IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:27
Wiem, ze bezpośrednio nie na temat, ale mam takie pytanie: jak wyjeżdżacie na
urlop, wynajmujecie pokój z łazienką czy bez (znaczy z wspólną)? Bo ja wolę z
łazienką, a moja współtowarzyszka woli współną i nie wiem jak ja przekonać, a
może ja niepotrzebnie się upieram?
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: wczasy ;) 29.06.05, 15:32
      jeśli woli wspólną, to pewnie z powodów finansowych. wtedy nie ma za bardzo jak
      przekonywać. bo nie bardzo sobie wyobrażam, żeby ktoś mając wybór, tak sam z
      siebie wybierał łazienkę na korytarzu;) dziwne upodobania:)
      ja na ogół wybieram z łazienką, ale zdarzało mi się bez i da się przeżyć, żadna
      tragedia to nie jest, ale na pewno to mniej wygodne rozwiązanie. jeśli ona
      oszczędza kasę i dlatego chce mieć wspólną, to zgódź się, nie narażaj jej na
      dodatkowe koszty, ale jak to taki kaprys (cokolwiek nietypowy;), to przekonaj,
      że wygodniej i higieniczniej mieć łazienkę w pokoju.
      pzdr.
    • Gość: S. Re: wczasy ;) IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.06.05, 15:49
      Jadąc z dzieckiem na pewno wolimy z łazienką,korzystasz kiedy chcesz,nie trzeba
      czekać aż będzie wolna,albo ktoś juz czeka aby skorzystać.Poza tym ostatnio
      przeglądałam oferty i poszukajcie dobrze bo jest sporo ofert z łazienkami w
      pokoju a ceny takie jak nie którzy chcą za pokój bez łazienki np.facet nam
      zaproponował od osoby 40zł i bez łazienki w pokoju a pokój zadna
      rewelacja,wyśmiałam go.
      • Gość: S. Re: wczasy ;) IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.06.05, 15:55
        Sorry za błąd z pośpiechu oczywiście "niektórzy" razem
      • landrynka8 S 29.06.05, 15:57
        40 zł to jest normalna cena.

Co prawda ja biorę po 30 zł/na dobę.
        • Gość: S. Re: S IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.06.05, 16:10
          Wierz mi szukalismy w internecie i było pełno ofert z pokojami z łazienką
          nawet juz od 29zł od osoby,była też oferta np.85zł za pokój 3-osobowy z
          łazienką,telewizorem i innym wyposażeniem.Naprawdę jak się dobrze poszuka są
          takie oferty,do 35 zł za osobę jest pełno.Tylko teraz to juz jest kiepsko z
          terminami
    • Gość: discrepantia Re: wczasy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 16:27
      jesli chcesz przekonać kolażankę to użyj argumentu o tym że na wczasach może
      się zdarzyć zatrucie (alokoholowe, nieświeże jedzenie itd) a w takim wypadku to
      współczuję z korzystania ze współnej łazienki. Poza tym jak w nocy będziesz
      chcieć skorzystać to będziesz łazić w piżamie po ośrodku? Lazienka się przydaje
      nie tylko do celów higienicznych ale też żeby np. umyć owoce, uprać coś, nalać
      wody na herbatę i co ? zakażdym razem bvędziecie zmuszone korzystać ze
      współnej? ja sobie tego nie wyobrażam, bo jednak wygoda jest dla mnie istotna.
      Szczególnie jak już wyjeżdzam na wyczekany wyjazd to lubię mieć wszystko
      dograne do końca.
    • wojtow Re: wczasy ;) 29.06.05, 19:43
      A dlaczego woli z wspólną ..... ?
      • Gość: majka Re: wczasy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:55
        Bo kosztuje 15 zł mniej. Nie to, że kompletnie jej nie stać, tylko się uparła i
        już. Dałaby radę, ale nigdy nie była nad morzem we wspólnej łazience i chyba
        nie zdaje sobie sprawy co to może oznaczać, wg mnie nie warto tych 15 zł
        oszczędzać akurat na łazience ale już nie wiem co mówić ;-/
        • bzzzk Re: wczasy ;) 29.06.05, 23:00
          no to jak chce na siłę oszczędzać, bez wyraźnej potrzeby, to staraj się ją
          przekonać argumentami jakie już podały dziewczyny. nie ma po co się męczyć z
          łazienką na korytarzu:)
          pzdr.
    • Gość: Nessie Re: wczasy ;) IP: *.acn.waw.pl 29.06.05, 20:05
      Jak przekonać: bo od razu po przyjeździe kupujesz w kiosku Domestosa i odkażasz
      całą łazienkę na wszelki wypadek, i nie musisz się już stresować, że przed tobą
      mył się ktoś z grzybicą albo innym syfilisem ;)

• dagny1001 Re: wczasy ;) 30.06.05, 11:44
      Dziewczyny nie przesadzajcie, nie jeździłyście nigdy pod namiot? Francuskie
      pieski się z was zrobiły :-)
      • Gość: Nessie Re: wczasy ;) IP: *.acn.waw.pl 30.06.05, 21:02
        > Dziewczyny nie przesadzajcie, nie jeździłyście nigdy pod namiot? Francuskie
        > pieski się z was zrobiły :-)

Ja wyjeżdżałam nie raz pod namiot - miałam wtedy własną, osobistą łazienkę tylko
        dla siebie. Składała się z saperki, dogodnego krzaczka i strumyka. :P
        • dagny1001 Re: wczasy ;) 01.07.05, 11:27
          No i o to chodzi. Nie musiałaś się kłócić z koleżanką, czy owa łazienka będzie
          w apartamencie czy na korytarzu :-)
          • kragmel Re: wczasy ;) 01.07.05, 11:32
            nom, ale nie każdy lubi jeździć pod namiot i myć się w jeziorze. kwestia gustu.
            i także wieku.
            • dagny1001 Re: wczasy ;) 01.07.05, 11:37
              No pewnie, ja też już nie jeżdżę pod namiot. Ale od tamtej pory nie przewróciło
              mi się w głowie i nie robię problemu z powodu łazienki na korytarzu.
              • kragmel Re: wczasy ;) 01.07.05, 13:41
                dagny1001 napisała:

> No pewnie, ja też już nie jeżdżę pod namiot. Ale od tamtej pory nie
                przewróciło
                >
                > mi się w głowie i nie robię problemu z powodu łazienki na korytarzu.

pozwolę się sobie nie zgodzić ;) łazienka w pokoju nie jest moim
                zdaniem "przewróceniem w głowie", jest po prostu wygodna. z wielu względów.
                • dagny1001 Re: wczasy ;) 01.07.05, 13:45
                  Jasne, że wygodna. Ale dla koleżanki autorki postu 15 zł razy ileś tam noclegów
                  może być sporą kwotą. Dlatego na miejsu autorki bez żalu dałabym sobie spokój z
                  tą łazienką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka