Dodaj do ulubionych

co na krostki na pleckach?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 09:58
wstydzę się pokazać moje plecki, bo całe są w takich ropnych krostkach.
wprawdzie nie jest jeszcze tak żle jak u niektórych dziewczyn, ale ładnie to
nie wygląda. doradzcie mi, jakie preparaty mogę zastosować aby to znikło?
tylko nie jakies najdroższe i nie na recepte, bo moja mama uważa, że trądzik
na plecach to normalna rzecz i nigdy nie pozwoli mi pójść w tej sprawie do
dermatologa. pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Nessie Re: co na krostki na pleckach? IP: *.acn.waw.pl 28.05.05, 12:24
      To samo, co na krostki na buźce, znaczy, krosty na twarzy :))

Ja stosuję żel Pharmaceris do ciała "do skóry trądzikowej" i krem Acnederm z
      apteki. Oba około 15 zł. Możesz kupić nawet mydło siarkowe za 4 zł do mycia
      pleców, doskonale przysuszy ci ropne zmiany, oraz Benzacne, też jest tanie.

No i jak już się pozbędziesz ropnych krost, to trzeba robić peeling, najlepiej
      jednak enzymatyczny.

Plecy musisz myć 2 x dziennie, rano i wieczorem.
    • Gość: figa Re: co na krostki na pleckach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 13:55
      dziękuję! a Benzacne żel czy tonik?
      • issey_miyake Re: co na krostki na pleckach? 28.05.05, 13:58
        już jedna dziewczyna o to tutaj pytała. Na krosty na ramionach i plecach bardzo
        dobry jest Davercin w żelu.
      • Gość: Nessie Re: co na krostki na pleckach? IP: *.acn.waw.pl 28.05.05, 14:13
        Benzacne żel czy krem, już nie pamiętam - ale tylko na noc i trzeba uważać, bo
        może odbarwić ubranie. Najlepiej spać w starej koszulce i tyle :)
    • asiaczek22 Sprostowanie 29.05.05, 20:34
      Ustosunkuję się do wypowiedzi poprzedniczek

1. Davercin to antybiotyk (erytromycyna), więc jest tylko na receptę

2. Seria kosmetyków firmy Eris o nazwie "Pharmaceris" jest obecnie szeroko
      reklamowana, równiez w gabinetach dermatologicznych. Ulotki reklamowe są
      profesjonalnie zrobione, ale na tym koniec zalet tych kosmetyków. Jeśli chcecie
      sobie kupić po prostu jakiś nowy nietani kremik, to ok. Ale jeśli chcecie
      rozwiązać jakiś problem dermatologiczny, to się zawiedziecie.

3. Jak już napisała Nessie, Benzacne odbarwia kolorowa ubrania i kolorową
      pościel. Podobnie inny lek z nadtlenkiem benzoilu - Brevoxyl.
      • Gość: Nessie Re: Sprostowanie IP: *.acn.waw.pl 29.05.05, 20:52
        Co do Pharmaceris, to ja mam tylko ten żel do mycia ciała (13 zł) i jest OK,
        troszeczkę złuszcza i dezynfekuje. Nie mówię, że nie da się tego osiągnąć innymi
        żelami do mycia choćby twarzy :)

Wiem, że Clearasil ma jakiś żel do mycia ciała, ale nie przepadam za tą marką i
        nie odważyłam się kupić. Może ktoś używał?
      • wrau Re: Sprostowanie 01.06.05, 00:34
        co do pharmaceris to zgodzic sie nie moge dlugo juz walcze z tradzikiem mialam
        mnostwo przeroznych kosmetykow ale tak dobrego jak krem sebostatyczny z tej
        serii nie spotkalam... wszystko zalezy od indywidualnych potrzeb skory wiec nie
        mozna powiedziec definitywnie ze ta seria nie ma nic dobrego
    • morelka4 Re: co na krostki na pleckach? 29.05.05, 20:59
      Mi bardzo pomogl Differin w kremie, Metronidazol i isotrexin zel - wszystkie na
      recepte. Jednak mysle ze powinien obejrzec Cie lekarz i zadecydowac co Ci
      przepisac. Dodam ze walcze z tradzikiem od wielu lat i wyprobowalam juz wiele
      specyfikow dostepnych w drogeriach i aptekach, a dopiero teraz udalo mi sie go
      wyleczyc dzieki dobremu lekarzowi.
      • sympatyczna7 isotrexin 29.05.05, 21:22
        Mam to w domu, bo kiedyś leczyłam buźkę... i teraz mam kilka taqkich krostek na
        plecach i wesele (nie moje) za 2 tygodnie.. Nie chciałabym, aby się jakies
        krostki itp pojawiły na moich pleckach, czy moge to stosować?? Już nawet nie
        pamietam, jak szybko to zaczyna działać.. nie wiem co zrobić, a nie mam tak
        kasy, na jakieś nowe preparaty..
    • Gość: ika Re: co na krostki na pleckach? IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.05.05, 21:22
      a co zrobic z bliznami to takich krostkach??? czy preparaty ktore polecacie tez
      pomoga ??
    • skidblandir Re: co na krostki na pleckach? 29.05.05, 21:35
      ja sie tego pozbylam po prostu szorujac REGULARNIE plecy szorstka szczotka.
      choc moze u mnie nie bylo to w stopniu zaawansowanym..
      • Gość: dziewczyna Re: co na krostki na pleckach? IP: *.client.insightBB.com 29.05.05, 21:59
        Potwierdzam.Tez mialam krosty na plecach,szorowalam je szczotka codziennie,
        uzywalam jeszcze peelingu z kawy,no i najwazniejsze nie dotykalam plecow i
        ramion.Moje plecy sa juz prawie bez krostek
        Pozdrawiam :)
        • Gość: Nessie Re: co na krostki na pleckach? IP: *.acn.waw.pl 29.05.05, 22:01
          I nie rozniosło się wam to na większy obszar? Jakoś nie wyobrażam sobie "ostrego
          szorowania" stanów zapalnych... :)
          • Gość: dziewczyna Re: co na krostki na pleckach? IP: *.client.insightBB.com 29.05.05, 22:11
            U mnie sie nie roznioslo.A przeczytalam o tym sposobie gdzies w necie,oprocz
            tego przecieralam jeszcze plecy specjalnymi husteczkami nasaczonymi
            spirytusem salicylowym a potem stosowalam peeling z kawy( fusy z kawy
            zmieszane z balsamem nawilzajacym St. Ives) moja szczotka raczej nie byla
            ostra,raczej delikatna z naturalnego wlosia.
            pozdrawiam :)
    • Gość: Dagulkaa !!!Mydło siarkowe!!! IP: 83.238.131.* 01.06.05, 11:17
      Też miałam problemy z krostkami i pryszczami na plecach i nie tylko-zmorą był
      dekolt.Odwiedziłam kilku dermatologów-każdy przepisywał mi drogie maści i
      kremy - pomagały ale nie miałam kasy żeby co miesiąc wydawać ok.150zł na nie.
      Całkiem niedawno w supermarkecie zobaczyłam MYDŁO SIARKOWE - cena chyba 3zł :]i
      stwierdziłam,że spróbuję....bardzo się zdzwiłam bo już po tygodniu stosowania
      (2x dziennie-rano i wieczorem)na dekolcie nie pojawiła się żadna krostka,plecki
      też już są super.Można je też kupić w aptece albo dobrych sklepach z
      kosmetykami.Wypróbuj,mi pomogło :) pozdrawiam
      • Gość: Moni Acnemycin Plus IP: 10.201.56.* 01.06.05, 12:52
        Mnie dermatolog poleciła Acnemycin Plus. Wcześniej stosowałam żel Davercin.
        Acnemycin jest silniejszy. Lekarka uprzedzała mnie, że ma właściwości
        peelingujące. Początkowo robiły mi się liszaje w miejscach gdzie skóra jest
        delikatnijsza. Nawilżałam ją więc dodatkowo (poza balsamem) maściami gojacymi.
        Po zurzyciu jednej buteleczki Acnemycinu widzę dużą różnicę. Mam już tylko
        pojedyncze krostki i to sporadycznie, a miałam ich znacznie więcej. Poza tym
        skóra na plecach zrobiła się gładsza. Poza preparatami leczniczymi od dawna
        używam szorstkiej gąbki, a od kilku mies. stosuję peelingi... z kawy, Avon
        Planet Spa z cukru brązowego.
        Acnemycin kosztuje niestety ok. 40 zł i jest na receptę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka