grave_digger 22.11.12, 08:29 Czy mój mąż może brać opiekę nad moimi dziećmi? (hipotetycznie, w ogóle) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grave_digger Re: L4 pytanie 22.11.12, 08:42 znalazłam coś takiego Za dzieci w rozumieniu ust. 1 i 2 uważa się dzieci własne ubezpieczonego lub jego małżonka oraz dzieci przysposobione, a także dzieci obce przyjęte na wychowanie i utrzymanie. czyli, że może? dobrze rozumiem? Odpowiedz Link
cudko1 Re: L4 pytanie 22.11.12, 08:43 raczej nie niestety ale pewności nie mam ale na logikę, nie jest bio ojcem, dziewczynki nie są przysposobione ale mogę się mylić oczywiście Odpowiedz Link
cudko1 Re: L4 pytanie 22.11.12, 08:45 już słowa lub jego małżonka wskazują że jednak tak jaka to ustawa sprawdzę w komentarzu lub orzecznictwie Odpowiedz Link
asiaiwona_1 grave 22.11.12, 09:01 w temacie się nie wypowiem bo się nie znam, ale zajebistą masz sygnaturkę Odpowiedz Link
grave_digger Re: grave 22.11.12, 09:11 sygnaturkę zrobił mi 3.14-roman. fajna, nie? co do opieki. cudko, czyli może?? kiedyś wrócę do pracy, a teraz moje dzieci mają ojca z prawdziwego zdarzenia, który nie boi sie z nimi zostać w zdrowiu i chorobie i ja nie musiałabym brać opieki za każdym razem gdy któraś choruje. chcę wiedzieć już co może być kiedyś Odpowiedz Link
cudko1 Re: grave 22.11.12, 09:29 to co zacytowałaś ja interpretuję jako tak jaka to ustawa to sprawdzę dokładnie ? moja córka też ma super tatę (ło matko że ja to piszę - jeszcze 1,5 roku temu do głowy by nie przyszło, a super tatuś był tatą bucem - jak to w życiu jednak nigdy nic nie wiadomo) , który się jej nie boi, i robi z nią wsio -tylko krzyknąć na nią nie chce Odpowiedz Link
grave_digger Re: grave 22.11.12, 09:34 mój też. powiedział, że krzyczeć na nie nie będzie ja jestem ten zły policjant - wydzieram się na wszystkich Odpowiedz Link
grave_digger Re: grave 22.11.12, 09:35 Ustawa o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: L4 pytanie 22.11.12, 13:09 jestescie po slubie? jestescie. wiec moze. pod jednym warunkiem! ze ty nie bierzesz. opieke nad dziecmi mozna zadeklarowac w jednym zakladzie- w znaczeniu u jednego z rodzicow. albo ty sie deklarujesz i korzystasz albo slubny. z tgo co wiem tak mi tlumaczyla moja ksiegowa i mezowi w jego zakldzie tez tak potwierdzili. Odpowiedz Link
pszczolaasia dobra. 22.11.12, 13:11 zle zakumalam. myslalam ze chodzi o tkz 2 dni opieki. na l4 moze isc tym bardziej Odpowiedz Link
grave_digger Re: L4 pytanie 22.11.12, 13:13 nie tyczy się to rodziców biologicznych? bo wszyscy znajomi biorą na przemiennie. czyli jeśli nie jest biologicznym to nie może? Odpowiedz Link