IP: *.rwe.com 14.06.05, 14:38
Dziewczyny, jak tolerujecie te tabletki? proszę o opinie na temat tych
tabletek, mam zacząć brać od dziś. Aha, jeszcze jedna uwaga. Brałam jakieś 2
lata temu harmonet i w połowie przerwałam, strasznie puchłam i bolała mnie
głowa. Z tego co wiem, to Logest ma taki sam skład tylko innej firmy. Czy to
oznacza, że będzie takie samo działanie jak harmonetu?
Obserwuj wątek
    • verena2891 Re: Logest 14.06.05, 14:46
      a rozmawialas o tym z lekarzem?mowilas mu jakie mialas obiawy przy braniu
      harmonetu?nie wiem nie znam sie na tym za bardzo , ale skoro ten sam sklad to i
      chyba dzialanie identyczne?organizmowi to przciez wszystko jedno jaka to firma:)
      tu jest duzo madrych glow , wiec pewnie ktos ci cos podpowie
      pozdrowienia
      • Gość: Marlen Re: Logest IP: *.rwe.com 14.06.05, 14:49
        Dzięki, jest taka sama ilość 2 hormonów, a reszta składników inna, no nie wiem,
        zobaczymy. Pozdrawiam
      • jagna20 Re: Logest 14.06.05, 14:50
        Rzeczywiście, to tak jakbyś zaczęła ponownie brać harmonet. Teoretycznie może
        się zdarzyć, że jakims cudem teraz Twój organizm zareaguje lepiej na te
        tabletki, ale najbardziej prawdopodobne, że bedzie podobnie jak poprzednim
        razem, gdy je brałaś :(
        • Gość: Marlen Re: Logest IP: *.rwe.com 14.06.05, 14:55
          W sumie ten logest ma małą dawkę hormonów, harmonet brałam dawno temu a teraz
          miałam miesiąc przerwy po jeanine, więc może coś tam się organiźmie pozmieniało
          • jagna20 Re: Logest 14.06.05, 14:57
            Spróbuj, może bedzie dobrze. Ja hramonet znoszę b. dobrze, jak żadne inne.
            Jaenine mi nie służyła. Pozdrawim.
            • Gość: Marlen Re: Logest IP: *.rwe.com 14.06.05, 14:58
              Jagna, a nie tyjesz po harmonecie?ja po jeanine w ogóle nie tyłam, b. lekka
              tabletka, tylko ten ból głowy i wiecznie chodziłam przybita.
              • jagna20 Re: Logest 14.06.05, 15:07
                1. Nie tyję :) A co najważniejsze nie puchnę, to było moją zmorą przy innych
                tabletkach.
                2. Hm, wahania humoru to mam i bez tabletek.
                3. Migreny miewałam. Nawet jako b .młoda dziewczynka, kiedy nie brałam jescze
                żadnych pigułek. Potem brałam pigułki i też miewałam migreny. A potem wyleczyłam
                się z tych migren trochę niekonwencjonalnym sposobem (pisałam zresztą o tym dzis
                na forum). Więc teraz biorę tabletki, a głowa jesli mnie boli to tylko ciut,
                pomaga zwykła tabletka przeciwbólowa.

Podsumowujac: przy harmonecie nie tyję i nie puchnę, a wahania nastrojów i bóle
                głowy sa u mnie niezależna od pigułek.
                • Gość: Marlen Re: Logest IP: *.rwe.com 14.06.05, 15:16
                  Dzięki za info, no to zaczynam 4 już chyba antykoncepcję. Pozdrawiam
                  • Gość: just Re: Logest IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 14.06.05, 15:22
                    ja bralam loget w sumie z 1,5 roku.. na poczatku dobrze tolerowalam, ale potem
                    lepiej nie mowic... problemy z cera, ciagle grzybice, no i okragle zmiany
                    humorwo no i spadek libido.

ja juz skonczylam z tabletkami, chociaz ciezko od nich sie uwolnic (duzy komfort
                    psychiczny)
                    • Gość: Marlen Re: Logest IP: *.rwe.com 14.06.05, 15:27
                      Ja mam po jeanine tak straszną i tłustą cerę, ze załamka. Wcześniej nic się nie
                      działo. Ale może warto się przemęczyć. A po jakim czasie wszystko wróciło do
                      normy?
                      • jagna20 Re: Logest 14.06.05, 15:31
                        Jaenine niby miała lekko zmniejszać przetłuszczenie się cery...
                      • Gość: Marlen Re: Logest IP: *.rwe.com 14.06.05, 15:37
                        No tak, w czasie brania jeanine było wszystko w normie, nawet bardzo, malować
                        się nie musiałam, wiesz piękna cera, lsniący włos, a teraz organizm zgłupiał i
                        sobie nie radzi po odstawieniu
                    • Gość: Do Justy Re: Logest IP: *.rwe.com 14.06.05, 15:57
                      No widzę, że popularna z Ciebie osóbka na tym gronie.
                      Jeszcze jedno pytanie: tylaś po logeście, jakieś zmiany zauważyłaś w
                      metaboliźmie?
    • greta.greta Re: Logest 14.06.05, 16:20
      Dla mnie super! Biorę ponad dwa lata i żadnych skutków ubocznych. Wcześniej
      brałam Mercilon i byłam spuchnięta jak hipopotam, a teraz wszystko w porządku.
      Pozdrwiam
      • bebiak Re: Logest 14.06.05, 17:56
        Cześć,
        biorę Logest już chyba jakieś 4 lata (tak około, nie pamiętam, może ciut
        dłużej).
        Nie zauważyłam niczego co by mnie mogło zaniepokoić.

Przyznaję, że przez pierwszy miesiąc brania chodziłam jak pijana (autentycznie:
        jakieś dzikie zawroty głowy, skłonności do omdleń) i miałam dość, ale mój
        lekarz stwierdził, że takie reakcje mogą mieć miejsce i jeśli po drugim listku
        będzie wciąż to samo - to dajemy spokój z Logestem, ale w trakcie drugiego
        listka przestałam odczuwać te dolegliwości i już przy Logeście zostałam.
        I tak trwam.
        B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka