Dodaj do ulubionych

Aquolina- balsamy

19.06.05, 23:21
czy zapach balsamów tej firmy jest trwały? tzn. czy czuć go choć trochę przez
cały dzień, czy tylko podczas nakładania, a potem szybko się ulatnia? bardzo
mi się podobają te zapachy, ale bardzo tanie nie są, więc wolałabym wiedzieć
czy warto nabyć:)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: Aquolina- balsamy 20.06.05, 15:30
      nikt nie używał?:(
    • voluptas Re: Aquolina- balsamy 20.06.05, 17:16
      Bzzk, zapach tych balsamów jest obłędnie trwały. Trwalszy, niż niejedne perfumy.
      Po wysmarowaniu się moją ukochaną czekoladą orzechową rano, czują ja jeszcze po
      południu całkiem wyraźnie. Pod tym względnem balsamy Aquoliny sa nie do
      przebicia - i za to je uwialbiam ;)
      • bzzzk Re: Aquolina- balsamy 20.06.05, 19:31
        o, to miło:) w takim razie pewnie nabędę:)
        pzdr.
        • kat_ja1 Re: Aquolina- balsamy 21.06.05, 10:13
          A ja nie do końca się zgadzam co do trwałości....dla mnie jedynie trwałym
          balsamem z tej serii był balsam "cukier puder":) i ten z serii jogurtowej
          waniliowy o! i żel czekoladowy. Balsam poziomka, biała czekolada, marcepan,
          ulatniał się po jakiejś godzinie przy czym pachniały tak sobie....już lepszy
          pod względem trwałości jest chyba już niestety wycofany balsam avonu-migdałowy
          za niecałe 10 zł. tamten nie dość że pachniał cały dzień na skórze, to
          przesiąkał przez ubrania, które były przepojone tym zapachem...Może ja mam
          jakieś inne PH:) ale jak dla mnie to ta aquolina to niewypał.... Aha, te
          perfumki są trwałe i bardzo milusie:) jak ciasteczko, tylko bardzo bardzo
          słodkie:)
          • voluptas Re: Aquolina- balsamy 21.06.05, 10:20
            Chyba rzeczywiście wszystko zalezy od skóry - ma mnie Aquolina pachnie
            godzinami, dłużej, niż jakiekolwiek perfumy. Pamietam, jak kiedyś posmarowałam
            sobie rękę testerem balsamu marcepanowego - a zapach mi wybitnie nie pasował -
            czułam go przez kilka godzin, mimo mycia rąk ;)
            Więc wszystko zależy od człowieka, ja na przykład nie zaryzykowałabym użycia
            Avonu, bo u mnie po Avonie megaegzema gwarantowana ;) A Aquolinka i ślicznie
            pachnie i nie uczula ;)
          • bzzzk Re: Aquolina- balsamy 21.06.05, 12:25
            pamiętam ten balsam Avonu, śliczny był:) wielka szkoda, że już go nie ma:/
            melonowy też mi się podobał, ale także zniknął... ech:/ więc szukam czegoś co
            miałoby intensywny zapach i długo się trzymało, oczywiście pewnie wszystko
            zależy i tak od skóry, ale łudziłam się,że są może takie aromaty które u każdej
            długo czuć;) mnie się podoba cukier puder, czekolada orzechowa (czy coś w tym
            stylu:), karmel i nad tymi głównie się zastanawiam. a, powiedzcie jeszcze, czy
            na skórze pachną tak, jak w opakowaniu, czy zmieniają jakoś zapach? i może
            wiecie jak to jest z tą skórą, na jakiej zapach się dłużej trzyma: na suchej
            czy normalnej/trochę tłustawej? bo jakoś nie wiem;)
            pzdr.
            • voluptas Re: Aquolina- balsamy 21.06.05, 19:07
              Mój ukochany to właśnie czekolada orzechowa. Zapach na skórze jest bardzo
              podobny do zapachu w butelce, acz oczywiście wiadomo, że czas i pot robią swoje.
              Acz słodki orzechowy zapach na skórze czuję nadal - smarowałam się balsamem ok.
              godz. 9 ;) Ja mam skórę raczej normalną, acz ze tendencją do przesuszania się.
    • alex.hill Re: Aquolina- balsamy 21.06.05, 14:47
      Zapach jest przynajmniej na mnie bardzo trwały. Również zachwycam się
      czekoladą :)
    • blackmolly Re: Aquolina- balsamy 21.06.05, 17:04
      Bardzo trwałe, a najbardziej lubię żel pod prysznic czekoladowy - cudo! :)
      • winka25 Re: Aquolina- balsamy 22.06.05, 10:33
        Dziewczyny

Zdradźcie, gdzie można nabyć te cudeńka i jakie są ceny w przybliżeniu.Będę
        wdzięczna za odpowiedź.Pozdrawiam.
        • justa_79 Re: Aquolina- balsamy 22.06.05, 11:02
          np. w większych Sephorach albo przez Internet. a ceny możesz obejrzeć tu:
          tinyurl.com/75f2n

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka