xiao 04.07.05, 21:22 czy rzeczywiście widzicie różnicę po przejściu na naturę? czy cera i skóra na ciałku wam się poprawiły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mami7 Re: pytanie do naturalnych od dawna 04.07.05, 22:52 U mnie rewelacja. Az sama nie moge uwierzyć. To samo u męża ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa u mnie takze 05.07.05, 10:25 Zlikwidowalam okropne pryszcze, które raz po raz mi sie wysiewaly pomimo stoswania tabletek hormonalnych no i niepierwszej juz mlodosci;-) Pozbylam sie cellulitu, z którym nie rzdily sobie najdrozsze specyfiki od Vichy, poprzez Thalgo do Jeanne Piaubert. Skóra na ciele jak wyglada. Moim zdaniem da sie zauwazyc np. która z moich kolezanek przeszla na nature, a która dalej samruje sie ropa. Nie ma co dlugo dywagowac- spróbuj a sie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
xiao Re: u mnie takze 05.07.05, 11:22 bardzo się cieszę bo właśnie niedługo zaczynam...chcę jeszcze przekonać mojego męża chociaż on nie ma żadnych problemów ze skórą ale może to wynika z tego że nie używa zbyt wielu specyfików. już zrezygnowałam np.z kremu na noc i smaruję się tylko od czasu do czasu oliwą z oliwek zmieszana z kropelkami wit.C. Jestem na etapie rozmów z moją kuzynką która mieszka w niemczech gdzie weleda i hauschka są tańsze na pewno w internecie ale nie wiem jak w aptekach czy w sklepach (ma to sprawdzić). przyznam szczerze że kosmetyków jest dużo ale ciągle nie mogę znaleźć dobrych żeli pod prysznic (chyba że pozostanę przy mydle w kostce) ale też coraz częściej zastanawiam się nad kosmetykami np. na rozstępy. jestem w ciąży i parę z nich pojawiło mi się gdzie niegdzie. Są to po prostu blizny które po porodzie będę chciała rozjaśnić i chyba będę używać zwykłej maści na blizny. Chyba że wy coś wiecie na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa na rozstepy smaruj sie 05.07.05, 11:30 Olejem jojoba. Mozesz kupic w pollenie aromie. A najlepiej w wiekszej, ciemnej butli zrób sobie miksa: olej z jojoby, z winogron i np. makadamii. Dodaj do tego kilka kropel olejku np. rozmarynowego. Ale smaruj sie dopiero po porodzie bo olejki eteryczne sa w ciazy niewskazane. Chyba, ze z aromaterapii zrezygnujesz- czystym olejem bezowym mozna sie smarowac zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
xiao Re: na rozstepy smaruj sie 05.07.05, 11:40 dzięki, to bardzo ważne dla mnie! olej z winogron to kupię w zwykłym sklepie, arozmarynowy chyba widziałam w weledzie ale ten z makadamii... hm pierwsze słyszę, gdzie mogę go dostać? też w aromie? rozumiem że to rozjaśni blizny, bo podobno całkiem to się nigdy tego nie pozbędę.. a ten olej bezowy, to to samo co bazowy? czyli jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa te wszystkie oleje to sa bazowe 05.07.05, 12:00 Naomiast rozmarynowy to olejek eteryczny. Jak nie bedzie makadamii to trudno. Wez jakis inny trzeci olej, nawet oliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotabat Re:literatura poswięcona organice-znacie? 05.07.05, 12:04 Dziewczyny, czy są wydawane gazety, miesięczniki, literatura na temat naturalnego świata, organiki etc. ?? Jakie to tytuły ?? I jakie strony w internecie są poświęcone naturalności, oprócz stron tych firm, które oferują swoje naturalne produkty-bo te ślędzę na bieżąco(eco comsetics,solkos,hauschka ...) Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: wegetarianski swiat 05.07.05, 13:54 albo w żółtym cesarzu w warszawie. www.wegetariański.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: u mnie takze 05.07.05, 13:36 Posłuchaj, po porodzie to ja bym bardzo uważała z tymi wszystkimi kosmetykami, maksymalny minimalizm, nawet naturalne, albo szczególnie naturalne. Bo pewnie będziesz dziecko karmić piersią. Wierz mi chudnie się ślicznie karmiąc ;-) Po czasie możesz zacząc walke z tym co ewentualnie ci zostanie. Powiem tak przed ciążą wazyłam jakieś 55 kg. W ciązy przytyłam 15. Po samym porodzie ubyło mi 10 kg ;-) Po roku od porodu ważyłam juz jedyne 50 kg, przy diecie matki karmiącej (czyli zdecydowanie nie odchudzającej), ale dziecko wyciska z matki wszystko ;-)))) Tak że, rozsądnie i lepiej upewnij się, że dany preparat czy olejek mozna stosować karmiąc. Z całą pewnością nie smaruj niczym piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
bluean Re: u mnie takze 05.07.05, 20:38 Z tymi kosmetykami to ja też radzę uważać biorąc pod uwagę to,że niektóre składniki potrawią przenikać do krwi i tworzyć toksyny.Nie wiem jak to się do naturalnych odnosi ale o chemii to poczytaj sobie na linku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26078&w=22260264 Odpowiedz Link Zgłoś
xiao Re: u mnie takze 06.07.05, 17:06 dzięki za link, już wcześniej czytałam go na tym forum i dlatego postanowiłam przejść na naturkę. i stąd właśnie moje pytanie o bezpieczne kosmetyki dla mnie i dla mojej dzidzi która wkrótce pojawi się na świecie. jasne że nie zamierzam teraz używać żadnych specyfików na rozstępy szeroko dostępnych i reklamowanych gdyż wiem że nie da się ich całkowicie zlikwidować, można je jedynie rozjaśnić, ewentualnie zastosuję no scar albo po prostu maść na blizny Odpowiedz Link Zgłoś
chitarini Re: u mnie takze 05.07.05, 20:26 Ja słyszałam od kosmetyczki,że rozstępów to zbytnio nie można się pozbyć a jedynie zmniejszyć i że te kosmetyki na rozstępy i celleluit to nie są to żadne rewelacje. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: u mnie takze 06.07.05, 23:55 Olejków eterycznych w ciąży nie wolno stosować na własną rękę. Tak na marginesie;) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
xiao Re: u mnie takze 07.07.05, 07:46 dziewczynki wiem... nie w ciąży tylko po ciąży a nawet po karmieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 do xiao 20.08.05, 18:48 ja wiem! na roztepy w ciazy bardzo dobrze jest wsmarowac olive z olivek w cala skore na brzuchu i piersiach, koniecznie dwa razy dziennie! Moja kolezanka tak robila i nie ma ani jednego rostepu! A przy okazji oliva dzisisiowi nie zaszkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: do xiao 25.08.05, 15:25 znalazłam. Znowu V.A. Worwood, mieszanka na rozstępy, i jeśli VAW tak pisze, to na pewno to jest bezpieczne: 30ml oleju migdałowego 15ml oleju z kiełków pszenicznych (zabijcie mnie, ale nie wiem, jak inaczej po polsku jest wheatgerm oil) 10 kropli olejku z nasion ogórecznika 5 kropli olejku z marchwi nieco one egzotycznie brzmią i nie wiem, czy są do kupienia w Polsce, ale na wszelki wypadek wpisałam 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa skladniki powyzeszego przepisu 25.08.05, 16:10 Sa dostepne w Primaverze, chyba jednak poza ogórecznikiem, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś