Dodaj do ulubionych

WYBIELANIE ZEBOW

IP: DUBWSPRX* / 213.190.152.* 07.08.02, 11:00
czy istnieje dobra pasta do tego?
uzywalam juz kilku, ale nie chce mi sie testowac
porzez rok, zeby sprawdzic czy jest dobra
jakie sa wasze doswiadzczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: fredzia Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 07.08.02, 11:43
      Najlepsze efekty daje wybielanie zebow u stomatologa(tzn wybielanie nocne pod
      nadzorem lekarza), ale jak mozna sie domyslec nie jest to w pelni obojetne dla
      zebow. Najlepiej bedzie najpierw zrobic sobie zabieg oczyszczanie, usuwania
      kamienia, a jesli to nie da efektu to pogadac z dentysta na ten temat.
      • Gość: niam Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.02, 11:58
        pasty wybielajace daja taki efekt, ze czysci osad (kawy, papierochow itp),
        nigdy nie wybieli koloru kosci zeba. Prrodukty typu (pakiety z wkladkami do
        ktorych wlewa sie dolaczony preparat i po 2 tygodniach ma wybielic zeby) nie
        dosc ze nie daje oczekiwanego efektu to moze spowodowac uszkodzenie dziasel.
        Nie dajcie sie nabrac reklamie.
        • rekin_13 Re: WYBIELANIE ZEBOW 28.08.02, 19:49
          Gość portalu: niam napisał(a):

Prrodukty typu (pakiety z wkladkami do
          > ktorych wlewa sie dolaczony preparat i po 2 tygodniach ma wybielic zeby) nie
          > dosc ze nie daje oczekiwanego efektu to moze spowodowac uszkodzenie dziasel.
          > Nie dajcie sie nabrac reklamie.

No... nie zgadzam się z tym. Wybielałam zęby czyms takim i efekty byly
          OLSNIEWAJACE !!!!!!
          Fakt, jeśli użyje się zbyt dużo tego żelu, to dziąsła następnego dnia będą
          bolały. Ale łatwo można dojść do wprawy.
          Poza tym jeśli szkliwo jest słabe to zęby mogą stać się nadwrażliwe w czasie
          używania preparatu.
          Poza tym w porządku.
          Inna rzecz, że efekty nie są trwałe. U mnie wystarczyło na 1,5-2 lata.

pozdrawiam,
          rekin
    • Gość: Syrena Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: 157.25.128.* 07.08.02, 13:37
      Jedyną skuteczna pastą wybielająca zęby jest REMBRANDT. Pasta made in USA.
      Bardzo droga, ale naprawdę skuteczna. Niezbyt smaczna, ale przecież jej się nie
      je. Czy wiecie dlaczego popularne pasty wybielające mają na ogół czerwony
      kolor? Otóż jest to chwyt reklamowy i nic poza tym. Dziąsła stają się bardziej
      czerwone, a przy tym zęby wydają się bielsze.
      Pozdrawiam
      Syrena
      • Gość: Nell Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 20:53
        Popieram, tez slyszalam od stomatologa, ze Rembrandt jest najlepsza, kosztuje
        chyba z 50, 60 zl
        • kotmanka Re: WYBIELANIE ZEBOW 07.08.02, 20:56
          Rembrandt musze potwierdzic faktycznie dziala, oczywiscie bez przesady...
          • Gość: ania Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: 217.98.124.* 08.08.02, 09:32
            A ja jestem w trakcie wybielania Dental Nite, preparatem od stomatologa.Już po
            kilku dniach jestem zachwycona efektem.Moje zęby zmieniły kolor ww picia dużej
            ilości kawy ,wina itp , dlatego wierzę ,że wracają do naturalnego koloru.W
            to ,że preparat ten szkodzi moim zębom niechce mi się wierzyć ,lekarka to
            bardzo dobra znajoma (znany specjalista kliniczny)i na pewno nie polecała by mi
            tego preparatu, gdyby wyrządzał jakieś szkody .Osobiście będę ten sposób
            wybielania polecać wszystkim , ale oczywiście wybór należy do każdego
            osobiście.Pozdrawiam
        • Gość: Mela Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 10:04
          Nell, nie wiesz przypadkiem , czy Rembrandta można dostać w Toruniu?
          Pozdrowienia.M.
          • nell26 Re: WYBIELANIE ZEBOW 08.08.02, 10:29
            Gość portalu: Mela napisał(a):

> Nell, nie wiesz przypadkiem , czy Rembrandta można dostać w Toruniu?
            > Pozdrowienia.M.

Jest podobno, ale tylko i wylacznie w aptekach:)
            pozdrawki:)
            • Gość: Mela Do Nell IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 10:34
              Ach, miałam nadzieję, że używałaś tę pastę i w dodatku udało Ci się ja nabyć u
              nas... Będę szukać w aptekach i jak znajdę dam znać.
              • nell26 Re: Do Nell 08.08.02, 10:38
                Gość portalu: Mela napisał(a):

> Ach, miałam nadzieję, że używałaś tę pastę i w dodatku udało Ci się ja nabyć u
                > nas... Będę szukać w aptekach i jak znajdę dam znać.

Nie uzywalam jej jeszcze, ale bardzo chwalila ja moja stomatolożka, jako bardzo skuteczna:)
                Pozdrawki:)
      • Gość: monika Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: DUBWSPRX* / 213.190.152.* 08.08.02, 10:14
        a czy ta paste Rembrandt moge kupic w Warszawie?
        jesli tak to gdzie?
        • Gość: Syrena Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: 157.25.128.* 08.08.02, 11:02
          Od dawien dawna nie widziałam jej w Warszawie.
          Teraz to tylko przywoże ją z zagranicy. Spróbuj jednak poszukać. Kiedyś była
          dostępna tylko w aptekach, ale zdarzało się też ją spotkać w sklepach
          parafarmaceutycznych.
          Pozdrawiam
          Syrena
        • Gość: nat Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 15:54
          Rembrandt jest w sklepiku Kliniki Enel Med na Zaciszu, kosztuje równo 50 zł i
          widziałam dwa rodzaje, ale po wizycie u dentysty nie miałam ochoty się
          wczytywać;-)
    • coralin Re: WYBIELANIE ZEBOW 08.08.02, 12:40
      Najlepsza pasta wybielająca jaką stosowałam to Email Diamant.Trudno ją kupić.
      Jest kilka wersji.Ta wybielająca ma czerwony kolor(zawartość), wcale się nie
      pieni,ale już po jednym użyciu daje optyczny efekt wybielenia i połysku,
      podobno właśnie ze względu na ten czerwony kolor uzyskany z jakiejś
      rośliny.Przy myciu wygląda się makabrycznie(czerwone mazidło w ustach:))
      • Gość: jolka Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: DUBWSPRX* / 213.190.152.* 08.08.02, 12:47
        oj, tylko nie to!!!!
        moja mam jest dentystka
        ale ja sie kiedys uparlam na ta Email Diament
        choc mi odradzala, to potajemnie kupilam
        i co? dziala, owszem
        nawet na ubrania
        chlapnelam kiedys na szara bluzke
        zostala plama do dzis
        jak po wybielaczu........
        a zeby mam chyba juz wszystkie plombowane..........
        • coralin Re: WYBIELANIE ZEBOW 08.08.02, 13:02
          Gość portalu: jolka napisał(a):

> a zeby mam chyba juz wszystkie plombowane..........

Bo ta pasta nie ma właściwości ochronnych na zęby i raczej nie stosuje się jej
          codziennie rano i wieczorem,ale np. przed ważnym spotkaniem.Nigdy nie
          traktowałam jej jako pasty pielęgnującej!!!Ale wydaje mi się łagodna, nigdy nie
          podrażniła mi dzięseł jak te z sodą i innymi wybielaczami.
          • Gość: jolka Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.08.02, 15:12
            to widze, ze jest chociaz jedna kobieta myslaca przy upiększaniu się :>))
            • coralin Re: WYBIELANIE ZEBOW 08.08.02, 15:39
              I nigdy nie zdecydowałabym się na wybielanie zębów u stomatologa, bo wiem,że to
              zbyt mocno ingerujący zabieg.I w sumie nie mam takiej potrzeby, bo mam białe
              zęby.Najgorsze jest to ,że z wiekim stracą one pewnie tę biel,bo picie kawy,
              czerwonego wina(jedyny pity przeze mnie alkohol)czy kurkuma,szafran w chińskich
              potrawach zrobi swoje.Tworzą się nie tylko osady(co łatwo usunąć),ale trwałe
              przebarwienie .Póki co unikam curry:)
            • Gość: fredzia do Jolki IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 08.08.02, 17:48
              Sorki, ze pytam :) ale ile masz latek?
              • Gość: jolka Re: do Jolki IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.08.02, 18:31
                27, a co?
                • Gość: fredzia Re: do Jolki IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 08.08.02, 18:39
                  nic nic, tak tylko sie pytam bo robie male statystyki dotyczace stanu zebow :)
                • coralin Re: do Jolki 08.08.02, 18:41
                  Nie wiem po co pytała Fredzia,ale masz 27 lat ,mamę dentystkę i prawie we
                  wszystkich zębach plomby.Troche dziwne.
                  • Gość: jolka Re: do Jolki IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.08.02, 18:49
                    no oczywiscie z tymi zebami to przesada
                    chcialam tylko 'uwypuklic' niszczace dzialanie tej pasty
                    a mama mieszka daleko, wiec chodze i tak do innego dentysty
                    no i ta paste mialam wiele lat temu.......
                    • Gość: fredzia Re: do Jolki IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 08.08.02, 18:52
                      Wiem, ze pytanie moglo brzmiec dziwnie, przepraszam :))
                      • Gość: REnata Re: do Jolki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 14:17
                        A ja mam pytanko: Może ktoś wie ile w Wa-wie kosztuje zabieg wybielenia zębów u
                        stomatologa?
                        • Gość: E. Re: do Jolki IP: *.tlsa.pl 12.08.02, 15:49
                          Nie wiem ile w Wawie ale we Wrocławiu płaciłam ostatnio 700zł.Chodzi oczywiście
                          o wybielanie preparatem zakładanym na noc w specjalnych szynach przez 2
                          tygodnie.Ale efekt REWELKA!!!A miła pani stomatolog rozłożyła mi płatność na
                          raty,nieoprocentowane oczywiście.
                          • Gość: Renata Re: do Jolki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 15:52

E bardzo dziekuję za info, znam teraz choć przybliżoną cenę takiej usługi.
                            Może jeszcze ktoś z Wa-wy napisze?
                            • Gość: as Re: do Jolki IP: 213.17.164.* 12.08.02, 16:22
                              Gość portalu: Renata napisał(a):

>
                              > E bardzo dziekuję za info, znam teraz choć przybliżoną cenę takiej usługi.
                              > Może jeszcze ktoś z Wa-wy napisze?

Ja sie ostatnio dowiadywalam (oczywiscie mowie o W-wie) i mniej wiecej ok
                              1.300,00, ale powidzieli, ze to zalezy od..... i najpierw nalezy przyjsc na
                              konsultacje. Cena wydala mi sie obledna i sie na razie zniechecilam.
                              • Gość: Agnieszka Re: do Jolki IP: *.mst.gov.pl 27.08.02, 10:20
                                Ja robiłam ten zabieg w Warszawie za 600 zł., jeśli chcesz mogę podać telefon
                          • Gość: nina Re: do E IP: *.telocity.com 12.08.02, 18:22
                            Ja tez rozpoczelam proces wybielania zebow poprzez nakladanie na noc, w
                            specjalne szyny zelu wybielajacego. Juz mialam to na zebach trzy razy... i
                            myslalam, ze efekt bedzie lepszy..Co prawda to dopiero trzeci raz.. i przede
                            mna jeszcze 13zabiegow (bo ja mam rozlozone na 16dni). Chcialam sie
                            dowiedziec, po ilu zabiegach widzialas juz wyrazna poprawe? I jak teraz, gdy
                            juz to zakonczylas?
                            • Gość: ania wybielanie Dental Nite IP: 217.98.124.* 13.08.02, 09:22
                              Ja płaciłam za Dental Nite 300 zł +100 za szyny.Po pierwzsych dwu nocach
                              widziałam różniece ale moja dentystka powiedziała , że jestem
                              ewenementem,średnio efekty sa po 10 nocach.Polecam wszystkim dookoła....
                              • Gość: nat Re: wybielanie Dental Nite IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 15:57
                                ania, możesz podać adres? Mi w Enelmedzie zaproponowali Illumine Home (firmy
                                Dentsply) za 1000zł. Czy to to samo co Dental Nite?
                            • Gość: E. Re: do E IP: *.tlsa.pl 13.08.02, 10:48
                              Ja widziałam dużą zmianę na lepsze już po kilku nocach (właśnie 3-4),a po
                              zakończeniu całej serii jest naprawdę bardzo zadowalający efekt!
                              Uprzedzono mnie że w czasie wybielania należy unikać picia kawy,herbaty, coca-
                              coli,czerwonego wina i palenia papierosów,bo to może opóźniać efekt
                              wybielania.Może masz takie zęby że musisz trochę dłużej poczekać na skutek:)
    • Gość: nina Re: WYBIELANIE ZEBOW- Jak dlugo jeszcze IP: *.telocity.com 15.08.02, 17:01
      Dziewczyny juz 6-ty dzien zakladam na noc szyny z tym specjalnym zelem
      wybielajacym i jak na razie efekty marne.. dlaczego :(((... zostalo mi jeszcze
      10 zabiegow... martwie sie czy to zadziala. Podobno jest jakis procent ludzi
      na ktorych to nie dziala.. czyzbym nalezala do niego? :(((
      • martyna14 Re: WYBIELANIE ZEBOW- Jak dlugo jeszcze 20.08.02, 22:06

Ja tez stosowalam Dental Nite i po 4 dniach moze wybielil zeby o jeden odcien
        prawie nie widac roznicy . Moje zeby nie sa bardzo biale dlatego, ze w
        dziecinstwie nalykalam sie duzo lekarstw i antybiotykow a przebarwienia po
        antybiotykach najtrudniej jest usunac- moze jest tak i w twoim przypadku.

Ja chyba zdecyduje sie na biale, porcelanowe licowki .

Pozdrawiam
        • Gość: nina Re: WYBIELANIE ZEBOW- Jak dlugo jeszcze IP: *.telocity.com 21.08.02, 07:27
          Ja nie bralam antybiotykow (no moze kilka razy w zyciu, przy jakis grypach),
          nie pale papierochow, nie pije duzej ilosci kawy ani czerownego wina... ale
          kiedys hektolitrami pilam czarna herbate i to jest chyba winowajca. Jestem juz
          po 14dniu wybielania.. i coz, jest roznica ale nie az taka jak myslalam, ze
          bedzie. Naogladalam sie filmow i marzyly mi sie wlasnie takie zeby jak maja
          aktorki.. choc nie tylko. Ja wybielam Nite White Excel 2.. moze ktos zna?
          Jestem w Stanach, wiec moze tak byc, ze jest to lokalny produkt.
    • brita1 Re: WYBIELANIE ZEBOW 16.08.02, 11:05
      Polecam pastę Rembrandt. Wcale nie jest aż taka droga-40 zł.Można ja dostać w
      aptece-jeżeli akurat nie mają, poproś,aby ją dla Ciebie zamówili. Nie ma z tym
      problemów. A z wszystkich jakie stosowałam jest najlepsza. Nie tylko zęby
      wydają się bielsze, ale ma ona również właściwości pielęgnacyjne (fluor i te
      sprawy).
      • Gość: aga Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: DUBWSPRX* / 213.190.152.* 16.08.02, 11:14
        ile czasu trzeba ja stosowac, by zauwazyc
        roznice?
        i czy ta roznica to tylko 'zeby wydaja sie bielsze'
        czy 'zeby sa bielsze' ?
        • brita1 Re: WYBIELANIE ZEBOW 16.08.02, 13:25
          Na to pytanie bardzo ciężko odpowiedzieć. Widzisz, po Email Diamand (tej
          czerwonej) zęby właśnie wydawały mi się bielsze, ponieważ pasta poprawiała
          koloryt dziąseł. To, czy Rembrandt będzie na Ciebie działał zależy od wielu
          czynników, ale przede wszystkim od tego jaki faktycznie masz kolor kości zęba.
          Pamiętaj, że nie wybielisz samej kości, ale możesz skuteczmnie pozbyć się
          przebarwień z kawy, herbaty, wina, papierochów... Ja litrami piję kawę i wiem,
          że to przez to moje zęby straciły na kolorze. Pozbyłam się kamienia (wcale nie
          mechanicznie, a właśnie dzięki paście), chociaż miałam go niewiele- na tyle
          mało, że dentystka nie chciała go usuwać.
          • Gość: aga Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.08.02, 18:33
            ale jestes zadowolona z rembranta?
            • brita1 Re: WYBIELANIE ZEBOW 19.08.02, 09:12
              Tak, mi bardzo pasuje ta pasta i dlatego ją polecam. Moim zdaniem daje
              najlepsze efekty wybielenia z dostępnych obecnie na polskim rynku. Używałam już
              prawie wszystkich i zawsze szukałam czegoś lepszego. Jest np. taka pasta
              YOTWELL (czy jakoś podobnie)- cena porównywalna z Rembrandtem, ale efekty żadne.
              • Gość: justy Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 22:26
                YOUTEL
                • Gość: Aga7 Re: WYBIELANIE ZEBOW Dental Nite IP: *.um.poznan.pl 21.08.02, 08:32
                  Uzywalam Dental Nite przez dwa tygodnie i nic mi nie pomoglo, no, moze o pol tonu jasniejsze zeby , to wszystko.
                  Bylam zla na dentyste , ze za tyle pieniedzy nie ma zadnego efektu, a on powiedzial, ze pewnie mam taki kolor kosci...
                  Takze ostrzegam Was, jesli to tylko przebarwienia to mozecie sprobowac tej formy wybielania, ale jesli macie taki
                  kolor kosci lub przebarwienia po antybiotykach to stanowczo odradzam!! Odradzam takze osobom z wrazliwymi
                  dziaslami, wbrew pozorom, zdrowe dziasla i zeby sa wazniejsze niz biel.
                  Teraz od czsu do czasu uzywam Email Diamant i jestem calkiem zadowolona, ale to raczej "wrazenie wybielenia " niz
                  faktycznme wybielenie
              • Gość: Pop Re: WYBIELANIE ZEBOW IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 17:26
                A ja wam polecam żel "Biela Perla" - 2 tubki z 2 aplikatorami kosztują 70 zl a
                efekt w moim przypadku przerósł najśmielsze oczekiwania.Teraz chce spróbować
                tej "Rembrandt".,Mam pytano-czy jedno opakowanie pasty wystrczy by w widoczny
                sposób wybielić ząbki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka