IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 22:46
skad pochodzi mocznik bedacy w tym kremie i czego mozna sie po nim spodziewac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: xerial 50 IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 00:41
      juz chyba wiem skad mocznik - wytworzony syntetycznie.
      ale pytanie odnosnie dzialania kremu pozostaje.
      • Gość: justy Re: xerial 50 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 01:36
        Mocznik, w zależności od steżenie działa różnie: do ok.8%- nawilża, powyżej-
        złuszcza. W Xerial50 mocznik ma b. wysokie stężęnie (50%), w związku z tym, ten
        preparat silnie złuszcza skórę (i paznokcie), tym bardziej, że dodano kwas
        glikolowy. Delikatniejsze są Xerial30 (30%) i Xerial 10 (10%). Natomiast
        preparaty Xerial3 (3%) i Xerilaine (1,5%) dzuałają silnie nawilżająco.
        • Gość: Apia Re: xerial 50 IP: *.49-136-217.adsl.skynet.be 22.08.02, 10:45
          To ktory bedzie lepszy na twarda skore na pietach Xerial 30 czy 50? Czy ten 50
          nie bedzie za mocny?
          • Gość: justy Re: xerial 50 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 10:55
            Jeśli masz duży problem z rogowaceniem, to Xerial 50.
            • Gość: em Re: xerial 50 IP: 62.148.83.* 22.08.02, 11:58
              ja nie mam dużego problemu z rogowaceniem pięt - ot taki przeciętny i
              chciałabym mięć piętki różowiutkie i mięciutkie
              kończę używać Xerial 50 - zmiękcza, pokładane w nim nadzieje, że zrezygnuję
              stosując go z tarki się nie spełniły, zupełnie nie zauważyłam jego silnego
              działania jako, że dawka największa
              działa kosmetycznie, nie leczniczo - przynajmniej na pięty
          • charissa Re: xerial 50 22.08.02, 12:45
            wiem, ze xerial pomaga tez jezeli chodzi o wrastajace wloski po depilacji. Czy
            50 jest na to za silny??
            • Gość: justy Re: xerial 50 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 12:49
              Myślę, że Xerial 50 jest jednak za silny, żeby stosować go na cienką i suchą
              zwykle skórę łydek po depilacji.
              • Gość: em Re: xerial 50 IP: 62.148.83.* 22.08.02, 13:02
                "Zmiany łuszczycowe, brodawki płaskie i mozaikowate, leczenie poprzedzające
                leczenie grzybicy paznokcia. Miejscowe zgrubienia naskórka, modzele.
                Działanie: Usuwa zrogowacenia skóry, reguluje proces keratynizacji. Działa
                keratolitycznie na paznokcie.
                Stosowanie: Skóra całego ciała, miejsca zmienione chorobowo.
                Skład: 50% mocznika, 7% kwasu glikolowego, Emulsja W/O "
                to napisali na stronie producenta

z mojego doświadczenia:
                nie usuwa zrogowacenia skóry - co najwyżej zmiękcza i mozna wtedy mechanicznie
                usunąć
                reguluje proces keratynizacji - też nie zauważyłam, nic nie wyregulował, nie
                zmniejszył

zużyłam całą tubkę - moje pięty wymagają takich samych zabiegów jak przed
                stosowaniem Xerialu 50, być może zastosowany na coś innego jest bardziej
                efektywny

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka