suselka03 24.05.05, 21:47 Co polecacie na odżywienie, nawilżenie włosów suchych i delikatnych? Mogą być odżywki do kupienia, ale jestem też ciekawa jak się sprawdzają wszelkiego rodzaju oleje, i inne takie eksperymenty ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: Włosy 24.05.05, 22:09 Ja nic nie polecam, bo moje włosy źle znoszą wszelkie zabiegi poza myciem:) No i poza spłukiwaniem ziołami - możesz spróbować, bardzo to przyjemne. Ja uzywam rumianku na zmianę z nagietkiem (jasne mam włosy) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: Włosy 24.05.05, 23:28 ja osobiście stosuję jajo z oliwą i cytryna gdzies tak raz w tygodniu:) sporadycznie stosowałam od małego, nie odkryłam nic lepszego póki co:) płuczę zakwaszonym wyciągiem z rumianku(włosy blond, normalno-tłustawe:) ) teaz poluję na olej kokosowy kiedys potraktowałam włosy samą oliwą na noc, były fajne:) kupiłam ostatnio odżywkę "ekstraziołową" z Fitomedu, spoko, ale rzadka i nie na długo pewne starczy nie bardzo sztuczny jest lotion Seboradin niger, jest ekstra (o ile ktos toleruje jego zapach) Odpowiedz Link Zgłoś
suselka03 Re: Włosy 25.05.05, 09:02 dziekuję i proszę o jeszcze ;) Rumiankiem płuczę włosy od kilku tygodni,bardzo przyjemne to fakt. Ale potrzebuję czegoś odzywczego dla włosów i dla skóry głowy,bo jest sucha i swędząca. Dziś spałam z karite na wlosach, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Włosy 25.05.05, 09:31 Ej, a jak się toto spłukuje? Ja mam za sobą eksperyment (dawno dawno temu) z naftą - nędza, włosy ciężki, tłuste pozlepiane w strąki, zeszło dopiero po kilkunastu myciach, przelanie włosów wodą z octem jabłkowym- ten sam efekt. Postanowiłam zaprzestać eksperymentów, ale to karite mnie kusi... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
suselka03 spłukiwanie karite :) 25.05.05, 09:40 włosy umyłam szamponem Farmona - Radical, nie wiem jakby poszlo z naturalnym, może trzeba by myć 2 razy. Miałam super posklejane, tluste strąki rano, a teraz gładkie i błyszczące. Oleju kokosowego nie próbowałam, ale planuje zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
suselka03 olej sezamowy 31.05.05, 13:54 próbowałam dopiero raz, mam nadzieje, ze systematyczne stosowanie wzmocni moje cienutkie i rzadkie wloski. Wsmarowałam we włosy i tak spałam. Myślałam, że włosy będa błyszczące, a są matowe raczej. Czy mozna wmasowac olej w skóre glowy, któraś próbowała? Mam swędzącą i tłustą..proszę o jakąś radę. Za jakis czas planuje spróbowac kokosowego to tez napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla4 Re: olej sezamowy 31.05.05, 22:51 Ja stosuję Neril - ma niezbyt przyjemny zapach, ale widzę efekty - wzmacnia włosy i mniej wypadają Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: olej sezamowy 02.06.05, 01:16 a ja własnie nałozyłam sobie na włosiska olej kokosowy wyhaczony w odkrytym dziś sklepiku ze zdrową żywnością! ciekawe co będzie rano:) pani mnie zapewniała ze czuć kokos wyrażnie, gdze tam:) może jak sie na nim smaży, to wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: olej sezamowy 02.06.05, 12:26 Mgiełka, ale kokos czuć wyraźnie ;-) Uwielbiam ten zapach ;-))) Tylko to musi być olej tłoczony na zimno, a nie rafinowany, bo ten właśnie nie pachnie zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: olej sezamowy 02.06.05, 12:43 na opakowaniu nie ma nic na ten temat.. jest to olej firmy NATU. Aha. włosy sa ładne, bez jakis tam super rewelacji, ale myślę ze będe używać (skoro kupiłam.. :) ) jesli nie na noc to chociaż na końcówki przed myciem labo zamiast oliwy z oliwek do mikstury jajecznej:) Zmył się bezproblemowo Fitomedowym szamponem Odpowiedz Link Zgłoś
suselka03 żółteczko.. 15.06.05, 11:55 z olejem rycynowym i łyzką oleju z pestek winogron dziś wypróbowałam. Trzmałam tą mieszankę na głowie pod folia i ciepłą czapeczką jakąś godzinę. Włosy są cuudoownee! Bardzo polecam. Moze ktoś mi tylko napisze z czego jest ten olej rycynowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewamaja Re: żółteczko.. 16.06.05, 09:11 > Moze ktoś mi tylko napisze z czego jest ten olej rycynowy ;) www.antoranz.net/CURIOSA/ZBIOR4/C0406/04-QZD01019_Rycyna.HTM Odpowiedz Link Zgłoś
zizia21 Re: Włosy 18.06.05, 00:55 oooo , ja takze polecam zolteczko ! rewelacja!!! pozdrawiam ,iza Odpowiedz Link Zgłoś