Dodaj do ulubionych

kosmetyki selektywne-ktore wybrac ??????

09.08.02, 11:31
dziewczyny doradzcie-ktore z kosmetykow z wyzszej polki sa absolutnie
niezastapione i efekt ich stosowania jest rzeczywiscie wart ich ceny.naprawde
nie mam ochoty placic za marketing i ladne pudeleczko,natomiast za
spektakularny efekt jak najbardziej.mam 32 lata i cere ze skonnoscia do
przetluszczania.
pozdrawiam.s.
Obserwuj wątek
    • agul1 Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? 09.08.02, 11:38
      Ale moze napisz czego oczekujesz po tych kosmetykach bo przeciez ich sa
      tysiace:) Chcesz kolorowe czy pielegnacje? MAtujace, nawilzajace,
      oczyszczajace?? Kremy czy maseczki? Balsamy? Troche konkretniej;-)
      • silie Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? 09.08.02, 11:56
        Sama selektywnych nie używam (chociaż uzyję, bo dostanę od Roody szminkę EL,
        hurra!!!), ale ze śledzenia Forum wynika mi tyle, że
        kolorówkę ma na najwyższym poziomie Shiseido.I to niezależnie, czy tusz,
        podkład, czy róż...
        A pielęgnacja- nie wiem w dalszym ciagu, chociaż z każdej firmy wymieniłabym
        choć jeden produkt, który W WIEKSZOŚCI ma b.dobre opinie.
        Ale niech wypowiedzą się "używające"...;)
        s.
        • Gość: gAndzia Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 09.08.02, 11:59
          gdybym miała wymienić jedną firmę, która ma najlepsze pielęgnacyjne, to pewnie
          też bym wymieniła shiseido. ale w praktyce nie uzywam całościowo tylko
          kosmetyków tej firmy, za dużo nowości korci:) inne firmy też mają"przeboje", a
          tak procentowo to chyba na forum najwyżej cenione jest shiseido i biotherm,
          przynajmniej ja tak widzę:)
        • Gość: aga Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: 157.25.126.* 09.08.02, 12:00
          mam kredkę do brwi Shiseido - jest po prostu rewelacyjna! nigdy nie miałam
          lepszego kosmetyku do brwi i na pewno nie będę wiecej eksprymentować w tej
          materii :)
          • helena25 Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? 12.08.02, 09:50
            Gość portalu: aga napisał(a):

> mam kredkę do brwi Shiseido - jest po prostu rewelacyjna! nigdy nie miałam
            > lepszego kosmetyku do brwi i na pewno nie będę wiecej eksprymentować w tej
            > materii :)
            Ja mam Cienie do brwi Shiseido i moge powiedziec dokladnie to samo, co ty o
            kredce. Mi bardziej technicznie pasuje cien i set Shiseido jest genialny :-))))
            Pozdrawiam
            H.
      • saxony Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? 09.08.02, 11:57
        najbardziej zalezy mi na pielegnacyjnych do twarzy -cokolwiek mialoby to byc- i
        na podkladach.
        • silie Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? 09.08.02, 12:04
          Z podkładów to właśnie Shiseido; ostatnio furorę tu robi Liquid Compact (nie
          pomyliłam się? ).
          Z pielęgnacyjnych do twarzy, chyba właśnie Biotherm. Wiem, że ma doskonały
          piling "Biopur".Piling cudo ma też YSL, ale enzymatyczny.Gdzies niżej jest o
          nim wątek.
          s.
          • Gość: aga Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: 157.25.126.* 09.08.02, 12:07
            czy mogłabyś napisać coś wiecej o tym podkładzie?
            ja mam problemy z naczynkami, więc interesuje mnie czy jest dobrze kryjący
            po za tym jak z matowaniem i trawłością?

acha, no i ile kosztuje?

• Gość: gAndzia Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 09.08.02, 12:08
            oj, tak, liquid compact jest the best:))))
            • Gość: agul Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 09.08.02, 12:19
              Yhyyy.. tez go kocham:))
            • Gość: Anja Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 12:19
              Ja też potwierdzam: tylko SHISEIDO! Mam Liquid Compact; jest bardzo trwały,
              dobry dla mieszanej cery, bo pochłania sebum. Maluję się rano, o 6.00, zmywam
              ok.22.00 Cera wygląda świeżo i naturalnie cały dzień. Drogi jak cholera- 220 zł
              za puderniczkę i wkład, ja kupiłam na allegro od Gregawu za 120 zł.

Anka
              • silie Re:Anja... 09.08.02, 12:31
                ...ja oczywiście znam ten Shiseido podkład teoretycznie, i własnie na Allegro
                zobaczyłam, że on nie jest w płynie (no bo compact-ale ja głupia).
                Też oglądałam aukcję Gregawu; ale czy jest on w związku z tym wydajny, na ile
                starcza przy codziennym używaniu? Mam wrażenie, że jest go tam bardzo mało...
                s.
              • Gość: em Re: kosmetyki selektywne-kompakt Shiseido IP: 62.148.83.* 09.08.02, 14:02
                też wytropiłam tę ofertę na Allegro - nadal do kupienia i się zastanawiam
                czy jako praktyczna użytkowniczka możesz mi opisać dokładniej jego walory,
                potrzebuję czegoś nawilżającego (opisałm to na początku wątku "znowu podkład")
                • Gość: Anja Re: kosmetyki selektywne-kompakt Shiseido IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 14:14
                  Ten podkład Shiseido nazywa się Hydro-Liquid, zatrzymuje wodę, nawilża, no a
                  przy tym lekko matuje. Jest naprawdę świetny, trzeba tylko nakładać go
                  oszczędnie, wtedy efekt jest rewelacyjny. Twarz ma taki lekki błysk, ale
                  subtelny. Jest bardzo naturalna.
                  • Gość: em Re: do Anji IP: 62.148.83.* 09.08.02, 14:22
                    a jak tuszuje np.przebarwienie?
        • Gość: Kamilka Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: 62.29.248.* 09.08.02, 13:54
          Mam 29 lat i taką samą skórę jak ty (zgodnie z opisem w twojej wiadomości)
          Jezeli chodzi o podkłady, to po latach prób i błędów znalazłam niedawno bardzo
          fajny egzemplarz w ofercie CHANEL. Podkład nazywa się DOUBLE PERFECTION FLUIDE,
          ja (przy jasno-różowej cerze) najlepiej czuję się w kolorze 02 (lub 20 - za
          granicą numeracja jest zmieniona). Świetnie się rozprowadza, kryje bardzo
          dokładnie wszystkie moje przebarwienia, blizny i rozszerzone pory i zostawia
          fajny matowy, ale nie tapeciarski efekt na jakieś 3-4 godziny. Dokupiłam sobie
          do niego puder sypki Chanel - POUDRE LIBRE UNIVERSEILLE i przy takim komplecie
          jestem naprawdę zadowolona z efektów.
          Acha, niestety polskie perfumerie zdzierają jak dziady ostatnie i życzą sobie
          po 170 PLN za sztukę (i z podkład i za puder). Poprosiłam jednak znajomych,
          którzy wracali z Lonbdynu o zakup w duty free na Heathrow i tamtejsza cena po
          przeliczeniu na nasze dała ok. 100 PLN za sztukę, co już jest zupełnie do
          zaakceptowania (bo objętości obydwu kosmetyków są bardzo duże, taki purder na
          oko starczy n ajakieś 2 lata).
          Powodzenia!
          • Gość: Anja Anja do Silie IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 13:58
            Witaj,

też miałam te obawy, ale okazuje się, że kompakt jest bardzo ekonomiczny w
            użyciu, sądzę, że wystarczy na dobrych kilka miesięcy. Nabiera się naprawdę
            odrobinkę, wtedy efekt jest śliczny. Jest to kompakt, ale taki dość płynny,
            więc nie ma problemów z aplikacją.
            Pozdrawiam,
            Anka
            • silie Re: Anja... 09.08.02, 14:03
              dzięki za info;))
              s.
              • Gość: gAndzia Re: Anja... IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 09.08.02, 14:23
                to jest taka superhiper:) technologia, że po nabraniu na gąbeczkę on sie
                zmienia w płynny. jest wydajny, bo naprawdę niedużo go trzeba na buzię.
          • coralin Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? 09.08.02, 14:27
            Ja też mam ten Double Perfection Fluide Chanel.Próbka mnie zachwyciła,ale po
            zakupie entuzjazm opadł.Odkryłam całkiem podobny Rimmel:)Podkładu idealnego
            nadal szukam.Liquid Compact Shiseido-dobry,ale bez rewelacji.A może ja oczekuję
            cudów.Z innych produktów nie zawiodły mnie :maseczka peel-off oczyszczająco-
            nawilżająca(zamyka pory na calutki dzień)z serii Pureness, emulsja Idealist
            E.Lauder(choć nie stosuję jej teraz bo idealną gładkość dają mojej skórze kremy
            z kwasami BHA).Wart zakupu jest puder rozświetlający Shiseido i korektor YSL.
    • miriam_73 Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? 09.08.02, 15:51
      Ja od dłuższego czasu bardzo sobie chwalę w zakresie pielęgnacji twarzy
      kosmetyki Clarinsa. Linia do cery mieszanej i tłustej nie jest przy tym jakaś
      ekstremalnie droga i preparaty sa bardzo wydajne. Polecam fluid na dzień, żel
      na noc, doraźnie żel Mat Express i żel pod oczy (rozjaźnia podkówki i likwiduje
      obrzęki) ora ztonik z tej linii. Większość tych kosmetyków oscyluje w granicach
      ok. 100 zł.
      • Gość: Ada Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.chello.pl 09.08.02, 16:13
        miriam_73 napisała:

> Ja od dłuższego czasu bardzo sobie chwalę w zakresie pielęgnacji twarzy
        > kosmetyki Clarinsa. Linia do cery mieszanej i tłustej nie jest przy tym jakaś
        > ekstremalnie droga i preparaty sa bardzo wydajne. Polecam fluid na dzień, żel
        > na noc, doraźnie żel Mat Express i żel pod oczy (rozjaźnia podkówki i
        likwiduje obrzęki) ora ztonik z tej linii. Większość tych kosmetyków oscyluje w
        granicach ok. 100 zł.

Ja mam ten fluid na dzień (Fluide Desalterant SPF15) ale chyba nie do końca
        jestem z niego zadowolona. To znaczy nie tyle z samego kremu, co ze sposobu
        aplikacji- jest jakiś rzadki i jak się wciska pompkę to od razu leci tak dużo.
        Lubię buteleczki z pompka, ale tu coś jest nie tak. Osobiście bardzo polecam
        kosmetyki Biotherm.
        • coralin Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? 09.08.02, 16:26
          Gość portalu: Ada napisał(a):

> miriam_73 napisała:
          >
          > > Ja od dłuższego czasu bardzo sobie chwalę w zakresie pielęgnacji twarzy
          > > kosmetyki Clarinsa. Linia do cery mieszanej i tłustej nie jest przy tym ja
          > kaś
          > > ekstremalnie droga i preparaty sa bardzo wydajne. Polecam fluid na dzień,
          > żel
          > > na noc, doraźnie żel Mat Express i żel pod oczy (rozjaźnia podkówki i
          > likwiduje obrzęki) ora ztonik z tej linii. Większość tych kosmetyków oscyluje
          w
          >
          > granicach ok. 100 zł.
          >
          > Ja mam ten fluid na dzień (Fluide Desalterant SPF15) ale chyba nie do końca
          > jestem z niego zadowolona. To znaczy nie tyle z samego kremu, co ze sposobu
          > aplikacji- jest jakiś rzadki i jak się wciska pompkę to od razu leci tak
          dużo.

Ada, chyba nie ten sam krem miałyście na myśli.Potwierdzam to co napisała
          Miriam .Krem nawilżająco-matujący Clarins jest najlepszy jaki do tej pory
          stosowałam, poradził sobie w gorącym i wilgotnym klimacie w ubiegłym roku i
          nawet regularnie stosowany nie wysusza.Mam na myśli krem Fluide Jour Matifiant
          Hydratant Clarins.I cena też jest przystępna, ok. 80 zł.
          • Gość: Ada Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.chello.pl 09.08.02, 16:32
            A, to rzeczywiście coś innego. Mojego nie polecam. I był droższy :(
          • miriam_73 Re: kosmetyki selektywne-Clarins 11.08.02, 19:36
            Tak, dokładnie o ten moi chodzi. Nie miałam pod ręką opakowania, ale teraz
            zajrzałam do szafki - to jest dokładnie to. A co do pompki - ja muszę dozować 2-
            3 naciśnięcia, aby mi wystarczyło na całą twarz, bo pojedyńcza "dawka" z pompki
            jest niewielka.

coralin napisała:

> Gość portalu: Ada napisał(a):
            >
            > > miriam_73 napisała:
            > >
            > > > Ja od dłuższego czasu bardzo sobie chwalę w zakresie pielęgnacji twar
            > zy
            > > > kosmetyki Clarinsa. Linia do cery mieszanej i tłustej nie jest przy t
            > ym ja
            > > kaś
            > > > ekstremalnie droga i preparaty sa bardzo wydajne. Polecam fluid na dz
            > ień,
            > > żel
            > > > na noc, doraźnie żel Mat Express i żel pod oczy (rozjaźnia podkówki i
            >
            > > likwiduje obrzęki) ora ztonik z tej linii. Większość tych kosmetyków oscyl
            > uje
            > w
            > >
            > > granicach ok. 100 zł.
            > >
            > > Ja mam ten fluid na dzień (Fluide Desalterant SPF15) ale chyba nie do końc
            > a
            > > jestem z niego zadowolona. To znaczy nie tyle z samego kremu, co ze sposob
            > u
            > > aplikacji- jest jakiś rzadki i jak się wciska pompkę to od razu leci tak
            > dużo.
            >
            > Ada, chyba nie ten sam krem miałyście na myśli.Potwierdzam to co napisała
            > Miriam .Krem nawilżająco-matujący Clarins jest najlepszy jaki do tej pory
            > stosowałam, poradził sobie w gorącym i wilgotnym klimacie w ubiegłym roku i
            > nawet regularnie stosowany nie wysusza.Mam na myśli krem Fluide Jour
            Matifiant
            > Hydratant Clarins.I cena też jest przystępna, ok. 80 zł.
    • Gość: GONIA Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.har-ct-0-133.rasserver.net 09.08.02, 22:33
      JEZELI CHODZI O SHISEIDO LIQID COMPACT TO JEST IDEALNY DLA DZIEWCZYN Z TYLKO
      PIEKNA CERA SLABO KRYJE ,MAM CERE MIESZANA WIEC JAK MALUJE SIE OK. 9 RANO TO O
      6 WIECZOREM CERA MI SIE SWIECI ,JEZELI CHODZI O WYDAJNOSC TO MI STARCZA NA
      MIESIAC GDY FLUID W PLYNIE NA 3 MIESIACE . Z KOSMETYKOW SELEKTYWNYCH POLECAM
      LINIE LA MER CHOLERNIE DROGA SA KREMY NAWET PO 1.000 $ TO JEDYNA REWELACYJNA
      MARKA, PRAWIE WSZYSTKO JEST DOSKONALE A UZYWALAM CHYBA WSZYSTKICH LINI , NA
      SZCZESCIE PRACUJE W SIECI NIEMIECKICH SKLEPOW KOSMETYCHNYCH W USA I MOGE DO
      WOLI UZYWAC ZA DARMO. Pa Pa
      • Gość: marta Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.ny325.east.verizon.net 11.08.02, 04:30
        co prawda nie napisałaś jaką masz cerę (albo gdzieś mi to umknęło) ale gorąco
        polecam Ci Idealist EL, dla mnie krem cudo (jedyny minus to brak filtrów,
        dlatego używałam tylko na noc, jeśli chcesz także na dzień to niezbędny jest
        podkład z dobrymi filtrami!) działą cudownie, delikatnie złuszcza, rozjaśnia
        cerę, zmniejsza widoczność porów i sprawia że skóra jest gładziutka, wiele
        możesz sobie poczytać na wizaz.pl
        ps. wszelkie obietnice producenta się spełniają:-))
        • Gość: katrina Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 10:44
          Spełniają, ale efekt jest króetkotrwały, tzn, jak go odstawisz, jak po prostu
          raz nie zastosujesz, to wsystko jest normalnie, ten kosmetyk
          działa "wizualnie" :-), to wrażenie jedwabistości i gładkości skóry zawdzięcza
          się silikonom. Poza tym wysusza niestety. Ja mam trial size i leży sobie, użyty
          kilka razy. Przyda się może na jakaś imprezę domową, bo z samym nim na twarzy i
          makijażem nie wyszłabym, a nałożenie na niego czegokolwiek (nawilżającego,
          filtrów) niweczy efekt.
          • Gość: marta Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.ny325.east.verizon.net 11.08.02, 15:18
            zgadzam się, że uczucie jedwabistości cery jest krótkotrwałe i zawdzięczamy je
            silikonom, ale rozjaśnienie jej i zmniejszenie porów było całkiem
            spektakularne i utrzymywało się jakiś czas:-) (potem, była plaża i słońce -
            więc teraz ryjek raczej opalony:-)
            ps.mnie nic nie wysuszyło - używałam opakowania o pojemności 30ml (wydajny!)
            więc miałam czas zaobserwować nie tylko jego działanie doraźne, ale i skutki
            długofalowe!
            pozdrawiam
            • Gość: katrina Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 11.08.02, 19:36
              Mnie niestety wysuszył bardzo doraźnie :-))) Szkoda, bo dużo sobie po nim
              obiecywałam.
              Mam dzisiaj na twarzy ten Fluide Desalterant SPF15 Clarinsa (wcisnęła mi go
              paniw Sephorze, bo nie było tego co chciałam wypróbować, nałożyła pełne to ich
              pudełeczko, wystarczyłoby chyba na dwa tygodnie) i faktycznie nie bardzo - tzn.
              nawilża, ma filtry, a poza tym - nawilża i ma filtry :-) i strasznie płynny
              rzeczywiście. Nic specjalnego jak dla mnie.
          • Gość: monias1 Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 12.08.02, 09:35
            polecam firme Clarins - produkty pielegnacyjne bardzo dobre i wydajne. Polecam
            rowniez nowa serie Advanced Night Repair firmy Estee Lauder (krem do twarzy i
            pod oczy) - rewelacja, a tez mam cere mieszana.
            Pozdrawiam
            • Gość: anett Re: kosmetyki selektywne-ktore wybrac ?????? IP: *.biaman.pl 17.03.03, 15:33
              Masz rację ta seria E. LAUDER to rewelacja, uzywam swietne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka