Dodaj do ulubionych

najgorsze szampony:(((((((

IP: 62.93.46.* 26.05.05, 19:59
jakich szamponow nalezy sie wystrzegac? dlaczego?
Obserwuj wątek
    • Gość: kamiiiiadaidhaih Re: najgorsze szampony:((((((( IP: 62.93.46.* 26.05.05, 20:09
      leader price :D
      • Gość: Oliwcia Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 20:14
        1.timotei
        2.fruktis
        3.avon
        po prostu nic nie warte,pachnące płyny.
        • mgielka83 Re: najgorsze szampony:((((((( 26.05.05, 20:17
          1. Sunsilk
          2. Avon
          3. Dove
          • Gość: axys Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.05, 10:51
            mi Dove pasuje - mam wlosy przetluszczajace sie ale tez i elektryzujace sie
            strasznie - tylko po nim z elektryzowaniem sie mialam spokoj...
          • pink_hamster Re: najgorsze szampony:((((((( 03.06.05, 11:42
            z avona ta seria z jakimis tam owocami i kwiatami - beznadziejne! ale maja tez taka w szarych (czy moze bialch?) opakowaniach, nieprzezroczyste w kazdym razie - z tych jestem zadowolona
        • Gość: Trinity Re: najgorsze szampony:((((((( IP: 81.185.197.* 30.05.05, 19:58
          Okropna jest seria Ultra Doux "z oliwka i cytryna" Garniera, fuj, nie da sie nim
          w ogole umyc wlosow - maza sie i sa tluste - mam wrazenie jakbym istotnie myla
          wlosy oliwa z oliwek, ble ;-)
      • Gość: Renia Re: IP: 151.92.176.* 31.05.05, 14:13
        Najgorszy - shamptu
        najlepszy - fructis
    • bzzzk Re: najgorsze szampony:((((((( 26.05.05, 20:13
      mnie akurat nie podpasowały jakoś szampony Sunsilk, ale to moje osobiste
      zadanie, pewnie mają one też zwolenniczki:) nie wiem dlaczego, lubię np.
      mleczko do włosów kręconych tej firmy, ale szampony są nie dla mnie...
      średnio zadowolona byłam też z Timotei. tzn. w sumie jeden był niezły (taki
      zielony, bodajże z ogórkiem i czymś jeszcze, nie wiem czy on jeszcze jest bo
      miałam go jakieś 2 lata temu) a reszta jakoś niebardzo.
      i szampon Dove. miałam wrażenie że włosy są jakieś takie gumowe, pokryte dziwną
      warstwą, fe, nie wiem dlaczego, nie spodobał mi się. może teraz razem z
      opakowaniami zmieniła się też formuła, ale kiedyś mi nie pasował.
      pzdr.
      • vanillaice Re: najgorsze szampony:((((((( 26.05.05, 20:21
        1. Fructis
        2. Dove
        3. Timotei
        4. Oriflame
        • kasiapil Re: najgorsze szampony:((((((( 26.05.05, 20:36
          Tanie szampony i żele pod prysznic jeden ch.j Zerknijcie na skład obu
          kosmetyków - jest identyczny!
          Polecam vichy dercos, sebamed uzuwam ich bo mam po nich piekne włosy, a nie
          sianko.
    • landrynka8 Re: najgorsze szampony:((((((( 26.05.05, 20:35
      fructis
      dove
      elseve
    • nikiitaa Re: najgorsze szampony:((((((( 26.05.05, 20:36
      sunsilk , Timotei ,Dove
    • Gość: karra Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 20:42
      fruktis -> mam po nim ciezkie, posklejane wlosy. masakra.
      reszta z tej polki cenowej jest raczej identycznie srednia w dzialaniu.
    • Gość: real Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.lublin.mm.pl 26.05.05, 21:38
      Herbal Essences. Zapach obłędny (w sumie kupiłam głównie dla niego) ale co z
      tego, gdy zamiast włosów jest siano i kołtun :/
      • Gość: sonja Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 26.05.05, 21:48
        Szampony Joanny. W ogóle się nie pienią i są strasznie niewydajne.Na moje
        przetłuszczające się dość długie włosy musiałąm wylać z pół butelki żeby je
        dokłądnie umyć.
      • Gość: Trinity A propos Herbal Essences IP: 81.185.197.* 30.05.05, 19:52
        Dla mnie te szampony sa strasznie "nierowne". Np. rozowy ( do wlosow suchych,
        ale nie 2w1, tylko zwykly) jest absolutnie rewelacjny - to moj ulubiony szampon,
        uzywam go non stop! Ale kiedys kupilam brazowy ( dla wlosow farbowanych bodajze)
        i to byla straszliwa porazka, mialam po nim wysuszone, matowe siano. No wiec
        mysle, ze wszystko jest kwestia wlasciwego dobrania szamponu - to co jest nie do
        przyjecia dla jednych wlosow, drugie moga pokochac.Aczkolwiek najweiksze
        szamponowe badziewia to dla mnie
        1.Elseve ( nie odwazylabym sie tego uzyc, ostatnia butelke kupilam chyba we
        wczesnych latach dziewiecdziesiatych ;-)
        2.Fructis
        3.Timotei
    • bluean Re: najgorsze szampony:((((((( 26.05.05, 22:07
      fructis przeciwłupieżowy - nie usuwa łupieżu a wręcz wzmaga i wogóle to
      jest "bomba" chemiczna.
      • justa_79 Re: najgorsze szampony:((((((( 30.05.05, 16:56
        a dla mnie okazało się, że to skuteczny szampon przeciwłupieżowy, w
        przeciwieństwie do Nizoralu ;) czyli wniosek jest taki, że nie ma najgorszych
        szamponów dla wszystkich, tak samo, jak nie ma najlepszych, po prostu trzeba
        unikać szamponów nieodpowiednich dla siebie i niedobranych do potrzeb włosów i
        skóry głowy.
      • pink_hamster Re: najgorsze szampony:((((((( 03.06.05, 11:43
        zgadzam się niestety :[
    • mikams75 Re: najgorsze szampony:((((((( 26.05.05, 22:29
      fructis
      shamtu
      nivea
      • Gość: Klara Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.4web.pl 27.05.05, 10:16
        Z Niveą się nie zgadzam - szampon z aloesem to bomba:) Żadnych problemów z
        łupiezem , swędzeniem itp...

Kiepsko widzę:
        Timotei, szczególnie waniliowy
        Dove, tfu
        Herbal Esences - obciąza i powoduje łupież i w ogóle nie wiem, co kto widzi w
        tym zapachu
        Fructis strasznie drazni skórę głowy
        Wella SP professionell też niemiłosiernie drazni

Z marketu to własciwie tylko szmpony ziołowe Polleny Evy, Gliss kur i jedna
        Nivea nadają sie do uzytku:)))0

• Gość: szkola Re: najgorsze szampony:((((((( IP: 62.93.46.* 27.05.05, 18:09
          herbal essences - zapach piekny, ale moze troche za intensywny. jedyny plus
          to ze zostaje na wlosach i nawet dwa dni po umyciu jest wyczuwalny. mialam
          ten do tlustych wlosow i nadal im nowe problemy: strasznie sie koltunily i
          bylo je trudno rozczesacc.. moje kuzynka je uwielbia, nie wiem co ona w nich
          widzi...
    • Gość: ;) elsevy, garniery IP: *.chello.pl 27.05.05, 02:14
      I inne francuskie wynalazki. po prostu po nich lysieje.
      • p.galli Re: elsevy, garniery 27.05.05, 10:08
        dove - straszne :( a np takie balsamy do ciala dove dla mnie rewelacja:)
        sunsilk - stanowcze nie
        i zwyciezca - shamtu :):):) totalna masakra

ps.mam dlugie wlosy lekko przetluszczajace przy skorze i z przesuszajacymi sie
        koncowkami (dosc czesto spotykany "typ" wlosow- a jedne z najlepszych szamponow
        jakie mi sluza - elseve)
        • Gość: bmx Re: elsevy, garniery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:45
          w sumie harbale pachna bardzo ladnie, ale w koncu to irytuje, ze zamiast perfum
          czuc ten szampon.
        • Gość: pandoora Re: elsevy, garniery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 21:31
          Shamtu
          Sunsilk - zle schodzą, cały czas czuje je na włosach
          Elseve
        • Gość: natalia najgorszy szampon IP: *.artvox.pl / *.artvox.pl 31.05.05, 11:49
          dla mnie najgorsze to timotei garnier fruit fusions powoduja lupiez i swedzenie
          glowy
          natomiast najlepsze sa fructisy szamoty maski odzywki-bomba
          nivei i dove tez nie lubie wszystkie produkty procz szamponow sa dobre wg mnie
    • v.i.k.k.a timotei do brazowych wlosów:((((( 27.05.05, 23:04
      wiekszego gówna nie miałam nigdy wczesniej:///
      tępo się rozprowadza, te drobinki co niby maja włosy rozswietlać tra i filcują
      włosy:////
      • Gość: Trinity Re: timotei do brazowych wlosów:((((( IP: 81.185.197.* 30.05.05, 19:53
        Zgadzam sie co do joty !!!!!
    • Gość: dj Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 09:06
      fructis i nivea powodują u mnie straszny łupież, blee!
      • Gość: szkodnik Re: najgorsze szampony:((((((( IP: 62.93.46.* 28.05.05, 19:14
        palmolive- najgorsze z najgorszych. mialam taki cytrusowy do wlosow normalnych
        i przetluszczajacych sie, powodowal lupiez i wysuszal wlosy. ale i tak dobry w
        porownaniu z aroma therapy. zapach piekny, utrzymuje sie na wlosach. ale
        wlosy... nie do poznania. moje byly bardzo sztywne i sie puszyly...
    • orzechowe-oczy Re: najgorsze szampony:((((((( 28.05.05, 19:58
      Długo by wymieniać: Shamtu, Sunsilk, Timotei, Nivea, Dove, Crisan,Clairol,
      Revlon a najgorszy chyba Fructis. Miałam po nim łupież przez następne dwa
      miesiące.
      • Gość: kinga044 Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.05, 20:57
        Zdecydowanie okropne są Szamtu,AVON,ORIFLAME
        • Gość: Pola Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 00:36
          Zdecydowanie Fructis-powoduje mega łupież i drazni skórę głowy-przez kwasy owocowe
          • Gość: szkodnik tanie szampony za 3 zl IP: 213.25.159.* 29.05.05, 10:55
            moja kuzynka twierdzila ze "po co wydawac na dobry szampon, i tak wszystkie sa
            takie same" i kupilam taki wlasnie szampon, a dokladnie za 2,49. to chyba bylo
            eva natura, czy cos takiego. kiedy zaczela go stosowac... nie moglam patrzec na
            jej wlosy. byly wstretne! i o wiele szybciej sie tluscily. ja ich jednak nie
            polecam...
            • Gość: Aknee Re: tanie szampony za 3 zl IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.05.05, 11:07
              Ziaja - koszmar niesamowity. Z rownym powodzeniem moglabym umyc wlosy oliwka.
              Przetluscily mi sie po godzinie, zrobily sie straki, slowem, jak natarte
              smalcem. Sprawdzalam pare razy, czy nie umylam glowy odzywka, ale nie... O
              odzywce pisac nie bede, bo jeszcze mi sie w nocy przysni - efekt po prostu
              zaden. Kiedys stworzylam sobie w myslach autoportret pt. "kobieta pielegnowana
              przez Ziaje" - wlosy niemozebnie przetluszczone, oczy czerwone, zapuchniete z
              wysuszona pod nimi skora jak u stuletniej babci, grudy i pryszcze na
              policzkach. Wiem, ze wiele osob uwielbia te kosmetyki - ja dawalam im szanse
              wiele razy, ale nigdy nie wygladalam tak koszmarnie :( Inne okropne szampony
              to: Timotey, Fruktis (luuuuuupiez), Herbal Essense. Moj ulubiony to Pantene Pro
              V i Elseve (dodajacy objetosci).
            • Gość: Klara Re: tanie szampony za 3 zl IP: *.4web.pl 29.05.05, 11:09
              Pollena eva Natura to ziołowe szampony 0 jedne z najlepszych i najmniej
              chemicznych swiństw na naszym rynku...Uzywam ich chyba od podstawówki i
              naprawdę - można rzec o nich wiele, ale przetłuszczania , ani łuzpiezu, ani
              obciązenia wlosów nie powoduja. Zwłaszcza rumiankowy i z czarnej rzepy to
              polskie mistrzostwo świata:)
            • Gość: szkodnik Re: tanie szampony za 3 zl IP: 62.93.46.* 29.05.05, 18:47
              sorki, to bylo "barwa ziolowa" pokrzywowy
        • Gość: paula Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:01
          Avon - niestety zaden się nie sprawdza, dla mnie dosyć dobre sa ELSEVE
          chroniące kolor
    • vertige Re: najgorsze szampony:((((((( 29.05.05, 11:32
      1. Timotei- ciężkie, oklapnięte i posklejane włosy
      2. Fructis- straszny łuuuuuupież
      3. St. Ives- efekt siana na głowie

• amilos Re: najgorsze szampony:((((((( 29.05.05, 16:27
        najgorszy to timotei do włosów brązowych, strasznie swędzi skóra głowy, włosy są
        oklapnięte i tłuste na drugi dzień.
    • Gość: nana Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.oskbraniewo.pl 29.05.05, 11:54
      tragedia dla mnie to ELSEVE VOLUME UP a w połaczeniu z odżywką efekt siana
      murowany:)po fruktisie miałam łupież...timotei z ogórkiem był ok, vivality
      welli nawet nawet
    • agnieszka26a Re: najgorsze szampony:((((((( 29.05.05, 15:05
      Szampon z Avonu do włosów kręconych i po trwałej spowodował u mnie prostowanie
      się włosów. już nigdy go nie użyję
    • Gość: cytrynka Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 17:49
      shamtu
      avon
      nivea (osobiscie nie odpowiada mi zapach wlosow po nim)
      • Gość: rawita Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.autocom.pl 29.05.05, 20:50
        fructis (natychmiastowy smalec na głowie), jochems z silikonem (to było dopiero
        siano!!)
    • stephanie_s Re: najgorsze szampony:((((((( 29.05.05, 21:29
      z tego co czytam to wszytskie popularne szampony sa do kitu..ja generalnie mam
      chyba jakies dziwne bezproblemowe włosy ..herbal essences mi bardzo
      odpowiada,nivea tez,susilk miałam tez nic złego sie nie działo aczkolwiek jakos
      mnie nie zachwycił,co do timoteu drazni mne zapach...
    • Gość: Angie Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 22:57
      Moje wlosy nie cierpia Fructis i innych szamponow z kwasami owocowymi..To
      strasznie obciaza wlosy i sa potem przyklapniete i przypominaja
      smalec..KOSZMAR!! To samo z szamponami Elseve..Cena nie jest adekwatna do
      jakosci produktu..
    • lucy215 Re: najgorsze szampony:((((((( 29.05.05, 23:18
      1. Avon
      2. Fructis
      3. Timotei
      4. Shamtu
      • Gość: Meriamon Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.rybnet.pl 30.05.05, 07:27
        Shamtu-?!?
        Palmolive-wysuszacz
        Fructis-raz zrobiła mi się skorupa na głowie-podziękowałam mu
        Avon-AT 3 w 1 - porazka
        Dove-niby ok,ale przetłuszczające włosy zbytnio obciążają-odzywki z kolei są bdb
        Elseve-z Expansylem...tez przetłuszczacz
        Ziaja-Plantica-lekka może być

Polecam najlepsze na swiecie!
        Gliss Kur !!! Rewelacja !!!
        Eva Natura też jest ok...
    • Gość: justyna Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.05, 16:46
      Z waszych wypowiedzi wynika, że większość szamponow dostępnych w supermarketach
      i drogeriach jest do niczego, i zgadzam się z tym. Nasz rynek jest zalany
      marnej jakości kosmetykami i nie dotyczy to tylko szamponow. Ale czego mamy
      używać zamiast tych świństw? szamponow specjalistycznych z apteki? są drogie, a
      szampony naturalne trudne do kupienia.
      Sama kilka tyg. szukałam szamponu Fitomed do włosow tłustych i tylko ten mogę
      polecić z czystym sumieniem, nie zauważyłam żeby włosy po nim mniej sie
      przetłuszczały, ale po miesiącu używania zupełnie przestały mi wypadać. Kiedyś
      po każdym myciu głowy wyjmowałam z wanny garść włosow, a teraz kilka sztuk.
      Naprawdę polecam ten szampon.
      A wracając do szamponow marketowych to najlepszym z najgorszych jest Gliss Kur,
      ogolnie cała seria i odżywki do włosow suchych i długich.
    • margolcia07 Re: najgorsze szampony:((((((( 31.05.05, 14:51
      a ja powiem tak... najlepsze są takie ziołowe szampony albo szampony dla
      dzieci.. bo nie niszczą włosów mimo codziennego stosowania :P
      • Gość: cytrynka Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:27
        ja lubie szamopny rumiankowe. moze mi sie wydaje ale chyba rozjasniaja. gorzej
        jak to tylko chwyt reklamowy...
    • Gość: szkodnik Re: najgorsze szampony:((((((( IP: 62.93.46.* 02.06.05, 15:06
      a dlaczego myslicie ze shamtu jest taki zly? bo nie probowalam
      • Gość: hy Re: najgorsze szampony:((((((( IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 03.06.05, 11:06
        nie do przyjecia dla mnie szamopny:
        - GLISS KUR - po prostu tlustsze niz przed umyciem i oklapniete
        - Fructis
        - Timotei
        - Garnier rumiankowy
    • wino_porzeczkowe Re: najgorsze szampony:((((((( 03.06.05, 20:05
      Do niczego jest Johnson's Baby lawendowy. Kupiłam go kiedyś, bo uwielbiam
      zapach lawendy. Ale nie przypadł mi do gustu. Pachniał nawet nieźle, ale włosy
      po nim zrobiły się sianowate wyjątkowo. Nic specjalnego :/

W ogóle wszystkie dostępne w hipermarketach marki jak Timotei czy Fructis nie
      są wg mnie zbyt dobrym rozwiązaniem. Często używane wysuszają skórę głowy,
      łupież mi się pojawił :/ Na szczęscie Polytar AF uratował sytuację na mojej
      głowie. Teraz tylko Farmona :), no i Polytar AF co półtora tygodnia
      profilaktycznie.
    • ziyi Re: najgorsze szampony:((((((( 03.06.05, 20:10
      - eleseve l'oreal - robia mi sie na glowie tluste straki
      - szampony dodajace objetosci -Pantene i Shamtu - wlosy na ksztalt miotly,
      wysuszyly sie na wior
      - johnson's baby no more tears - wcale sie nie pieni i trzeba strasznie duzo
      nakladac na glowe
      • Gość: szkodnik Re: najgorsze szampony:((((((( IP: 62.93.46.* 04.06.05, 14:39
        co ja widze? komus niedopasil gliss kur i jonsons baby?!
        • Gość: yustka a jakie sa najlepsze ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 15:47
          ok widze ze wszystkie szampony sa do dupy ..
          to jakich radzicie uzywac ?? co polecacie ??

ja uzywam Loreal Elseve do wlosow farbowanych - jak dla mnie rewelacja w
          polaczeniu8 z odzywka, bomba :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka