Dodaj do ulubionych

tipsy jedwabne-warto?

28.07.05, 11:15
miałam sobie zafundowac na ślub tipsy żelowe,ale ostatnio koleżanka polecała
jedwabne? miałyście takie? sa lepsze czy gorsze od żelowych? (jesli mozna
porównać). Słyszałam że są mniej trwałe,ale nie wiem czy to prawda, bo
niektórzy mówia tez tak o żelowych, a z tego co wiem to w ich przypadku
najwiecej zalezy od tego kto i jak zakłada i na jakich materiałach pracuje.
Zainteresowałam sie nimi bo te które miała zrobione moja koleznaka wyglądały
bardzo naturalnie,ale waham sie bo chciałabym poznac ich wady i zalety.
wiec jak pomożecie? :-))))
Obserwuj wątek
    • margolcia05 Re: tipsy jedwabne-warto? 28.07.05, 14:02
      według mnie jedwabiu używa się do sklejania naturalnych paznokci .Sama noszę
      tipsy żelowe i jestem z nich zadowolona.Wyglądają dość naturalnie, piłuję je
      na 'migdał, ale nigdy to nie będzie natyralny paznokieć .W każdym razie i tak
      polecam żel
      • Gość: bi-bi Re: tipsy jedwabne-warto? IP: 62.111.139.* 28.07.05, 16:30
        Ja mam swoje naturalne paznokcie pokryte jedwabiem i jestem ogromnie zadowolona!
        Co do wytrzymalosci paznokci jedwabych to tak - dla osoby,ktora zawsze nosila
        swoje paznokcie,po takim pokryciu jedwabiem bedzie Ci sie wydawalo,ze masz
        supermocne paznokcie,z reszta ja uwazam,ze takie mam.Nigy nie mialam tipsow
        akrylowych czy zelowych,wiec nie mam skali porownawczej (mowi sie,ze akryle sa
        najmocniejsze),ale z takiej wytrzymalosci moich paznokci jaka teraz mam jestem
        naprawde bardzo zadolowona!
        A tipsy niekoniecznie musisz zakladac.Jesli wesele masz np.za conajmniej 2
        tygodnie to spokojnie mozesz pkryc swoje paznokcie jedwabiem,a do czsu slubu
        urosna Ci ladne i mocne paznokcie (bo nie bedziesz musiala pilowac koncowek,bo
        zadarlas,bo zlamalas,bo sie paznokciec rozdwoil czy cos takiego:)No i wszystkie
        paznokcie beda jednakowej dlugosci:)
        Jak bedziesz miec jeszcze jakies pytania odnoscie jedwabiu to pisz,odpowiem:-)
        • Gość: vikcia Re: tipsy jedwabne-warto? IP: *.aster.pl 28.07.05, 18:41
          A jak to wygląda? Mozna nosić takie "jedwabie" niepomalowane? Czy paznokieć
          jest gruby, jak po żelu, czy akrylu? Czy eż trzeba jedwab uzupełniać raz na 3-
          4tyg.?
          • Gość: maxi Re: tipsy jedwabne-warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 19:10
            Zanim zdecydowałam sie tipsy pytałam o różne metody i sporo czytałam. Moja
            kosmetyczka powiedziała, że jedwab zasadniczo w wyglądzie nie rózni się od
            żelu. Różni sie sposobem wykonania, który jest bardzo żmudny. Tak wiec zamiast
            siedzieć na paznokciach 2,5 godziny siedzisz dłużej. Jedwab robi się trudno i
            może nie udać się tak ładnie. Również gorzej sie trzyma. Z tego powodu niewiele
            zakładów go wykonuje. Ja osobiście zrobiłam wkońcu tipsy zelowe, ale gdybym
            miała jescze raz podjąć decyzję wybrałabym akryl. Wszystkie metody tak samo
            niszczą paznokcie i po wykonaniu manikiur sie nie rózni. Akryl ma ten plus, że
            jak Ci się znudzi to po prostu go rozpuszczasz. zel trzeba spiłowywać...Moja
            kosmetyczka ma akryl i to tak ładnie zrobiony, że bez mnikuiru panokcie
            wygladają bardzo naturalnie.
        • evitka21 do Bi-Bi 29.07.05, 13:27
          A tipsy niekoniecznie musisz zakladac.Jesli wesele masz np.za conajmniej 2
          tygodnie to spokojnie mozesz pkryc swoje paznokcie jedwabiem,a do czsu slubu
          urosna Ci ladne i mocne paznokcie (bo nie bedziesz musiala pilowac koncowek,bo
          zadarlas,bo zlamalas,bo sie paznokciec rozdwoil czy cos takiego:)No i wszystkie
          paznokcie beda jednakowej dlugosci:)
          Jak bedziesz miec jeszcze jakies pytania odnoscie jedwabiu to pisz,odpowiem:-)

a jak sie pokrywa tym jedwabiem paznokcie? to jest coś płynnego jak lakier?
          jestem zupełnym laikiem.czy to przełuza paznokcie czy pokrywa sie tą długośc
          którą ma mój paznokieć? Jesli moższ opisz mi mniej więcej jak taki zabieg
          wygląda,bo nie mam o tym p[ojęcia , a bardzo mnie to zainteresowało
    • Gość: Elektra212 Re: tipsy jedwabne-warto? IP: 83.168.106.* 28.07.05, 19:18
      Bi bi wlasnie ja tez zastanawialam sie nad pokryciem naturalnych paznokci
      jedwabiem, bo moje sa ladne tyle ze lamia sie kiedy sa za dlugie. Jak to
      wyglada, czy widac, ze ten jedwab jest na pazurkach, czy trzeba go uzupelniac?
      Wyjezdzam niedlugo i nie bede miala czasu na chodzenie do manikiurzystki co
      miesiac!!
      • Gość: Klara Re: tipsy jedwabne-warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 19:27
        Niestety widać...Ładnie wygladają przez kilka dni. Potem jedwab albo delikatnie
        odpryskuje, troche podchodzi powietrze, zaczyna się odrost i krawędź się
        zanieczyszcza. Kiedyś walnęłam palcem tak, że jedwab pękł mi na pół przez cały
        paznokieć i mozolna zabawa od początku. Nakładajac jedwab musicie sie liczyć z
        uzależnieniem od kosmetyczki. Więc aby paznokcie ladnie wygladały nmależałoby
        uzupełniać 2x w miesiacu.
        • Gość: bi-bi Re: tipsy jedwabne-warto? IP: 62.111.139.* 28.07.05, 23:11
          Dziewczyny,ale peknąc również może tips zelowy,a przy akryklowych wrecz mozna
          sobie zerwac pol paznokcia do mięsa.Paznokcie naturalne pokryte jedwabiem sa
          troszke grubsze,mozna ich niemalowac,bo wygladaja jak naturalne ale sa
          matowe,wiec lepiej wygladaja chocby maźniete bezbarwnym lakierem.Jesli chodzi o
          to,ze jedwab wyglada na paznokciach tylko kilka dni to zgodze sie w polowie -
          otoz po ok.tygodniu jak paznockiec odrasta to przy skorkach jedwab sie
          zapowietrza (wyglada to jak biała kreseczka wokól skorki)jednak nie jest to
          zaden duzy problem,bo wystarczy spilowac tą czesc pilnikiem i generalnie
          roznica miedzy Twoim paznokciem a jedwabiem jest niewidoczna.Uzupelnianie - co
          4 lub 5 tygodni,ale jak wyjezdzasz za granice na dluzej,to nos ten jedwab
          dopoki ci odrosnie prawie cały Twoj paznokiec i przez jakis czas powiny byc
          Twoje naturalne paznokcie mocniejsze ( z reszta sama zobaczysz czy tak
          bedzie,bo w tej kwestii glowy nie dam sobie uciac).Pozniej jak stwierdzisz,ze
          jednak jedwab ułatwił Ci troche zycie (rzadziej malowałaś paznokcie,nie łamaly
          sie itd) to pewnie do niego wrocisz:)
          Jedna z dziewczyn wspomniala o peknięciach jedwabiu - otoz tak,zgadzam sie z
          tym.Gdy uderzysz mocno paznokciem kawalek jedwabiu odpadnie z Twojego paznokcia
          albo bedzie sie trzymał,ale bedzie wygladał jak rozbita szyba:]i to niestety
          wymaga naprawienia,bo paznokiec bedzie miał dwie grubosci (swoją naturalną i
          grubsza,pokryta jedwabiem),a dosc brzydko to wyglada.
          Jesli chodzi o popularnosc jedwabiu,to wsrod manicurzystek jest mniej popularny
          niz zel czy akryl,bo wymaga duzej cierpliwosci i precyzji,zwlaszcza w wycinaniu
          kawałka jedwabiu pasujacego ksztaltem idealnie do Twojego paznokcia:)
          • ignis1 Re: tipsy jedwabne-warto? 29.07.05, 14:04
            Technika? Spiłowuje się paznokiec (matuje) potem nakleja się materiał-
            cieniutki jedwab w warstwą kleju, na całą długość paznokcia (jesli chce się
            przedłużyc - trzeba nkleić tipsy). Następnie warstwa szkła w płynie +
            utrwalacz - i tak 3 razy (3 warstwy). Potem wyrówanie, polerowanie i można
            malować. Moim zdaniemniepomaloane wyglądają wieśniacko - są matowe i widac ze
            to nie naturalny paznokieć. Na początku trzymały mi się ładnie, po prostu
            zrastały i po 4-5 tyg szłam uzupełniac. Potem coś chyba moje paznokcie
            przestały je lubić, zaczeło podchodzić powietrze, odpryskiwały, pekały.Ciągle
            latałam na reperacje. Wygląda to beznaziejnie. Wada - długo się je robi, po
            malowaniu trzeba czekać na wyschnięcie.
            Teraz nosze żelowe z białymi tipsowymi frenchowymi koncówkami. Są boskie i nie
            ma porównania do jedwabiu.
            Na pocieszenie dodam, że jedwab=szkło uznawane jest za najmniej inwazyjna
            metodę polepszania wyglądu paznokci.
            No ale co z tego, i tak wolę "żelki"
            Pozdrawiam
            ig
            • Gość: Daria Re: tipsy jedwabne-warto? IP: *.eu.org 29.07.05, 17:15
              Żadna z metod,prawidłowo wykonana,nie jest bardziej czy mniej "inwazyjna" dla
              paznokcia,ale podkreslam-prawidłowo wykonana.
              Co do jedwabiu,to faktycznie jest to dość żmudne zajęcie,podobne do zajęcia
              krawcowej :P i o wiele mniej trwałe w przypadku przedłużania.Moim skromnym
              zdaniem dobra metoda do reparacji naturalnego paznokcia,do przedłuzenia polecam
              żel czy akryl.
              Pzdrawiam,stylistka paznokci z K-owa.
              • evitka21 Re: tipsy jedwabne-warto? 29.07.05, 22:10
                no to jestem w kropce...sama juz nie wiem żel czy jedwab...bardzo dziekuję za
                wyczerpujące informacje.
                Z moimi paznokciami jest taki problem że jak sa za długie (tzn.troche dłuższe)
                to sie łamią.I dlatego ostatnio ciągle je obcinałam na krótko. No i dlatego
                chciałam na slub (3.09) sobie zrobic piekne pazurki-tipsy.
                Ale teraz sie zastanawiam żeby może sobie swoje naturalne "czymś" pokryć. No i
                tu też mam problem żel czy jedwab????
                no i czy musiałabym to zrobić juz teraz?chodzi o to żeby mi sie do ślubu nie
                połamały.A przed samym slubem uzupełnić ?(czy co tam sie robi)
                Bo mi teraz nawet ładnie zaczęły rosnąć i może lepiej byłoby faktycznie tylko
                pokryc własny niz tips nakładać...
                poradżcie!!
                • Gość: bi-bi Do evitka21 IP: 62.111.139.* 30.07.05, 14:49
                  Ja bym na Twoim miejscu pokryła swoje paznokcie jedwabiem juz teraz,tak zebys
                  wiedziala jak takie pazurki wygladaja,jak sie nosza itd.Jak Ci jednak nie
                  spasuja,to manicurzystka spiłuje ci jedwab z paznokci i naloży np.żel - i
                  bedziesz miała skale porownawcza co Ci lepiej pasuje:)Mysle,ze metodą prób i
                  blędow dotrzesz do najlepszej dla Ciebie metody.Aha i jeszcze cos - naturalne
                  paznokcie mozesz pokryc rowniez samym zelem,bez tpisa.
                  P.S.dostalas maila?:)
                  • evitka21 do bi-bi 30.07.05, 22:39
                    tak i "juz" odpisałam. rzadko sprawdzam pocztę gazetową więc gdybys mi nie
                    napisała że coś mam to długo by to mogło zpotrwac zanim bym twojego maila
                    przeczytała....dziekuje jeszcze raz bardzo!!!
                    • Gość: Tipsiarka Lublin Re: do bi-bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 09:21
                      Sory ale ten pomysł powyżej jest baaaaardzo głupi!
                      Robię paznokcie już od lat, więc mam pewne doświadczenie. Czy wiesz co dla
                      płytki paznokciowej znaczy piłowanie? Czemu radzisz jej aby nałożyła jedwab a
                      jak jej sie nie spodoba spiłowala i nałożyła żel (pod który też się piłuje).
                      Po takim zabiegu regeneracja paznoki zajmie kilka tyg. a nawet mies.
                      Do Ewitka 21
                      Po pierwsze- nie ma znaczenia czy nałożysz tipsy czy tylko pokryjesz swoje
                      paznokcie czymś tam. Ma to taki sam destrukcyjny wpływ na płytkę i tak samo
                      wygląda.
                      Po drugie zaczekaj i zrób to kilka dni przed ślubem bo potem pod paznokciami
                      się brudzi, żółknie.
                      Po trzecie jeżeli już -doradzam akryl (np. przeżroczysty lub francuski) -
                      zawsze jak się znudzi możesz go łatwo zdjąć - ROZPUSZCZA SIE A NIE PIŁUJE!!!
                      Po czwarte odradzam jedwab - żadko kto robi to dobrze- generalnie metoda
                      nielubiana. DOBRZE ZROBIONY AKRYL CZY ŻEL WYGLĄDA LEPIEJ!!!
                      Po piąte nie daj sobie za bardzo piłować płytki przed nałożeniem czegokolwiek.
                      Mozna naprawdę nieodwracalnie uszkodzic macierz paznokcia. Jak stylistka mocno
                      piłuje- uciekaj gdzie pieprz rośnie!Ja tylko delikatnie matuję- mam dobre
                      kosmetyki więc tipsy nie odpadają.
                      Po szóste- jeśli masz ładne swoje paznokcie idź tylko przed ślubem na
                      profesjonalny manikiur z usunięciem skórek i wzmocnij paznokcie odżywkami.

• evitka21 do tipsarki lublin 31.07.05, 18:27
                        bardzo dziekuję za wszystkie rady i informacje!!!! chyba sie zdecyduje własnie
                        na akryl. Ostatnio cały czas obcinałam paznokcie na krótko, bo jak tylko troche
                        podrastały to sie łamały. Teraz mam nieco dłuzsze i smaruję je odżywką,ale
                        raczej nie ma szans zeby do slubu (3.09) wytrzymały w tej długości. Wiec
                        zostaja mi tipsiki.
                        Czy czw. lub piątek przed slubem bedzie dobrym czasem na założenie?
                        myśle że nie będzie dla mnie problemem przyzwyczajenie sie do długości, bo
                        wielokrotnie miałam sztuczne paznokcie (takie z drogerii). niektórzy mówia że
                        lepiej wczesniej ,ale ja bym chciała żeby były ładne i świeże. Więc jak ty
                        myślisz???
    • Gość: gosia z bravo Re: tipsy jedwabne-warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 14:15
      ja sie wypowiem na temat tipsow zelowych - bardzo pragnelam je miec i 5 dni temu
      w koncu je zalozylam, co prawda najpierw chcialam biale koncowki a potem wyszlo
      tak ze mam przezroczyste tipsy z lekko brokatowa koncowka - i wiecie co jutro je
      sciagam i nie moge sie tego doczekac - zel wygladal ladnie zaraz po zrobieniu,
      po 2 dniach nasady paznokcia - tam gdzie byl sam zel zaczely wygladac okropnie,
      maja inny odcien - jakby pod spodem bylo powietrze, niektore popekaly, z daleka
      paznokcie wygladaja slicznie ale z bliska okropnie, boje sie sciagania - bo
      akurat jeden paznokiec wymienialam i nie bylo to zbyt mile, ale ciesze sie
      bardzo ze z powrotem bede miec swoje paznokcie - i tylko szkoda mi kasy - bo
      moglam kupic jakas dobra odzywke - dziewcznyny zastanowcie sie nad tipsami!!!!
      bo ja mysle ze nie warto!!!
      • Gość: Daria do gosi -bravo IP: *.eu.org 31.07.05, 19:59
        Gosiu!
        Jeśli Twoje paznokcie wyglądają tak,jak opisujesz już kilka dni po załozeniu,to
        wina leży w ich złym załozeniu !! Ja na Twoim miejscu udałabym się do pani która
        je wykonała aby dokonała poprawek.
        Zajmuje się stylizacją paznokci,specjalizuję się w zelu na formie i moje
        klientki wracają do mnie po 3-4 tyg( a nieraz dłużej ;)-choć nie powinny), i nie
        mają ani grama powietrza !!
        • Gość: Tipsiarka Lublin Re: do Evitka21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 09:08
          Ja teraz lubię coś takiego w akrylu
          www.allegro.pl/show_item.php?item=58051146
          tylko krótsze paznokcie.
          • Gość: Tipsiarka Lublin Re: do Evitka21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 09:11
            Idż jak najpóźniej bedziesz mogła. Pamiętaj- najświeższe paznokcie są
            najładniejsze. W dniu ślubu możesz odświeżyć manicure malując lakierem
            bezbarwnym.
            • evitka21 do tipsiarki lublin 01.08.05, 14:59
              to ja mam jeszcze kilka pytań:
              *co to jest tips na szablonie?
              *na formie?
              *żel na tipsie?

czym to sie rózni w trwałosci i wykonaniu? jaka metoda jest najlepsza?
              pozdrawiam i dziekuję za wszystko

ciągle sie waham jaką metoda sobie te tipsy zrobić....przejzałam forum na
              wizażu i nic a nic mi o nie pomogło ,bo każda metoda ma tyle samo zwolenników
              co przeciwników...mam 2 namiary na fajne gabinety-w jednym na żel w drugim
              jedwab...i już sama nie wiem...a to mi jeszcze dziewczyny podpowiadaja że może
              jednak akryl...no w kropce jestem...
        • Gość: gosia z bravo Re: do gosi -bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:05
          dzwonilam juz do tej pani ktora zafundowala mi tak "piekne" paznokcie, pani
          usilowala mi wmowic ze to moja wina, ze paznokcie odrastaja itp (tak przy okazji
          bylam zakladac te tipsy z kolezanka i u niej stalo sie to samo) dzis ide do tej
          pani na sciagniecie ale pewnie kasy zadnej nie odzyskam a mysle ze minimum 50%
          powinnam dostac - tym bardziej ze pani daje tydz gwarancji a nawet owy tydz. nie
          mnial od kiedy mam te tipsy!
          • Gość: maxi Re: do gosi -bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 08:38
            Na tipsie (żel lub akryl) polega na tym, że kosmetyczka napierw przykleja tips
            a na to nakłada kilka warstw żelu lub akrylu.
            Na szabloenie ozn., że wokół paznokcie owija takie pazłotko tworząc formę i
            tam "wlewa" żeli lub akryl kilkoma warstwami.
            W wygladze się to nie różni. Ja miałam tak i tak i wolę na tipsie, bo lepiej
            się trzyma (rożki się nie ukruszają i sie nie odkleja).
            • Gość: maxi Re: do gosi -bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:12
              Gosiu. Mam tipsy żelowe już ponad pół roku. Nie zdarzyło mi sie nigdy coś
              takiego jak opisujesz. Noszę hologramowe lub brokatowe końcówki a cały
              paznokieć jak natyralny. Owszem po jakimś czasie paznokieć zaczyna odrastać,
              ale jak poamluję pbezbarwnym lakierem to tego odrostu zupełnie nie widać.
              Uzupełniam raz w miesiącu. Teraz chyba chcę już ściągnąć tipsy więc nie
              uzupełniałam długi i również nie mam żadnego problemu z podchodzącem
              powietrzem. Dodam, że tipsy robi mi koleżanka, która ma swój gabinet, cześto
              opowiada o tym jak należy zakładać tipsy i jakie mozna popełnic błędy- sama
              jest perfekcjonistką. Radzę Ci abyś zwróciła się do właścicielki zakładu i
              domagała sie zwrotu pieniędzy a na poprawkę idź do naprawdę sprawdzonej
              kosmetyczki bo do tej partaczki nawet się nie wybieraj. Mozesz postraszyc ją
              UOKiK - powiedz, ze zgłosisz sprawę. W życiu nie poszłbym na ściąganie paznokci
              do takiej baby, pewnie spiłowałaby Ci je z płytką.
              • Gość: ania tu sa opisane techniki IP: *.echostar.pl 02.08.05, 11:43
                Hej.

Tu sa opisane techniki i jest jedwab. Poczytaj sobie.

www.tipsy.poznan.prv.pl
                • Gość: YkA Re: tu sa opisane techniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 12:00
                  Tak sie robi na szblonie
                  www.allegro.pl/show_item.php?item=59101682
    • poecilia namiary 02.08.05, 14:45
      czy macie jakies namiary na dobre tipsy w wwie?
      dzieki z gory za info :)
      • Gość: ania Re: namiary w Warszawie IP: *.echostar.pl 02.08.05, 15:20
        www.tipsy.serwisy.net

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka