Dodaj do ulubionych

Jak dbacie o stopy?

28.06.05, 22:52
Cześć dziewczyny
Co robić aby mieć piękne stopy? Dbam o stopy jak mogę. Średnio 2 razy w
tygodniu moczę, ścieram naskórek za pomocą specjalnej tarki oraz pumeksem,
smaruję kremami zmiękczającymi do stóp. I mimo wszystko mam brzydkie
zrogowaciałe pięty.
Zastanawiam się nad wizytą u pedicurzystki. W związku z tym mam pytania
*czy usunie mi cały zrogowaciały naskórek z pięt
*jak często nalezy odwiedzać kosmetyczkę (podczas gdy sama w domu tez będę
dbała o stopy) aby mieć piękne stopki

Dziękuję za odpowiedzi, Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: viki Re: Jak dbacie o stopy? IP: *.c154.petrotel.pl 28.06.05, 23:15
      najlepszym preparatem jaki mogę polecić do suchych stóp jest Propy-LactiCare(
      tylko w aptece). Wypróbowałam i jest naprawdę świetny. Nie ma żadnego zapachu,
      ale efekt jest niesamowity. Żaden scholl itp specyfiki są do niczego.
      Posmarujesz 2 razy dziennie i stopy są jak u niemowlaka. Pozdrawiam.
      • umaa Re: Jak dbacie o stopy? 29.06.05, 01:12
        latwo dostepny jest ten srodek?
        i jak to wyglada cenowo?
    • Gość: viki Re: Jak dbacie o stopy? IP: *.c154.petrotel.pl 29.06.05, 07:59
      kupiłam go bez recepty, około 20 zł. Jest w płynie, buteleczka 150 ml., ale
      wystarcza na b.długo. Odrobinka na dłoń i wysmarujesz całą stopę. Efekt
      natychmiastowy. Trzeba tylko wetrzeć aż do całkwitego wchłonięcia. papa
      • Gość: lena Re: Jak dbacie o stopy? IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 29.06.05, 08:22
        przez kilka dni z rzedu mocz nogi,delikatnie trzyj tarka i wklepuj kremik-mi to
        pomogło:)mam super mieciutkie stópki:)nie ma mowy o zrogowacialej skórze:/
        • Gość: cle Re: Jak dbacie o stopy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:30
          Do stóp to ja polecam produkty Pollenaaroma, sa niezłe i naturalne, ja już
          używam od prawei 2 lat.
          Pozdrawiam
          PS: są w sklepie internetowym Pollenaaroma, jakby był ktos zainteresowany
    • Gość: Liselle Re: Jak dbacie o stopy? IP: 193.201.167.* 29.06.05, 09:44
      Mnie się wydaje że troszkę za często ścierasz. Nie zapominaj że na stopach
      nosisz cały ciężar ciała i skóra na nich im częściej ją scierasz tym szybciej
      rogowacieje. Wniosek taki wyciągnęłam z autopsji bo sama tak robiłam kiedyś i
      też dziwiłam się czemu ciągle jest nie taka jakiej oczekuję. Teraz nie ścieram
      tarka tylko używam specjalnych kremów złuszczających do stóp + krem nawilżający
      i mam stopy prawie idealne:) Spróbuj tak jak ja. Zrezygnuj z tarki i przeżuć
      się na piling do stóp.

Powodzenia:)
      • mgielka83 Re: Jak dbacie o stopy? 29.06.05, 11:54
        a próbował ktoś Dermesy? moja mama ma problem z pietami, przyadłoby sie jej moze..
        • Gość: Madzia Re: Jak dbacie o stopy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.05, 18:36
          Ja już od dość dawna mam Dermese i jest świetna. Teraz stosuje ją
          profilaktycznie raz na jakiś czas - jak zaczynają robić się szorstkie. Miałam
          bardzo mocno popękane i w ciągu tygodnia zrobiły się gładziutkie!. Prosty
          sposób- nałóż, odczekaj chwilke aż wchłonie, nałóż jeszcze raz. Tak 2 razy
          dziennie do czasu aż się zregenruje. Potem masz spokój i używasz tylko jak
          zaczyna się coś dziać :) Teraz w klapeczkach czy na plazy mam pięty cacuszka -
          nie musze ich chować przed innymi.
        • antomi Re: Jak dbacie o stopy? 01.07.05, 13:35
          czy mozecie napisac cos wiecej o dermesie- czy to krem czy firma?
          • mattbel Re: Jak dbacie o stopy? 02.07.05, 18:57
            to jest plyn. kupuje sie w aptece (15 zl) ale rzadko go maja. mozna poprosic
            zeby sprowadzili, albo zamowic w esentii.
    • Gość: Anita Re: Jak dbacie o stopy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:17
      Tez prosze o informacje na temat Dermesy:) I ile kosztuje?Pozr. Dzieki!
    • Gość: up Re: Jak dbacie o stopy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:49
      upup
      • Gość: Madzia Re: Jak dbacie o stopy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.05, 12:06
        O Dermesie jest strona www.dermesa.pl Ja nie miałam problemów żeby ją dostać,
        może dlatego, że w mojej aptece pracuje bardzo przyjemna Pani i sama mi
        zaproponowała, że ściągnie z hurtowni i jeszcze tego samego dnia wieczorem
        miałam Dermese. Mnie kosztowała coś koło 14,60 zł i starczyła na dość długo,
        chociaż zanim mi się nie wygoiło wszystko na gładziutko to trochę tego szło
        (przez tydzień to chyba ze 2-3 razy dziennie nawilżałam bardzo mocno raz po
        raz), ale potem to już tylko kilka kropelek co jakiś czas jak zaczynały być
        suchawe i żadnego problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka