Dodaj do ulubionych

kogo dziś obtarły buty????

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.05, 22:43
Ech założyłam swoje ukochane sandałki i od razu mam pokaleczone stopy :((((
Normalnie pięty mam jak burak bola tak, że ledwo do domu dotarłam.Na palcach
pęcherze i w ogóle jest uroczo. No i jutro to chyba w adidasach pójdę.
Kogo jeszcze załatwiły buciki???? A może znacie sposoby na reanimację
pkaleczonych stóp
Obserwuj wątek
    • orissa Re: kogo dziś obtarły buty???? 23.05.05, 22:48
      Mnie! I to stare adidasy! A tylko do spożywczego wyszłam :-/ Pewnie to dlatego,
      że miałam dziś bardzo spuchnięte nogi (często tak mam przed burzą). W takich
      sytuacjach ratuje mnie wodny masaż i bieganie na bosaka po domu, zero skarpet,
      rajstop i plastrów. Na osuszenie Dermatol i po 3-4 dniach nie ma śladu.
      • Gość: If Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 26.05.05, 19:58
        A mnie obtarył zeszłorocznre najeczki, japonki:(
    • Gość: japko Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:48
      mnie dzis obtarly paski od moich klapek ;(
    • v.i.k.k.a Re: kogo dziś obtarły buty???? 23.05.05, 22:57
      mnie wczoraj obtarły nowe buciki...co najlepsze-pumki z zamszu:/
    • Gość: sunny Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.elsat.net.pl 23.05.05, 23:13
      a mi się obcierają o siebie uda, jeśli jest gorąco i idę w spódnicy, pod spodem
      nagie nogi. mam takie czerwone piekące otarcia :-(
      • v.i.k.k.a Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 10:42
        przesyp sobie talkiem dla dzieci:)
    • blue.k Re: kogo dziś obtarły buty???? 23.05.05, 23:16
      a mnie nic nie obtarło bo mam zgrabne stópki a nie jakies koślawe
      • mikams75 Re: kogo dziś obtarły buty???? 23.05.05, 23:32
        wlasnie koslawym to juz nic nie zaszkodzi a delikatne damskie stopki sa
        wrazliwe! :-P
        • blue.k Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 09:51
          mikams75 napisała:

> wlasnie koslawym to juz nic nie zaszkodzi a delikatne damskie stopki sa
          > wrazliwe! :-P

****HAHAHA dobre,tak sobie to tłumacz
          • mikams75 Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 19:29
            ja SOBIE nie musze tlumaczyc.
    • Gość: Nessie Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.acn.waw.pl 23.05.05, 23:22
      Obtarłam nogę nad kostką i zrobiłam sobie pęcherz na stopie, jeżdżąc zapamiętale
      na rolkach :))

• v.i.k.k.a Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 10:46
        ja po rolkach/nartach to przez tydzień nie moge dojsc do siebie-ale to wina
        skarpet i po czesci moich stóp-mam długie stopy, ale wąskie, bo jak jest wieksza
        numeracja to w przegubie tez sa od razu wieksze, przez co noga mi w nich "lata"
        na boki i stopki sie obcierają:/
    • anamag Re: kogo dziś obtarły buty???? 23.05.05, 23:24
      dziś nie, ale jak juz obetrą to dlugo musze czekać aż sie takie coś zagoi,
      bardoz mam miękką skórę na stopach, poradźcie cos skuteczengo na szybkie
      gojenie...
      • Gość: ja czyli nie ty Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.05, 23:36
        pchychylam sie do prośby :((( co na gojenie ??????
    • Gość: len Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.05, 00:28
      Mnie obtarly - dzisiaj dotarlam sobie to, co obtarlam wczoraj i przedwczoraj,
      mam teraz glebokie krwawe dziury w pietach... Co rok to samo! Co para butow -
      to samo. Nie chce nosic trampek, a wszystkie buty, ktore mnie sie podobaja, tak
      mnie zalatwiaja. Okropnosc!
      • Gość: aishaa Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.ciup.fr 24.05.05, 06:53
        nie wiem co poradzic na gojenie, sama mam z tym okropny problem, co na paski
        obcierajace tez nie, ale sholl wypuscil takie fajne zelowe wkladki do
        sandalkow, zeby sobie chociaz nie robic babli na spodzie stopy, jak chodzimy w
        sandalkach na bose stopy.
        • Gość: mania Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.05.05, 07:15
          Obtarły mnie buty - wchodzę na "Urodę" -a tu takie pytanie-mam pęknięte odciski
          na piętach
        • v.i.k.k.a Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 10:49
          tak-te wkładki podobno sa skuteczne:)
          sama ich nie mam, ale moja kolezanka ma stojacą prace przez wiele godzin, i jej
          pomogły tzn nie robia sie bable,stopa nie piecze ani miesnie stopy sie nie
          napinaja za bardzo:)
    • lucy215 Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 08:31
      mnie obtarł nowe sandały scholla :| ale niewiele :) zauważyłam właśnie że
      połowa ulicy nieco kuleje w letnim obuwiu :p
      • lucy215 Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 08:33
        na otarte uda powinna pomóc maść nagietkowa, ale nie wiem czy da radę stopom.
      • blue.k Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 10:00
        najlepiej od razu wypisujcie firmy obuwia co wasze stópki tak
        unieszczęsliwiło,mozna tez dopisac cene,to wam znacznie sprawe ułatwi-zamiast
        robic podchody jakby tu sie pochwalic,

• lucy215 Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 12:48
          blue.k napisała:

> najlepiej od razu wypisujcie firmy obuwia co wasze stópki tak
          > unieszczęsliwiło,mozna tez dopisac cene,to wam znacznie sprawe ułatwi-zamiast
          > robic podchody jakby tu sie pochwalic,

firma Scholl, model sandałów Heaven, brązowe.
          cena: 150zł, bo pani podarowała mi 2 zł.
          rozmiar: 39
          kupione: sklep medyczny ul. Starowiślna, Kraków.

no nie wiem czym tu się jeszcze pochwalić, ale zaraz wymyślę :D
          skąd taka frustracja, hę ?:)
          • blue.k Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 13:29
            lucy215 napisała:
            > no nie wiem czym tu się jeszcze pochwalić, ale zaraz wymyślę :D
            > skąd taka frustracja, hę ?:)

***tak tak,jak tylko sie cos "nie tak" napisze to zaraz albo frustracja albo
            zazdrosc
            • lucy215 Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 14:12
              blue.k napisała:

> ***tak tak,jak tylko sie cos "nie tak" napisze to zaraz albo frustracja albo
              > zazdrosc

to o co Ci chodziło z tym chwaleniem się? uważasz że ludzie piszą że obtarły
              ich buty tylko dlatego żeby się pochwalić?
              z czego to wynika skoro nie z frustracji albo zazdrości?
              • blue.k Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 19:32
                lucy215 napisała:
                > to o co Ci chodziło z tym chwaleniem się? uważasz że ludzie piszą że obtarły
                > ich buty tylko dlatego żeby się pochwalić?
                > z czego to wynika skoro nie z frustracji albo zazdrości?

***ojeju jeju!!!odciski są od butów-no rzecz logiczna wiec gdzie tu miejsce na
                marke tego obuwia-jak dla mnie to rzecz zbędna,wystarczająco jasno??
                • lucy215 Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 19:36
                  blue.k napisała:
                  > ***ojeju jeju!!!odciski są od butów-no rzecz logiczna wiec gdzie tu miejsce na
                  > marke tego obuwia-jak dla mnie to rzecz zbędna,wystarczająco jasno??

Markę podałam dlatego że akurat buty tej firmy nie powinny obcierać nóg-jest to
                  obuwie niemal ortopedyczne, więc tym wyraziłam moje zdziwienie wynikające z
                  faktu poranienia stóp.
                  nie jojcz i nie denerwuj się tak, skoro to rzecz zbędna to firma nie powinna
                  Cię tak oburzać :)

• blue.k Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 23:56
                    lucy215 napisała:

>Markę podałam dlatego że akurat buty tej firmy nie powinny obcierać nóg-jest to
                    obuwie niemal ortopedyczne, więc tym wyraziłam moje zdziwienie wynikające z
                    faktu poranienia stóp.

***HAHAHA i własnie o to mi chodziło gdy pisałam o koslawych stopach!to ze macie
                    obuwie jakies super firmy czy to sportowej czy ortopedycznej nie oznacza że
                    wszystko bedzie oki...byłoby oki gdybyscie miały zgrabne stopki!!dlatego wiec
                    nie widziałam sensu w pisaniu nazwy firmy,jasniej juz nie bedzie
                    • lucy215 Re: kogo dziś obtarły buty???? 25.05.05, 07:25
                      blue.k napisała:

> ***HAHAHA i własnie o to mi chodziło gdy pisałam o koslawych stopach!to ze
                      maci
                      > e
                      > obuwie jakies super firmy czy to sportowej czy ortopedycznej nie oznacza że
                      > wszystko bedzie oki...byłoby oki gdybyscie miały zgrabne stopki!!dlatego wiec
                      > nie widziałam sensu w pisaniu nazwy firmy,jasniej juz nie bedzie

nie mam koślawych stóp :) nawet super stopa bedzie sie męczyć w niewygodnym
                      obuwiu :) mam nadzieję że przestaniesz się nabijać z ludzi którzy mają z nimi
                      problem.

• Gość: Sandra Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.05, 09:24
      Niesamowite, ale chcialam zalozyc taki sam watek! Najsmieszniejsze jest to, ze
      to stare, wygodne jak diabli buty tak mnie obtarly!
    • Gość: Ag Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 24.05.05, 09:29
      Ja mam jeden sposob na obcerajace buty - trzeba miec duzo par, kazde
      obcierajace w innym miejscu. Nosi sie rotacyjnie, az sie poprzednie obtarcie
      zagoi :(

Mnie obcieraja nawet tenisowki :( Natomiast moja mama twierdiz, ze tez tak
      kiedys miala, ale przeszlo jej po pierwszej ciazy. Tez mi, kurna,
      pocieszenie....

Pozdrawiam
      Ag
      • monami_1979 Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 09:34
        również poszukuję skutecznego sposobu na obcierające buty i póki co nic z tego.
        Jeśli chodzi o obtarcia ud, to proponuję posmarować te miejsca antyperspirantem
        przed wyjściem z domu, wtedy uda nie będą się pocić, a przy okazji obcierać.
        Pozdrawiam
        • Gość: Nessie Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.acn.waw.pl 24.05.05, 12:17
          Co do sposobu, to ja zawsze noszę w portfelu kilka plastrów z opatrunkiem i jak
          tylko poczuję, że coś mnie zaczyna obcierać, od razu zaklejam. Pal diabli
          estetykę :) A na już gotowe otarcia i bąble stosuję olejek lawendowy albo takie
          "pęcherzykowe" przezroczyste plastry. One puchną po przyklejeniu i tworzą coś w
          rodzaju poduszki ochronnej na stopie.

Ale niestety przebarwienia po głębokich otarciach zostają na dłuuuugo :(
          • tanger_soto Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 12:35
            Zglasza sie kolejna poraniona :))
            jedyna rzecza jaka znalazlam wczoraj w domu i jaka moglam sobie zaaplikowac na
            stopy byla masc ichtiolowa (m. in. na stany zapalne skory). calkiem, calkiem
            zalagodzila obtarcia, zarowno jesli chodzi o bol, jak i wyglad. jest
            zdecydowanie lepiej. minus: ma brazowy kolor, wiec trzeba uwazac, zeby czegos
            nie pobrudzic przy okazji. na noc zaaplikowalam ja suto na stopy i skarpety -
            super sie wchlonela i rzeczywiscie jakos lepiej to wszystko wyglada..
    • aldonap22 Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 13:35
      Ja sie tez dopisuje do tej listy!!! Najgorsze jest to że jutro mam egzamin i
      jestem zmuszona znów założyć te ....... buty :( bo w adidasach nie pojde chyba,
      a może ..........
    • babedoll2 Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 16:03
      właśnie wróciłam do domu z nogami całymi w pęcherzach :-( a wszystko dlatego,
      że kolezanka chciała zobaczyć moje nowe butki... :-(
      • Gość: trawiasta Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.limes.com.pl 24.05.05, 16:11
        Przyłączam się do listy pokrzywdzonych przez buty ;-) Też mnie wczoraj obtarły
        sandały (obtarły mnie też w zeszłym roku, kiedy były nowe - toteż sądziłam, że
        już je rozchodziłam i w tym roku mogę włożyć bez obaw - a tu lipa...)
        Zastanawiam się, czy takie kiepskie buty robią, czy też my takie delikatne
        jesteśmy ;-)
        Btw. obcierają mnie praktycznie każde nowe buty (z wyjatkiem sportowych); a
        czasem też nienowe, za to nienoszone przez czas dłuższy (jak wczoraj).
    • Gość: ja czyli nie ty Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.05, 18:50
      Brrrr a ja mam wielki czerwony pęcherz na pięcie. Siedze w domu a wlasnie
      powinnam być na aerobicu :((((
      Jak jest z pęcherzem na pięcie??? Przebijac go czy nie???? Chodzić nie mogę,
      ale przebijac to tez nieciekawie. Kiedyś zniknie, ale kieeeedy :(((((((((
      • mikams75 Re: kogo dziś obtarły buty???? 24.05.05, 19:34
        przebijac - koniecznie czysciutka igla i tylko przebic, nie zrywac tej skorki co
        tworzy babla.
        • v.i.k.k.a Re: kogo dziś obtarły buty???? 25.05.05, 00:02
          przebiłam, ale obdarłąm:(
          i dzis cały dzień biegałam w japonkach z brzydkimi paluchami:(((
    • Gość: nn Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: 62.6.248.* 26.05.05, 14:32
      ja ciagle ma poobcierane nogi - sztuczke ze zmiana codziennie obuwia
      na "obierajace w innym miejscu" juz opanowalam, co z tego skoro spacer dluzszy,
      w jakimkolwiek obuwiu, niz 20 min jest niemozliwy.
      wyadlam fortune na gadzety typu silikonowe ( i nie tylko) wkladki, niestety
      jako ze silikon kiepsko :) radzi sobie ze wchlanianiem potu - mozna sie zabic w
      cieply dzien zakladajac je na bose stopy.
      ostatnio nabylam w drodze kupna male silikonowe podkladki (srednica 1 cm)-
      mozna szybko umiescic w bolacym miejscu zamiast plastra.
      ale jako ze stracilam nadzieje na to ze mozna wytrzymac w lanych butach pol
      dnia zaopatrzylam sie w wieksza liczbe "japonek" - tak na wszelki wypadek ...
      • Gość: Nessie Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.acn.waw.pl 26.05.05, 14:45
        A mnie japonki właśnie zawsze koszmarnie obcierają - do krwi... Mało że mi nie
        odetną palca :(

Nie wiem, dziewczyny, jak to jest, że wy chodzicie w takich butach (japonkach)
        bez bólu.
        • vanillaice Re: kogo dziś obtarły buty???? 26.05.05, 15:02
          Mnie też dzisiaj obtarły paski od moich nowych sandałków, ale ja już tak mam,
          że każde buty muszę ochrzcić.
          • Gość: tralala Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.05.05, 15:36
            zazwyczaj obtarcia pojawiaja sie gdy stopa sie poci, a przynajmniej wtedy jest
            wieksze ryzyko ze wyskoczy bombel. antidral na stopy, tak jak na pachy, a potem
            deo do stop z talkiem. powinno troche pomoc. niestety sandalki z cienkimi
            paskami na gole stopy zawsze obcieraja.

w adidaski skarpetke i nie powinno obcierac :) przynajmniej mnie nie obciera.
    • Gość: felicity Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 26.05.05, 19:00
      Ja mam nowe balerinki i to samo:( od tygodnia nie odwazylam sie ich zalozyc.
      tydzien temu (pierwsze noszenie) otarlam piety i mialam babelki na malych
      palcach. poczekalam do piatku. oklejona plastrami wlasnego projektu (pociety
      wacik i "zamocowany" plastrem,zeby nie bylo niespodzianek)wybralam sie na
      zajecia. do domu wrocilam juz jako pasazer samochodu, bo nie bylam w stanie
      isc. zrobily sie wieksze bable i po tygodniu zaczynaja sie goic:( cholera, a
      buty skorzane! i co, maja tak lezec w pudelku? nie po to je kupilam:/
    • Gość: Anulka Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:54
      Mnie obcierają każde buty,mam pełno ślicznych sandałków których boje się
      nosić.I przed ok godziną przypimniałam sobie że kiedyś czytałam w Cosmo o
      specjalnej zasypce przeciw obcieraniu stópek :) więc wziełam wszystkie stare
      numery jakie mam i po 15 min znalazłam: zasypka szłwiowo-rumiankowa firmy
      Ziołek.Jutro lece kupić, mam nadzieje ze pomoże.
    • nathaliek Re: kogo dziś obtarły buty???? 27.05.05, 13:10
      Mnie obcierają prawie każde. Nowe balerinki, rozchodzone klapki .... Co robić?
      • Gość: aaaga Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.acn.waw.pl 27.05.05, 15:13
        koszmar.. wróciłam własnie do domu...:/. w morde, ledwo sie doczołagałam. tyle,
        ze ja to jestem juz zrezygnowana. nie poddaje sie. kupiłam sobie jakis czas
        temu zamszowe balerinki takie pantofelki. i mnie obcietają na pietach. za
        pierwszym razem do krwi. chodzic nie mogłam. obkupiłam sie w takie plastry
        ktore sie tnie, z materiału one sa, i je naklejam dzielnie. jestem dzielna. w
        koncu musze je rozchodzic... bo innych pantofli nie mam na lato.
        wiecie co jest dobre? elocom. taka maść. ale głowy nie dam, czy ona na recepte
        nie jest. :( juz nie pamietam...
        • calineczka1 do aaagi - elocom 27.05.05, 18:53
          Elocom jest dobry na obtarte stopy? Bo mnie niedawno dermatolog przepisała go
          na taką pokrzywkę alergiczną na dłoniach. Pokrzywki się pozbyłam, więc może
          teraz trzeba reanimować stopy. :) Wczoraj sobie całe zmasakrowałam zakładając
          sandałki i to nie nowe, ale takie, które kupiłam 3 lata temu! Dziś nie mogłam
          wcisnąć żadnych butów oprócz adidasów, a i tak przy każdym kroku odczuwam ból. :
          (
          • Gość: Nessie Re: do aaagi - elocom IP: *.acn.waw.pl 27.05.05, 20:26
            Rany boskie... Elocom to bardzo silna maść sterydowa, ma skutki uboczne, jest
            wyłącznie na receptę. Stanowczo odradzam eksperymentowanie na własną rękę. Albo
            nogę. :) Bąble posmarować olejkiem lawendowym, zakleić plastrem i tyle.
            • calineczka1 Re: do aaagi - elocom 28.05.05, 02:02
              Wiem, że Elocom jest na receptę, pisałam już, że mam ten krem od dermatologa...
    • Gość: gosik79 Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.chello.pl 27.05.05, 18:11
      obtarły mnie juz koturny, szpilki, paseczki, buty na zwykłym obcasie, wiązane w
      kostce... tylko głupie adidasy z dechmanna są niezawodne;)
      • Gość: Nessie Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: *.acn.waw.pl 27.05.05, 20:27
        Ja dziś wystąpiłam w supermarketowych klapkach zamszowych. I wiecie co? Nie
        obtarły mnie. :) Jestem z siebie dumna. ;) A poza tym klapki są ślicznie
        jasnobłękitne, więc same plusy. :D
        • Gość: Ewka Re: kogo dziś obtarły buty???? IP: 83.17.27.* 27.05.05, 21:27
          Ja czego bym nie ubrala wszystko mnie obciera nawet japonki normalnie do zywej
          krwi:(Tylko firmowe buty sportowe nie ale w takich nie da sie tylko
          chodzic.Czarna rozpacz mnie ogarnia, czasem tak mnie buty obcieraja ze nie moge
          sie koldra w nocy przykryc bo zaczynam wyc z bolu.
    • magdawalbrzych Oj ... 27.05.05, 21:33
      ...ja pojechałam z mamą na zakupy i obtarły mnie buciki ;( Najgorsze jest to,
      że jutro idę na kolegi osiemnastkę w bucikach które dzisiaj załatwiły mi nóżki.
      Lubię je i cóż ... teraz siedzę z nogami w letniej wodzie-niech biedne odpoczną
      przed jutrzejszą nocą na parkiecie;(
      Pozdrawiam!
      • klakierka Re: Oj ... 29.05.05, 22:11
        mnie tez obtarły butki, w piatek nie nowe sandalki , kupione w zeszłym roku a
        dziś nowe klapki , jutro ide jescze w innych butach i oby mnie nie obtrały bo
        nei wiem co ubieore wtedy
        • ankajak Re: Oj ... 30.05.05, 14:22
          a powiedzcie mi jak jest z tymi odciskami? dlaczego sie "robia"?
          • Gość: alf Re: Oj ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 17:11
            No a ja się dzisiaj załatwiłam, mam pięty zdarte do krwi. Nie wiem co jutro
            zalożę. Juz mam dosc, co rok to samo, a inni jakos chodzą i nic ;( powiedzcie
            czym to teraz smarowac? Tak zeby nie pieklo za bardzo, bo zdarte jest, ze tak
            powiem do mięcha. ktoś wyżej wspomnial o olejku lawendowym? Dobry jest na
            szybsze gojenie? I gdzie go dostac, w aptece?
            • Gość: Nessie Re: Oj ... IP: *.acn.waw.pl 30.05.05, 17:34
              Ja olejek lawendowy stosuję na drobne otarcia i pęcherze, ale tak na żywe mięso
              to raczej bym odradzała... Lepiej kup w aptece maść gojącą z wit. A albo
              Dermopanten (czy coś innego gojącego).

Co do olejku to oczywiście też jest w aptekach.
    • Gość: beata bąble z wodą :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 17:42
      mnie dzis strasznie obtarły buty, mam duzo bąbli z woda , ciezko sie chodzi ,
      mozecie cos poradzic?
      • Gość: alf Re: bąble z wodą :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 17:54
        A w ogóle to co robić, aby nie obcierało? To jest okropne, co chwilę nogi
        zdarte do krwi, już nie mam siły na to.
    • miss.didi Re: kogo dziś obtarły buty???? 30.05.05, 21:17
      ja mam zawsze pod reka neomecyne:P to taki antybiotyk w spraeju, na rany. No i tego zdartego babla tez psikalam i po 2/3 dniach calkiem zasechl i nie boli.
      A jak jeszcze bolal to testowalam tylko w ktora strone przykleic plaster zeby sie trzymal dluzej niz 5 krokow:/ na szczescie juz wiem:D
    • Gość: b auuuu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:53
      jaka jestem głupia! zrobiły mie sie wielkie odciski z woda na pietach i po
      wycisnieciu wody ......wyciełam ten nadmier skóry nozyczkami..:(
      teraz nie moge chodzic,buuu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka