Dodaj do ulubionych

DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Brush

IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 08.06.05, 07:23
po super opiniach na Wizażu mam ogromną ochotę zakupić ten puder, mam
jednakowoż dwie wątpliwości:
1. czy do nakładania pudru (nie chcę nakładać go dłońmi, jak polecają, wolę
pędzel)wystarczy ten załączony pędzelek, czy nie nadaje się on do użytku i
trzeba zainwestować w większy...?
2. jaki odcień wybrać??? mam cerę jasną, bladą, ale raczej w odcieniu
żółtawym. w sephorze i douglasie nie mieli wszystkich testerów
kolorystycznych i sama nie wiem. może któraś z was moze mi coś poradzic?
weszłam na angielską stronę Clinique, ale tam chyba mają inne oznaczenia tych
pudrów niz u nas.myślałam moze o 2 lub 3, ale ta trójka to jest chyba
ciemnawa, chociaż zółta.
3. czy on ciemnieje na twarzy w ciągu dnia...?
Z góry dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: miniu Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 08.06.05, 09:29
      żadna z was nie uzywa...?
      • Gość: gosc Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br IP: 150.93.135.* 08.06.05, 10:33
        pedzelek ktory jest w komplecie jest troche za maly i ciezko sie go uzywa.
        lepiej zaopatrzyc sie w wiekszy, dostosowany do nakladania sypkiego pudru.
        co do koloru, to mialam chyba transparentny nr 1, nie pamietam...Nie dawal
        koloru tylko matowil skore...
        • Gość: miniu Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 08.06.05, 13:35
          a jaki masz odcień skóry...? i tak w ogóle to zadowolona byłaś/jesteś z tego
          pudru...?
    • Gość: up Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 08.06.05, 15:18
    • Gość: monia76 Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br IP: *.u.mcnet.pl 08.06.05, 15:36
      puder jest super i bardzo go polecam. mam numer 03 i nie jest ciemny, ale ja
      mam dosc sniada cere. nie ciemnieje na twarzy w ciagu dnia - przynajmniej u
      mnie. co do pedzelka to jest on tak mizerny, ze nie nadaje sie nawet do rozu,
      wiec trzeba nabyc inny pedzel z prawdziwego zdarzenia.
      • Gość: miniu Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 08.06.05, 16:09
        skoro ty masz śniadą cerę i dla ciebie 03 jest ok, to mozę powinnam wziąć 02,
        bo ja jestem bladawa...a czy w polskiej klasyfikacji jest numer 02...?dzięki:-)
        • Gość: monia76 Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br IP: *.u.mcnet.pl 08.06.05, 16:48
          moj puder jest kupowany w stanach, wiec nie wiem czy polskie numerki
          odpowiadaja tym amerykanskim. w kazdym razie to swietny puder, mysle, ze
          bedziesz zadowolona
    • mikams75 Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br 08.06.05, 17:21
      ja mam nr 4 - puder dobry, cudow z twarza nie wyczynia ale czego mozna
      oczekiwac... To moj pierwszy i jak na razie jedyny puder sypki, wiec nie mam
      porownania z innymi.
      Ja po probach i bledach doszlam do perfekcji nakladania palcami. Pedzelek jest
      za maly, wg producenta trzeba puder nakladac palcami a pozniej wyrownac
      pedzelkiem i ta metoda jest naprawde dobra i do tego pedzel sie nadaje. Jesli
      chcesz nakladac tylko pedzlem to lepiej kup wiekszy.
      Nie ciemnieje w ciagu dnia.
      • Gość: miniu Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 08.06.05, 17:23
        a jaki masz odcień cery? moze mogłabyś mi doradzić, który numerek wybrac, bo
        pewnie trochę się ich naoglądałaś kupując dla siebie: blada cera, żółtawa, zero
        różowości.
        • mikams75 Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br 08.06.05, 17:45
          naogladalam sie ale to juz bylo dawno, puder jest niesamowicie wydajny :-D
          Ja mam cere srednia, ani blada ani ciemna ale bez rozowego odcienia i bez
          zoltego. Mam zimny odcien skory.
          Zastanawialam sie nad 3 i 4 ale sprzedawczyni namowila mnie na 4 i jestem
          zadowolona.
          Musisz wyprobowac w sklepie i pozniej zobaczyc w swietle dziennym jak to
          wyglada. Jak pojdziesz do jakiegos sklepu gdzie drzwi sa na zewnatrz (nie jakis
          wielkie centrum handlowe) to mozesz poprosic o lusterko i wyjsc do swiatla
          dziennego.
        • Gość: zuzia Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:03
          Przeprasza, że sie wcinam
          Ale dziś dostałam ten puder w prezencie z USA, kolor 02, jeśli byłabyś
          zainteresowana to mogę Ci sprzedać taniej nz w sklepie. Oczywiście jest nowy,
          świeży i nieużywany. Po prostu nie potrzebuje pudru sypkiego, bo mam inny. Co
          do ceny możemy sie dogadać.
          • Gość: miniu DO Zuzi! IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 08.06.05, 22:31
            to byłoby super. napisz proszę, jaka byłaby cena i skad jesteś, a ja sprawdzę
            sobie na amerykańskiej stronce Clinique, jak ta dwójka się
            prezentuje.pozdrawiam.
    • sitc Re: DO: znających Clinique BLENDED FACE POWDER&Br 08.06.05, 21:41
      1. Ten pędzelek nadaje się do postawienia w łazience, będzie ładnie wyglądał,
      do nakładania pudru napewno się nie nada
      2. Kup dwójkę, do bladej cery trójka będzie za ciemna, ja mam czwórkę ale
      jestem dość opalona.
      3. Nie ciemnieje.
      Nie ma za co ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka