Dodaj do ulubionych

SZKŁA KONTAKTOWE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:10
Od 12 lat nosze okulary i szczerze mówiąc już mam dosc…chciałabym się
dowiedziec czegos o szkłach kontaktowych…po wizycie u okulisty dowiedziałam
się ze z moja wada mogę je nosci…ale nie wiem jakie sa rodzaje np. czy sa na
jeden dzien czy na kilka dni…ile mniej wiecej kosztuja…czy w szkłach
kontaktowych będę tak samo widziec jak w okularach czy może troszke gorzej…
jeśli cos wiecie o szkłach kontaktowych to piszcie chciałabym poznac wasze
opinie… z gory dzieki :-)
Obserwuj wątek
    • alfa156 Re: SZKŁA KONTAKTOWE 22.06.05, 18:29
      nizej jest ten watek. poczytaj, a ja k bedziesz mic jakies pytania to moze tam
    • alfa156 Re: SZKŁA KONTAKTOWE 22.06.05, 18:29
      aha tema szkla kontaktowe za i przeciw:)
    • Gość: martttka Re: SZKŁA KONTAKTOWE IP: 217.96.7.* 23.06.05, 17:07
      ja nosze szkła od 6 lat i nie wyobrażam sobie powrotu do tradycyjnych okularków,
      szkła to wielka wygoda a widzi sie w nich lepiej niż w okularach, Lekarz dobiera
      Ci szkła do twojej wady wzroku a co najważniejsze w szkłach nie masz wrażenia
      jak spojrzysz w bok ze widzisz gorzej bo szkło przylega do oka i widzisz w nich
      tak jaby z twoim wzrokiem było wszystko ok, jakby nie było żadnej wady.
      Co do rodzajów szkieł to jest ich bardzo dużo, są jednodniowe, tygodniowe,
      miesięczne, trzymiesięczne, roczne, są tez takie które można nosić w dzieńi w
      nocy przez 30 dni i nie ma potrzeby ich zdejmowania. Ceny są bardzo rózne, ja za
      moje 3 miesięczne płace 70 zł. do tego co pół roku płyn za max50 zł. Płyn w
      pojemniczku ze szkłami wynieniam co 2 dni a raz na tydzień funduje im generalne
      mycie bo wieczorem jak je zdejmuje to tylko je delikatnie przecieram i
      przepłukuje płynem, Jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem:)
      • suzzzi Sprostowanie do postu martttki 23.06.05, 17:39
        Ojojoj!
        1. Płyn w pojemniku na szkła trzeba wymieniać CODZIENNIE.
        2. Dobrze umyć szkła też nalezy CODZIENNIE, a nie raz na tydzień.

Do autorki wątku - najlepiej zadaj te wszystkie pytania w gabinecie, gdzie
        dopasowują i sprzedają soczewki. A jeśli nie chce ci się wstawać od komputera,
        to wpisz sobie "soczewki kontaktowe" w wyszukiwarkę i uzyskasz dużo sczegółowych
        informacji. Tu, na forum, informacje będą raczej niepełne, a czasem też nierzetelne.

Pozdrawiam.
        • kachna.a Re: Sprostowanie do postu suzzzi 23.06.05, 19:00
          > 2. Dobrze umyć szkła też nalezy CODZIENNIE, a nie raz na tydzień.

A nieprawda. Przy płynach wielofunkcyjnych nie zawsze trzeba myć szkła.
          Poprostu wkładasz soczewki na całą noc do płynu i spokój.
        • Gość: martttka sprostowanie IP: 217.96.7.* 23.06.05, 19:04
          płynu nie weymieniam codziennie tylko na 2 dni bo nie zawsze zakładam szkała, a
          przez dobre mycie uważam takie z dezynfekcją pojemniczka gorącą wodą i
          poświęceniem soczewkom około 20 minut na BARDZO DOKŁADNE oczyszczenie ze
          wszystkich osadów, ROBIE TAK OD POCZĄTKU NOSZENIA SZKIEŁ I MOJE OCZY SĄ W
          ŚWIETNEJ FORMIE :)
        • Gość: Aga Re: Sprostowanie do postusuzzzi IP: 217.96.7.* 23.06.05, 19:14
          a nieprawda z tym CODZIENNYM myciem bo są płyny wielofunkcyjne do których
          wkładasz soczewki nawet na 5-10 minut i są zdezynfekowane i oczyszczone z osadów
          białkowych. I w takim płynie zostawia się je także na noc w celu oczyszczenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka