IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.06.05, 22:59
Słuchajcie dziewczyny:))) jestem osobą bardzo szczupłą ale moje łydki
totalnie nie pasują do proporcji mego ciała! znacie może jakieś ćwiczenia
odchudzające łydki czy modelujące ich kształt?
Byłabym wdzięczna:)
Pozdrawiamm serdecznie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: ŁYDKI!! IP: *.chello.pl 04.06.05, 10:16
      niestety mam dokładnie ten sam problem i muszę cię zmartwić: z doświadczenia
      wiem ze jest to bardzo problematyczne miejsce i niewiele da się zrobić: rowerek
      tylko rozbudowuje mięsień, cwiczenia na stepie i niewiele dają. Kupiłam nawet
      ciężarki zapinane w kostce na rzepy, ale mam skłonnosci do zylaków i lekarz mi
      zabronił więc będę musiała je sprzedać niestety, a na razie zostają mi długie
      spodnie i spódnice :((((
    • Gość: hana0 Re: ŁYDKI!! IP: 83.168.120.* 04.06.05, 10:40
      lydki sa bardzo wredna czescia ciala gdyz rozbudowuja sie nawet wtedy gdy nie
      chcemy a w droga strone juz jest gorzej abo wyszczuplic lydki nalezy wykonywac
      cw aerobowe np jazda na rowerku ale BEZ OBCIAZENIA, skoki na skakance, pajacyki
      czy nawet zwykly aerobik. cwiczenia z ciazarkami czy rower z obciazeniem nawet
      minimalnym i step rozbudowuja jeszcze bardzij lydki!!! tak wiec cwiczenia bez
      obciazenia (wysilkowe) i po treningu obowiazkowe rozciaganie aby miesnie nie
      puchly tylko ladnie cie ulozyly i wysmuklily (polecam rowniez joge)! powodzenia
    • Gość: hana0 Re: ŁYDKI!! IP: 83.168.120.* 04.06.05, 10:44
      jesli chodzi o rozciaganie to sa one opisane (niektore) na str
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=24608777 inne jeszcze znajdziez
      na stronach sportowych i np www.fit.pl (jesli jeszcze tam sa. cw rozciagajece
      sa takie same po kazdym treningu tylko rozciagamy rozne czesci ciala
      • Gość: weronika Re: ŁYDKI!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.06.05, 18:46
        dziekuję bardzo za porady:)
    • Gość: ela Re: ŁYDKI!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.06.05, 19:00
      słuchajcie a jaki macie obwód swoich łydek? Ja też mam obsesję na tym punkcie;/
      przy wzroscie 166, wadze 50 kg, obwód mojej łydki wynosi 36 cm!!! a kostki 21
      cm. Też jestem szczupła,jak autorka postu, nawet bardzo, ale przez te łydki
      wstydzę się nakładac spódnice!!:(
    • Gość: baśka27 Re: ŁYDKI!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.06.05, 20:11
      reaktywuję wątek! Łydki to moja zmora! co zrobić by były
      szczuplejsze?????????????
    • Gość: baśka27 Re: ŁYDKI!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.06.05, 20:12
      reaktywuję wątek:))) Łydki to moja zmora!!!!!!!! co zrobić by były
      szczuplejsze?????
      Pozdrawiam wszystkie dziewczyny mające podobny problem:)
      • Gość: up Re: ŁYDKI!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:45
        • Gość: myszka Re: ŁYDKI!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.06.05, 13:42
          a ja mam 30 w obwodzie i 20 w kostce;]
          • Gość: anka Re: ŁYDKI!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.05, 13:48
            ja mam 19 w kostce i 32 w lydce i uwazam ze moje lydki sa zdecydowanie za
            chude. mam 164 cm i waze 52 kg. uwazam, ze sa za chude, bo
            nieproporcjonalnieszczuple do ud, nawet w kolanie noge mam 35 cm!
            • edavenpo Re: ŁYDKI!! 06.06.05, 13:58
              Ktos tu juz to wspomnial ale jeszcze sie doloze i naprawde polecam joge.

Ja mialam problem z duzymi lydami bo mieszkalam w Holandii przez 1.5 roku i
              jezdzilam rowerem co najmniej kilka kilometrow dziennie. Jak wrocilam do Polski
              to zauwazylam ze moje normalnie szczuple lydki staly sie dosyc spore.

od roku chodze na joge i lydy zeszczulaly (z 36 cm do 33 cm) a do tego cale
              nogi zrobily mi sie szczuplejsze!

Naprawde polecam
              • Gość: orka Re: ŁYDKI!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:06
                ja mam wąskie kostki 19 cm za to łydkę prawię 35- koszmar. na dodatek cellulit-
                boję się ćwiczyć więc tylko masaże +rozciąganie i spróbuje tej jogi:)
    • Gość: zoe3 a jak wyszczuplic kostki?? IP: *.54.60.156.tisdip.tiscali.de 06.06.05, 14:44
      mam ten sam problem
      lydka 36, kostka22, kolano 40!!!!
      po ciazy zostalo mi 6,5 kg do powrotu...
      niestety przytyly mi rowniez nogi...
      zawsze mialam zbyt grube jak na moj gust, ale teraz to katastrofa
      przy wzroscie 164 - 64 kg wagi
      normalnie wazylam 56-57 kg, ale lydki zawsze byly moja zmora...sa
      umiesnione,ale teraz tez tluste, a cale cialo az do bioder w cellulitusie...
      zalamac sie mozna...
      • Gość: zoe3 nie lubie byc 13sta IP: *.54.60.156.tisdip.tiscali.de 06.06.05, 14:46
        • mycham lydki 06.06.05, 15:31
          ja od zawsze mam b.umiesnione lydki. wiem tylko, czego nie nalezy robic zeby
          uniknac dalszego rozrostu:
          -rower
          -step
          -przysiady wszelkie
          -stawanie na palcach

nie wiem jak zmniejszyc- nawet jak sie chudnie, miesnie pozostaja (tluszczu
          prawie wogole nie mam tam) :(
    • Gość: natalia Re: ŁYDKI!! IP: *.laczpol.net.pl 06.06.05, 16:25
      u mnie problem z łydkami jest ogromny.szczególnie wyrózniaja sie przy mojej
      sylwetce.mam 164 cm i waże 53 kg.wie wyobrazcie sobie jak u mnie one okropnie
      wyglądają:((((((((((((((((A na jodze to ja sie nie znam wiec trzeba mi innego
      lekarstwa!
      • Gość: marta Re: ŁYDKI!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.06.05, 21:32
        znam ten problem:((( qrcze ale najgorsze jest to że wykonując rózne ćwiczenia
        możemy jeszcze powiększyć nasze niesforne łydki:((((( ehhhh;//// jak będzie
        mnie stać to pójde na jakąś operację czy cus;]
        • Gość: orka Re: ŁYDKI!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:32
          po co tyle tych mięśni?? gdybym ktoś wymyślił operacje plastyczne łydek
          pierwsza ustawiłabym sie w kolejce
          jak można polubić taaakie nogi ????:(
    • Gość: marika Re: ŁYDKI!! IP: *.laczpol.net.pl 07.06.05, 14:44
      odkryłam rewelacyjne ćwiczenia na łydki.schudły mi 2 cm w ciągu
      miesiąca!!!!!!!!!!!uwieżycie????????żadnej diety!ćwiczenia polegają na tym:
      trzeba usiąść na ziemi i nogi wysunąć przed siebie.następnie uderzac
      lekkko,naprzemian lub obydwiem na raz o ziemię.nic prostrzego!efekt
      murowany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to samo można robić na uda i pośladki_tylko
      oprzec sie na rekach i skakac tylkiem po ziemi.Zero cellulitu,zero tłuszczu!
      warto spróbowac!
    • Gość: an5 Re: ŁYDKI!! IP: 195.8.101.* 07.06.05, 14:49
      a po ile minut dziennie to robisz?
    • Gość: marika Re: ŁYDKI!! IP: *.laczpol.net.pl 07.06.05, 14:54
      nie robie tego codziennie.ale zawsze jak mam czas.gdy ogladam tv to
      najczesciej.troche rano ,troche wieczorem.......no i zalezy czy mi sie chce:)
    • Gość: kinia Re: ŁYDKI!! IP: *.laczpol.net.pl 09.06.05, 15:49
      ciekawe te ćwiczenia.naprawde az 2 cm?musze spróbować.nawet 1 cm bedzie dla
      mnie jak gwiadzka z nieba:)
      • Gość: madzia a jak je pogrubić?pliss napiszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:00
        prosze bo bardzo mi na tym zależy!
        • sunsilk Re: a jak je pogrubić?pliss napiszcie! 09.06.05, 16:04
          heh, ja tez nienawidze moich za chudych lydek. z tego co wiem, dobry na
          powiekszenie miesni lydek jest stepper (tylko trzeba chodic na palcach), rower
          i wszelkie wznosy na palce, ale z obciazeniem. jesli nie masz hantli, wystarczy
          nawet butelka z woda.
          ja na razie cwicze co drugi dzien wznosy i staram sie codziennie steper, ale
          robie to dopiero tydzien, wiec efektow nie ma, oprocz bolu miesni lydek :)
          • Gość: maja Re: a jak je pogrubić?pliss napiszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:06
            ale moja koleżanka ze studiów cwiczy już 20 lat bo ma 40 na stepperze co 2
            dzień i ma strasznie chude i własnie przez to!
            • sunsilk Re: a jak je pogrubić?pliss napiszcie! 09.06.05, 16:30
              z tego co wiem, to na steperze mozna pracowac nad roznymi miesniami. jesli
              chodzisz na placach to cwiczysz lydki, jesli tak, jakbys schodzila, z naciskiem
              na piety, to cwiczysz posladki i uda. moze twoja kolezanka od zawsze ma bardzo
              szczuple lydki, a na steperze chodzi tak, ze bardziej daje wycisk innym
              miesniom?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka