Dodaj do ulubionych

FARBY PALETTE

IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 25.07.05, 18:58
dlaczego takie złe słyszalam duzo opinii negatywnych (garnier color naturals
sa dla mnie beznadziejne duzo lepsza jest natea z garniera )ale chcialabym
sprobowac czegos nowego poradzcie
Obserwuj wątek
    • wojtow Re: FARBY PALETTE 25.07.05, 19:01
      Ojej nie wiem o co pytasz, moim zdaniem jedne i drugie są bardzo ok.
    • Gość: Anetka Re: FARBY PALETTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 20:34
      moge Ci powiedziec, ze szamponetka nie zmyje sie po 6-8 myciach, mi sie zmyla
      tylko troszke, nie wrocilam do wczesniejszego koloru, a bardzo chcialam:(
      • Gość: dwa Re: FARBY PALETTE IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.72.* 25.07.05, 21:20
        mi takze szamponetkowy kolor zostal na dluugo, dorobilam sie nawet odrostow,
        ale to dawno, dawno temu
        niedawno - fryzjer - nowy, na poczatku naszej "wspolpracy" - zapytal przed
        robieniem mi pasemek, czy uzywalam palette, bo jezeli tak, to on nie odpowiada
        za kolor jaki wyjdzie po farbowaniu
        generalnie ta farba to zmora w ich salonie
      • Gość: szuwareq Re: FARBY PALETTE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 22:06
        Anetko, immienniczko, szkoda że tak późno sie dowiedziałąm, przed paroma dniami
        właśnie szarpnęlam sie na wyskok i z blond przeszlam na brąz licząc że mi sie to
        zmyje, ale z tego co czytam tu widze że ajjj... :/ cię zko bedzie :/ a jeśli to
        farbne jeszcze za tydzień na blond to co wyjdzie? jak myślicie?
        • Gość: Anetka Re: FARBY PALETTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:01
          ja bylam blondynka, z jasniejszymi pasemkami przefarbowalam na mahon..po jakims
          czasie zaczelo sie zmywac, rozjasniane pasemka zaczely sie robic czerwone,
          pozniej pomaranczowe, tam gdzie mialam naturalne wlosy przed farbowaniem
          palette bylo w miare, wycieniowalam troche wlosy, zeby wyciac te pomaranczowe,
          pozniej pojawily sie odrosty, zeby nie niszczyc zbytnio wlosow, uzylam farby
          bardzo jasny blond garniera, wlosy niewiele zmienily kolor, a mahon rozmyl sie
          na odrosty i juz nie byly naturalne, odczekalam dluzszy czas i poszlam do
          fryzjera, zrobila mi pasemka rozjasniaczem joanny, wlosy sie zniszczyly, ale
          kolor byl ok. Meczylam sie prawie rok, moze powinnam wczesniej isc do fryzjera,
          ale moze gdybym poszla wczesniej i tyle razy nie myla wlosow przed farbowaniem,
          to nie wyszlyby takie ladne pasemka.
    • gangsta.eve Re: PALETTE bardzo wysusza włosy :( 25.07.05, 22:18

• Gość: aga Re: FARBY PALETTE IP: *.umcs.lublin.pl 26.07.05, 07:51
      hmm jestem ciemną naturalną blondynką, po lecie często bledną mi włoski, kiedyś
      jakieś 4 latka temu spróbowałąm szamponów palett (kasztan a teraz od kilku już
      razów czekoladowy braz) takich do 24 myć i jestem bardzo bardzo zadowolona.
      Czekoladowy braż na początku wychodzi bardzo ciemny ale równo zmywa się do
      brązu. Włoski są lsniace, puszyste jakby grubsze. Nie zauważyłam by się
      niszczyły-ale przyzna ze o nie dbam-odzywki, staram sie nie suszyć suszarką. Ja
      więc polecam szampony koloryzujace palett. Wiem jednak że efekt i skutki zależą
      od bardzo wielu czynników jak nawilżenie włosa, jego grubość ogólnie ich
      kondycja...Pozdrawiam
    • marghot Re: FARBY PALETTE 26.07.05, 09:14
      przyznam, że nie bardzo zrozumiałam o co chodzi autorce watku.
      ale jeśli chodzi i palette, to jak dla mnie te z fioletem (najwyższy stopien
      koloryzacji), są o tyle dobre, że b. ładnei pokrywają siwe włosy. nie narzekam
      na ich przesuszenie pomimo, że myję włosy codizennie.
      kiedyś zadowolona byłam z farb L'oreal Recital, ale obecnie (kierując się ceną)
      wybieram Palette
      • iselle Re: FARBY PALETTE 26.07.05, 17:50
        A mi czernie fioletu i granatu źle się trzymały :( Za to mam już od 3 lat z
        przerwami na inne firmy czerwone włosy głównie dzięki Palette (rubin, ale
        chciałabym coś ciemniejszego, wpadającego w wiśnię i chyba spróbuję Poly Color
        Brillance bo tam jest dużo czerwieni). Wszystkim się podobają moje włosy, bo
        ładnie połyskują, farba długo się trzyma (fryzjerce żal obcinac), ale ja też
        nie używam suszarki, nie opalam się, nie korzystam z basenu i używam różne
        odżywki.
        • patrysha1 Re: FARBY PALETTE 26.07.05, 20:56
          Właśnie 4 dni temu zrobiłam sobie czerwień granatu z nowej seri palette z
          aloesem, wyszło rewelacyjnie, pokryło równo włosy (miałam odrosty jaśniejszego
          koloru, a kolor po farbowaniu na całej długości jest taki sam). Wszyscy chwalą
          kolor, wiem to poczatek, bardzo lśniący. Fakt po zmyciu farby trzeba użyć dużooo
          odżywki, ale już po mastępnym mysiu jest ok. Szkoda że nie dają odżywki w
          opakowaniu.
    • Gość: dwa_buciki Re: FARBY PALETTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 19:14
      Ja mam włosy blond, kręcone, bardzo mocne i gęste. Kiedyś zamarzyła mi sie
      zmiana koloru, więc jako głupia 19-latka sięgnęłam po szampon koloryzujący
      palette w kolorze "miedziany kasztan". To, co pojawiło sie na mojej głowie
      było...porażką:/ Nie dość, że pani na opakowaniu miała zupełnie inny kolor
      włosów, a i efekty koloryzacji przy różnych odcieniach wyjściowych, prezentowane
      z tyłu opakowania, nie miały zupełnie pokrycia w żeczywistości, więc moje włosy
      zrobiły się bordowe (!), to jeszcze kolor sukcesywnie sie zmywał, tak że po
      kilku tygodniach wyglądałam jak wyliniały bóbr. Dodać należy, że szampony
      koloryzujące wcale nie schodzą z włosów, a bylejaki i wypłowiały odcień
      "wyjściowy" pozostawia odrosty w dziwnym kolorze. Na szczęście tata mnie
      poratował:) i rozjaśnił mi włoski szamponem L'Oreal (Casting), co ożywiło kolor,
      choć nadal był rudawy, ale duuużo ładniejszy. Denerwujące odrosty, które mam do
      tej pory (1,5 roku po użyciu szamponu!), fryzjerka zakamuflowała delikatnym
      balejażem. O włosy dbam bardzo, myję codziennie specjalnymi szamponami,
      przycinam regularnie i ZAWSZE używam dobrych odżywek, staram się nie suszyć
      suszarką. Mimo wszystko tylko po koloryzacji w naprwdę dobrym salonie włosy
      wyglądają ładnie, naturalnie i zdrowo. Dlatego tego rodzaju zabiegi, zwłaszcza
      pełną koloryzację, lepiej jest wykonywać tylko wtedy, gdy stać nas na regularne
      i częste wizyty w salonie fryzjerskim...
    • angelika.tdi Re: FARBY PALETTE 26.07.05, 21:23
      Na równi z Londą- beznadziejne! Na początku ładne, lśniące... A potem:
      tragedia. Pomimo tego, że farbowałam szamponetką do 24 myć to kolor zszedł po
      kilku miesiącach. Poza tym niszczy włosy. Nigdy więcej palette!
    • bibi.mal Re: FARBY PALETTE 26.07.05, 21:38
      Kiedyś używałam, ale fryzjerka mi odradziła... Faktycznie kolor na początku
      intensywny i świecący, ale po jakimś czasie mocno wyblakły i "szary"... Mocna
      woda utleniona (u fryzjera używają słabszych 3-5%). Generalnie nie używam ich
      od 6-ciu lat. Nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka