mimrek 21.06.05, 12:43 prosze napiszcie czy warto ja stosowac i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: co daje NAFTA włosom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 11:14 Czesc. Ja stosowalam nafte przy wypadaniu wlosow. Kiedys, dawno temu kolezanka zrobila mi trwala na dlugie wlosy. Efekt - stracilam polowe wlosow. Wychodzily garsciami, a mialam wczesniej bardzo geste. Mama kazala mi nalozyc nafte wymieszana pol na pol z olejem i lekko podgrzana ( sposob jej znajomej ) Wmasowalam w skore glowy i potrzymalam pod folia przez godzine. Potem umylam - to nie bylo latwe, dostep do szamponow byl ograniczony, a trzeba bylo umyc kilka razy. Po pierwszym razie wlosy przestaly mi wypadac. Jest kilka wariantow tej maseczki, dla zainteresowanych moge podac wiecej szczegolow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: co daje NAFTA włosom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 11:30 bardzo prosze cie ewa napisz cos wiecej o tej nafcie bo mi włosy wypadają garsciami i nic nie pomaga wiec może to pomoże?a czy naprawde jest efekt po tym i czy to nie szkodzi?prosze napisz mi gdzie to mozna kupic i ile kosztuje ?a co sadzisz o nafcie firmy "anna"?bo słyszalam że ta czyni cuda!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: co daje NAFTA włosom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:12 Nie wiem co daje nafta włosom - ja w to nie wierzę. Kup sobie w aptece lub drogerii odżywkę do włosów vax (do jasnych lub do ciemnych).Poleciła mi fryzjerka kiedy wyszłam ze szpitala po operacji, bo podobno po narkozie niektórym paniom wypadają włosy bardziej niz zwykle. Użyłam kilka razy - włosy super. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: co daje NAFTA włosom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:35 Dawniej stosowalam nafte oczyszczana, a pierwszy raz uzylam zwyklej nafty do lamp. Jeszcze byl klopot, zeby ja kupic.Ja stosowalam nastepujaco( wersja najprostsza) Olej + nafte w propoporcji pol na pol (nie pisza mi polskie czcionki)wlewasz do metalowego garnuszka, lekko podgrzac( ma byc dobrze cieple, ale nie gorace), wacikiem wmasowywac w skore glowy, nalozyc folie i recznik. Trzymac jakies pol godziny do dwoch godzin. Umyc glowe, niestety kilka razy. Wazne jest, zeby kazdy wyprobowal na sobie proporcje. Na pierwszy raz najlepiej wziac mniej nafty niz oleju, no i trzymac krocej. Czasem mozna odczuwac pieczenie, ale mnie to nie przeszkadzalo. U bardziej wrazliwych osob moze pojawic sie po kilku dniach rodzaj lupiezu. Polega to na tym, ze zaczynaja sie oddzielac platki naskorka i trzeba je po prostu wyczesywac. Mnie sie to zdarzalo, jak przesadzilam troche z proporcjami nafty i oleju. Po paru dniach mija. Pozniej stosowalam juz nafte oczyszczana, sobie i mezowi, bo zaczal lysiec. Teraz juz tej nafty nie produkuja, przynajmniej ja jej juz od dawna nie widzialam. Lysienie mu sie zatrzymalo, a nawet w niektorych miejscach zaczelo sie cofac, a mnie juz nie chcialo sie z tym paprac przy trojce malych dzieci. Wersja bardziej ekskluzywna to nafta + olej rycynowy lub oliwa z oliwek. Drugi sposob to zoltko + lyzeczka oleju rycynowego + lyzeczka nafty. Dla bardziej zdeterminowanych mozna dodac kilka kropel soku z cebuli i czosnku i, jak sie komus chce wyciskac to, kapsulke lub dwie wit. A+E. Tej mieszanki juz sie nie podgrzewa, tylko trzeba ja odpowiednio pomieszac. Najpierw roztrzepac widelcem zoltko, dodawac po kilka kropel oleju, dodawac stopniowo nafte, potem sok i witamine. Wcierac we skore glowy wacikiem lub gazikiem, trzymac pod folia i recznikiem podobna ilosc czasu, myc na poczatku niezbyt goraca woda (zoltko!) . U wszystkich osob, ktorym polecilam te metode efekty byly takie same- przestawaly wypadac wlosy, a jak problem zniknal, nikomu nie chcialo sie z tym dluzej bawic. To nie jest gotowa maseczka na wlosy, ktora sie naklada z butelki i zmywa w czasie kapieli. To jest sposob dla zdeterminowanych. Jaka nafte teraz kupic nie wiem, kupilam kiedys niby kosmetyczna, ale malo pachnie nafta. Trzeba popytac w aptece, maja rozne rodzaje, nawet destylowana do picia. ale tamtej nafty, ktora ja uzywalam dawniej nie mozna byloby nalozyc bez rozcienczenia na wlosy, bo spalilaby skore. Osobiscie uwazam, ze nie ma takiego srodka, ktory pomoglby wszystkim w takim samym stopniu, ale jak Ci sie chce eksperymentowac to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miya Re: co daje NAFTA włosom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:46 W liceum za namowa kolezanki zastosowalam kuracje nafta oczyszczona /miala niby wzmocnic wlosy czy cos takiego/ no i...... dostalam gigantycznego /po raz pierwszy w zyciu/ lupiezu z ktorym dluuugo nie bylam wstanie wygrac. Wiec na pytanie "Co daje nafta" ja odpowiem "Lupiez" ;) Odpowiedz Link Zgłoś