Dodaj do ulubionych

proste włosy:((

IP: *.bulldogdsl.com 30.05.05, 14:39
witam!
mam strasznie proste włosy i zupełnie nie mogę z nimi nic zrobić!!
do tego farbuję, przeważnie na ciemny brąz. zastanawiam się nad trwałą, ale
boję się, że trwała+farbowanie zupełnie je zniszczą..czy któraś z was farbuję
i robi trwałą jednocześnie??może dobra jest taka trwała ziołowa??
pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • Gość: monka Re: proste włosy:(( IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.05.05, 15:30
      witam heh ja nei radze robic Ci cokolwiek z wlosami tzn chodzi mi tutaj o
      trwala, ja sama mam krecone wlosy i naewt nei wiesz ile bym dala za proste !!!:
      ( poprostu uwazam ze proste wlosy sa ladniejsze :) ale zrob jak bedziesz
      chciala ppapa
    • Gość: Kama Re: proste włosy:(( IP: *.xtra.pl 30.05.05, 17:11
      a ja codziennie prostuje prostownica moje nieznosne fale,,, i tyle bym dala za
      proste naturalnie bo wydaje mi sie ze lepiej w nich wygladam ;) nigdy ni
      doceniamy tego co mamy ;)
    • mamoniowa2 Re: proste włosy:(( 30.05.05, 19:23
      Farbowanie+trwala.. hmmm raczej bym nie ryzykowała - już kiedys przez to
      przechodziłam. Też miałam trwałą ziołową - długo nie mogłam doprowadzic włosów
      do porządku. Może idź do dobrego fryzjera, który zaproponuje jakieś fajne
      cieniowanie.
    • Gość: Nessie Re: proste włosy:(( IP: *.acn.waw.pl 30.05.05, 19:33
      Mam proste, cienkie, słabe włosy. Też farbuję (też na ciemny brąz :) i robię
      sobie co jakiś czas trwałą (ostatnio - kwaśną, bardzo ładnie wyszła). Nie
      zauważyłam szczególnej szkodliwości robienia trwałej i farbowania - tyle że
      musisz pamiętać o zachowaniu odstępu, tzn. ja nie farbuję przez co najmniej 2
      tygodnie po trwałej.

Z tym, że ja mam zawsze raczej krótkie włosy, nie dłuższe niż do ramion, więc
      zniszczone końce zawsze bez żalu ścinam.

Niestety, jak komu bozia nie dała gęstych, grubych i lśniących pukli, to się
      musi sztucznie upiększać ;D
    • bzzzk Re: proste włosy:(( 30.05.05, 23:28
      jeśli masz włosy krótkie albo półdługie i kiedy trwała zacznie schodzić albo
      włosy się zniszczą, będziesz mogła je ściąć, to w porządku, ale jak długie-
      odradzam zdecydowanie. nawet profesjonalnie zrobiona trwała trochę włosy
      niszczy, jak się je jeszcze farbuje to też dodatkowe dla nich obciążenie, poza
      tym uważam, że odrasztająca trwała wyglada mocno nieciekawie... raz zrobiłam,
      bo mam włosy falowane a zachciało mi się kręconych i to była fatalna decyzja;)
      też farbuję włosy, a podobno czasem na farbowanych trwała gorzej wychodzi. ja
      nie byłam zadowolona. teraz uparcie prostuję moje fale, proste włosy też są
      ładne, na pewno będą lepsze, jak o nie zadbasz, będą zdrowe i błyszczące, niż
      jak zniszczą się trwałą, co już kwalifikuje się tylko do ścięcia, bo nie da się
      ich całkiem zregenerować. rozważ jeszcze tę decyzję:)
      pzdr.
      • Gość: reggie Re: proste włosy:(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:12
        Ja farbowałam i zrobiłam trwała i jakoś kosmicznie zniszczone włosy nie
        są,poprostu podcinam co jakiś czas zniszczone koncówki :) Chyba kolezance nie
        chodziło o porady w stylu"ja bym chciała miec proste,wiec nie rób trwałej"
        Podoba Ci sie rób!!! Przecież włosy odrosną :D:D:D Powodzenia
        • Gość: paulinka Re: proste włosy:(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 16:10
          nie rób najlepiej nic bo proste włosy są fajniutkie. Ja niestety tez prostuje bo
          mi sie wywijają na końcach ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka