Dodaj do ulubionych

depilacja bikini

IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 31.05.05, 10:07
czy macie taki problem,ze po goleniu okolic bikini pojawiaja sie czerwone
krostki? i na dodatek gdy wloski odrastaja i je golicie to jest jeszcze
gorzej? ja tak mam i nie wiem co zrobic, probowalam kremu do depilacji ale
tez nie najlepiej, wiem ze pewnie byly juz takie posty ale sorki nie chce mi
sie szukac po caly mforum,:) dzieki za rady z gory
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: depilacja bikini IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 31.05.05, 10:11
      proponuje depilacje woskiem u kosmetyczki, po pierwsze wykonuje sie ja co jakis
      czas, wloski odrastaja powoli, raczej nie wrastaja, staja sie slabsze -
      naprawde polecam. u mnie problem z krostkami zniknal raz na zawsze ;)

aha, na krostki dobrze dzialaja jakies lagodne maci przeciwzapalne z apteki...
    • Gość: aniaa Re: depilacja bikini IP: 212.106.138.* 31.05.05, 11:09
      mam podobny problem - u mnie golenie nie wchodziło w grę - włoski wrastały i
      zacinałam sie potem strasznie...zaczęłam stosowac pianki i kremy, ale nie
      usuwałam ich żadnymi szpatułkami - miękka gąbeczka i tyle...to pzwoliło uniknac
      mi zacięć...ale problem z wrastaniem po jakimś czasie powrócił...i znowu
      kapa...zaczęłam uzywać depilatora mechanicznego, przez jakis czas było nieźle,
      ale teraz to wrastaja mi prawie wszystkie włoski niestety...musze też pomyslec
      o depilacji woskiem u fachowca...
      a czytałam o depilacji cukrowej - może ktoś cos dopisze??
      pozdrawiam
    • Gość: k. Re: depilacja bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:32
      A ja marzę o tym, żeby mieć wydepilowane nie tylko bikini, ale wszystko. Czy
      ktoś wie, gdzie w W-wie można zrobić taką depilację? I ile to kosztuje? I czy
      bardzo boli, bo jednak skóra tam jest bardzo delikatna?
      • annyeen Re: depilacja bikini 31.05.05, 12:44
        a jak wyglada taki zabieg u kosmetyczki (nie byłam jeszcze) czy trzeba sie
        całkowicie rozebrać? czy boli? (tzn jak mocno boli) jak długo trwa????
        • morelka4 Re: depilacja bikini 31.05.05, 13:04
          Ostanio pierwszy raz skusilam sie na depilacje bikini u kosmetyczki z tymze nie
          depilowalam zupelnie na zero. Nie rozbierasz sie zupelnie, tylko dostajesz
          jednorazowe majteczki albo musisz byc w swoich najlepiej jak najbardziej
          wycietych, a kosmetyczka zabezpiecza je jednorazowym recznikiem zeby ich nie
          wybrudzic. Mowisz jak i ile chcesz miec wydepilowane i kosmetyczka przystepuje
          do dziela. Wiadomo ze troszke musi odslonic, ale nie ma sie czego krepowac, w
          koncu to tez kobieta. Depilowalam tez nogi i w sumie trwalo to ok pol godz
          lacznie z posmarowaniem depilowanych miejsc jakims srodkiem lagodzacym i
          odczekaniem az sie wchlonie. O dziwo mnie depilacja okolic bikini za bardzo nie
          bolala. O wiele gorzej znosze depilacje lydek zwlaszcza w okolicach kostek, ale
          ogolnie da sie przezyc. Kiedys uzywalam depilatora i przy tym depilacja woskiem
          to zaden bol.
          • annyeen Re: depilacja bikini 31.05.05, 13:06
            a cha.... a jak długie włoski powinny być aby najłatwiej się je usuwało?????
            mas to znaczenie????
            • bzzzk Re: depilacja bikini 31.05.05, 13:13
              chyba powinny mieć jakieś przynajmniej 3mm. też jestem za depilacją u
              kosmetyczki, czasami próbuję sama w domu, ale to jednak nie to, można sobie
              siniaków narobić i podrażnić skórę, szczególnie jak włosy są mocne i czasem
              trzeba w tym samym miejscu kłaść wosk parę razy. golić też nie mogłam, już
              następnego dnia były dobrze widoczne, rozbiły się krostki, i jeszcze takie
              nieprzyjemne uczucie kłucia... kremem do depilacji też próbowałam, ale nie
              umiałam zrobić tego dokładnie, bo bałam się że ten krem ścieknie, a to w końcu
              bardzo wrażliwe miejsce, zresztą u mnie efekt po kremie tak, jak po goleniu. od
              jakiegoś czasu zamierzam się na zabieg u kosmetyczki, ale tym razem pastą
              cukrową. w końcu muszę to wypróbować, bo podobno rezultaty lepsze, niż po
              wosku, niestety cena wyższa, 80-100zł, ciągle nie mogę uzbierać, bo wydaję na
              inne rzeczy;) jak wreszcie przetestuję, to napiszę:) a może ktoś już zastosował
              u siebie taki zabieg? ciekawa jestem jakie wrażenia:)?
              pzdr.
              • morelka4 Re: depilacja bikini 31.05.05, 13:27
                W jakim sensie rezultaty sa lepsze po tej pascie cukrowej? Do tej pory tez
                probowalam depilowac sie sama woskiem, ale niedosc ze musialam sie niezle
                nagimnastykowac to i tak zawsze cos zostawalo. No i w koncu wybralam sie do
                kosmetyczki. Co prawda 100 mniej w portfelu ale warto dla takiego efektu:)
                • bzzzk Re: depilacja bikini 31.05.05, 13:38
                  podobno można depilować włosy już o dł. 1mm, co jest dużym udogodnieniem,
                  myślę, bo nie trzeba ich zapuszczać między zabiegami;) poza tym słyszałam, że
                  pasta przykleja się głównie do włosów, a nie, jak wosk, do skóry, więc mniej
                  podrażnia, jest też to zabieg bardziej higieniczny, bo nie używa się żadnych
                  aplikatorów, pasków itp. tylko depiluje się całość jedną świeżą porcją pasty, a
                  potem się ją wyrzuca, dla mnie to ważne bo mam zawsze obsesję, że się czymś
                  zarażę. i jeszcze nakłada się pod włos, a zrywa z włosem, więc ponoć to usuwa
                  wszystko dokładniej i efekt jest na dłużej, dzięki temu też eliminuje się
                  pozostawanie czarnych kropek (mój straszny problem zawsze). nic no, najlepiej
                  jak sprawdzę to w praktyce, bo brzmi kusząco;) też myślę, że już lepiej
                  zainwestować, a nie samemu szarpać się z tym, ja zawsze po podobnych praktykach
                  mam nie wszystko wyrwane, jakieś sińce, koszmar, jak ktoś ma kilka włsów na
                  krzyż albo chociaż słabe, to może i w domu da się radę, ale to nie dla kobiet o
                  mocnym, czarnym owłosieniu;)
                  pzdr.
                  • morelka4 Re: depilacja bikini 31.05.05, 14:24
                    rzeczywiscie brzmi kuszaco:)
      • Gość: Nessie Re: depilacja bikini IP: *.acn.waw.pl 31.05.05, 14:03
        > A ja marzę o tym, żeby mieć wydepilowane nie tylko bikini, ale wszystko.

Ja się akurat przekonałam, że trochę włosów TAM mi jest potrzebne :) Często
        chodzę w dżinsach i one jednak troszkę osłaniają te delikatne tkanki przed
        otarciem.

Ale oczywiście można usunąć wszystko u kosmetyczki. Poszukaj oferty salonu
        "fryzur intymnych" - fajna nazwa. :)
      • bzzzk Re: depilacja bikini 31.05.05, 14:57
        wiem, że całkowitą depilację można sobie zafundować w np. Tais w Wawie (ul.
        Grzybowska) i kosztuje tam 90zł (woskiem) i 150zł (pastą cukrową), ale sama
        takie nie robiłam.
        pzdr.
    • jsolt Re: depilacja bikini 31.05.05, 13:08
      przestałam golić bikini w momencie, gdy spróbowałam depilacji plastrami VEETa,
      przedtem miałam takie same problemy jak Ty i niestety nie znalazłam na nie
      rozwiązania...
      Naprawdę polecam plastry w domu, nie trzeba wcale biegac do kosmetyczki - jak
      nabierzesz wprawy to zajmie to 5 minut raz na kilkanaście dni, warto.
      • krasnoloodek Re: depilacja bikini 31.05.05, 13:34
        po goleniu:
        woda utleniona
        maść Vita Merfen

masaż szorstką rękawica

ja używam depilatora i wspomnianej maści. Jeśli włosków jest dużo to na
        pierwszy raz polecaam wosk. Później na słabsze i mniejsze ich ilości może być
        depilator i wspomniana maść.
        U mnie sprawdza się to znakomicie :)
    • Gość: karo Re: depilacja bikini IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.05.05, 14:10
      tez mialam czerwone krostki po depilacju maszynka do golenia, ale po kremie Veet
      Duo Bikini jest o wiele lepiej, krostek w ogole nie ma a depilacja jest
      dokladniejsza :] polecam
    • mroofka2 Re: depilacja bikini 31.05.05, 15:38
      a używa ktoś golarki?? co myslicie??
      • Gość: Ola Re: depilacja bikini IP: *.echostar.pl 31.05.05, 15:50
        Golarka to chyba jedna z najgorszych możliwosci. Po niej mam zawsze krostki,
        włoski wrastają i szybko trzeba powtarzać. Ostatnio użyłam depilatora
        mechanicznego, ale ból.... Teraz mam zamiar się wybrać do kosmetyczki, tylko
        się trochę krępuję. Powiedzcie jeszcze ile to kosztuje i czy ona wyrywa te
        włoski, które wystają i sa widoczne jak się stoi czy również te bardziej po
        wewnętrznej stronie uda, tzn jak się stoi to ich nie widać.mam nadzieję ze
        rozumiecie o co mi chodzi. Nie wiem za bardzo jak to wytłumaczyć.
        • bzzzk Re: depilacja bikini 31.05.05, 15:59
          wyrwie Ci tyle ile będziesz chciała:) na pewno wszystko to, co wystaje poza
          majtki, jak masz jakiś bardziej wycięty kostium, to poptrz czy nie trzeba
          wyrwać i tych trochę głębiej. ja zazwyczaj wyrywam tak odrobinę poza linię
          majtek, zeby przy różnych fasonach nic nie wystawało:) kosztuje to tak koło 30-
          40 zł, zależy pewnie gdzie. depilator na bikini raczej odradzam, bo to bardziej
          bolesne niż wosk. a golarka, to zgadzam się, że do niczego, naprawdę dla mało
          kogo jest odpowiednia.
          pzdr.
        • morelka4 Re: depilacja bikini 31.05.05, 16:06
          Naprawde nie ma sie czego krepowac. Kosmetyczka tez jest kobieta i wie gdzie
          rosna wlosy takze nie robi to na niej zadnego wrazenia:) Najlepiej isc do kogos
          sprawdzonego. Sama poszlam do kosmetyczki polecanej tu na forum i jestem bardzo
          zadowolona:)
          • Gość: ann Re: depilacja bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:13
            a depilujecie tez wlosy miedzy posladkami? a wokol sromu?
            • Gość: paulina Re: depilacja bikini IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 31.05.05, 18:48
              dzieki za info:) nie probowalam jeszcze nigdy wosku ale sprobuje chyba,do
              kosmetyczki to za bardzo kasy nie mam:)
            • morelka4 Re: depilacja bikini 31.05.05, 20:02
              Depilacja bikini oznacza usuniecie wszystkiego co wystaje poza majteczki, takze
              miedzy posladkami tez sie pod to kwalifikuje.
              • Gość: Aga Re: depilacja bikini IP: *.litnet.osi.pl 31.05.05, 20:57
                uda depilowała ktoras z was uda? ja sie chyba skusze na bikini i uda w
                przyszlym tygodniu
                • morelka4 Re: depilacja bikini 31.05.05, 21:01
                  Depilowalam wszystko hurtem;) czyli bikini, uda i lydki
                  • polojama Re: depilacja bikini 31.05.05, 21:19
                    Morelka a możesz powiedzieć gdzie byłaś na tej depilacji? (jeśli to Wwa)
                    • morelka4 niestety to nie Wawa;) 31.05.05, 21:46
                      • Gość: olka Re: niestety to nie Wawa;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:48
                        Cześć
                        a jakiwe to miasto:)?
                        • morelka4 Gdynia 01.06.05, 15:33
    • Gość: Darina Re: depilacja bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:14
      zastanawiam się nad kupnem Veet Duo Bikini.
      jakie jest wasze zdanie co do tego produktu??

i jeszcze jedno. mam włoski na plecach (nad pupą) i na brzuchu. są to włosy
      delikatne i złotawe (więc jasne) ale niestety są gęste.
      czy też macie taki problem? usuwacie włosy z tych miejsc? a jeżeli tak to czym
      i w jaki sposób?

nie widziałam u żadnej innej dziewczyny takich włosów czy któraś z was jest w
      podobnej sytuacji?
      bo przecież takie włosy to nie rzadkość....
      • bzzzk Re: depilacja bikini 01.06.05, 18:21
        mnie też rosną w tych miejscach, ale raczej ciemne, więc usuwam je woskiem.
        jeśli by były jasne, to nie wiem czy bym to robiła... zastanów się czy Tobie to
        przeszkadza, może spróbować woskiem, nawet jak nie będziesz chciała już ich
        wyrywać, to po wosku i tak odrosną w najgorszym wypadku takie, jak były, na
        pewno nie mocniejsze, ani ciemniejsze. odradzam natomiast golenie! przyznam, że
        czasem mi się zdarzy, jak się spieszę, ale potem odrasta koszmarny jeżyk,
        szczególnie jak masz jasne to tego nie rób, bo będą odrastały ciemniejsze i
        mocniejsze i nie będzie możliwości rezygnacji z depilowania tych miejsc. może
        być też depilator, ale, moim zdaniem, jest to bardziej bolesne od wosku.
        ja mam te włosy, bo mam problem z hormonami...
        pzdr.
      • Gość: laura Re: depilacja bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:43
        kilka lat temu postanowiłam ogolic sobie meszek na brzuchu ktory byl prawie
        niewidoczny. po paru razach odrastaja mi czarne grube włosy które musze wyrywac
        peseta, czasem po wyrwaniu ma czerwone krostki. co mam robic?
    • Gość: camela Re: depilacja bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:46
      Ja uzywam do dpilacji bikini depilatora. Boli, zajmuje duzo czasu ale wlosy nie
      wrastaja gdy tylko poswiecisz troszke czasu pod pryszcicem na masaz czy
      zareagujesz wystarczajaco szybko na tworzace sie grudki z wrastajacymi
      wloskami. Trzeba byc twardym ale zdecydowanie polecam depilator.
      • wanderka No wlasnie a jak zareagowac? 10.06.05, 10:47
        czyli co z nimi zrobic jak tylko zaczynaja sie pojawiac?
    • Gość: bananarama Re: depilacja bikini IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 01.06.05, 21:46
      najlepiej jest depilowac te miejsca uzywajac poprostu depilatora
      elektrycznego.. boooli, nawet bardzo, ale po chwili przestaje, pozostaje
      zaczerwienienie.. ale po godzinie czy dwoch nie ma nic.. ani wloskow.. ani
      czerwonych plam.. nic ;] i nie odrastają długo.
      • Gość: karolinaaa Re: depilacja bikini IP: 213.199.251.* 01.06.05, 22:09
        Depilowałam bikini maszynka i teraz mam okropny problem.Wlosy zaczely wrastac i
        powstal stan zapalny;(( nie wiem ja moge sie teraz tego pozbyc,dermatolog nic
        nie pomogl...Czy ktoras z Was tez borykała sie z taki problemem??NO i
        najwazniejsze jak sie tego pozbyc!zbliza sie lato a ja mam takie duze górki w
        okolicach bikini,czasami jak mocniej przycisne pekaja i wyplywa ropa,moge
        zapomniec o białych spodniach i majteczkach na plazy;((( pomozcie!!!!!
        • bzzzk Re: depilacja bikini 01.06.05, 23:26
          też mam taki problem, kiedy coś mi odbije i się ogolę zamiast użyć wosku...
          zawsze żałuję od razu, bo robią się właśnie takie spore górki, czasem czerwone,
          czasem sine, czasem z ropą, do tego jeszcze małe, białe wypryski, straszne...
          na pewno nie używaj już więcej maszynki, ja też sobie właśnie postanowiłam
          nigdy więcej, nawet jak się spieszę i nie chce mi się użyć wosku, koniec z tym.
          co konkretnego z tym można zrobić to nie wiem, ale warto talkować te miejsca
          (Alantan), miejscowo, na ten duże wypryski używam preparatów punktowych na
          pryszcze albo osuszam spirytusem i po jakimś czasie one schodzą, choć jeśli są
          bardzo duże, to przebarwienia zostają... staraj się ich nie wyciskać, bo wtedy
          przebarwienia pojawią się na pewno. jak bardzo chcesz się pozbyć jakiegoś
          widocznego, to kup jednorazową igłę i nakłuj, a potem delikatnie usuń i
          zdezynfekuj.
          pzdr.
        • kasiap74 Re: depilacja bikini 02.06.05, 08:04
          Mi pomaaga sudokrem, taki krem z apteki
          • wanderka Re: depilacja bikini 10.06.05, 10:50
            Czy to taki koloru cielistego?
            Pamietam raz gdzies wyczytalam nazwe jakiej masci, byla koloru
            cielistego.Stosowala sie ja zaraz po goleniu i potem wg. potrzeby.U mnei sie
            nawet sprawdzila a tez mam okropne problemy z tymi krostkami.Szkoda tylko ze
            zapomnialam jej nazwe i teraz nei mam co uzywac. Moze ktora s z was wie o jaka
            mi chodzi?
        • Gość: titt na podraznienia... IP: *.botany.gu.se 02.06.05, 16:32
          Skinoren - krem, dosc silny lek na tradzik.Dziala bakteriobujczo i
          zmiekczajaco, a tego wlasnie potrzeba przy wrastajacych wloskach. Polecam.Ale
          nie wiem czy nadaje sie na otwarte rany.
    • Gość: młoda Re: depilacja bikini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 15:47
      mam 16 lat i głupio mi isc do kosmetyczki a po goleniu maszynką wychodzą mi
      chrostki na nogach, czy moze ktos mi doradzic ??
      • bzzzk Re: depilacja bikini 04.06.05, 01:16
        pierwszy raz depilowałam się u kosmetyczki jak miałam 14 lat, naprawdę nie ma
        się czego wstydzić:) przecież to normalne, że w tym wieku ma się już problem z
        owłosieniem w pewnych miejscach, w końcu kosmetyczka to też kobieta, wykonuje
        przecież tych zabiegów mnóstwo:) więc zachęcam, ale jak się bardzo krępujesz,
        to może spróbuj wosku w plastrach, jest dosyć łatwy w użyciu, moim zdaniem to
        mniej boli niż depilator.
        pzdr.
    • Gość: Kinga Re: depilacja bikini IP: *.tsk.trzebnica.pl / *.tsk.trzebnica.pl 05.06.05, 14:10
      Po depilacji bikini maszynką mam także te okropne krosty a włoski wrastają w
      skórę więc chciałam wydepilować woskiem niestety nie wyrwałam wszytskich
      włosków a z tych wyrwanych zaczęła mi lecieć krew :( nie wiem co robić :( a z
      kosmetyczką w moim mieście znam się dosyć dobrze więc jeszcze bardziej jej się
      wstydze nie mówiąc już o tym że mam dopiero 15 lat :( co mam robić
    • Gość: Kinga Re: depilacja bikini IP: *.tsk.trzebnica.pl / *.tsk.trzebnica.pl 05.06.05, 14:11
      Po depilacji bikini maszynką mam także te okropne krosty a włoski wrastają w
      skórę więc chciałam wydepilować woskiem niestety nie wyrwałam wszytskich
      włosków a z tych wyrwanych zaczęła mi lecieć krew :( nie wiem co robić :( a z
      kosmetyczką w moim mieście znam się dosyć dobrze więc jeszcze bardziej jej się
      wstydze nie mówiąc już o tym że mam dopiero 15 lat :( co mam robić?
      • Gość: Miya Re: depilacja bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:31
        Dobrym sposobem na to, aby uniknac takich stanow zapalnych jest po pierwsze
        przygotowanie skory do depilacji - trzeba zrobic peeling. Najbezpieczniej
        depilowac woskiem u kosmetyczki, ktora po depilacji zdezynfekuje skore, uzyje
        plynu hamujacego wzrost wlosow a dodatkowo posmaruje ja lagodzacym preparatem.
        Trzeba pamietac aby samej w domu robic peeling, to tez zapobiegnie wrastaniu
        wloskow i tworzeniu sie stanow zapalnych
        • nenya3 Re: depilacja bikini 05.06.05, 17:59
          ja takze mam podobne problemy :| dwa lata temu skusilam sie na wosk. z pierwszej
          wizyty bylam bardzo zadowolona, ale na drugiej depilowala mnie inna kosmetyczka
          i przez cale wakacje pozegnalam sie z plaza i krotkimi spodenkami, tak mnie
          pieknie zalatwila. zle wykonala zabieg m.in. nie naciagala dobrze skory co
          potwierdzila pozniej jej kolezanka.wystapil tak duzy stan zapalny ze slad mialam
          przez rok ;/ juz wiecej gabinetu nie odwiedzilam :|
    • Gość: paulina Re: depilacja bikini IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 06.06.05, 22:03
      uzylam sobie dzis depilatora, wprawdzie na nogi ale pisze tu do was bo chcialam
      zlozyc ogromny podziw dla tych ktorzy depiluja okolice bikini depilatorem
      elektrycznym, matko ja depilowalam tylko nogi ale stweirdzilam ze dzieku wole
      sie golic tradycyjnie. Nawet nie potrafie sobie wyobrazic depilowanie bikini
      tym urzadzenie uffff
      • bzzzk Re: depilacja bikini 09.06.05, 01:20
        zgadzam się, też nie polubiłam depilatora, choć depilacja woskiem nie robi na
        mnie szczególnego wrażenia;) a depilator- yyyyy, toż to jakieś tortury:) bikini
        nawet nie próbowałam;) zdecydowanie preferuję wosk i powdziwiam te z Was, które
        wolą depilator:)
        pzdr.
    • bzzzk Re: depilacja bikini 09.06.05, 01:18
      dziewczynki, idę w piątek na depilację bikini pastą cukrową:) po powrocie
      opiszę ważenia;) może któraś z Was skorzysta:)
      pzdr.
      • Gość: mimi Re: depilacja bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:02
        i jak było?:) jestes zadowolona. Ja też chciałabym pójść na taka depilację, ale
        nie wiem gdzie w Poznaniu taka robią:(
    • Gość: Moniśka Re: depilacja bikini IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.05, 23:31
      Dziś, po raz kolejny spróbowałam wosk (weet w rolce w pojemniku) no i porażka miałam szorowanie posklejanej skóry. Wcześniej plastry Weet też nie zdały egzaminu. Lepsze już są Joanny z rumiankiem (jak sie nie mylę) i tańsze.
      Pozostała maszynka i krosty po niej :( albo depilator i wrastanie.
      pillingi nic nie dają.
      Smarowałam
      alantan plus
      maść z Vit.a
      Sudocrem (wysusza)
      Maść linola
      Tonik alkoholowy clean & clear (wyszusza)
      Wszystko działa ale na bardzo krótko. Kolejna depilacja i kolejny horror podepilacyjny. Zainteresowałam się laserem, ale ostatni gabinet w moim mieście zamknięto niedawno;(
      W chwili obecnej już mam poranioną skórę z bliznami.
      Co teraz, poradzicie mi coś czego jeszcze nie wypróbowałam i będą szanse na gładką skórę.
      p.s. Nie wiem jak u Was, ale u mnie problem wrastania i ran dotyczy tylko pachwin - przody (reszta bikini - dół i okolice tyłka jest gładka a używam depilatora)

pozdrawiam i liczę na głos ;-)
      • Gość: Dziuba Re: depilacja bikini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:34
        Tak samo jak Wy mam problem z wrastajacymi wlosami po depilatorze i krostkami po
        zyletce, mowie oczywiscie o strefie bikini! Juz nie wiem co robic :( a na laser
        poki co mnie nie stac :(
        • Gość: monia Re: depilacja bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 21:21
          przed chwila wydepilowalam sobie bikini depilatorem. wlasciwie prawie cale.
          oprocz okolic dookola warg:) i "tylow", tam bol byl nie do zniesienia (tak sie
          pisze?). podziwiam dziewczyny ktore depiluja wszystko lacznie z "miedzy
          posladkami"... moze nastepnym razem tez dam rade:) i mam pytanie: odkazac skore
          po depilacji np spirytusem salicylowym?
          • monia70 Re: depilacja bikini 10.06.05, 21:57
            starczy woda utleniona :)
    • bzzzk pasta cukrowa- CUDO:))) 11.06.05, 14:20
      byłam wczoraj na depilacji takową metodą. stwierdziłam, że warto spróbować, a
      co tam:) i jestem naprawdę zachwycona!:) mnie ta metoda bardzo odpowiada i
      jestem w stanie zainwestować te 90zł na bikini, bo efekt świetny. mam bardzo
      grube, gęste, mocne i czarne włosy, golenie i kremy więc odpadają od razu, bo
      musiałabym z tego korzystać chyba 2 razy dziennie, depilator jak dla mnie
      sprawia większy ból niż wosk, a sam wosk, który do tej pory uważałam za
      stosunkowo najlepszą metodę, jednak podrażnia skórę i to na parę dni po
      depilacji jeszcze, powstają czerwone kropki, skóra jest obolała, włosy czasem
      się nie wyrywają, a cebulki zostają pod skórą, robią się krostki czasem, przy
      moich mocnych włosach często krew się leje na depilacji, powstają siniaki,
      wylewy, ech... cukier to dla mnie metoda idealna prawieże (minus za cenę:) bo
      wyrywa się włosy z włosem a nie pod włos, więc nie ma jak się ten włos urwać,
      musi wyjść z cebulką, skóra nie jest podrażniona, przez chwilę trochę
      zaróżowiona, ale żadnych kropek nie ma i nie wygląda się jak oskubany kurczak;)
      akurat zapomniałam się i założyłam rajstopy idąc do kosmetyczki, myślałam, że
      będą mnie obcierały, bo po wosku zawsze trudno było mi chodzić, nawet w czymś
      luźnym, a tu nic, poszłam potem na zakupy, generalnie chodziłam sporo i
      zapomniałam, że byłam na depilacji, nic nie czułam:) jeśli któraś z Was ma
      możliwość pójść na taki zabieg to polecam, naprawde nie spodziewałam się takich
      efektów na moich bardzo mocnych włosach.
      pzdr.
      • mgielka83 Re: pasta cukrowa- CUDO:))) 11.06.05, 14:25
        to może zamiast wydawać 90 zł na kosmetyczke , zrobić pastę w domu? ponoć prosta
        w przygotowaniu..
        • bzzzk Re: pasta cukrowa- CUDO:))) 11.06.05, 14:36
          o nie, moje bikini się nie nadaje do samodzielnej obsługi w domu;) pewnie na
          nogach spróbuję, ale bikini- ja już sama tego nie tykam, obajętnie jaką metodą;)
          raz, że włosy mocne strasznie i żeby efekt był zadowalający, to trzeba wiedzieć
          jak się za nie zabrać, a poza tym, to jest to miejsce niewygodne, bo różne
          zakamarki, widoczność ograniczona, skóra delikatna... ale resztę ciała na pewno
          w domu będę obrabiać, bo bym majątek straciła:)
          pzdr.
          • mgielka83 Re: pasta cukrowa- CUDO:))) 11.06.05, 14:38
            no to pewnie zależy od tego czy tylko po bokach, czy się "leci po całości"
            Osobiście taka naga źle bym sie czuła, ale co kto lubi:)
            • bzzzk Re: pasta cukrowa- CUDO:))) 11.06.05, 14:45
              ależ za nic "po całości"!;) a fe, też mi się to nie podoba, tylko boki, ale u
              mnie...hmmm...te boki to, że się tak wyrażę, aż na tyłek mi zachodzą, i na
              sporą część ud, więc moje bikini to nie typowe bikini;) wiele razy próbowałam
              sama się z tym poużerać woskiem, ale kończyło się na ogół tragedią. taka juz
              moja uroda z tymi kudłami, uwarunkowane po części na pewno genetycznie, a i
              poza tym z hormonami mam problem, może jak się dłużej poleczę, to coś się
              zmieni...
              pzdr.
              • Gość: malutka Re: pasta cukrowa- CUDO:))) IP: *.kaskada.info.pl 11.06.05, 18:07
                bzzzk - ja tez mam straszny problem z owlosieniem... I zastanawiam sie czy nie
                wybrac sie do jakiegos lekarza z tym. Ale dokad? Na czym polega takie badanie?
                Zwariuje z tymi wlosami...
                • Gość: malutku Re: pasta cukrowa- CUDO:))) IP: *.kaskada.info.pl 11.06.05, 18:09
                  czy dzieki hormonom moga w ogole urosnac mniejsze? kiedys bralam tabletki
                  antykoncepcyjne, ale jak przestalam - wlosy urosly jeszcze mocniejsze...
                  • bzzzk Re: pasta cukrowa- CUDO:))) 12.06.05, 20:33
                    idź do ginekologa- endokrynologa, ale jakiegoś sensownego, żeby kazał Ci
                    badania zrobić, a nie przepisywał coś w ciemno. i żeby ocenił obiektywnie czy
                    jest to poważny problem, a nie bagatelizował. trzeba naprawdę trafić na
                    odpowiednią osobę. każe Ci pewnie zrobić ambulatoryjnie badanie chyba 4
                    hormonów, a najbardziej kompetentny skieruje Cię na badania do szpitala. i się
                    okaże co jest. ja mam podwyższoy testosteron, będę się leczyć 2, 3 lata, więc
                    pewnie dopiero po tym czasie pojawią się już trwalsze efekty. może po prostu te
                    włosy przestaną rosnąć w jakichś nietypowych (dla kobiety) miejscach.
                    pzdr.
                    • Gość: Firanka Depilacja cukrowa- gdzie we Wroclawiu IP: *.finemedia.pl 12.06.05, 23:43
                      W internecie nic nie moge znalezc, czy ktos wie ktory zaklad ja wykonuje?
          • morelka4 do bzzzk 11.06.05, 14:45
            Sama zastanawiam sie nad ta metoda dlatego mam prosbe: daj znac po jakim czasie
            wloski zaczna odrastac, oki? Mam dosc mocne i ciemne i nawet po wosku odrastaja
            juz po ok 10 dniach, dlatego zastanawiam sie czy warto inwestowac w depilacje
            cukrem. Z goru dzieki:)
            • bzzzk Re: do bzzzk 11.06.05, 14:47
              mam podobną sytuację jak Ty, po wosku włosy już po około 7-10 dniach, więc
              poobserwuję i dam znać kiedy coś urośnie:)
              pzdr.
        • morelka4 Re: pasta cukrowa- CUDO:))) 11.06.05, 14:41
          A jak zrobic taka paste w domu?
          • mgielka83 Re: pasta cukrowa- CUDO:))) 11.06.05, 14:43
            był artykuł na wizażu..bez problemu pewnie znajdziesz:)
            • morelka4 znalazlam:) dzieki! (n/t) 11.06.05, 14:50
    • Gość: Anulek Re: depilacja bikini IP: *.icpnet.pl 11.06.05, 21:54
      morelko czy mozesz podac mi link...czy chodzi o przepis z forum na wizazu..?
      kurcze tam jest napisane, ze mozna to nawet w domu stosowac z powodzeniem ..;-)
      • morelka4 tak, to jest z wizazu (n/t) 11.06.05, 23:40
        • Gość: Neela Blagam pomozcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:02
          Mam zamiar wydepilowac sobie bikini. Zamierzam to zrobic pierwszy raz. Czy te
          wloski tam na dole na wargach sromowych tez powinno sie ogolic? bo ja juz sama
          nie wiem... dzieki z gory za odpowiedz...
          • bzzzk Re: Blagam pomozcie 12.06.05, 20:25
            ja tam ich nie usuwam, ale ponoć niektóre tak robią. kwestia tego, co się komu
            podoba:) ale jak zechcesz je golić to uważaj, żeby się tam nie zaciąć
            przypadkiem...
            pzdr.
            • maga102 Re: Blagam pomozcie 12.06.05, 23:19
              Bzzku gdzie dokładnie byłas na tej depilacji pastą cukrowa??????
              • bzzzk Re: Blagam pomozcie 13.06.05, 11:56
                w Wawie, salon Tais, na ul. Grzybowskiej 2/32, tel. 436 06 50, jest strona
                internetowa, ale nie pamiętam adresu...
                pzdr.
          • Gość: Neela Re: Blagam pomozcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:00
            Dzieki bzzyk! czyli w sumie nie golic sie.. no tez tak myslalam ale wole byc
            pewna.. Wczoraj jednak sprobowalam i w sumie chyba to byl pierwswzy i ostatni
            raz :P Ciezko sie tam poruszac i maszynka i golarka i depilatorem wiec chyba dam
            sobie spokoj.... Dzieki jeszcze raz :)
            pozdr
            • bzzzk Re: Blagam pomozcie 13.06.05, 11:58
              ależ proszę:) no otóż to, ciężko tam manewrować, więc zarzuciłam już całkowicie
              domową depilację bikini;) tylko kosmetyczka;)
              pzdr.
              • Gość: munia Re: Blagam pomozcie IP: *.kalisz.mm.pl 13.06.05, 14:47
                bzzzk a czy obsluga mila??czy ajkies glupie panny??bo ja tam pojde chyba na
                peicure tylko ze ja zawsze mam z tym problem bo mam koszmarne stopy
                • bzzzk Re: Blagam pomozcie 13.06.05, 15:13
                  powiem Ci, że kobitka która mnie depilowała była bardzo sympatyczna:) nie wiem
                  jak tam z resztą ich jest, miałam styczność tylko z nią (pani Renata, o ile
                  pamiętam dobrze) oraz z panią w recepcji, która też była miła:) wcześniej
                  chodziłam do Erisu (tego na Puławskiej) i tam z tą obsługą różnie bywało, no i
                  z efektów nie zawsze byłam zadowolona, a tu było inaczej. nie wiem jak będzie z
                  pedicurem, ale ogólnie moje wrażenia są na plus:)
                  pzdr.
                  • Gość: munia Re: Blagam pomozcie IP: *.kalisz.mm.pl 13.06.05, 16:05
                    ok to ja sie tam wybiore!pozdrawiam!
                    • Gość: Neela A co z czarnymi kropkami??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:30
                      Oki ostatnio mi pomoglyscie kochane dziewczeta.... ja mam w sumie jeszcze jeden
                      problem... Jak wydepiluje sie depilatorem to po jakims czasie mam takie czarne
                      kropki.. i tak sie zastanawiam co to jest.. od razu powiem ze dzis sprobowalam
                      je wycisnac tak jak to sie z zaskornikami robi no i one faktycznie wychodza...
                      wyglada to tak jakby to jakas sadza byla ktora wchodzi w miejsce po usunietym
                      wlosie :( moze jest jakis dobry sposob na unikniecie tych czarnych kropek?? Z
                      gory dziekuje za pomoc :)
                      pozdr
                      • bzzzk Re: A co z czarnymi kropkami??? 14.06.05, 15:00
                        oj, kochana, też się borykam z tym problemem:/... nie mam pa co z tym zobić, co
                        ciekawe, mam je tylko na nogach, a depiluję też ręce, pachy, bikini, brzuch i
                        tam czarnych kropek niet. a na nogach to też tylko na łydkach, na udach ich nie
                        mam. u mnie to jest tak, że te co da się wycisnąć to na ogół też z włosem
                        (wychodzi mi albo króciutki albo nawet 2cm potrafi;) tak więc to pewnie
                        wrastające włosy. ale te kropki to nawet wyglądają jak wągry trochę. natomiast
                        zaobserwowałam jeszcze jeden rodzaj- te drugie są dużo mniejsze, nie zawsze da
                        się je wycisnąć, a jeśli to wychodzi tylko maleńki czarny punkcik. wydaje mi
                        się że to wynika z faktu, że nawet przy wyrywaniu włosków, czasem zdarza się że
                        cebulka nie jest dokładnie usuwana, a ja mam cebulki czarne, więc to są te
                        pozostałości. słyszałam, że ponoć depilacja cukrowa rozwiązuje ten problem, bo
                        usuwa się "wszystko". nie omieszkam sprawdzić:) bardzo bym chciała się pozbyć
                        tych kropek, bo czasem lubię włożyć spódnicę krótszą niż do kostek...
                        pzdr.
                        • Gość: Neela Re: A co z czarnymi kropkami??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 20:05
                          No ja tez nie mam pojecia co z nimi zrobic :( hm moze i masz racje ze to sa
                          cebulki... ja tez nie wszedzie mam te kropki i dokladnie tak jak piszesz
                          wygladaja one jak wagry jakies :( i jak sie je wyciska to wychodza.... ja juz
                          nie wiem co z tym zrobic... zdazrylo mi sie dopiero to drugi raz bo na poczatku
                          tego nie mialam. zastanawiam sie czy regularne peelingi by pomogly... wyprobuje
                          ten ppomysl juz od dzis wiec jesli to zadziala to nieomieszkam dac znac :) a ta
                          depilacja cukrowa to niezly pomysl... przeczytalam ten artykul w wizazu i mi sie
                          spodobalo... u mnie niestety tego nigdzie nie robia w miescie ale moze jak sie
                          wybiore do stolicy to sobie pojde wyprobowac ;) bo ja wlasnie uwielbiam chodzic
                          w spodniczkach do kolan ;) zwlaszcza w lato
                          pozdr.
    • mroofka2 Re: depilacja bikini 14.06.05, 13:35
      Jedyne co mi pomaga to zaparzone torebki rumianku- przemywam nimi te miejsca
      lub/i maść cynkowa.
      • aniaada Re: depilacja bikini 15.06.05, 13:44
        hej! a mam jeszcze jedno pytanko - przymierzam sie do zakupu plastrów - i nie
        wiem czy ma to sens....od jakiegos czasu stosuje depilator, ale włoski zaczeły
        wrastać, wystapiły podraznienia... i stąd moje pytanie - czy zmiana na wosk
        zmniejszy problem??
        pozdrawiam
        • morelka4 Re: depilacja bikini 15.06.05, 13:57
          Wlasciwie to jest indywidualna sprawa i wszystko zalezy od skory. W moim
          przypadku bylo tak: po depilatorze mialam bardzo ostre zapalenie meszkow, po
          wosku natomiast tez sie zdarza ze cos wrasta, ale sa to pojedyncze przypadki
          takze nie jest zle. Tak wiec mysle ze zmiana na wosk zmniejszy problem ale
          mozliwe ze do konca go nie rozwiaze
          • aniaada Re: depilacja bikini 15.06.05, 14:04
            dzięki! no to kupuje plasterki:) zawsze warto spróbować...a jeszcze jedno - czy
            z veeta są specjalne do bikini czy normalne kupic?
            • morelka4 Re: depilacja bikini 15.06.05, 14:08
              Prawde mowiac nie jestem przekonana do plastrow, jesli juz to lepszy jest wosk
              na cieplo a i tak trudno samemu zrobic to dokladnie, chyba ze masz jasne wlosy
              i niezbyt mocne. Ja akurat mam ciemne i mocne dlatego jedynym ratunkiem
              pozostaje kosmetyczka
              • aniaada Re: depilacja bikini 15.06.05, 14:11
                hmmm...a powiedz - czy przed wizytą u kosmetyczki musze sie jakos intensywnie
                zapuścic??
                • morelka4 Re: depilacja bikini 15.06.05, 14:22
                  Ja akurat ide z zapuszczonymi najbardziej jak sie da, choc nie ukrywam ze
                  trudno wytrzymac (okres zapuszczania rzecz jasna) bo nie lubie jak po kilku
                  dniach od depilacji sa widoczne jakies nowe odrastajace, ktore sie
                  nie "zalapaly". Najlepiej spytac kosmetyczki jakie powinny byc, ale mysle ze 3-
                  4 mm wystarczy
            • morelka4 Re: depilacja bikini 15.06.05, 14:10
              A co do veeta to wiem ze na cieplo jest do bikini (choc nie wiem czy skuteczny)
              a co plastrow to sie nie orientuje.
              • poline Re: depilacja bikini 15.06.05, 14:15
                Dziewczyny ,taka pasta cukrowa domowej roboty naprawdę działa? Coś nie chce mi
                się wierzyć jakoś:P
                Próbowałyście?
                • aniaada Re: depilacja bikini 15.06.05, 14:19
                  www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=54633&page=1&pp=30
                  poczytaj sobie - to na wizazu - barzdo ciekawe...
                  • poline Re: depilacja bikini 15.06.05, 14:23
                    Hmm właśnie przeczytałam ,ale akurat to ;)
                    www.wizaz.pl/images/jkrawczyk/depilacja_cukrowa/index.php
                    Zaraz zobaczę też Twój link:)
                    • poline Re: depilacja bikini 15.06.05, 14:33
                      Wiedziałam ,że to "zbyt piękne ażeby było prawdziwe":P
                      Dziewczyny męczą się z przygotowaniem tej pasty ,ale ja jednak w najbliższym
                      czasie też się pomęczę..Jak już "wyjdzie" to podobno działa :)
                  • Gość: bm plastry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:40
                    a oprocz veeta sa jakies warte polecenia (zeby byly tansze, ale nawet ok)?
                    • aniaada Re: plastry 16.06.05, 07:55
                      ah! co ja sie namęczyłam...z tymi plastrami - i d...pa.... wiekszośc nie
                      chciała sie wyrwać...ogólnie porazka...zrezygnowałam po wydepilowaniu kawałka...
                      • bzzzk Re: plastry 16.06.05, 12:15
                        a kupiłaś Veet, czy inne? bo jak dla mnie te wszystkie pozostałe są
                        beznadziejne, nie łapią włosów... no i czy skóra była idealnie czysta, niczym
                        nie natłuszczona?
                        pzdr.
                        • aniaada Re: plastry 16.06.05, 12:19
                          za radą innych forumowiczek kupiłam veeta, wylazłam spod prysznica,
                          wyszorowałam sie porządnie ostrą gąbką...i sie zabrałam do dzieła...
                          • morelka4 Re: plastry 16.06.05, 13:00
                            No niestety depilacja to trudna sztuka, dlatego lepiej oddac sie w fachowe
                            rece...Sama kiedys probowalam sie depilowac, ale woskiem na cieplo, no i
                            troszke tych opakowan zmarnowalam zanim wlosy zaczely sie usuwac, ale i tak
                            nigdy nie bylo takiego efektu jak bym chciala, dlatego skonczylam z ta zabawa i
                            zaczelam chodzic do kosmetyczki.
                            • bzzzk Re: plastry 16.06.05, 13:40
                              no właśnie, nieraz to owłosienie jest takie, że trudno dać sobie z nim radę
                              domowymi metodami... ja lubię plastry na resztę ciała, od biedy czasem na
                              bikini użyję, ale też wolę jak ktoś to fachowo zrobi. jeśli masz grube, mocne
                              włosy, to zdecydowanie lepiej udać się do kosmetyczki.
                              pzdr.
                              • aniaada Re: plastry 16.06.05, 13:48
                                tez mam taki plan - jak bede miała chwilke i kase to sie do kosmetyczki
                                wybiore...tylko obawaiam sie ze na długo to mi nie starczy:((
                                • Gość: licealistka Bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 13:46
                                  Witam forumowiczki.
                                  Przeczytałam wasze perypetie. Witam w klubie dziewcząt borykających się z
                                  niechcianym owłosieniem.
                                  Pytanie skieruję w stronę dziewczyn, które skożystały z usługi oferowanej przez
                                  gabinet kosmetyczny. Mianowicie:
                                  Mam zamiar uzbierać kasę na zabieg depilacji bikini. Moje owłosienie w tym
                                  miejscu obejmuje troszkę ud, przestrzeń między pośladkami, w około sromu,
                                  odbytu. Mnie również(jak wielu z was) nie podoba się całkowita nagość, tak więc
                                  interesowałoby mnie wykonanie zabiegu tylko w miejscach, z których mogą
                                  wystawać "krzaczory" spod majtek figi stroju kąpielowego. Moje pytanie jest
                                  takie:
                                  -czy trzeba przyjmować jakieś pozycje (nietypowe) aby kosmetyczka mogła się
                                  dostać do obszarów "do odstrzału"?
                                  -z jakimi reakcjami spotykałyście się(czy zdażyło się, żeby jakaś pani
                                  popatrzała krzywym okiem na "zarost"?)
                                  -czy konieczne jest przy depilacji jaką chciałabym wykonać
                                  pokazanie/odsłonięcie sromu pochwy czy odbytnicy?
                                  Wypowiedzi wasze czytałam większość 2 tyg temu więc wywietrzały mi. Prosiłabym
                                  o przypomnienie:
                                  -czy depilacja woskiem(tym samym plastrami) grozi brzytkimi kropeczkami? jeśli
                                  tak, to jak można ten efekt zniwelować?
                                  Mam nadzieję, że zrozumiecie moją ciekawość w tych sprawach i wybaczycie dość
                                  poufały i bezpośredni tekst.
                                  Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
                                  • morelka4 Re: Bikini 25.06.05, 14:32
                                    Jesli chodzi o pozy, to w przypadku depilacji bikini musialam jakos odgiac nogi
                                    z tego co pamietam, ale spoko kosmetyczka tez czlowiek i tez pewnie z natury
                                    miala wiecej wlosow niz by chciala, tak wiec nie bylo zadnego zgorszenia ani z
                                    jej, ani z mojej strony. Poza tym to trwa moment. Zalezy pewnie od samej
                                    kosmetyczki. Sama nie poszlabym do jakiejs mlodej siksy, ktorej wlosy nie
                                    zdazyly jeszcze na dobre wyrosnac. Akurat u mojej kosmetyczki trzeba miec swoje
                                    stringi, bo nie daja jednorazowych, dlatego zakladam jak najbardziej wyciete, a
                                    ona sama odchyla je tak zeby wygodniej bylo jej "dotrzec". A samo odslanianie
                                    zalezy od tego jak gleboko chcesz depilowac. Jesli chodzi o kropeczki po
                                    depilacji, rzeczywiscie cos tam sie pojawia, ale tylko bezposrednio po zabiegu.
                                    Znika to tak szybko ze nawet nie wiem kiedy, z reszta to tez zalezy pewnie od
                                    skory, tak wiec sprawa indywidualna. Poza tym, po depilacji kosmetyczka smaruje
                                    miejsca depilowane jakimis balsami lagodzacymi etc
                                    • Gość: licealistka Re: Bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 15:46
                                      dziękuję za odpowiedź. W takim razie muszę się zaopatrzyć w striny ;P
                                      Pocieszyła mnie myśl o balsamie łagodzącym (mam nadzieję, że jak już pójdę, to
                                      będzie to zrobione fachowo, z zachowaniem zasad chigieny i zabiegów
                                      pielęgnacyjnych skóry)
                                      Zawsze chodziłam w szorcikach, a teraz, odpaliło mi i zakupiłam wiązany
                                      komplecik na plażę i majteczki są kuse... Więc rozumiesz, jestem tak czy
                                      inaczej zmuszona do zadbania o estetykę.
                                      Druga sprawa, to to, że w życiu nie byłam u kosmetyczki. A najbardziej
                                      doskwiera mi to, że jestem strasznie nieśmiała, i pewnie jak się już wybiorę to
                                      będę skrępowana. Ale jeśli taki jest kobiecy jej zawód to chyba nie powinnam
                                      mieć oporów.
                                      Eh.... do odważnych świat należy :)
                                      Dobrze, dziękuję za informacje i odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
                                      Pozdrawiam gorąco (30-sto stopniowo) :))))))
                                      • morelka4 Re: Bikini 25.06.05, 15:52
                                        Co do stringow to nie sa konieczne jezeli w salonie dostaniesz jednorazowe
                                        gatki. Akurat u mojej kosmetyczki nie daja wiec trzeba miec swoje, ale z tego
                                        co wiem w wiekszosci salonow jest to jak najbardziej praktykowane. Najlepiej
                                        dowiedz sie u kosmetyczki, u ktorej bedziesz to robic. No i najlepiej idz do
                                        kogos poleconego. Powodzenia!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka