Dodaj do ulubionych

plastry anty

16.06.05, 21:14
biore tabletki anty, juz wyprobowalam 3 rozne i po kazdych bola mnie piersi,
urosly (efekt, ktory mi sie nie podoba), a lekarka mi powiedziala, ze moge
probowac i zmieniac i zmieniac i szukac jakis innych, ale najprawdopodobniej
moj organizm tak po prostu reaguje na pigulki i juz.
Nie spytalam o plastry.
Jak myslicie, moga cos pomoc w moim przypadku? Czy na tyle roznia sie
skladem? Nie mam bladego pojecia. Aha, i ile kosztuja?
Dzieki za wszystkie odpowiedzi!
Inna metoda anty nie wchodzi w gre:)
Obserwuj wątek
    • o.lunia Re: plastry anty 16.06.05, 21:33
      a w ogole uzywa ktoras z was..??
      • Gość: Zyga Re: plastry anty IP: 193.151.48.* 16.06.05, 21:54
        nie uzywam juz anty bo staram sie o dziecko ale teraz przy tych staraniach mam
        sporo wiedze o tym wszystkim!!!
        mianowicie w pigulkach i w plastrach jest ten sam syntetyczny hormon!!!!roznica
        jest tylko taka ze plaster aplikujesz sobie raz na tydzien(swoja droga jak sie
        z tym myc???!!!!)a pigulke musisz lykac codziennie!!!
        jesli chodzi o powiekszenie pirsi-dowiedzilam sie ostatnio ze tabl.anty
        powoduja powstawanie jakichs torbieli w piersiach a tym samym ich powiekszenie!
        ja tak szczerze mowiac nie polecam antykow!!!!w sumie to mimo tego co pisza w
        ulotkach i zapewnien lekarzy maja niezbyt dobry wplyw na ludzki organizm!!!!

• kobietka_jm Re: plastry anty 16.06.05, 21:57
          wejdz na forum
          zdrowie kobiety tam znajdziesz wiele watkow na ten temat
        • o.lunia Re: plastry anty 16.06.05, 22:00
          no niby mam taka mala swiadomosc tego, co piszesz, ale z drugiej strony- nie ma
          innej metody (poza postem seksualnym:), ktora bylaby taka pewna i komfortowa;
          dzieki za info- nie wiedzialam, ze sklad jest taki sam, w takim razie nie ma co
          zawracac sobie glowy plastrami;
          a tak z ciekawosci- sa drozsze od tabletek? duzo drozsze?
          robilam badania USG i moje piersi sa zdrowe:), tylko wieksze:(
        • Gość: claro Re: plastry anty IP: *.tuwien.ac.at 16.06.05, 22:17
          no tak latwo ci mowic , bo ty sie starasz zeby miec dziecko , a nam tu chodzi o
          to zeby go nie miec:)
          post nie wchodzi w gre ,wiec cos zrobic , a poza tym to zadna nowosc ze
          tabletki sa niezdrowe i szkodliwe -chyba zaden lekarz przy zdrowych zmyslach
          nie bedzie twierdzil inaczej
          ale tez nie ma co demonizowac bo i ciaza jest ogromnym obciazeniem dla
          organizmu - w koncu dlaczego niektore panie sa poddawane sterylizacji?i to jest
          jedyna legalna droga w Polsce-wlasnie ze wzgledu na mozliwe powiklania
          • Gość: Zyga Re: plastry anty IP: 193.151.48.* 16.06.05, 22:30
            wyjscie jest takie!!!globulki dopochwowe plemnikobojcze plus prezerwatywa ze
            srodkiem plemnikobojczym-daje 1000% pewnosc-choc teg lobulki niezbyt wygodne sa
            przy szybkim numerku np!!!ale te gumki ze srodkiem plemnikobojczym sa rewelka!!!
            odkad mi hormony rozregulowaly wogole moj organizm to stosowalam wlasnie takie
            kondomy-spoko-unimila sa najlepsze!!!!
            wiem ze kondom to nie to samo co tabletka ale wierz mi jak pozniej bedziesz sie
            starac o dzidzie to mozesz miec problemy-choc to nie regula!!!!!

trzymaj sie!!!!!dobrego wyboru ci zycze!!!!!

• o.lunia Re: plastry anty 16.06.05, 22:33
              dzieki:)
              nie wiem, moze jednak polubie swoj biust, a moze poszukam innych tabletek, nie
              mam nic do stracenia... a z tymi gumkami: to nie jest tylko moja decyzja...
              cenie poza tym komfort tabletek!
              • Gość: Zyga Re: plastry anty IP: 193.151.48.* 16.06.05, 22:37
                ojjj wiem jaki to straszny komofrt!!!!ale z drugiej strony jesli facet dba o
                twoje zdrowie,kocha cie to sie zgodzi na gumki!!!!!!!

naprawde po tym jak nie bmoge teraz zajsc w ciaze po tym jak mi tabsy anty
                rozreglowaly hormony to jestem calkoicie im przeciwna!!!!!
                • Gość: claro Re: plastry anty IP: *.tuwien.ac.at 16.06.05, 22:54
                  bedzie dobrze , dzidzia tez niedlugo bedzie nic sie nie przjmuj:)
                  ja tez decyduje sie jednak na tabsy bo (nie chodzi tu juz nawet o wygode)
                  wszelkie inne srodki sa nie na moja psychke, obrazowo to przedstawiajac -tak
                  bardzo jak ty chcesz miec baby tak ja nie chce-poprostu za mloda jestem, jak
                  juz kiedys bede miala meza itp. itd to bede sie uczyc NPR , ale do tego musze
                  miec komfort psychiczny , ze nawet jesli wpadne to zadna tragedia-bo w tej
                  chwili byloby to dla mnie niczym innym jak wlasnie tragedia-a to nie o to
                  przeciez chodzi, prawda?
                  pozdrawiam i jak najszybciej dobrych wiesci zycze:)
                  • Gość: Zyga Re: plastry anty IP: 193.151.48.* 16.06.05, 23:06
                    dzieki claro :-))))
                    ale z tego co wiem to gumki ze srodkiem plemnikobojczym to w zasadzie taka
                    pewnosc jak tabsy :-)))))wiec moze jdnak warto sie do tego sklonic bo to nie ma
                    skutkow ubocznych!!!!
                    • Gość: kyoto Re: plastry anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:52
                      chyba mlodziutka jeszcze jestes. pewnie nie wiesz jaka naprawde skutecznosc ma
                      gumka - moja beztroska kolezanka z tego powodu dwukrotnie zostalaby juz
                      mamusia, ale coz jak sie nie ma wyobrazni... poza tym po dobrze dobranych
                      tabletkach / plastrach / zastrzywkach ogolnie hormonalnej antykoncepcji bez
                      problemu po odstawieniu zachodzi sie w ciaze - a nawet tuz po odstawieniu
                      bardzo szybko.
          • dagny1001 Re: plastry anty 17.06.05, 12:25
            No co ty mówisz? Jedyna legalna droga? W Polsce sterylizacja jest właśnie
            nielegalna
            • Gość: claro Re: plastry anty IP: *.tuwien.ac.at 17.06.05, 14:14
              nie bede sie tu spierac , ale gdzies kiedys czytalam ze jezeli ciaza moze
              zagrozic zdrowiu badz zyciu matki to wtedy dopuszcza sie sterylizacje , ale nie
              jestem 100% pewna
              • madai Re: plastry anty 17.06.05, 14:51
                claro i inne: po co bierzecie sie za sex, jesli zajscie w ciaze byloby dla was
                tragedia? przeciez decydujac sie na sex, musicie wiedziec, ze ciaza moze sie
                trafic, nawet podczas brania tabletek. Dziwne jestescie.
                • Gość: claro Re: plastry anty IP: *.tuwien.ac.at 17.06.05, 15:13
                  dziwna to ty jestes, co innego brac sie za sex , niestosowac antykoncepcji i
                  byc nieodpowiedzialnym , a co innego swiadomie kierowac swoim zyciemi i wybrac
                  dla siebie odpowiedni moment zajscia w ciaze
                  ja i (zapewne inne dziewczyny rowniez) doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze
                  skoro uprawiam sex moge zajsc w ciaze , ale zeby temu przeciwdzialac biore
                  tabletki, chyba logiczne nie?
                  zreszta sa kobiety, ktore w ogole sobie potomstwa nie zycza, to co odrazu
                  zakonnica ma zostac?
              • dagny1001 Re: plastry anty 17.06.05, 15:28
                Nie, wtedy dopuszcza się aborcję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka