Dodaj do ulubionych

nudyści - dewianci?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:07
Zdarzyło się Wam kiedykolwiek opalać zupełnie nago na plaży? Czy to w ogóle
normalne, żeby wystawiać swoje okazałości na widok publiczny? Ja trafiłam w
takie miejsce zupełnie nieświadomie i przez przypadek, szybko uciekłam, bo
widok był potworny. Rozumiem, że niektórzy zaliczaja swoje ciała do kanonów
piękna, ale żeby tak sie obnosić z wszystkimi pomarszczeniami i
obwisłościami, to jest jakies chore.
Obserwuj wątek
    • Gość: mirka Re: nudyści - dewianci? IP: *.net.pulawy.pl 01.06.05, 21:17
      Plaża nudystów nie jest tylko dla pieknych i młodych.
      • Gość: Nessie Re: nudyści - dewianci? IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 21:36
        No właśnie, bo plaża nudystów nie służy do tego, żeby się reklamować i obnosić
        swoimi wdziękami - od tego to są specjalne agencje dla takich pań, co nie mają
        nic pomarszczonego... :P Nudyści po prostu traktują swoje ciało zupełnie
        zwyczajnie i nie czują się nim zawstydzeni.

Czy uważasz, że twarz też można odsłaniać tylko wtedy, jak się ma ładną, a jak
        ktoś ma pryszcze albo zmarchy, to powinien w masce chodzić?
    • Gość: ida Re: nudyści - dewianci? IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:17
      Tak, ja się tak opalam i nie widzę w tym nic dziwnego.
      nie chodzi o pokazywanie ciala, tylko o niezakrywanie go, a to nie to samo. Nie
      każdy dobrze sie czuje w takim "nieubraniu" wiec nie kazdy chodzi na takie
      plaże,
      wybieraj co Ci pasuje, ale nie nazywaj innych dewiatami kiedy mysla inaczej
    • Gość: kk Re: nudyści - dewianci? IP: *.jci.com 01.06.05, 22:25
      "Gdyby Bog chcial abysmy byli nadzy
      to by nas takimi stworzyl"
      :)

nie, nie widze nic dziwnego w plazy nudystow i w tym ze chodza tam ludzie w
      roznym wieku i roznej postury

pomyli Ci sie nudyzm z ekshibicjonizmem lub podgladactwem
    • Gość: Lenka Re: nudyści - dewianci? IP: *.chello.pl 01.06.05, 22:31
      Normalne pod warunkiem, że robi się to na wyznaczonej plaży dla nudystów,a nie
      rozbiera się na "zwykłej".Nie lubię świecić nagością i nie chcę też być
      zmuszana do oglądania golizny u innych.Dotyczy to też toples.Jak taka panienka
      koniecznie chce pokazywać wszystkim cycki proszę bardzo iść na plażę dla
      nudystów,będzie mogła wtedy pokazywać nie tylko to.
      • trawiasta Re: nudyści - dewianci? 01.06.05, 23:18
        Dla mnie to niezdrowe (zwłaszcza wystawianie sutków na słońce/siedzenie bez
        majtek na brudnym jednak piasku, hmmm... majtki zawsze IMHO ochronę jakąś dają).

Poza tym popieram, że nudyści na plaży dla nudystów. I jeszcze jedno: nie
        rozumiem obleśnych staruchów, którzy uwielbiają nieraz prezentować się
        "tekstylnym" - nie wiem doprawdy po co? Bo chwalić się, to nie mają czym...
        bleee :-( Dla mnie to już podchodzi pod ekshibicjonizm...
        • Gość: masskotka Re: nudyści - dewianci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:37
          jednego nie rozumiem: nudyści tak, ale tylko w wyznaczonym miejscu. Jeżeli
          jesteście tak tolerancyjne i uważacie, że to normalne, dlaczego nie
          akceptujecie opalania bez kostiumów na zwykłej plaży? Jakąś tu hipokryzje
          podejrzewam... A Lubiewo naprawdę istnieje?! Myślałam, że to wymyślony tytuł
          ksiązki.
      • Gość: Nadine Re: nudyści - dewianci? IP: *.osh.swh.mhn.de / *.lrz-muenchen.de 01.06.05, 23:28
        Lenka, mozesz napisac o co chodzi z tym ze nie chcesz byc zmuszana do ogladania
        panienek topless? Czy to chodzi o kompleksy, ze dziewczyna ma lepszy biust? Czy
        o zazdrosc, ze chlopak patrzy? Czy moze cie ten widok podnieca i boisz sie tych
        uczuc..:)) Pytam, bo mnie to naprawde interesuje, pierwszy raz sie z taka
        postawa spotykam, no i takze dlatego, ze sama jak mieszkalam w Polsce tylko
        topless sie opalalam, bo plaze FKK sa w naszym pieknym kraju rzadkoscia,
        zwlaszcza nad jeziorami.
        • greta.greta Wiecie co? 01.06.05, 23:58
          Ja mieszkam nad morzem i za cholerę nie mogę plaży dla nudystów znaleźć! Chodzi
          mi o taką specjalnie wyznaczoną, a nie że jedno z drugim chowa się pośród wydm
          czy za krzakami.
          Tak wysyłacie na tę plażę dla nudystów, to niby gdzie dokładnie?
          P.S. ja się opalam w ogrodzie :))
          • trawiasta Re: Wiecie co? 02.06.05, 00:15
            Np. na Stogach w Gdańsku ;-) Czy ona taka "prawnie" wyznaczona jest, to nie
            wiem. Ale jest tam sobie z boku (idąc w prawą stronę, jeśli patrzysz na Zatokę
            :P) zawsze jakaś gromada nudystów. Z tym, że trzeba kawałek podejść.
            • greta.greta :)) 02.06.05, 00:20
              Oficjalnie to chyba nigdy nie będzie wyznaczona :))) a szkoda...może wyszyscy
              byśmy naszą prawdziwą naturę odkryli, kto wie? I problem z garderobami byłby
              rozwikłany...
              Akurat przypomniał mi sie "mamy cię" z Marylą Rodowicz :D
              Pozdrawiam :)))
              • mgielka83 Re: :)) 02.06.05, 01:02
                Ekhem, Maryla Rodowicz na plaży nudystów?!?
          • Gość: Nessie Re: Wiecie co? IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 00:17
            No jak to, a CHAŁUPY?! Te o których Wodecki tak pięknie śpiewał? :P
        • Gość: Lenka Re: nudyści - dewianci? IP: *.chello.pl 02.06.05, 16:11
          Tak Nadine, mam mega kompleksy odnośnie mojego biustu, nie lubie patrzeć na
          ładniejszy biust,jestem zazdrosna o reakcje chłopaka na nagie, obce cycki i do
          tego jestem les....Dlatego też wysyłam wszystkich co tak chętnie eksponują
          swoje wdzięki na plaże nudystów :)))
          Rany boskie dziewczyno nie dorabiaj sobie do tego co napisałam jakiś chorych
          teorii.Na plaży chodzi się w kostiumie,a jak ktoś chce bez to albo w swoim domu
          albo na wyznaczonej plaży.
          • Gość: kk "les..." IP: *.jci.com 02.06.05, 17:16
            tak, tak, dobrze ze uzylas skorotu, bo to takie STRASZNE slowo.....o rany

"Na plaży chodzi się w kostiumie"

kiedys sie chodzilo w sukniach, albo nie chodzilo wcale
            w kamieniu to nie jest wyryte raz na zawsze 'co sie robi' na plazy
      • justa_79 Re: nudyści - dewianci? 02.06.05, 16:37
        Lenka, zgadzam się z Tobą, uważam, że po to są plaże dla nudystów, żeby gdzie
        indziej człowiek nie był narażony na gołe cycki :P taak, Nadine, to objaw
        kompleksów, bo przecież każdy człowiek bez kompleksów uwielbia oglądać nagie
        piersi kobiece :P
        • Gość: Aleks Re: nudyści - dewianci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:43
          Ja nic zlego w opalaniu toples nie widze.A czasem lubie popatrzec na inne
          biusty ;) Doceniam kobiece piekno.
          pozdrawiam
    • Gość: Nadine Re: nudyści - dewianci? IP: *.osh.swh.mhn.de / *.lrz-muenchen.de 02.06.05, 14:18
      Lubiewo -jak sie wkroczy na plażę w Międzyzdrojach to trzeba isc brzegiem morza
      w lewo jakies 20 minut (25?). Latem są tam tłumy, z roku na rok fanów przybywa
      i zapewniam, że nie tylko starcy, ale i rodziny z trójką dzieci:) Ludzie są tam
      zdecydowanie kulturalniejsi i jacyś spokojniejsi, zaden podrostek nie
      wrzeszczy, ze k... i h... bo mu woda za zimna, można tez wziąć psa i nikt nie
      zrobi afery, że mokry zwierzak sie wytarzał własnie na czyims reczniku:) Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka