Gość: dagusia666 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:18 jaka wode mineralna uwazacie za najlepsza??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Loes Re: woda mineralna IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 13.06.05, 17:31 Evian albo San Pellegrino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: woda mineralna IP: *.chello.pl 13.06.05, 17:32 Nie wiem która najlepsza,wiem że ja lubię Nałęczowiankę. Nie lubię wód słonych i gazowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: woda mineralna IP: *.acn.waw.pl 13.06.05, 17:34 Też mi smakuje Nałęczowianka, niegazowana albo delikatnie gazowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagusia666 Re: woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:36 a co sadzicie o zywcu? Odpowiedz Link Zgłoś
krak2018 Re: woda mineralna 23.05.18, 17:56 Te wszystkie wody mineralne to trochę wprowadzanie w błąd, bo mineralne są tylko te, które mają wysoką mineralizację. Natomiast alkaliczne są te, które wcale nie mają mega wysokiego pH tylko wysoką liczbę wodorowęglanów tzn.: powyżej 600 mg/l, co to daje? A no to, że zobojętniają kwasy żołądkowe w stopniu pozwalającym na odkwaszenie. POlecam wodę Nowohuciankę z Krynicy. jest rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
krak2018 Re: woda mineralna 23.05.18, 17:47 Kochani dostałam wode Nowo hucianka - z poczatku myslałam, że to żart, ale patrzę na etykietę, mineralizacja około 2100 mg/l; nalana w Krynicy i to aż z czterech różnych ujęć. W smaku rewelacyjna, pomimo wysokiej mineralizacji nie jest ani za słona, ani żelaziana - no i jest niegazowana, choć po ptworzeniu butelki gaz się wydobywa, a następnie woda staje sie - niegazowana - nie wiem jak oni to zrobili?? Choć największym zaskoczeniem było dla mnie to, że woda jest Alkaliczna. Kurcze, kozak. Polecam zwłaszcza, że nie kosztuje kilkunastu złotych, tylko bodajże 4:) Polecam Krycha Odpowiedz Link Zgłoś
anapaa Re: woda mineralna 20.06.18, 10:47 Muszynianka z wapniem - eksta, ale nie w bardzo dużych ilościach. A tak to Cisowianka. Odpowiedz Link Zgłoś