Dodaj do ulubionych

kosmetyczka

28.05.05, 22:58
Mam pytanie do Pań, które były u kosmetyczki lub nią są :)
Mam okropną skórę, rozszerzone pory, mnóstwo wągrów, zaskórniaków i na
dodatek pojawiają mi się pryszcze.
Czy kosmetyczka jest w stanie pozbyć mnie tego wszystkiego? Tak bardzo mi
zależy na czystej cerze. Czy po pierwszym zabiegu będę bez tych okropnych
wągrów? Jeżeli nie, to ile razy muszę iść by się tego pozbyć? I co ile trzeba
chodzić by mieć cerę w czystości?
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • emiliaaa Re: kosmetyczka 29.05.05, 00:21
      byłam... skóra była nawet w dobrym stanie... dość oczyszczona, ale do czasu :(
      Minęło ok 3 dni i znowu to samo :( Czasem myśle, że nawet te najbardziej
      drastyczne metody nie pomogą. Owszem pomogą na chwile. U mnie akurat ta chwila
      to była kwestia kilku dni. Walka z wiatrakami :(
      • codergirl Re: kosmetyczka 29.05.05, 00:25
        Tzn nie opłaca się iść?
        Oczyściła Ci tak, że nie miałaś ani jednego zaskórnika?

Jeżeli nie pomaga to co ja mam zrobić żeby mieć wreszcie skórę w porządku? :,(
        • turystka86 Re: kosmetyczka 29.05.05, 22:58
          Nie, nie wszystkie zaskórniki. Kosmetyczka nie jest w stanie usunąć wszystkich
          zaskórników. Być może musiałabym zaliczyć kilka wizyt żeby był efekt całkowicie
          oczyszczonej twarzy :/
    • pixela Re: kosmetyczka 29.05.05, 06:24
      Mikrodermabrazja byłaby dobra, poczytaj sobie, było parę wątków. B. dobry zabieg
      p/zaskórnikom.
    • a.kopiko1 Re: kosmetyczka 29.05.05, 13:57
      Jako przyszła kosmetyczka ;) radzę Ci iść do dermatologa. Kosmetyczka nie może
      już wykonywać żadnych zabiegów które powodują przerwanie łączności tkanek. Więc
      mechaniczne oczyszczanie już jest wycofywane z zakładów kosmetycznych.
      Dermatolog przepisze specyfiki, które na pewno polepszą stan Twojej cery.
      Kosmetyczka nie leczy, tylko pielęgnuje cerę, natomiast przy stanie cery jaką Ty
      masz to obowiązkowo dermatolog, nie kosemtyczka.
      • Gość: Nessie Przyszła kosmetyczko! :) IP: *.acn.waw.pl 29.05.05, 14:28
        Walczę z trądzikiem na plecach i dekolcie. Po podleczeniu tego wszystkiego chcę
        się jakoś pozbyć zaskórników z pleców, sama oczywiście nie dam rady tego zrobić.
        Jaki zabieg polecasz zamiast mechanicznego czyszczenia? Pominąwszy fakt, że jak
        mówisz to się wycofuje, moja skóra fatalnie znosi pazurki kosmetyczek :))

Czy peeling ultradźwiękowy da radę starym, dużym zaskórnikom? (sorry za
        obrzydliwy opis, ale jest jak jest...)
        • a.kopiko1 Re: Przyszła kosmetyczko! :) 30.05.05, 16:11
          Oczyszczania nie robi się pazurkami ;) tylko opuszkami palców, bo inaczej mogą
          zostać małe blizny. Peeling kawitacyjny może pomóc, ale tak jak ktoś wcześniej
          napisał sama możesz też sobie dużo pomóc - maseczki, peelingi (enzymatyczne),
          odpowiednie kremy,które nie wysuszą Ci skóry.
          nie uważam aby dermatolog był złym pomysłem, to jest właśnie takie podejście, ze
          kosmetyczka to najlepiej wszystko zrobi, a do dermatologa to już nikt nie
          pójdzie, bo wszystkim się wydaje, że jeśli mają jakieś defekty na skórze, to nie
          jest choroba i da się do usunąć pielęgnacyjnie. A trądzik skupiony, grudkowaty
          nie należy do kompetencji kosmetyczki. Jeśli są ww zmiany lub cysty nie można z
          tym nic robić oprócz leczenia dermatologicznego.
      • Gość: vikaa Re: kosmetyczka IP: 80.51.191.* 29.05.05, 14:29
        Tylko że czasem jest tak że kosmetyczka bardziej pomoże niż dermatolog który
        bierze sprawe z grubej rury!!!
    • krtysia Re: kosmetyczka 29.05.05, 14:35
      codergirl napisała:

> Mam pytanie do Pań, które były u kosmetyczki lub nią są :)
      > Mam okropną skórę, rozszerzone pory, mnóstwo wągrów, zaskórniaków i na
      > dodatek pojawiają mi się pryszcze.
      > Czy kosmetyczka jest w stanie pozbyć mnie tego wszystkiego? Tak bardzo mi
      > zależy na czystej cerze. Czy po pierwszym zabiegu będę bez tych okropnych
      > wągrów? Jeżeli nie, to ile razy muszę iść by się tego pozbyć? I co ile trzeba
      > chodzić by mieć cerę w czystości?
      > pozdrawiam!

>jesli skora jest bardzo zanieczyszczona,kosmetyczka nie jest w stanie
      wszystkiego,na jednym posiedzeniu usunac. Wyciskanie jest tez dosyc bolesne,i
      sama bys nie wytrzymala.
      Jesli sa jakies sprawy ropne ,nalezaloby udac sie do dermatologa.

Mozesz rowniez ,sama troche temu zapobiec,tzn,oczyscic skore.
      Parowka ,peeling,,,,,nie widze Twojej skory i na tyle tylko moge Ci pomoc.
      pozdrawiam....
      • Gość: Codergirl Re: kosmetyczka IP: *.netis.net.pl / *.netis.net.pl 29.05.05, 19:49
        Nie mam żadnych spraw ropnych. Po prostu masę zaskórników i tylko tego chcę się
        pozbyć. Bo ja tego nigdy w życiu nie wycisnę! Tego jest masa, jeden obok
        drugiego. Mam peelingi, miałam mase toników to nic nie pomaga. Chodziłam do
        dermatologa, wypróbowałam mase maści itp. Ja nie chcę wyleczyć trądziku, bo
        pryszczy nie mam dużo. Chcę tylko pozbyć się tych zaskórników.
        To co proponujesz?
        • krtysia Re: kosmetyczka 29.05.05, 20:15
          Gość portalu: Codergirl napisał(a):

> Nie mam żadnych spraw ropnych. Po prostu masę zaskórników i tylko tego chcę
          się
          >
          > pozbyć. Bo ja tego nigdy w życiu nie wycisnę! Tego jest masa, jeden obok
          > drugiego. Mam peelingi, miałam mase toników to nic nie pomaga. Chodziłam do
          > dermatologa, wypróbowałam mase maści itp. Ja nie chcę wyleczyć trądziku, bo
          > pryszczy nie mam dużo. Chcę tylko pozbyć się tych zaskórników.

w takim razie idz do kosmetyczki,bez strachu ze tego jest duzo...powiedz jej
          ze prosilabys aby wycisnela te ktorych ty wycisnac nie dasz rady...
          potem zapytaj jak masz dalej dbac o twarz.
          Kosmetyczka musi koniecznie pracowac z dyfuzorem,,, czyli musi zrobic Ci
          parowke...Nie widze innej mozliwosci...potem pielegnacja juz zalezy od Ciebie.
          Jesli jestes w W-wie polece Ci zaklad kosm.

> To co proponujesz?
          • kasiunia62 Re: kosmetyczka 29.05.05, 20:28
            Chyba niedługo zdecyduję się pójść do kosmetyczki! Również mam masę
            zaskórników, wągrów i plam po trądzikU, poza tym godzinę po umyciu twarzy i
            upudrowaniu świeci się i jest śliska od tłuszczu ;( może zacznę co miesiąc
            odwiedzać kosmetyczkę na wielkie oczyszczanie twarzy! wkoncu nie zbiednieję raz
            na miesiąc!.
            Pozrdrawiam
            • krtysia Re: kosmetyczka 29.05.05, 21:29
              kasiunia62 napisała:

> Chyba niedługo zdecyduję się pójść do kosmetyczki! Również mam masę
              > zaskórników, wągrów i plam po trądzikU, poza tym godzinę po umyciu twarzy i
              > upudrowaniu świeci się i jest śliska od tłuszczu ;( może zacznę co miesiąc
              > odwiedzać kosmetyczkę na wielkie oczyszczanie twarzy! wkoncu nie zbiednieję
              raz
              >
              > na miesiąc!.
              > Pozrdrawiam

raz na miesiac to za czesto,,,,ale idz,i to zanim opalisz sobie buzie;))
              bardzo dobry pomysl,,,,
              nie uzywaj za duzo pudru ,lepiej czesciej wycierac np.wacikami nasaczonami w
              wodzie;)
          • Gość: Codergirl Re: kosmetyczka IP: *.netis.net.pl / *.netis.net.pl 29.05.05, 21:08
            > w takim razie idz do kosmetyczki,bez strachu ze tego jest duzo...powiedz jej
            > ze prosilabys aby wycisnela te ktorych ty wycisnac nie dasz rady...

To kosmetyczki jeszcze wyciskają zaskórniki? Wydawało mi się, że to trochę
            dziwne poprosić ją o coś takiego. Czy mi się zdaje?
            • krtysia Re: kosmetyczka 29.05.05, 21:33
              Gość portalu: Codergirl napisał(a):

> > w takim razie idz do kosmetyczki,bez strachu ze tego jest duzo...powiedz
              > jej
              > > ze prosilabys aby wycisnela te ktorych ty wycisnac nie dasz rady...
              >
              > To kosmetyczki jeszcze wyciskają zaskórniki? Wydawało mi się, że to trochę
              > dziwne poprosić ją o coś takiego. Czy mi się zdaje?

>wlasnie !niektore kosmetyczki (czesto bez wyksztalcenia)upiraja sie przy tzw,
              biologicznym peelingu (oczyszczaniu) to jest dobre przy zadbanych cerach,
              Wagry nalezy wycisnac,,,,proponowlabym to uzgodnic,przed polozeniem sie na
              fotel.
              Pytac masz prawo ,nawet o to jakie kosmetyczka ma wyksztalcenie,,:)))
              • Gość: werka Re: kosmetyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 22:27
                wszystkie kosmetyczki są wykształcone! inaczej nie mogłyby pracować w swoim
                zawodzie! inną sprawą jest to czy w szkole rzeczywiście sie uczyły!:)a
                zapewniam Was że wiekszość tak!wiec prosze nie piszcie o kosmetyczkach jak o
                prostaczkach bez wykształcenia!kosmetyczka(dobra)która kocha swoją pracę
                dokształaca sie zresztą całe życie!wie co robi!zapewniam!
                pozdrawiam!
    • codergirl Re: kosmetyczka 30.05.05, 00:12
      Z kosmetyczką, do której chcę iść, trzeba się umówić. Tzn dzwonię do zakładu i
      jakieś kobiecie mówię, że chcę termin itp.
      Dopiero jak przyjdę na umówioną godzinę to ją zobaczę (bo ona przychodzi tylko
      jak ma termin). Wybrałam tak bo jest najtaniej. Inne zakłady biorą po 80 zł
      (tyle to nie mam:( ), a tamta 45 zł.

Powiedzcie mi, o co mam się ją na wstępie zapytać, co konkretnie powiedzieć. I
      czy jeżeli mi się coś nie spodoba czy mogę podziękować i wyjść? Jeżeli tak, to
      kiedy powinnam zdecydowanie nie zgodzić się na zabieg.
      Poradźcie dziewczyny, bo to moja pierwsza wizyta i nie chcę w głupi sposób
      stracić pieniędzy.
      • krtysia Re: kosmetyczka 30.05.05, 12:50
        codergirl napisała:

> Z kosmetyczką, do której chcę iść, trzeba się umówić. Tzn dzwonię do zakładu
        i
        > jakieś kobiecie mówię, że chcę termin itp.
        > Dopiero jak przyjdę na umówioną godzinę to ją zobaczę (bo ona przychodzi
        tylko
        > jak ma termin). Wybrałam tak bo jest najtaniej. Inne zakłady biorą po 80 zł
        > (tyle to nie mam:( ), a tamta 45 zł.
        >
        > Powiedzcie mi, o co mam się ją na wstępie zapytać, co konkretnie powiedzieć.
        I
        > czy jeżeli mi się coś nie spodoba czy mogę podziękować i wyjść? Jeżeli tak,
        to
        > kiedy powinnam zdecydowanie nie zgodzić się na zabieg.
        > Poradźcie dziewczyny, bo to moja pierwsza wizyta i nie chcę w głupi sposób
        > stracić pieniędzy.

-spytaj czy wyciska wagry po rozgrzaniu skory;(
        -nie wszystko co tanie ..jest dobre;(
      • Gość: Ania Re: kosmetyczka IP: *.tele2.pl 30.05.05, 19:08
        to musi być naprawdę dobra kosmetyczka skoro przychodzi do pracy tylko na
        specjalne zamówienie a jeżeli jeszcze piszesz że jednym z podstawowych
        kryteriów wyboru w twoim przypadku była cena to gratuluję ....
        wyglądu skóry po zabiegu
    • Gość: paula Re: kosmetyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 10:23
      trudno powiedziec jaką masz skóre bo tego nie widze ale ja od kilku lat walcze
      z trądzikiem i gdy go wreszcie wyleczyłam to zostało mi na twarzy takie własnie
      coś no bo dalej mam skóre tłustą i tego sie jush wyleczyć nie da:/ a więc cały
      czas wągry zaskórniki pory rozszerzone ... powiem ci ze samo oczyszczanie duzo
      nie da poprawi wyglad twojej skóry ale tylko na jakiś czas za jakiś miesiac
      skóra bedzie wygladac tak samo aczkolwiek ja na oczyszczanie chodze bo nawet
      ten meisiąc to dla mni dużo:)a pozatym to mam taką bardzo dobrą kosmetyczke
      poradziła mi ostatnio głębokie złuszczanie powiedziała ze to włąsnie na taki
      typ cery wiem ze po tym prze trzy dni z domu wychodzic nie wolno a po tygodniu
      robi sie zabieg regenerujący czy coś i własnie nad tym myśle bo kurde te 3 dni
      teraz jak mam jush wakacje to tak troche duzo:/ pozdro
    • Gość: tarola Re: kosmetyczka IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 00:14
      szczerze odradzam wizyte u kosmetyczki... tez mam taki problem bylam kilka razy
      u kosmetyczki na mechanicznym czyszczeniu twarzy i nie dosc ze przez kilka
      kolejnych dni po zabiegu nie wychodzilam z domu z powodu strupow na twarzy to 2-
      3 tygodnie i znow to samo. po za tym duzo czytam na ten temat bylam u
      dermatologa i on kategorycznie zabronil mi chodzenia na mechaniczne
      oczyszczanie twarzy, poniewaz to mzoe tylko pogorszyc stan. jak narazie pomogl
      mi antybiotyk przepisany teraz juz tylko podleczam sie regularnie mascia z
      apteki ACNEDERM niedroga cos kolo 16 zl a naprawde skuteczna. i jeszcze raz
      proponuje przemysl ta wizyte u kosmetyczki!
      • krtysia Re: kosmetyczka 01.06.05, 08:41
        kobieta.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,53661,2604546.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka