoriach na temat kwasow i uwazam ze tej firmie mozna
        zaufac.
        Wiecej informacji na temat kwasow na stronie www.wizaz.pl (w artykule na ten, tam
        gdzie sa przyklady produktow z kwasami Neostrata rowniez jest wymieniona).
      • Gość: Mar Re: Nowa seria Neutrogena z AHA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 15:21
        go up!
    • coralin Re: Nowa seria Neutrogena z AHA 09.07.02, 15:03
      Też mnie interesuje ta seria.W ubiegłym roku stosowałam polecony prze Basię żel
      na noc Clear Pore Neutrogeny zwężający pory. Ostatnio trudno było go kupić(na
      szczęście jest EffaklarK), a teraz to rozumiem-firma zmienia i unowocześnia
      serię.Czy faktycznie w tych preparatach jest AHA, bo raczej odchodzi się od AHA
      w środkach sprzedawanych poza aptekami."Mój" Clear Pore Neutrogeny miał BHA i
      działał świetnie.Jaka jest nazwa serii??
      Mam nadzieję,że uda mi się wysłać ten post, bo piszę go kolejny raz, a tamten
      zniknął:)
    • anexxa Re: Nowa seria Neutrogena z AHA 09.07.02, 19:40
      kupilam sobie zel do twarzy i tonik. zaraz sie tym wymyje
      i ocenie pierwsze wrazenie. planuje to wziac ze soba na
      wakacje, wiec wrazenia dokladne w sierpniu.

xx.
      • anexxa Neutrogena z AHA - 1st impressions 09.07.02, 22:28
        no to tak. zel ma drobinki szorujace ryjek, i dobrze,
        lubie takie. pachnie tak sobie, ale zostawia wrazenie
        czystosci.

tonik pachnie jakimis owocami, ladnie znaczy. jakies 20
        minut po zastosowaniu lekko mnie zaswedzialy policzki,
        ale nic nie do wytrzymania. teraz (jakas godzina po
        uzyciu) czuje jakby lepkosc skory, ale niespecjalnie mi
        to przeszkadza. wizualnie jest ok. zobaczymy, czy cos sie
        poprawi po dluzszym czasie.

aha, podloga w lazience tez nie narzeka (duzy otwor w
        butelce = oblana podloga, bo chlustam nie patrzac) ;))

aha i bonusowo

recenzja maseczki oczyszczajacej pory, firmy montagne
        jeunesse:

pierwsze wrazenie bylo zle, bo maseczka pachnie jak meski
        dezodor pt. brutal i niestety dla mnie to koszmar. ale
        rozmazalam ja sobie dzielnie na twarzy i siedzialam,
        czytajac gazete. po jakims czasie zaczelo mnie cos
        uwierac, swedziec i troche rozoralam te warstwe, ale
        potem przyklepalam z powrotem. zmylo sie po kwadransie
        latwo, mimo ze zdazylo lekko przyschnac. nie jestem
        czterdziestka zmeczona zyciem z trojka dzieci i nalogiem
        kawowo-papierosowym, wiec skutek nie byl spektakularny,
        ale ogolnie chyba jest lepiej.

aha, doskonala maseczka do tete-a-tete kosmetycznych z
        psiapsiolka o tym samym typie skory - pol opakowania
        (saszetki) wywalilam, bo pomimo hojnego wymazania pyska
        wciaz zostawala duza ilosc.

i tyle moich wrazen kosmetycznych na dzis.

xx.

• Gość: justy Re: Nowa seria Neutrogena z AHA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 20:40
      Katrina niedawno bardzo krytycznie oceniła tę serię z kwasami (Visibly
      Refined), podobno zadna z obietnic producenta nie spełniła się....
      Ale same kremiki zapowiadają się interesująco. Czekam na inne opinie.
      • Gość: marta Re: Nowa seria Neutrogena z AHA IP: *.ny325.east.verizon.net 12.07.02, 00:20
        miałam tylko żel do twarzy, żel jak żel, z drobinkami (anexxa zdała relację:)
        po zuzyciu tuby niezauważyłam różnicy na swej twarzy;
        co nie znaczy, że cała seria jest do kitu... wydaje mi się, że żel pozostaje na
        twarzy tak krótko, że nie ma szans zadziałać i dlatego przerzuciłam się na takie
        o prostszym składzie, po prostu dobrze zmywające makijaż i nie wysuszające
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka