Dodaj do ulubionych

silikonowanie włosów...???

08.08.05, 10:09
Ostatnio będąc w salonie fryzjerskim usłyszalam o zabiegu silikonowania
włosów. podobno po tym zabiegu włosy stają się ślniące, grubsze, łatwiej sie
rozczesują i układają. czy tak jest napawde? czy wykonując ten zabieg nie
obciażamy nadmiernie włosów? czy one się nie niszczą? czy chodzi tylko o
wzgledy estetyczne czy rownież pielegnacyjne dla włosów? z góry dziękuję za
wszystkie posty.
Obserwuj wątek
    • k.leo Re: silikonowanie włosów...??? 08.08.05, 10:41
      up
      • Gość: luca3105 Re: silikonowanie włosów...??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:06
        up!
    • Gość: Kacha Re: silikonowanie włosów...??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:26
      up
    • Gość: monia76 Re: silikonowanie włosów...??? IP: *.u.mcnet.pl 08.08.05, 15:53
      o tym zabiegu nie słyszałam, ale moje ulubione szampony i odżywki john frieda
      są właśnie na bazie silikonów i efekt jest znakomity - zdrowe, błyszczące i
      śliskie włosy
      • Gość: maxi Re: silikonowanie włosów...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:15
        A co to za firma?
        • Gość: kinia Re: silikonowanie włosów...??? IP: *.dip.t-dialin.net 08.08.05, 21:18
          up
      • kate-gun Re: silikonowanie włosów...??? 09.08.05, 18:29
        oo wlasnie! produkty JOHN FRIDA to najlepsze kosmetyki do wlosow jakich w zyciu
        uzywalam [teraz wszystko jasne - silikony], ja mialam cala serie do wlosow
        brazowych - genialna! Monia, orientujesz sie moze czy sa dostepne w Polsce?
        Jesli tak to gdzie? pzdr
    • Gość: dddd Re: silikonowanie włosów...??? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 09.08.05, 13:06
      up
      • Gość: aska Re: silikonowanie włosów...??? IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.05, 16:02
        up
    • Gość: Lena Re: silikonowanie włosów...??? IP: *.taninet.pl / 83.238.121.* 09.08.05, 18:49
      Nie wiem o jakie konkretnie zabiegi chodzilo fryzjerce, ale silikony to zadna
      nowosc. Wiekszosc odzywek nablyszczajacych jest na bazie silikonow - Renee
      Blanche, Farouk, Alfaparf. I nie kazdemu sluza, jak ma sie wlosy cienkie i
      przylizane, to lepiej od silikonow trzymac sie z daleka. Ich dzialanie to
      efekty wizualne, na odzywianie nie ma co liczyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka