Dodaj do ulubionych

Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin.

02.06.05, 13:51
Dlugo szukalam odpowiedniego kremu z filtrem min.20 i wlasnie znalazłam, wiec
chciałam sie pochwalić. Iwostin intensywnie nawilzajacy - jest idealny dla
mnie, nie zatyka porów, nie podraznia (mam cere mieszana, naczynkowa) nawilza
na naprawde dlugo i nie jest specjalnie tlusty. A filtry ma super, SPF 20,
IPD 25 i PPD 14. Kosztuje ok. 35 zł a ma 75 ml pojemnosci, wiec jest
niedrogi. Uzywam go, jak nie ma duzego slonca, jesli zamierzam byc dlugo na
dworze albo jest upal, nakladam bloker Avene.

Naprawde polecam!
Obserwuj wątek
    • aagnes Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. 02.06.05, 14:04
      Takze polecam ten krem - mam bardzo wrazliwa i trudna do pielegnacji cere, a
      ten krem sie sprawdzil. Warto poszukac nizszej ceny - ja kupilam za 28 zl w
      malutkiej aptece, a widzialam w aptekach w supermarketach po 35-36 zl - niby
      niewiele, ale jednak...
      • katija1 Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. 02.06.05, 14:07
        też go lubie. i tez polecam :)
    • gocha221 Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. 02.06.05, 14:20
      ja tez kupiłam za 28 zł!! 36 to troche duzo.
      a co do kremu: nalezy pochwalic polską firmę za filtry,ale troche słabo nawilża.
      • Gość: kajka Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 02.06.05, 17:28
        mnie nawilza idealnie - a cena - tez kupilam za mniej niz 30 zeta
    • Gość: doris Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.chello.pl 02.06.05, 17:54
      a jak sie ma tlusta cere to jej dodatkowo nie natlusci?
      • anamag Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. 02.06.05, 18:04
        mam cerę mieszaną z przewagą tłustej i własnie ten krem polecił mi dermatolog,
        podobno świetnie nawilża, ale jeszcze nie kupiłam
    • Gość: basiek13 Re: Sa dwa rodzaje tych kremów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 18:22
      Jeden z niebieskim kolorem to krem tzw. zwykły, drugi dla cery juz nieco
      starszej, przeciwzmarszczkowy (kolor czerwień) i on kosztuje powyzaj 35 zł -
      IWOSTIN ELIXINE. I tak tanio kupiłaś , ja chyba ok 40 zł.
    • Gość: Nessie Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 18:56
      Byłam kilka dni temu w Superpharmie i chciałam kupić, ale powiedzieli, że w
      ogóle tego kremu nie sprowadzają. :( Nie wyjaśnili, dlaczego. :(
      • Gość: basiek13 Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 18:58
        i......dlaczego?
        • mgielka83 Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. 02.06.05, 19:02
          a ja wczoraj właśnie tam za 28 kupiłam:) we Wrocławiu.
          • Gość: madzi1 Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 20:40
            beznadziejny ten krem, kiepsko nawilza i filtry do niczego, slonce mnie po jego
            zastosowaniu normalnie opalilo. teraz wiem ze na moje zaufanie w kwestii
            filtrow zasluguje tylko avene, warty swojej wysokiej ceny.
    • Gość: monika Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 22:34
      wcale nie takie super te filtry - nie sa fotostabilne!
      • slotna Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. 05.06.05, 04:03
        Są wystarczające na spacer do sklepu:) Napisałam, ze jesli zamierzam byc na
        sloncu dłuzej uzywam dodatkowo blokera. Chodzi o to, ze z powodu uczulenia,
        musze stosowac krem z filtrem, a nie chce mi sie na pietnastominutowe wyjscie
        nakladac kilku warstw, zreszta wiekszosc takich kremow jest dla mnie za tlusta.
        • Gość: monika Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.acn.waw.pl 05.06.05, 18:23
          napisalas w pierwszym poście, że ma super filtry, wiec podjelam polemike i wg
          mnie te filtry wcale nie są super, wrecz przeciwnie, bo nie sa fotostabilne;
          lepiej uzywac kremów z porzadnymi filtrami nawet na spacer do sklepu
          • jumbala Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. 05.06.05, 18:40
            no to ja sie wtrace- bo przymierzalam sie do zakupu kremiku- jaki lekki krem z
            filtrami proponujesz w podobnej cenie??? jest cos?? a za troche wyzsza cene??
            • Gość: madzi1 Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.acn.waw.pl 05.06.05, 21:01
              niestety w tej kwestii za jakosc trzeba zaplacic. ja uzywam emulsji avene 20
              lub 60 jest matujaca, do cery suchej i normalnej albo do tlustej. cena ok 60
              zl. moze konsystencje ma dosyc ciezka, ale filtry sa bardzo dobre.
              jest tez hydrance optimale, ale on ma tylko filtr 15 i jest do cery suchej i
              odwodnionej, wiec nie kazdemu bedzie pasowal.
              • Gość: jumbala Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:24
                NO wlsnie tylko problem jest taki ze one sa ciezkie, a ja strasznie nie lubie
                takich ciezkich kremow- mam tlusta cere i po 2 h na twarzy tworzy mi sie maska z
                potu loju i kremu i na pewno nie jest to nic milego, dlatego szukalam czegos
                lekkiego....
                Na razie mialam probki SVR ale tez sa ciezkie , avene zamierzam wyprobowac w
                najblizszej przyszlosci....
                • Gość: monika Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 19:53
                  niestety ale jakiekolwiek dywagacje czy rozwazania na temat kremow z filtrami
                  koncza sie jedynym slusznym wnioskiem: na dzien bez wzgledu na to czy swieci
                  slonce czy pada deszcz trzeba używać "blokerów" z fotostabilnymi filtrami (UVA
                  przenika przez chmury), ktorych nawiasem mowiac zadna polska firma nie posiada
                  w swojej ofercie
                  np.chcesz uzyc nie blokera ale kremu nawilzajacego z porzadnymi filtrami typu
                  np. Hydraphase XL LRP (jeden z najlepszym filtrów czyli Mexoryl) ktory ma PPD
                  12. Absolutnym minimum ponizej ktorego nie mozna zejść jest PPD 10. Na pierwszy
                  rzut oka krem jest dobry bo ma PPD 12, ale:
                  1. aby uzyskac rzeczywista ochrone obiecywana przez producenta nalezy nakladac
                  na twarz ok. 2 ml kremu, jest to naprawde baaardzo duzo; jesli ktos nalozy
                  choćby o polowe mniej to jest chroniony mniej niz o polowę (nie jest to
                  zaleznosc liniowa)
                  2. aby ochrona byla gwarantowana nie wolno na krem z filtrami absolutnie nic
                  nakladac: ani podkladu, ani pudru, ani absorbentek, nie dotykac łapami ani
                  ocierac ubraniem
                  3. aby byc na 100% pewnym ze kiedy po poludniu wracamy do domu jestesmy dobrze
                  chronione trzeba reaplikowac krem conajmniej raz

z powyzszych wynika jeden wniosek - żaden krem o tak niskim PPD jak choćby 12
                  nie jest w stanie ochronic skutecznie przed promieniowaniem, bo nigdy nie ma
                  gwarancji ile tego filtra zostanie po muśnieciu twarzy pudrem czy wklepaniu
                  podkladu: polowa? mniej niż polowa? dlatego trzeba uzywac jak najwyzszych
                  filtrow - wtedy jest gwarancja ze nawet przy lekkim przypudrowaniu twarzy
                  skuteczna ochrona istnieje;
                  FYI ja uzywam Vichy żelu-mleczka SPF 60/PPD 28, mam tlusta cere i jedyna rzecza
                  jaka nakladam na bloker jest nalozenie pedzlem maki ziemniaczanej ktora
                  idealnie matuje na wiele godzin nie zostawiajac bialego nalotu
                  dlugo sie buntowalam przed koniecznościa uzywania tak wysokich filtrów, ale
                  dotarl do mnie jeden argument: nawet 15 minut na wolnym powietrzu bez
                  skutecznej ochorny powoduje nieodwracalne szkody, ktorych nie zatuszujesz
                  pozniej zadnym kremem za pareset zlotych ani operacja plastyczna
                  • Gość: Anna Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:13
                    A ja kupiłam sobie krem p/zmarszczkowy Ziaji Sopot Sun z fotostabilnymi
                    filtrami SPF 30. Dla mnie idealny! Kiedy mocno przygrzewało słoneczko opaliłam
                    się już trochę na całym ciele, a posmarowana tym kremikiem buzia pozostała
                    blada, czyli kremik działa! No i cena na każdą kieszeń ok. 8 zł.
                    • Gość: monika Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 20:31
                      oj, to mam dla Ciebie zła wiadomość, to ze producent pisze, ze filtry sa
                      stabilne nie oznacza ze tak jest ;)

ponizej opinie Basi Kwiatkowskiej

tinylink.com/?rO2yAREhx5

tinylink.com/?qFDdGmJl36
    • Gość: Nessie Parasole! IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 21:09
      Ja bym była za tym, żeby wprowadzić nową modę na chodzenie lato z parasolką.
      Kiedyś żadna dama by się bez niej nie pokazała!

Takiej parasolki nie trzeba niczym smarować, nie zapycha porów, jest łagodna dla
      skóry i fotostabilna :P

Jeszcze ewentualnie sombrero zasługuje na uwagę... Ale parasolka tak jakby
      bardziej kobieca, nie myślicie?

Nawet mogłaby być przejrzysta z filtrami UV... jak okulary!
    • Gość: kar Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.broker.com.pl 06.06.05, 23:48
      Jeszcze raz TAK!!! dla nawilżającego Iwostinu!!!:))
    • Gość: magda Re: Polecam dobry krem z filtrami - Iwostin. IP: *.intertop.pl 07.06.05, 09:20
      Faktycznie przyjemny kremik. Niestety ma słabe filtry i zapycha mi pory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka