Dodaj do ulubionych

Zineryt+Metronidazol

IP: 80.51.255.* 10.08.05, 14:13
Prosze mi powiedziec czy te dwa leki mozna stosowac rownoczesnie tzn na noc zineryt a po paru min nalozyc krem metronidazol????Mam tez kolopot z dobraniem odpowiedniego kremu z dobrym filtrem na slonce.Bede wdzieczna za kazda rade.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: wiki Re: Zineryt+Metronidazol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:06
      zineryt na noc a metronidazol na dzien (w tym samym czasie, a nie po kilku
      dniach)
      tak dermatolog mi zalecala
      pzdr
      • Gość: ada Re: Zineryt+Metronidazol IP: 80.51.255.* 10.08.05, 21:01
        Ja pytalam czy na zineryt mozna smarowac metronidazol????Bo dostalam zineryt 2x dzinnie + na noc metronidazol i zastanawiam sie czy te dwa leki mozna nakladac na sibie jednoczesnie.Pozdrawiam
        • Gość: fewa Re: Zineryt+Metronidazol IP: *.38-152.Meis-gw1.betanet.pl 10.08.05, 21:11
          pod wzgledem mechanizmow dzialania mozna posmarowac sie i jednym i drugim w krotkim
          odstepie czasu. Pytanie tylko czy metronidazol jest w masci, kremie czy zelu? Zineryt jest
          pudrem na podlozu hydrofilowym, wiec tylko z takim podlozem moze byc "pomieszany". jesli
          wiec metronidazol jest zelem to nie ma problemu.
          • Gość: ADA Re: Zineryt+Metronidazol IP: 80.51.255.* 11.08.05, 11:38
            Metronidazol jest w kremie a zineryt w plynie do smarowania zewnetrzenie takim aplikatworem .Pewnie powiecie ze jak bylam u lekarza to powinnam wiedziec.Owszem powiedzial 2x dziennie zineryt i na noc zeby nie wysuszyc skory krem "metr...".Na dzien krem z filtrem po pol godzinie jak uzyje zinerytu.O doradzenie kremu z odpowiednim filtrem nie moglam sie doprosic.Poprostu trafilam do lekarza z ktorego musze sila prawie wyciagac odpowiedzi.Nie mam narazie innego w zasiegu wiec nie mialam wyboru musialam isc do niego.I tak jak przyszlam z tym wszystkim to sie zaczelam zastanawiac czy mozna uzywaz dwoch lekow jednoczesnie jeden na drugi.Dzieki fewa mam nadzieje ze mi podpowiesz.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka